Friday, 19 October 2018 20:41

Τελετή απονομής Μακεδονικού Βραβείου 2018

Written by

Το Ίδρυμα Μακεδονικού Βραβείου σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την ετήσια τελετή απονομής του Μακεδονικού Βραβείου η οποία θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 στις 7 το απόγευμα.
Τιμώμενη προσωπικότητα για το έτος 2018
ο Δρ. Γεώργιος Χαραλάμπους PhD, MBA Project Manager Hydro-Acoustics, CTBTO/IMS/ED (Υπεύθυνος προγράμματος εγκατάστασης του υδροακουστικού δικτύου επιτήρησης των ωκεανών, CTBTO) για το ήθος και την ανεκτίμητη προσφορά στο επιστημονικό γίγνεσθαι στην Ελλάδα και στην παγκόσμια κοινότητα.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 ώρα: 19:00
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

 

Δρ. Γεώργιος Χαραλάμπους

Ο Γεώργιος Χαραλάμπους αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Δράμας το 1983 και εισήχθη με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών στο Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε το 1987 με Άριστα. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε με υποτροφία μεταπτυχιακές σπουδές στο Duke University της Βόρειας Καρολίνας, Η.Π.Α.
Η έρευνα και η διδακτορική διατριβή του επικεντρώθηκαν σε μια νέα μέθοδο παθητικού εντοπισμού ηχητικών πηγών για την οποία του απονεμήθηκε o τίτλος του Διδάκτορος (Ph.D.) το 1993.
Το 2010 ολοκλήρωσε διετή κύκλο σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο CITY College σε συνεργασία με το University of Sheffield, Αγγλία, απ όπου του απονεμήθηκε το Master of Business Administration, ΜΒΑ with distinction.
Το 1994 υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό (φρεγάτα ΗΠΕΙΡΟΣ F-456) ως στρατεύσιμος κελευστής στην επιστασία των ηχοβολιστικών συστημάτων SONAR εντοπισμού υποβρύχιων στόχων. Κατόπιν ξεκίνησε να εργάζεται ως επιστημονικό προσωπικό και εν συνεχεία ως επιστημονικός υπεύθυνος ερευνητικών προγραμμάτων στο Κέντρο Υποθαλάσσιων Ερευνών SACLANTCEN-NATO (σημερινό CMRE) στη Λα Σπέτσια της Ιταλίας απ όπου συνέχισε την συνεργασία του με το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό με αποκορύφωμα το ανθυποβρυχιακό πείραμα που οργάνωσε το 2002 σε συνεργασία με την Ελληνική Βάση Υποβρυχίων στη Σαλαμίνα και την συμμετοχή του Ελληνικού υποβρυχίου Τρίτων (S-112).
Από το 2009 εργάζεται στον CTBTO στη Βιέννη ως διαχειριστής του προγράμματος υδροακουστικών σταθμών του δικτύου IMS. Η εγκατάσταση των σταθμών στο νησί του Ροβινσώνα Κρούσου στον Ατλαντικό Ωκεανό περίπου 600 χλμ από στη Χιλή καθώς και στα γαλλικά νησιά Κροζέ στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, σηματοδότησαν την επιτυχή ολοκλήρωση του δικτύου αυτού το οποίο προσφέρει μια «ακουστική ασπίδα» στους ωκεανούς εναντία σε πυρηνικές δόκιμες.
Έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, συγγράμματα και βιβλία, κι έχει μετάσχει, οργανώσει και προεδρεύσει σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων με αντικείμενο την ακουστική. Είναι μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ακουστικής, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημών και του Βρετανικού Επιμελητήριου Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Ο Γεώργιος Χαραλάμπους είναι παντρεμένος με την Αναστασία Πεταλωτή, δικηγόρο, κι έχουν δυο κορίτσια, την Πάτρα και την Χρυσάνθη.


ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ

Το Ίδρυμα Μακεδονικού Βραβείου (ΦΕΚ 250/τ.Β’/28-02-2002), το οποίο υπάγεται στην εποπτεία και τον έλεγχο του Υπουργείου Οικονομικών, Εθνικής Παιδείας και Πολιτισμού, εδρεύει στην πόλη της Δράμας και λειτουργεί ως κοινωφελές ίδρυμα. Δημιουργήθηκε ως θεσμός από συμπολίτη μας, που αποδεδειγμένα αγάπη-σε την Ελλάδα και τη Γνώση και ανέθεσε στο Δ.Σ. την επιλογή και βράβευση ενός Έλληνα πολίτη, που έχει διακριθεί για τις εξαιρετικές του επιδόσεις στις επιστήμες, στη λογοτεχνία ή στις τέχνες.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος είναι: Χριστόδουλος Μαμσάκος (Πρόεδρος, Δήμαρχος Δράμας) Ευάγγελος Βασιλείου (Αντιπρόεδρος, Ιατρός Καρδιολόγος) Ανέστης Τερζής (Γραμματέας, Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Γεώργιος Ψαρράς (Ταμίας, Λογιστής, Πρόεδρος ΔΕΚΠΟΤΑ) Κατερίνα Κετσιμπάση (Μέλος, Ιστορικός - Αρχαιολόγος, Περιφερειακή Ενότητα Δράμας)

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr