Sunday, 10 December 2017 23:06

Πόλη +Ζωή: Ανοίγει το Δημοτικό Κολυμβητήριο χωρίς να αναλαμβάνει ο Δήμος Δράμας να εγγυηθεί την ασφάλεια όσων το χρησιμοποιούν

Written by

Με ανακοίνωση-απόφαση του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας γνωστοποιήθηκε το άνοιγμα του Κολυμβητηρίου μετά από σχεδόν ένα μήνα που έμεινε κλειστό.
Ολόκληρο τον μήνα που το Κολυμβητήριο ήταν κλειστό δεν υπήρξε καμιά επίσημη ανακοίνωση από τον αποκλειστικό υπεύθυνο για τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου, τον Δήμο Δράμας που είναι ο ιδιοκτήτης.

Ο Κολυμβητικός Όμιλος, ένας ιστορικός αθλητικός σύλλογος με διακρίσεις πανελληνίως, δεν έχει καμιά αρμοδιότητα τεχνικών παρεμβάσεων στο Κολυμβητήριο. Η Δημοτική Αρχή όφειλε και οφείλει να πραγματοποιήσει τις αναγκαίες εργασίες με υπευθυνότητα. Κατανοούμε την αγωνία των μελών του Κολυμβητικού, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την ανάληψη ευθυνών που ανήκουν στον Δήμο. Είναι και δικό του λάθος η ανάληψη αυτών των ευθυνών και του το αποδίδουμε ευθέως. Τα εκατοντάδες μέλη του ζητούν πρώτα από όλα προστασία της ζωής τους και της ασφάλειάς τους. Το Διοικητικό Συμβούλιο ας τα διαφυλάξει, αντί να προσπαθεί να χρησιμοποιεί τον αριθμό των μελών του για να πιέζει έμμεσα τις δημοτικές παρατάξεις να σιωπούν και να γίνονται συνένοχες στο έγκλημα να ανοίγει το Κολυμβητήριο χωρίς υπεύθυνη διαβεβαίωση από τους μηχανικούς του Δήμου Δράμας για την ασφάλεια των παιδιών. Αυτό αφορά το ΔΣ και μόνο και όχι τα εκατοντάδες μέλη.

Ο Κολυμβητικός Όμιλος στηρίχθηκε από τον Δήμο Δράμας στο παρελθόν και πρέπει να συνεχίσει να στηρίζεται, γιατί όλοι είμαστε χαρούμενοι με τις επιτυχίες του. Πρώτιστο ενδιαφέρον, όμως, είναι και πρέπει να είναι το συμφέρον του συνόλου των Δραμινών και σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε, στον βαθμό που μπορούμε, περιορισμό των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας στη χρήση των αθλητικών χώρων και προνομιακή μεταχείριση κανενός. Το Κολυμβητήριο πρέπει να έχει τη δυνατότητα να το χρησιμοποιεί κάθε δημότης και δημότισσα και όχι μόνο τα μέλη των δύο Συλλόγων Κολύμβησης, διότι έτσι αναγκάζονται οι δημότες να πληρώνουν συνδρομές στους Συλλόγους για τη χρήση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.

Το γεγονός της πτώσης τμήματος από δοκάρι της οροφής του Κολυμβητηρίου την Πέμπτη 9-11 ήταν πολύ σοβαρό και εάν στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχαν παιδιά, γονείς ή εργαζόμενοι θα είχαμε πιθανόν θύματα. Οι όμορφες εικόνες που θα φανούν μετά τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν, πιθανόν απλά κρύβουν το πρόβλημα. Ένα τέτοιο γεγονός δεν μπορεί να αφήνει κανέναν αδιάφορο, ούτε και τη σημερινή ανίκανη Δημοτική Αρχή που συστηματικά σιωπά για όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τους Δραμινούς και τις Δραμινές.

Το άνοιγμα του Κολυμβητηρίου χωρίς να έχει υπάρξει η παραμικρή διαβεβαίωση από τον Δήμο Δράμας ότι δεν υφίσταται κίνδυνος για την ζωή και την ασφάλεια όσων το χρησιμοποιούν είναι για εμάς έγκλημα. Οφείλει άμεσα η Δημοτική Αρχή να απαντήσει στα ερωτήματα:

-Διασφαλίζεται η ζωή και η ασφάλεια όσων επισκέπτονται το Κολυμβητήριο;
-Υπήρξε τεχνικός έλεγχος του Κολυμβητηρίου από τους μηχανικούς του Δήμου Δράμας μετά την πτώση τμήματος από δοκάρι της οροφής, τεχνική μελέτη για τις απαιτούμενες εργασίες αποκατάστασης και υπεύθυνος έλεγχος μετά την ολοκλήρωση όποιων εργασιών πραγματοποιήθηκαν;

Θυμίζουμε την κρυμμένη στα συρτάρια της Δημοτικής Αρχής έκθεση, από τις αρχές Μαρτίου, της τριμελούς επιτροπής ελέγχου επικινδύνως ετοιμόρροπων οικοδομών, με την οποία διαπιστώνουν «ρωγμές μεγάλου εύρους, αποφλοίωση και αποκόλληση υλικού από τα φέροντα στοιχεία με αποτέλεσμα απώλεια διατομής σκυροδέματος και σημαντική οξείδωση οπλισμού». Είναι δυνατόν να ανοίγει το Κολυμβητήριο, όταν στην πράξη αποδείχθηκε η επικινδυνότητα που επισημαίνεται στην εν λόγω έκθεση, χωρίς να υπάρχει διαβεβαίωση των μηχανικών του Δήμου για την εξάλειψη του κινδύνου για την ζωή και την ασφάλεια των παιδιών;
Κάποιοι συνεχίζουν να αφήνουν να εκτίθενται σε θανάσιμο κίνδυνο παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που χρησιμοποιούν το Κολυμβητήριο ή εργάζονται σ’ αυτό!!! Εμείς, όχι!!! Τίποτε δεν βάζουμε πάνω από την υπεύθυνα εγγυημένη ασφαλή χρήση των χώρων!!!

Και, επιτέλους, τρία χρόνια μετά την ανάληψη της ευθύνης της διοίκησης του Δήμου από τον κ. Μαμσάκο, ας φροντίσουν να ανανεώσουν την άδεια λειτουργίας των πισίνων, η οποία εξακολουθεί να είναι στο όνομα του επικεφαλής της παράταξής μας Μιχάλη Μλεκάνη.
Επιτέλους, ας μιλήσει η Δημοτική Αρχή και ας αναλάβει τις ευθύνες της.
Δεν μπορεί να κρύβεται, όταν υπάρχουν θέματα ασφάλειας της ζωής όσων επισκέπτονται το Δημοτικό Κολυμβητήριο.

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr