Wednesday, 03 June 2020 20:56

7μέρες φαγούρα με την Κική Χεριστανίδου 3-6-2020

Written by

'Ξέρετε κάτι, αν διευθύνουν οι ανίκανοι, φταίνε οι ικανοί. Κι αν διευθύνουν οι ανάξιοι, τότε φταίει η γενική απαξίωση ''
Ελένη Αρβελέρ!
Αυτό ....για όλους εμάς, που καταθέτουμε- προβάλλουμε, δημοσιεύουμε, χωρίς φόβο και με ιδιαίτερο πάθος, την κατάντια της καθημερινότητας της γειτονιάς, της περιοχής, του Δήμου, της πόλης, της χώρας, του κράτους, της, του, των τόσων πολλών στραβών, που ΄΄πιάνει΄΄ η με ένα με εμάς, εδώ και καιρό συσκευή, που κουβαλάμε μαζί μας μικροί , μεγάλοι μικρομέγαλοι κλπ
Και μάλλον, μέχρι εκεί γιατί, κατά την πτωχή μας (πληθυντικός μεγαλοπρέπειας) γνώμη, αν δεν ήταν μέχρις εκεί, δεν θα χρειαζόταν σχεδόν, πλέον, τίποτα αφού όλοι, μιας και τα ανακαλύπταμε όλα αυτά, θα συμμορφωνόμασταν, σχεδόν άμεσα η και έμμεσα με το πες- πες και δείξε- δείξε. Έστω, θα ντρεπόμασταν και θα μας φτιάχναμε βρε !!!
Αν φυσικά είμασταν ή ικανοί, ή άξιοι, ή και τα δυο μαζί και όχι απλά θα το νομίζαμε, ή απλά το νομίζουμε όπως κάποιοι λένε πως είναι π.χ. Αριστεροί!!!
Γιατί, όπως θα καταλάβατε και αυτό το ΄΄έκλεψα΄΄ (το δανείστηκα θα ήταν πιο σικ αλλά θα έπρεπε να το επιστρέψω, ενώ το έκλεψα μου δίνει την ψευδαίσθηση, του πια έστω και άνομα είναι κομμάτι μου, τρομάρα μας ΄΄Φ΄΄)
''Αριστερός είναι αυτός που κάνει αριστερά πράγματα και όχι αυτός που λέει ότι είναι.΄΄
Έτσι λοιπόν καρντάσια, αλήτες, πουλιά, δεν είναι ικανότητα να κάνουμε διαπιστώσεις και φυσικά να τις αναδεικνύουμε και με υλικό φερτό η δικό μας
Ικανότητα είναι, να τολμάμε να διορθωνόμαστε κυρίως κατά μόνας αλλά να είναι κολλητικό π.χ. με γεωμετρική πρόοδο, όπως ο κορονοϊός ένα πράμα έτσι , ώστε οι ανίκανοι να μην έχουν δυνατότητα επιβίωσης σε ένα σκληρό για τις δυνατότητες τους περιβάλλον.
Γιατί ναι εκείνο που έλεγε ο Πλάτωνας , περί επιμέλειας ψυχής αλλά μου κάθετε καλό και αυτό, που ΄΄εκλεψα΄΄ πάλι από την δική μας ξεχωριστή Ελένη...UBUNTU στον πολιτισμό Xhosa σημαίνει «Είμαι, γιατί είμαστε...».

Άντε σε πιο ρηχά νερά ΄΄Φ΄΄
Άντε γιατί σαν να άρχισες να μπάζεις από το πολύ βάρος της σκέψης...
Δεν είναι αυτά για σε.
Πάμε λοιπόν, σε κάτι που και χορταίνει και κάνει και άλλα πέντε πράγματα καλά για τον οργανισμό, μπας και μέσω έστω μπάϊ –πας φθάσουμε (είπαμε πληθυντικός μεγαλοπρέπειας) στο ζητούμενο, αυτό της ικανότητας, ώστε μέσω ειρηνικής σιωπηλής επανάστασης, φέρουμε το ποθητό .
Την κυριαρχία των όχι ανάξιων .
Πάμε λοιπόν, να φάμε μια ΜΠΑΝΑΝΑ και παραθέτουμε παρακάτω και τα γιατί θα ήταν καλό να φάτε και εσείς μια ΜΠΑΝΑΝΑ
Ας δούμε λοιπόν 5 οφέλη που μπορεί να προσφέρει η μπανάνα στον οργανισμό
Η μπανάνα αυξάνει τη σεροτονίνη η οποία βελτιώνει τη διάθεσή μας κάνοντάς μας πιο... χαρούμενους!
Η μπανάνα είναι πλούσια σε ποτάσιο το οποίο βοηθάει κάποιον να «απορροφήσει» με μεγαλύτερη ευκολία πληροφορίες και νέες γνώσεις.
Επιπλέον, η μπανάνα είναι πλούσια σε βιταμίνη Β6 βοηθώντας στην αντιμετώπιση του άγχους.
Η μπανάνα είναι ένα από τα φρούτα που μας παρέχουν πολλή ενέργεια, οπότε καταλαβαίνετε πόσο αποτελεσματική θα είναι η απόδοση μας ατάκα και επί τόπου
Λόγω των βιταμινών που περιέχει η μπανάνα βοηθάει τους καπνιστές να κόψουν το κάπνισμα.
Αυτό το τελευταίο ΄νταξει, το καταφέρατε οι πιο πολλοί και εξ αιτίας, πιο επιβλαβών τρόπων (πρόστιμο , αφραγκία)


Μήνας ήταν και πέρασε ο Μάϊος, αλλά, μας άφησε πάλι αρκετά αναπάντητα ερωτήματα....
Αρακάς η Αρκάς, εκλογάς μη εκλογάς τόνους μαργαρίτες είναι να μαδάς αλλά στο πόσα πέταλα έχει μια μαργαρίτα πως απαντάς;
Παρά τα μιλιούνια των μαργαριτών του που μαδήσαμε, αναζητώντας τον από μηχανής θεό, να μας δώσει την απάντηση.
Μια απάντηση ....σε ότι δεν τολμάμε άμεσα να απαντήσουμε!!!
Μια απάντηση, που ίσως χρησιμοποιήσουμε, μελλοντικά ως καλή δικαιολογία αποποίησης ευθυνών, αφού έτσι απάντησε η μαργαρίτα...
Που αλήθεια, πόσα πέταλα έχει, μονός- ζυγός ο αριθμός τους και φυσικά πώς θέσαμε το δίλημμα.
Π.χ. Με το μ΄ αγαπά μπροστά η με το δεν μ΄ αγαπά ....
Με το ΄΄Να Παντρευτεί Κανείς ή Να Μην Παντρευτεί΄΄,
με το ΄΄Να Δεχθεί Κανείς να Υπουργοποιηθεί η να Μην Δεχθεί Υπουργοποιηθεί΄΄ αν και όταν φυσικά του προταθεί,
με το ΄΄ θα κάνει ανασχηματισμό δεν θα κάνει ανασχηματισμό΄΄ και τόσες άλλες διλλήματος ερωτήσεις...
Που να φθάσουν οι καημένες οι μαργαρίτες του ενός Μάη(έτσι είναι, η νομίζουν πως είναι μάλλον, αριστεροί κάποιοι)
Θα ξανάρθει όμως ένας άλλος Μάης και πόσοι αλήθεια θα αναρωτιούνται, αν θα έχει μοιασίματα με εκείνον του ΄68, η θα είναι εντελώς διαφορετικός μέσα σε κουβέντες, όχι εκ του σύνεγγυς αλλά απόστασης με την μεζούρα της Βλαχοπούλου στην Παριζιάνα ΄΄Σούζη τρως. Και τρως και ψεύδεσαι΄΄.

Άσχετο
Ανασφαλείς μαμάδες και ανασφαλείς υπουργοί ...ότι χειρότερο για την ζωή την δική σου και την γενική εδώ που τα λέμε ...
Γιατί και διότι κάθε ανασφάλεια δημιουργεί ....

Καλλιέργησε τις προσδοκίες!!
Συνταγή πολιτικής κουζίνας
Πέφτουμε ενίοτε από τα σύννεφα εμείς αλλά τούτη την περίοδο .....όχι εμείς αλλά λεφτά πολλά λεφτά από τας Ευρώπας λένε πως θα μας πέσουνε .
Και καλάθι μικρό, αλλά κυρίως ομπρέλα κλειστή ας κρατάμε μπας και ....
Αλλά και τα χαλινά αρκετών μαζεμένα νάναι ...
Το παρελθόν, ακόμη ζωντανό για πολλούς από εμάς, που πλέον ανήκουμε στις ευπαθείς ομάδες και στους ηλικιωμένους κατά silver alert.
Κάτι πακέτα σαν εκείνα του Ντελόρ κάτι ΕΣΠΑ να μην πέσουν και πάλι στα χέρια τοπικών παραγοντίσκων όσο και πολιτικών όλων των αποχρώσεων, ώστε να τα εργαλιοποιήσουν ως εκλογικό μηχανισμό, χωρίς να τους ενδιαφέρει η αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής τους , γιατί τα αποτελέσματα στα μάτια μας μπροστά κάθε μέρα, όλη μέρα, ολόκληρη την ζωή μας, που φωτογραφίζουμε μεν ως ανίκανους, ξαναψηφίζουμε δε ως βολεμένοι.

Άντε πάλι ένα πιο άσχετο.
Τι Λωζάνη τι Κοζάνη, τι Αρκάς τι αρακάς, τι ουσία πια ουσία ...γεμίσαμε με πουθενάδες, που πολύ απλά τους επιτρέπουμε ΕΜΕΙΣ να έχουν και πολιτικό βήμα.
Μια ακόμη διαπίστωση, φοβάμαι !!

Υ.Γ.
Τι εποχή είπαμε πως έχουμε;

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr