Tuesday, 18 December 2018 17:22

Ομιλία Δ. Κυριαζίδη για το Κρατικό Προϋπολογισμό του 2019

Written by

Στην τοποθέτηση του ο βουλευτής της ΝΔ κ. Δ. Κυριαζίδη στο σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019» αναφέρει τα ακόλουθα:
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
ΙZ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Δ΄
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕ΄
Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Αθήνα, σήμερα στις 17 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.08΄ συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων του Βουλευτηρίου η Βουλή σε ολομέλεια για να συνεδριάσει υπό την προεδρία του ΣΤ΄ Αντιπροέδρου αυτής, κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Λαμπρούλης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αρχίζει η συνεδρίαση.
Εισερχόμαστε στην ημερήσια διάταξης της
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Συνέχιση της συζήτησης επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019».
[……..]
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Ευχαριστούμε τον κ. Ακριώτη.
Κύριε Κυριαζή, έχετε τον λόγο και αμέσως μετά η κυρία Σκουφά.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Είχα κάποιες σημειώσεις, αλλά, δυστυχώς, στην πορεία της συζήτησης και πάλι αναδεικνύονται δύο κόσμοι, δύο συστήματα: το ένα της πραγματικότητας και το άλλο της θεωρίας και της αυταπάτης-εξαπάτησης. Δυστυχώς, αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα, την οποία δεν ήθελα να πιστέψω μέχρι και το 2016, στον προϋπολογισμό τότε, όπου συζητώντας με συναδέλφους μου στο Εντευκτήριο των Βουλευτών, βλέποντας τον προϋπολογισμό, με την έννοια των περικοπών, της υπερφορολόγησης, των μέτρων, με το δικό μας σκεπτικό λέγαμε ότι Φλεβάρη ή Μάρτη πάμε για εκλογές.
Φεύγοντας με καλεί ένας συνάδελφος του ΣΥΡΙΖΑ, που γνωριζόμασταν από παλιά, από κοινωνικούς αγώνες που είχαμε δώσει μαζί, και μου λέει: «Συνεχίζετε και κάνετε τα ίδια λάθη». Του λέω: «Τι λάθη, αγαπητέ συνάδελφε;».

«Καταλήξατε σε κάποια συμπεράσματα με το δικό σας σκεπτικό. Το δικό μας σκεπτικό είναι τελείως διαφορετικό. Όλα αυτά εμείς εδώ δεν τα πιστεύουμε. Όμως μπορούμε μονομιάς να έρθουμε σε ρήξη με όλα αυτά; Όχι. Θα τα ροκανίσουμε ένα-ένα και γι’ αυτόν τον λόγο θα συμμαχήσουμε και με το διάβολο. Το είπε και ο Αλέξης μας: «Η Βουλή είναι το προπύργιό μας, το φρούριο μας. Δεν φεύγουμε από εδώ»».
Λέω, αγαπητοί συνάδελφοι της Αντιπολίτευσης, να προετοιμαστείτε για όλα αυτά.
Και ο ίδιος πολλές φορές ήρθα σε δίλημμα, αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ψήφισα τρεις φορές τα προαπαιτούμενα και την τρίτη φορά κλήθηκα για διαγραφή. Την τρίτη φορά είχαμε είκοσι τρία προαπαιτούμενα. Δεν ψηφίσαμε τα δύο από τα είκοσι ένα, στο Eurogroup της Πέμπτης που συνήλθε μας γύρισαν πίσω εξευτελίζοντάς μας οι δανειστές μας, που σήμερα σας θεωρούν τα καλύτερα παιδιά, τα πιο πειθήνια όργανα, ώστε τη Δευτέρα να επανέλθουμε ξανά. Να τονίσω ότι δεν ήταν δημοσιονομικού χαρακτήρα.
Αυτή, δυστυχώς, είναι η σκληρή πραγματικότητα και κάτω από αυτές τις συνθήκες βγαίνατε από εδώ, όταν ήμασταν στην Ολομέλεια, ομαδικά στο Σύνταγμα με τους Αγανακτισμένους, με επικεφαλής τον Αλέξη, αλαλάζοντας και γυρίζοντας θριαμβευτικά, αφού συναντιόσασταν στο Σύνταγμα με τη Χρυσή Αυγή.
Και αυτοί ανήκαν στους Αγανακτισμένους, τους οποίους πέντε χρόνια τώρα πέρασαν και η δίκη δεν έχει γίνει ακόμη. Και την προηγούμενη εβδομάδα ακόμη για την άρση ασυλίας χρυσαυγιτών δεν ψηφίσατε. Να δούμε ποια η είναι συνάφεια, όπως και το 2015 τις εκλογές πώς τις επιδιώξατε, πώς επιτύχατε με τη συνδρομή της Χρυσής Αυγής.
Άρα, ποιοι είναι οι ακροδεξιοί; Όσοι συνεργάζεστε και συγκυβερνείτε, τους οποίους εγκαλούσατε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά συγκυβερνάτε. Δυστυχώς, αυτό είναι, αν θέλετε, το αντίτιμο, το οποίο πληρώνετε, γιατί η εξουσία όλα αυτά τα διαχειρίζεται με αυτόν τον τρόπο μόνο και μόνο για να παραμείνετε στην εξουσία.
Ερχόσασταν εντός του Κοινοβουλίου και τι εκστομίζατε προς εμάς; «Πουλημένοι, μερκελιστές, γερμανοτσολιάδες, σας ετοιμάζουμε τα γουναράδικα, δωσίλογοι κ.λπ..» Τα θυμάστε. Δικοί σας συνάδελφοι τα έλεγαν. Αν θέλετε, ανατρέξτε να τα δείτε. Κι εμείς σιωπούσαμε, σκύβαμε το κεφάλι γιατί γνωρίζαμε τις δυσκολίες, γνωρίζαμε τι αντιμετωπίζαμε όταν γυρνούσαμε στον τόπο μας, όπου πρωτοστατούσατε στην όποια διαμαρτυρία.
Σήμερα, εμείς συνδράμουμε. Σε πάρα πολλά νομοσχέδια ψηφίσαμε υπέρ. Ποτέ δεν ψηφίσατε ένα νομοσχέδιο κι έρχεστε να μας πείτε τι σήμερα; Όταν εμπαίξατε την κοινωνία για την κατάργηση του μνημονίου μ’ έναν νόμο, μ’ ένα άρθρο, για τον κατώτατο μισθό στα 761, για τη σεισάχθεια, για το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, δημιουργώντας ταυτόχρονα κινήματα του «Δεν πληρώνω», καλώντας τον κόσμο να μην πληρώνει διόδια, ΦΠΑ και ό,τι άλλο σας ερχόταν στην κούτρα σας.
Τελικά, το 2015 με τη συνηγορία, όπως είπα και προηγουμένως, της Χρυσής Αυγής, αναλάβατε την εξουσία. Το πρώτο πεντάμηνο, κυβερνώντας με ακροδεξιούς ως λέγατε και δεχθήκατε, μας οδηγήσατε σε μια έκτακτη κατάσταση. Συνδράμαμε πάλι να μη βρεθούμε εκτός Ευρώπης. Ήταν μια κατάσταση οδυνηρή για τη χώρα.
Παρά την ομολογία σας για την αυταπάτη που σας διακατείχε και σας διακατέχει, ο στόχος σας, ο ιδεολογικός στόχος, η δημιουργία μιας ιδιωτικοκρατικίστικης κατάστασης, ενός τέτοιου συστήματος, δηλαδή το υπεύθυνο εργατικό επιχειρηματικό κομμάτι να παράγει εκατό ευρώ, παραδείγματος χάριν, και να του παίρνετε τα 80, δημιουργώντας μια κοινωνία παράκλητη, με το χέρι απλωμένο για ένα συσσίτιο, για ένα κουπόνι, για μια είσοδο στο κοινωνικό παντοπωλείο, ιατρείο, φαρμακείο, για ένα τετράμηνο, για ένα οχτάμηνο, ψιθυρίζοντάς του ότι «θα γίνεις και μόνιμος», υποθηκεύοντας ταυτοχρόνως τον δημόσιο πλούτο της χώρας για ενενήντα εννιά χρόνια.
Όσον αφορά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θυμάστε τη συμφωνία που κάναμε με το ΤΑΙΠΕΔ για 350 εκατομμύρια για δεκαπέντε χρόνια και πόσο τη δώσατε εσείς για ενενήντα εννιά χρόνια; Σαράντα πέντε εκατομμύρια, συναδέλφισσες και συνάδελφοι, αντί ενός πινακίου εξουσίας.
Δυστυχώς, και τη νεολαία μας την οδηγήσατε σε έξοδο από τη χώρα και μάτωσε κάθε οικογένεια, προκειμένου να διασφαλίσει την προοπτική της.
Για ποια παράλληλα προγράμματα, για ποια αντίμετρα, για ποια ισοδύναμα μιλάτε; Κοροϊδεύετε την κοινωνία. Δεν τα είδε πουθενά.
Δεν μιλάμε για ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό, τα ανοιχτά σύνορα. Ήσασταν στους φράχτες εκεί να διαμαρτύρεστε, την Αμυγδαλέζα να την τινάζετε όρθια και τώρα εισέρχονται από τον Έβρο δεκάδες. Καίγονται σε αυτοκίνητα μέσα στο οδικό δίκτυο της Καβάλας. Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν δώδεκα νεκροί. Εσείς είστε οι ηθικοί αυτουργοί για όλα.
Για ποια ασφάλεια του πολίτη μιλάτε; Θυμάστε τι λέγατε; Δημιουργία μιας πολιτοφυλακής, αφοπλισμός των αστυνομικών, κατάργηση των ΜΑΤ και τώρα κάνετε πάρτι με τις Αύρες. Αυτή, δυστυχώς, είναι η σκληρή πραγματικότητα.
Ποιους αστυνομικούς διασφαλίζετε; Για ποιο 50% μιλάτε; Το δώσαμε, το ενσωματώσαμε στον μισθό τους και τώρα έρχεστε 40% από αυτό, το οποίο δώσατε, άπαξ.
Θα σας καταθέτω και το σχετικό έγγραφο.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Κύριε συνάδελφε, αν θέλετε, ολοκληρώστε.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Τι έλαβε ο αστυνομικός; Έλαβε 2.970, κράτηση 2.300. Οι κρατήσεις είναι 40%. Κρατήστε το για να ενθυμείστε.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Δημήτριος Κυριαζίδης καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο Αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Ολοκληρώστε, κύριε Κυριαζίδη.
ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΣΚΟΥΦΑ: Τι αφορά αυτό;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Αφορά αυτό που σας επέβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας δύο φορές και σας εξανάγκασε σε εξάμηνο να πληρώσετε σε όλους αυτούς τα αναδρομικά, αλλιώς θα προχωρούσαν οι ίδιοι σε δημόσιες κατασχέσεις. Αναγκαστήκατε να προχωρήσετε και τους περικόπτετε το 40%. Αυτό κάνετε εσείς και αυτό άπαξ, για να ξέρουμε τι μας γίνεται, εννοώ για τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας, στις Ένοπλες Δυνάμεις.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Κύριε συνάδελφε, σας παρακαλώ.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Προέρχομαι από την Ανατολική Μακεδονία. Θα ήθελα να πω στον κύριο Κοτζιά ότι σαράντα δύο χιλιάδες μεταφέρθηκαν αιχμάλωτοι στο Κίτσεβο, στα Σκόπια. Χάθηκαν δώδεκα χιλιάδες σε καταναγκαστικά έργα. Γύρισαν οι υπόλοιποι και οι μισοί ανάπηροι. Και, δυστυχώς, είχα προγόνους σε αυτήν ακριβώς την οδυνηρή στάση. Θα μπορούσαν τότε με μια απλή υπογραφή να δεχθούν ότι είναι Σλάβοι και θα γυρνούσαν πίσω ανέγγιχτοι.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Κύριε συνάδελφε, έχουμε φτάσει τα εννέα λεπτά.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Προτίμησαν να πεθάνουν για να μη θεωρηθούν προδότες. Κι έρχεστε εσείς σήμερα με μια υπογραφή, ερήμην όλων, να υπογράφετε τα πάντα. Αυτό συμβαίνει για τη Μακεδονία μας θα ήθελα να σας πληροφορήσω, που δεν θέλετε να το αντιληφθείτε, να το καταλάβετε.
Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Βεβαίως, προέρχομαι από έναν νομό, τη Δράμα…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Κύριε συνάδελφε, ολοκληρώστε. Δεν θα τελειώσουμε ποτέ.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Απλά, τον έβαλε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε καραντίνα. Όταν λέω σε καραντίνα, εννοώ απόμακρη από το ό,τι δει αυτός ο τόπος.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Κύριε Κυριαζίδη, σας παρακαλώ. Έχουμε φτάσει τα δέκα λεπτά.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Για ποια σύνδεση μιλάτε, κύριε Πρόεδρε, με την Εγνατία Οδό; Θα είχαμε την κατασκευή των δεκατριών χιλιομέτρων μέχρι τέλος του έτους.
Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Γιατί να μην πούμε και για το Κέντρο Φιλοξενίας της ΜΚΟ;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Μπορούμε να πούμε τα πάντα και να μιλάμε ως τις δύο το πρωί. Δεν γίνεται, όμως, αυτό.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Την προηγούμενη εβδομάδα καταδικάστηκαν για πέντε μήνες φυλάκιση –ΜΚΟ της Δράμας- στο Κέντρο Φιλοξενίας, διότι το έκαναν εκεί παζάρι. Αυτά, δυστυχώς, είχα να πω. Το καταθέτω για τα Πρακτικά.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Δημήτριος Κυριαζίδης καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο Αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Κύριε Κυριαζίδη, σας παρακαλώ πολύ.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Δεν θα πω για τη θέρμανση στο Νευροκόπι –φανταστείτε- και για τον αγροτικό κόσμο, όπως δώσατε τελευταία στους καπνοπαραγωγούς 60% για στρέμμα και το διπλανό χωράφι του συνάδελφου του Καβαλιώτη, που ήταν διπλανά χωράφια –ένας δρόμος τους χωρίζει- 100 ευρώ το στρέμμα. Καταλαβαίνετε πώς λειτουργείτε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Κύριε Κυριαζίδη, θέλετε να κλείσω το μικρόφωνο;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Δυστυχώς, αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.
Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
[……..]
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Με τη συναίνεση του Σώματος και ώρα 00.48΄ λύεται η συνεδρίαση για σήμερα, ημέρα Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, με αντικείμενο εργασιών του Σώματος: νομοθετική εργασία, συνέχιση της συζήτησης και ψήφιση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ

 

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr