Tuesday, 19 March 2019 18:22

Δ. Κυριαζίδης: Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Δικαστικό Μέγαρο Δράμας

Written by

Η δημιουργική δημοσιογραφία και παρέμβαση των μέσων ενημέρωσης αποτέλεσε και αποτελεί ωφέλιμο – χρήσιμο εργαλείο σε μία κοινωνία.
Η πρόσφατη ανάδειξη από πλευράς τους, των τριτοκοσμικών συνθηκών που επικρατούν στα Δικαστήρια Δράμας συνεπεία της ελλιπούς συντήρησης του κτηρίου, “υποχρέωσε” τον Αν. Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, να παρέμβει προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου, ο οποίος έλαβε θέση και δεσμεύθηκε για την άμεση επίσπευση των επιβαλλομένων έργων.
Προς δε, σε κατ’ ιδίαν συζήτηση αναφορικά με τις νέες πιστώσεις για το Δικαστικό Μέγαρο Δράμας ανέφερε ότι προώθησε προς έγκριση αυξημένο ποσό πέραν των 250.000 ευρώ που αρχικά είχε αποφασισθεί.
Πιο συγκεκριμένα, εγγράφως ο Υπουργός Δικαιοσύνης απαντά:
«Σε απάντηση της υπ’ αριθ. 847/22-02-2019 Αναφοράς που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Δ. Κυριαζίδης με θέμα την κατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου Δράμας και αναφορικά με τα διαλαμβανόμενα σε αυτή ζητήματα που αφορούν στη συντήρηση του εν λόγω κτιρίου, σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (ΥΔΔΑΔ) εκφράζει σταθερό ενδιαφέρον για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικαστικές υπηρεσίες της Δράμας. Ιδιαίτερα, και μάλιστα πρόσφατα, έχει προβεί μεταξύ άλλων σε ενέργειες εξεύρεσης μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων λύσεων ως εξής:
● Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ: Ν.Π.Δ.Δ. εποπτευόμενο από το ΥΔΔΑΔ), στη 1213/18-10-2018 συνεδρίασή του ενέκρινε πίστωση 257.000,00€ για το έργο: «Συμπλήρωση-Έλεγχος-Επισκευή μέτρων πυροπροστασίας και Ανακατασκευή WC κοινού Δ.Μ. Δράμας». Το εν λόγω έργο, που θα υλοποιηθεί από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός του προσεχούς διαστήματος.
● Ο προϋπολογισμός Μελέτης και η Τεχνική Περιγραφή Εργασιών, ύψους 250.000,00€, για το έργο: «Επισκευή, συντήρηση κτιρίου Δικαστικού Μεγάρου Δράμας (μόνωση δώματος)», που περιήλθε στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου μας από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, διαβιβάστηκε στη Δ/νση Οικονομικού του Υπουργείου μας προκειμένου να προωθηθεί στο Δ.Σ. του ΤΑΧΔΙΚ προς έγκριση από τις νέες πιστώσεις του έτους 2019.
● Με την υπ’ αριθ. 26668/5-11-2018 απόφαση του ΔΣ του ΤΑΧΔΙΚ εγκρίθηκε το ποσό των 17.000€ για την προμήθεια έξι (6) νέων κλιματιστικών, απαραίτητων για την εύρυθμη λειτουργία των ακροατηρίων του Δικαστικού Μεγάρου Δράμας.
● Εγκρίθηκαν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου μας και με το υπ’ αριθ. 12373/18-02-2019 έγγραφό της διαβιβάστηκαν στη Διεύθυνση Οικονομικού, προσφορές που περιήλθαν σε αυτή από το Δικαστικό Μέγαρο Δράμας και αφορούν τη μερική αποκατάσταση της υγρομόνωσης τοπικά, σε σημεία του δώματος του Δικαστικού Μεγάρου Δράμας, προκειμένου να επιτευχθεί άμεση αντιμετώπιση τοπικών βλαβών έως τη συνολική αντικατάσταση της υγρομόνωσης».
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η υλοποίηση των εν λόγω δεσμεύσεων, έτσι, ώστε το εγκαταλελειμμένο “Δικαστικό Μέγαρο” Δράμας να ανταποκρίνεται και να υπηρετεί το σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε.
Επισυνάπτεται η σχετική αναφορά.

ΑΝΑΦΟΡΑ
ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
κ. Μιχαήλ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Κύριε Υπουργέ,
Η τραγική κατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου Δράμας αποτυπώνεται με τον πλέον γλαφυρό τρόπο στο συνημμένο δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας. Δυστυχώς, οι τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στα Δικαστήρια της Δράμας συνεπεία της ελλιπούς συντήρησης του κτιρίου δεν τιμούν κανέναν. Κατά τούτο, επιβάλλεται τόσο η επίσπευση των ήδη προγραμματισθεισών εργασιών, όσο και η επέκταση αυτών προκειμένου να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοιες εικόνες και καταστάσεις. Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας, παρακαλώ για την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου και των συναρμοδίων υπηρεσιών για την οριστική επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Δράμας

Δημήτρης ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr