Thursday, 23 November 2023 17:54

Η Ο.ΕΒ.Ε. Δράμας συμμετείχε στην κινητοποίηση ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Written by

Φ7

Η διοίκηση, τα μέλη και τα Σωματεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Δράμας συμμετείχαν την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 στη δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη Δράμα σε συμπόρευση με τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς της πόλης εκφράζοντας την αντίδρασή τους στα προωθούμενα φορολογικά μέτρα της
Κυβέρνησης. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πραγματοποίησαν στις 12:00 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας της Δράμας και ακολούθησε πορεία προς το Διοικητήριο Δράμας όπου διαβάστηκε το ψήφισμα των Ελεύθερων Επαγγελματιών – Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών – Εμπόρων της Δράμας από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Αν. Πούλιο και το οποίο στη συνέχεια επιδόθηκε σε εκπρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Δράμας.

Φ5

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τα νέα φορολογικά μέτρα, με την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος, πλήττουν καίρια τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού στο
όνομα της δήθεν καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, προωθούνται οριζόντια και ως εκ τούτου άδικα μέτρα και υιοθετείται η πρακτική «καλύτερα λίγα από πολλούς, παρά πολλά από λίγους». Η Κυβέρνηση δείχνει ότι αγνοεί την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μετά από τη δεκαετή μνημονιακή περίοδο, την υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας, την ενεργειακή κρίση και την αύξηση των τιμών και του πληθωρισμού. Δείχνει να αγνοεί τα στοιχεία που η ίδια διαθέτει και τα οποία αποδεικνύουν ότι ένα σημαντικό τμήμα των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αδυνατεί να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις και έχει σημαντικές οφειλές προς το Δημόσιο, τις Τράπεζες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Δείχνει να αγνοεί ότι πολλοί εξ αυτών χάνουν τις ρυθμίσεις που έχουν υπαχθεί και βρίσκονται ενώπιον καταδιωκτικών μέτρων. Και αυτούς, αντί να τους στηρίξει με κάθε πρόσφορο τρόπο, έρχεται να τους δώσει τη χαριστική βολή.
Φ3

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ
ΤΗΣ Π.Ε. ΔΡΑΜΑΣ
Οι κάτωθι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της Π.Ε. Δράμας, μετά τις κοινές συνεδριάσεις τους, που έλαβαν χώρα στις 17 και 18 Νοεμβρίου 2023 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:
Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τα νέα φορολογικά μέτρα, με την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος, πλήττουν καίρια τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού στο όνομα της δήθεν καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, προωθούνται οριζόντια και ως εκ τούτου άδικα μέτρα και υιοθετείται η πρακτική «καλύτερα λίγα από πολλούς, παρά πολλά από λίγους».
Η φορολόγηση με βάση τεκμαρτό εισόδημα, για εισόδημα δηλαδή που δεν έχει αποκτηθεί, όχι μόνο δεν καταπολεμά την φοροδιαφυγή, αφού προστατεύει τα υψηλά εισοδήματα, που μπορούν να συνεισφέρουν ουσιαστικά στον κρατικό προϋπολογισμό αλλά οδηγεί σε αφανισμό ένα μεγάλο τμήμα ενεργού οικονομικού ελληνικής οικονομίας, τη μεσαία τάξη.
Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής προϋποθέτει έναν ουσιαστικό διάλογο μεταξύ όλων των φορέων με στόχο ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα λαμβάνει υπόψη του τις πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και τις ιδιαιτερότητες κάθε επαγγέλματος και θα έχει ως βάση τη συνεισφορά εκάστου ανάλογα με τις δυνάμεις του.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, η οποία έχει, την τελευταία δεκαπενταετία, πληγεί από την ανεργία, τη φυγή των νέων συμπολιτών μας, την αποβιομηχάνιση, την μαζική αναστολή λειτουργίας δεκάδων επιχειρήσεων, η άδικη και πρωτοφανής υπερφορολόγηση που προβλέπεται στο φορολογικό νομοσχέδιο, θα οδηγήσει στην πλήρη νέκρωση κάθε παραγωγικής λειτουργίας και στην έξοδο από την οικονομική ζωή εκατοντάδων επιστημόνων και επαγγελματιών που με κόπο και θυσίες παρέμειναν ενεργοί έως σήμερα.

Φ6
Το φορολογικό νομοσχέδιο πλήττει την ύπαρξή και την αξιοπρέπειά μας, γι αυτό και θα αντιδράσουμε έντονα και μαζικά Στο πλαίσιο αυτό, οι φορείς που συμμετείχαμε στις ανωτέρω συναντήσεις αποφασίσαμε:
1. Το συντονισμό της δράσης μας και τη διαμόρφωση ενιαίου μετώπου κατά των νέων μέτρων, με σκοπό την δημοσιοποίηση της αντίθεσής μας και την επίτευξη της απόσυρσής τους.
2. Τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22/11/2023 και ώρα 12:00 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας και ακολούθως πορεία προς την έδρα της Αντιπεριφέρειας για την επίδοση του παρόντος ψηφίσματος στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας.
3. Τη δημοσιοποίηση των θέσεών μας με κάθε πρόσφορο τρόπο.
Στη ανωτέρω συνεδριάσεις συμμετείχαν οι:
1) Αναστάσιος Πούλιος, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας
2) Γεώργιος Κύρτσης, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας
3) Ανέστης Τοπαλίδης, Πρόεδρος Σωματείου Ζυθεστιατόρων Δράμας
4) Παύλος Κανετίδης, Πρόεδρος Συνδέσμου Θερμοϋδραυλικών Δράμας
5) Ηλίας Ηλιάδης, Πρόεδρος Σωματείου Καφετεριών & Κέντρων Διασκέδασης Δράμας
6) Όλγα Βασιλείου, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Δράμας
7) Ηλίας Καραπάντζος Πρόεδρος Συλλόγου Κομμωτών - Κουρέων Δράμας
8) Παναγιώτης Κάππος, Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Δράμας
9) Όθων Μουρμούρης, Πρόεδρος Ο.Ε.Β.Ε. Ν. Δράμας
10) Κων/νος Χατζηδημητρίου, Πρόεδρος Συλλόγου Φοροτεχνικών – Λογιστών Δράμας
11) Θεόδωρος Σανίτσας, Πρόεδρος Περιφ. Τμήματος Δράμας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών
12) Ανατολή Αράπογλου, Πρόεδρος του Σωματείου ΤΑΧΙ Δράμας «Άγιος Χριστόφορος».
13) Λάζαρος Λαφτσίδης, Πρόεδρος Σωματείου Ψυκτικών Δράμας
14) Μαρία Βραδέλη Πρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Δράμας
15) Μιχάλης Δρουγούτης, Πρόεδρος Σωματείου Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Αυτοκινήτων και Γεωργικών Μηχανημάτων Δράμας
16) Αργύριος Κιοσσές, Πρόεδρος Σωματείου Αρτοποιών Δράμας

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr