Friday, 22 March 2019 17:11

7μέρες φαγούρα με την Κική Χεριστανίδου 22-3-2019

Written by

Και νόμιζα, πως μόνο πότε θα πεθάνω δεν ξέρω …
Πάλι λάθος έκανα, κι άλλα δεν ξέρω, και δυστυχώς πάρα πολλά, έστω και αν δεν το παραδέχομαι και εγώ, όπως σχεδόν όλοι οι δήθεν ξερόλες. Δεν ξέρω πότε θα το τερματίσουν, αλλά κάθε μέρα όλο και πιο ψηλά ή και πιο χαμηλά το πηγαίνουν ...
Ο Ερντογάν κάθε φορά και τελευταία είναι κάθε μέρα, πολλές φορές, βρίσκει κάτι χειρότερο, από τον πιο χειρότερο εαυτό του ....
Αλλά και ι ο δικός μας ο Αλέξης, κάθε φορά δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα με κάνει να καταπίνω περισσότερο αέρα και σ’ αυτό άλλωστε αποδίδω το γεγονός της πτώσης από ψηλά, όταν συμβεί κάτι περισσότερο από αυτό που προσπαθεί να μου συμβεί από τον Αλέξη .
Ναι,ναι, μπορεί να συμβεί και κάτι περισσότερο ξαφνιαστικό ακόμη και από όσα συμβαίνουν στην ζωή μας στην πρώτη φορά ΑΡΙΣΤΕΡΑ .
Και φυσικά χωρίς να θέλω να προκαλέσω, έχει πολλούς αριστερούς των ιδεών, εκεί πάνω στην Στρατόσφαιρα παρέα.
Τώρα το πως είμαστε όλοι μαζί ...αχ και πάλι αχ, αυτή η κατάποση αέρα πταίει...!!!
Για άλλους λόγους ο καθένας, αλλά τελικά το αποτέλεσμα δεν μετράει;
Ναι το αποτέλεσμα φίλτατοι αναγνώστες της «Φαγούρας» μας μετράει.
«Έτσι δεν κορδώνεται και ο Αλέξης μας για το ότι είναι πρωθυπουργός;
Το αποτέλεσμα των εκλογών μέτρησε και πήγε εκεί που είναι. Δεν κατέλαβε αυθαίρετα την εξουσία όπως αυθαίρετα έκανε νεανικές καταλήψεις. Ή είμαστε δημοκράτες ή δεν είμαστε!

Άσχετο
Κολλητήρι στον πατέρα Καραγκιόζη: «Πατέλα – πατέλα τι είναι Δημοκρατία;»
Πόσο προνομιούχα είμαι η «Φ» που τα τέκνα μου είχαν τις σχετικές απαντήσεις, πριν καν γεννηθούν στο μυαλό τους, οι περίεργες αυτές ερωτήσεις !!
Η συμβουλή - συνταγή προς την σύντροφο του πρωθυπουργού μας σχετικά με τα τέκνα, την γνωστή Περιστέρα, που όπως ο Καρανίκας δεν παίζει, όπως έπαιζε στα ΜΜΕ, είναι μια και δοκιμασμένη.
Πρωί μεσημέρι και λίγο προς το βράδυ, ένα χαστούκι στο δεξί μάγουλο και τέρμα οι ερωτήσεις.
Δοκιμασμένος τρόπος διαπαιδαγώγησης, επί πολιτικών ανησυχιών.
Εκείνα παίρνουν την απάντηση και εμείς γλιτώνουμε, αγαπητή Περιστέρα μου, τις ερωτήσεις !!!
Γιατί πρέπει να το ομολογήσουμε είναι δύσκολο να ρωτάς ένα πρώην ιδεολόγο, πως είναι να είσαι ιδεολόγος έχοντας πια σταματήσει να κάνεις καταλήψεις και πρέπει έτσι όπως πρέσβευες στα νιάτα σου, να διοικήσεις εκεί που @χ@ζ@ς, δηλαδή να καθίσεις (όπου @ βάλτε το γράμμα ε)
... και μια που είπα Καρανίκα και έχει εξαφανισθεί το παιδί στους διαδρόμους της σκέψης του Αλέξη (τι ύφος όταν μιλάει! Τι «χύσιμο» στην καρέκλα !!
Τι άνεση, με το χέρι ριγμένο στην πλάτη της πολυθρόνας, τι μαθήματα συμπεριφοράς, τι τροφή για τους μεταφραστές της στάσης του σώματος, δεν λέγεται!
Ώρες – ώρες μου ‘ρχεται να ξαναρχίσω να σπουδάζω και τώρα που είναι πιο εύκολο να μπω στο Πανεπιστήμιο και να κάνω διατριβή σε σχετικό τομέα ...
Δεν θα την τελειώσω μα το Θεό ποτέ μου .
Το γιατί απαντάται απλά, λόγω βιολογικής φθοράς ρε αδέλφια, λόγω βιολογικής φθοράς !!
Μόνο οι ιδέες δεν φθείρονται και τελειώνουν!!
Κάποτε τελειώνουμε και εμείς ή και μας τελειώνουν λίγο πριν το κάποτε.
Και αυτό ισχύει για όλους μας, είτε γαργαλιόμαστε, είτε μας γαργαλάνε, είτε μας ξεπουλάνε, είτε μας απλά ξεχνάνε. Άλλο αν για κάποιους μένουν ανεξίτηλα τα σημάδια του περάσματος τους, είτε του προσπεράσματος τους.

Άντε λοιπόν
Λοιπόν πάλι φύγαμε από το θέμα και επανερχόμαστε ...
Φαγούρα στην θέση Καρανίκα, που ασχολείται με άλλα και θέλουν κάποιοι, να τον ξεχάσει και ο ίδιος ο Καρανίκας τον Καρανίκα.
Μεταφράζουμε λοιπόν έστω και αν δεν ξέρουμε να μεταφράσουμε τις διάφορες φάσεις του γαργαλάω, γαργαλιέμαι, γιατί ο πολυταξιδεμένος μας μπορεί να ρίξει κάποια βόλτα κατά έξω και να χρειαστεί να απαντήσει, τι, πως, πότε, γιατί, πόσο ακόμη και θα γαργαλιέται ...
Γαργαλιέσαι ακόμη; Still ticklish?
'Εχω άγχος και γαργαλιέμαι!
I'm sorry, I'm really ticklis Συγγνώμη, γαργαλιέμαι εύκολα.
Are you ticklish? Γαργαλιέσαι;
You ticklish, Bubs?- The chills, Kima Γαργαλιέσαι, Μπαμπς;- Ανατριχιάζω, Κίμα
Look how ticklish he is! Κοίτα πώς γαργαλιέται!
I'm very ticklish. Γαργαλιέμαι πολύ.
Okay, I'm very ticklish. Γαργαλιέμαι...
He got us out of a ticklish situation. Μας γλύτωσε από δύσκολη κατάσταση.
I'm ticklish. Γαργαλιέμαι.
I still believe we've half-won a very ticklish fight . Εξακολουθώ να πιστεύω ότι έχουμε νικήσει κατά το ήμισυ έναν πολύ ευαίσθητο αγώνα.
Now I'm getting ticklish. Τώρα, νιώθω να γαργαλιέμαι..
Then the sea steals up and tickles your toes, which is bad if you're ticklish. Τότε η θάλασσα σου χαϊδεύει τα δάκτυλα των ποδιών, που είναι άσχημο αν γαργαλιέσαι.
No, sorry. I was just very ticklish. Όχι, λυπάμαι, απλά γαργαλιέμαι.
I used to be ticklish under there Συνήθως γαργαλιόμουν εκεί κάτω.
Well, as you know, I'm extraordinarily ticklish so I had a rough time there. Όπως ξέρεις γαργαλιέμαι πολύ έτσι είχα μια δύσκολη κατάσταση.
You are ticklish. Γαργαλιέσαι εύκολα.
Ticklish, this one! Γιαργαλιάρης είναι.
Y0u are the ticklish 0ne. Είσαι αυτός που γαργαλιέται.
You're ticklish? Γαργαλιέσαι;
The lizards rid them of flies which can be a ticklishnuisance Οι σαύρες διώχνουν τις μύγες, μια ενόχληση.
Who's a ticklish boy? Ποιος γαργαλιέται εύκολα;
This could lead to a ticklish situation Ίσως οδηγήσει σε γαργαλιστική κατάσταση.
I'm all ticklish. Γαργαλιέμαι.

γαργαλιέμαι
κάποιος με γαργαλάει και νιώθω
α)την ανάγκη να γελάσω
β)ενόχληση
γ)ερωτική επιθυμία
δ)εν δυνάμει νιώθω το γαργάλημα, δηλαδή αυτή τη στιγμή κανείς δεν με γαργαλάει αλλά αν με αγγίξουν σε κάποιες περιοχές θα αισθανθώ γαργάλημα (σε αντιδιαστολή προς ανθρώπους που δεν γαργαλιούνται εύκολα ή και που δεν αισθάνονται το γαργάλημα καθόλου)
άντε και λίγο από γραμματική να μην ξεχνιόμαστε
ενεστ. Γαργαλιέμαι
παρατατ. Γαργαλιόμουν
μέλλοντας θα γαργαλιέμαι και θα γαργαληθώ
αόριστος γαργαλήθηκα
παρακειμενος έχω γαργαληθεί (η μετοχή γαργαλημένος, αλλά αδόκιμη)

Κάνω πρόβες για όταν γίνω γιαγιά (όπως ο Αλέξης έκανε για όταν γίνει πρωθυπουργός και του βγήκε )
Ο Γαργαλίτσας είμαι παιδιά και έχω ατέλειωτα χέρια, χέρια μακριά γαργαλάω από δω γαργαλάω από ‘κει γαργαλάω απ‘ το βράδυ ως το πρωί. Αν γαργαλιέσαι πάρα πολύ, τότε εγώ θα σου κάνω μαύρη την ζωή, γαργαλάω δεξιά, γαργαλάω αριστερά γαργαλάω απ' τις πατούσες ως τ'αυτιά.
…γαργαλάω από δω γαργαλάω από 'κει γαργαλάω απ' το βράδυ ως το πρωί. Κι όταν θέλω να μην με δουν κρυφά απλώνω τα χέρια κι εκείνοι απορούν ποιος, μα ποιός τους γαργαλά, αφού κανείς δεν είναι κοντά, κι όλο ψάχνουν δεξιά κι αριστερά.
... γαργαλάω από δω,γαργαλάω από 'κει γαργαλάω απ' το βράδυ ως το πρωί
…γαργαλάω από δω, γαργαλάω από 'κει γαργαλάω απ' το βράδυ ως το πρωί.
.... γαργαλάω από δω, γαργαλάω από 'κει, γαργαλάω απ 'το βράδυ ως το πρωί.

Τι είναι το γαργαλητό
Το γαργαλητό θεωρείται μερικές φορές διαδικασία εξοικείωσης μεταξύ συνομηλίκων ή μελών της οικογένειας και συμβάλλει στη δημιουργία δεσμών μεταξύ δύο ατόμων.
Μια άλλη θεωρία είναι ότι το γαργαλητό λειτουργεί ως προειδοποίηση, για παράδειγμα ότι κάποιο έντομο περπατά επάνω μας, όμως το ερέθισμα προκαλεί γέλιο όταν αντιλαμβανόμαστε ότι η αίσθηση προέρχεται από έναν άλλο άνθρωπο.
Γελάμε όταν μας γαργαλούν επειδή το γαργαλητό ενεργοποιεί μια περιοχή του εγκεφάλου (Rolandic operculum) που ελέγχει τις κινήσεις των μυών του προσώπου, τις συναισθηματικές αντιδράσεις αλλά και την παραγωγή φωνής. Ενεργοποιεί επίσης τον υποθάλαμο, περιοχή του εγκεφάλου που ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, τη θερμοκρασία του σώματος, την πείνα και τη σεξουαλική συμπεριφορά, γι’ αυτό και νιώθουμε μια σχετική ευχαρίστηση όταν μας γαργαλούν –ελαφρώς τουλάχιστον.
Αν το γαργαλητό οφείλεται εν μέρει στην αυξημένη ευαισθησία ορισμένων σημείων του σώματος, γιατί δεν γαργαλιόμαστε όταν εμείς ακουμπάμε το ίδιο μας το δέρμα; Η ειδικός εξηγεί ότι ο εγκέφαλός μας αντιλαμβάνεται πότε θα προκύψει το ερέθισμα στο δέρμα κι έτσι καταπνίγει την αντίδραση. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι η δραστηριότητα στις περιοχές του εγκεφάλου που κανονικά αντιδρούν στο γαργαλητό είναι μειωμένη όταν γαργαλάμε τον εαυτό μας. Αυτό υποδεικνύει ότι μπορούμε να ελέγξουμε την αντίδρασή μας στο γαργαλητό, πιθανότατα ακόμη κι όταν μας γαργαλά κάποιος άλλος. Τι πρέπει να κάνουμε; Να βάλουμε τα χέρια μας επάνω στα δικά του όταν μας γαργαλά! Αυτό επιτρέπει στον εγκέφαλο να προβλέψει καλύτερα την κίνηση των χεριών και να παρεμποδίσει την αναμενόμενη αντίδραση.

Γαργαλιέσαι; Αν ναι, πρέπει να το διαβάσεις!
Επιστήμονες στη Γερμανία, πειραματιζόμενοι με αρουραίους, εντόπισαν το βασικό κέντρο του γαργαλήματος στον εγκέφαλο των θηλαστικών, συνεπώς και του ανθρώπου.
Αφού υπέβαλαν τα πειραματόζωα σε ατελείωτα… μαρτύρια γαργαλήματος και την ίδια ώρα μελετούσαν τον εγκέφαλό τους, οι ερευνητές ανακάλυψαν στο σωματοκινητικό φλοιό ορισμένους νευρώνες από τους οποίους «πυροδοτείται» η αίσθηση του γαργαλήματος.
Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Μίκαελ Μπρεχτ του Κέντρου Υπολογιστικής Νευροεπιστήμης του Πανεπιστημίου Χούμπολντ του Βερολίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», ανακάλυψαν ότι, όπως συμβαίνει και στους ανθρώπους, οι αρουραίοι ευχαριστιούνται το γαργάλημα μόνο όταν έχουν καλή διάθεση και όχι στρες.
«Είναι εντυπωσιακές οι ομοιότητες ανάμεσα στους αρουραίους και στους ανθρώπους, καθώς σαφώς και οι δύο ευχαριστιούνται τόσο πολύ το γαργάλημα» δήλωσε ο δρ Μπρεχτ. Οι αρουραίοι -όπως και οι άνθρωποι- χαίρονται ιδιαίτερα το γαργάλημα στην κοιλιά και στα πόδια τους, όχι όμως στην πλάτη και στην ουρά τους.
Ο σωματικινητικός φλοιός του εγκεφάλου επεξεργάζεται τα ερεθίσματα της αφής. Αν κανείς ερεθίσει συγκεκριμένα εγκεφαλικά κύτταρα (νευρώνες) αυτής της περιοχής μέσω ηλεκτροδίων, όπως έκαναν οι ερευνητές, τότε αυθόρμητα γεννιέται η αίσθηση του γαργαλήματος. Αμέσως τα ζώα ξεσπάνε σε παροξυσμούς ήχων, αντίστοιχους με τα ανθρώπινα γέλια.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το γαργάλημα έπαιζε ανέκαθεν εξελικτικό ρόλο στις κοινωνικές επαφές και στο «χτίσιμο» δεσμών μέσα από μια παιγνιδιάρικη διάθεση. Πιθανώς αυτό εξηγεί γιατί είναι τόσο δύσκολο έως αδύνατο να γαργαλήσει κανείς τον εαυτό του, κάτι που φαινόταν μυστήριο ακόμη και στον Αριστοτέλη (ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της σχιζοφρένειας είναι ότι οι ασθενείς μπορούν να γαργαληθούν μόνοι τους).
Από την άλλη, παραμένει μυστήριο γιατί μερικά μόνο ζώα (σκύλοι, πίθηκοι κ.α.), αλλά όχι άλλα (π.χ. ποντίκια), ανταποκρίνονται θετικά στο γαργάλημα. Κι ένα τελευταίο εύρημα: αν άνθρωποι και ζώα δεν γαργαλιούνται από άλλους σε μικρή ηλικία, όταν μεγαλώσουν δεν το ευχαριστιούνται ιδιαίτερα
Υ.Γ
Πέφτουν λεφτά.
Πέφτουν λεφτά και οι τσέπες δεν γεμίζουν.
Πέφτουν λεφτά –πέφτουν λεφτά, σε έργα που χρονίζουν.
Πέφτουν λεφτά –πέφτουν λεφτά, στα αυτιά μου κουδουνίζουν. Πέφτουν λεφτά –πέφτουν λεφτά και πάλι με κοιμίζουν ουν ουν.
Πέφτουν λεφτά πέφτουν λεφτά τι γίνεται ρ΄αδέλφια.
Πέφτουν λεφτά πέφτουν λεφτά πιστεύετε σε τέτοια ;
πέφτουν λεφτά πέφτουν λεφτά πιστεύετε ακόοοοοομη
καιρών σημάδια είναι αυτά και όσα και αν πέσουνε απ αυτά (μετά) μια απ΄τα ίδια θα ναι ....
Βάλτε το ρυθμό από το Πέφτει βροχή πέφτει βροχή στο πρόσωπο μου πέφτει με την δικιά μας την Νάνα την Μούσχουρη και απολαύστε λαύστε ...

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr