Thursday, 28 March 2019 21:56

Περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη Θράκη

Written by

O ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θράκη επισκέφτηκε τη φαρμακοβιομηχανία Farmathen στις Σάπες Κομοτηνής. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν ακόμα ο υποψήφιος περιφερειάρχης και γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής, Δημήτρης Παπατολίδης, ο βουλευτής του Κόμματος Γιάννης Δελής και ο υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Κώστας Βογιατζής, ο οποίος είναι και εργαζόμενος στη φαρμακοβιομηχανία.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τους Κ. Σταμούλη και Γ. Ρωσσέτη, μέλη της διοίκησης της επιχείρησης, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την πορεία ενός εξαγωγικού ομίλου με 1000 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 350 στο εργοστάσιο των Σαπών. Στη διάρκεια της συνάντησης αντάλλαξαν απόψεις για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις. Στη συνέχεια ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μίλησε στους εργαζόμενους του εργοστασίου. Αμέσως μετά ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε σε συγκέντρωση κατοίκων στις Σάπες Ροδόπης.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στους εργαζομένους αφού αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι όχι μόνο στη δουλειά αλλά στα συνολικότερα προβλήματα που αφορούν την υγεία, την παιδεία με τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, αλλά και την παραπέρα εμπορευματοποίηση τους, μίλησε και για τις γενικότερες εξελίξεις στην οικονομία, την ΕΕ και τις εξελίξεις στην περιοχή.

Για τις εξελίξεις στην οικονομία και την ΕΕ
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε πως είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις εξελίξεις, γι’ αυτό που διαφημίζεται ως “τέλος των μνημονίων” και ως “άνοιγμα του δρόμου για μια ανάπτυξη με σταθερότητα και ασφάλεια για τη χώρα και το λαό”. Δεν είμαστε καθόλου αισιόδοξοι σ’ αυτόν τον τομέα με τις πολιτικές που ασκούνται, κι όχι μόνο γιατί η Ελλάδα έχει συγκεκριμένα μεγέθη, η οικονομία της εξαρτάται πάρα πολύ από τις εξελίξεις στην ευρωζώνη και στην ΕΕ, όπου όλο αυτό το “λαμπρό” υποτίθεται οικοδόμημα καταρρέει, αυτό που θα τρώγαμε με “χρυσά κουτάλια”, που θα αναπτυσσόταν και θα ζούσαν όλοι οι λαοί πολύ καλύτερα, τώρα να δημιουργούνται τάσεις διάσπασης της ΕΕ, αντί για ενοποίησης όπως διαφημίζουν. Αλλά και γιατί όλες οι κατευθύνσεις της Κομισιόν, της ΕΕ με τη σύμφωνη γνώμη και των ελληνικών κυβερνήσεων είναι στην κατεύθυνση “μνημόνια, αντιλαϊκά μέτρα, ματωμένα πλεονάσματα”, που θα παίρνονται απ’ το λαϊκό εισόδημα και μια σειρά άλλα ζητήματα για τα οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση, γι’ αυτό εμείς μιλάμε για μεταμνημονιακό μνημόνιο.

Για τα κόκκινα δάνεια
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στα κόκκινα δάνεια λέγοντας πως οι προεκλογικές εξαγγελίες, οι εξαγγελίες των τελευταίων μηνών της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα πήγαν περίπατο! Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο Δραγασάκης μίλησε για συμβιβασμό, “τι να κάνουμε, μας έβαλαν μαχαίρι στο λαιμό”. Έτσι πολύ λιγότεροι θα διευκολυνθούν κι αυτό μόνο μέσα στο 2019 κι αυτό για ορισμένες κατηγορίες, που είναι λιγότερες, και για μικρότερο ποσό απ’ αυτό που υποσχόταν. Τη στιγμή που υπάρχει κατατεθειμένη, χτες την ξανακαταθέσαμε, πρόταση νόμου του ΚΚΕ να απαγορευτεί κάθε πλειστηριασμός πρώτης λαϊκής κατοικίας μέχρι 250 χιλιάδες αντικειμενική αξία με εισόδημα 40.000 και με προσαύξηση πέντε χιλιάδες για κάθε παιδί μέλος της οικογένειας και βεβαίως να παγώσουν τόκοι, χρέη ή άλλα που υπάρχουν. Και βεβαίως και για τη δεύτερη κατοικία όσοι έχουν πάλι θα πρέπει να υπάρχουν μέτρα προστασίας.

Για τις ευρωεκλογές, τις τοπικές εκλογές, αλλά και τις βουλευτικές εκλογές
Όλα αυτά είναι κεντρικά ζητήματα της πολιτικής διαπάλης. Αφορούν συνολικότερα ποια ρότα βαδίζει μια κυβέρνηση και τι πρόγραμμα έχει ένα πολιτικό κόμμα. Άρα αυτά τα ζητήματα αφορούν και την κεντρική κυβέρνηση, ποιος κυβερνά δηλαδή κάθε φορά, αλλά και ποιος είναι αντιπολίτευση για να πιέζει, να διεκδικεί και να εμποδίζει αντιλαϊκά μέτρα και να υπάρχουν μεγαλύτερες ανάσες ανακούφισης στον ελληνικό λαό, αλλά και το ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν στο ευρωκοινοβούλιο, μετά τις 26 Μάη, εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις ώστε περισσότερες φωνές να είναι σε σωστή προοδευτική κατεύθυνση. Γι αυτό σας καλούμε να επιλέξετε το ΚΚΕ. Αλλά σημαντικό είναι και ποιοι θα είναι στις περιφέρειες και στους δήμους, δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί, περιφερειάρχες, δήμαρχοι όπου ξέρουμε ότι όλη αυτή η τοπική διοίκηση του κράτους είναι το μακρύ χέρι του κρατικού μηχανισμού, καλείται να υλοποιήσει κυβερνητικές κρατικές κυρίως πολιτικές και να διαχειριστεί τις ίδιες κατευθύνσεις που βάζουν η κεντρική εξουσία, το κράτος, οι κυβερνήσεις. Εμείς θεωρούμε ότι αυτή η μάχη είτε αφορά βουλευτικές εκλογές, είτε ευρωεκλογές είτε δημοτικές – περιφερειακές, είναι ενιαία.

20 χρόνια κοντά σας

Για τις εξελίξεις στην περιοχή
Εκτός των ζητημάτων της οικονομίας, οι εξελίξεις είναι ανησυχητικές και στο γεωπολιτικό επίπεδο απ’ την άποψη των συμφερόντων που έχουν και η άρχουσα τάξη της Ελλάδας, αλλά κυρίως η άρχουσα τάξη της Τουρκίας, η οποία αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, του ελληνικού λαού, θέλει να έχει προσβάσεις και σε διάφορους ενεργειακούς πόρους, πλουτοπαραγωγικές πηγές που υπάρχουν και στην Αν. Μεσόγειο στην περιοχή, που ανήκει στην Κυπριακή δημοκρατία, αλλά και στο Αιγαίο. Έχει στενή σχέση με τη Ρωσία, τη στιγμή που το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ αντιδρούν σε όλο αυτό το σκηνικό. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να γίνει ο σημαιοφόρος των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ, δίνοντάς τους συνεχώς νέες βάσεις, αναπτύσσει εξοπλισμούς που δεν είναι όμως για τις αμυντικές ανάγκες της δικής μας πατρίδας, του λαού μας και της υπεράσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά είναι για τις πολεμικές στρατιωτικές ανάγκες του ΝΑΤΟ στην περιοχή, είτε για τα Βαλκάνια είτε προς τη Ρωσία, Ουκρανία, Μαύρη Θάλασσα, είτε προς τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ξοδεύουμε κάθε χρόνο 4 δις ευρώ για στρατιωτικές επιλογές του ΝΑΤΟ και δεν αφορούν αμυντικούς εξοπλισμούς που θα έλεγε κάποιος ότι ίσως χρειάζονται, αφορά αποστολές εκτός συνόρων, συμμετοχή σε στρατιωτικές ασκήσεις, εκτός απ’ τις βάσεις του θανάτου - και με πυρηνικά πλέον όπλα όπως στον Αραξο - που βάζουν την Ελλάδα στο στόχαστρο των επιθετικών ενεργειών, αντίπαλων χωρών του ΝΑΤΟ ή των ΗΠΑ.
Κι αυτά βέβαια έχουν να κάνουν και με την εξέλιξη της οικονομίας, όταν υπάρχει τέτοια γεωπολιτική αστάθεια, συγκρούσεις, επεμβάσεις, τοπικοί πόλεμοι δημιουργούν συνολικότερη αστάθεια, προβλήματα που τα πληρώνει τελικά πάλι ο ελληνικός λαός και εκφράζεται και στο οικονομικό και στο πολιτικό και στο κοινωνικό επίπεδο.

Για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ
Για όλους αυτούς τους λόγους στα σωματεία, τους συλλόγους, τις Ομοσπονδίες πρέπει να εκλέγονται αντιπρόσωποι των εργαζομένων που να εκπροσωπούν πραγματικά τα συμφέροντά τους και όχι κάποιες συνδικαλιστικές μαφίες, επιτρέψτε μου να τις ονομάσω έτσι, γιατί τέτοια δυστυχώς έχει καταντήσει η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ. Ξέρετε ότι σήμερα πάρα πολλά σωματεία, συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες έχουν κινητοποίηση στην Αθήνα για να σταματήσει η νοθεία για το συνέδριο της ΓΣΕΕ και να λυθούν αυτά τα ζητήματα. Άρα λοιπόν η αλλαγή των συσχετισμών με ανθρώπους, με συναδέλφους που θα εκπροσωπούν πραγματικά τα ταξικά συμφέροντα των ίδιων των εργαζομένων και όχι κομματικά, κυβερνητικά ή άλλα εργοδοτικά συμφέροντα, αλλά τα δικά τους πραγματικά συμφέροντα, είναι κι αυτό στοιχείο της πάλης που πρέπει να συνεχιστεί και άσχετα βέβαια απ’ τις βουλευτικές ή τις δημοτικές εκλογές. Αυτό πρέπει να γίνεται συνεχώς και μετά απ’ αυτές.

Τέλος ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε τους εργαζόμενους στις ευρωεκλογές να στηρίξουν το ΚΚΕ και τους υποψηφίους του στους Δήμους και τις Περιφέρειες, να αφήσουνε τα διλήμματα ποιος απ’ τους δυο, Τσίπρας ή Μητσοτάκης, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, ποιος θα είναι πρώτος, αυτή τη φορά να σκεφτούν να ενισχύσουν το ΚΚΕ. Γιατί είναι το κόμμα που πραγματικά μπορεί να κάνει τη διαφορά στις εκλογές, από καλύτερες θέσεις με μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα. Εδώ τώρα με 15 βουλευτές μπορούμε και “ταρακουνάμε” τα νερά και μέσα στο κοινοβούλιο και έξω απ’ αυτό, εμποδίζουμε να περάσουν χειρότερα μέτρα, πόσο μάλλον αν είναι μεγαλύτερη, πιο ισχυρή η κοινοβουλευτική ομάδα έτσι ώστε πραγματικά να ανοίξει ένας δρόμος για το καλό αυτού του τόπου και για το καλό της πλειοψηφίας των εργαζομένων.

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr