Tuesday, 11 December 2018 20:41

Δ. Κυριαζίδης: Πάλι δεν ήρθε ο Πολάκης να απαντήσει για την Ογκολογική

Written by

Η κυβέρνηση που θα ακολουθούσε τη δημόσια λογοδοσία ως είχε δεσμευθεί, αποφεύγει σήμερα ακόμη και την κοινοβουλευτική διαδικασία-λογοδοσία , ως επιβάλλει ο κανονισμός της Βουλής.
Για πολλοστή φορά ο Αν.Υπουργός Υγείας ΚΥΡΙΟΣ Πολάκης απέφυγε “λόγω φόρτου εργασίας” να προσέλθει στη βουλή, ως υποχρεούνταν, προκειμένου ενώπιος ενωπίω να απαντήσει στον Αν. Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, γιατί ύστερα από 15 μήνες ακόμη δεν λειτούργησε το τμήμα χημειοθεραπείας στο Νοσοκομείο Δράμας, ως είχε δεσμευθεί την 4/9/2017 σε ανάλογη επίκαιρη ερώτηση του κ. Κυριαζίδη.
Αντ΄ αυτού ως Δραμινή κοινωνία, είδαμε και πάλι τους καρκινοπαθείς του τόπου μας να διαμαρτύρονται στην πλατεία της πόλης για την εγκατάλειψή τους.
Επιπροσθέτως πρέπει να επισημανθεί ότι, από την ογκολογική κλινική Καβάλας μετακινήθηκε στη Θεσ/νίκη ο ένας από τους δύο ογκολόγους και η έτερη ογκολόγος αποχωρεί λόγω λήξης της σύμβασής της.
Εν τοις πράγμασι λοιπόν και οι καρκινοπαθείς και οι οικείοι τους έχουν να αντιμετωπίσουν μία “Κυβέρνηση της ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ”.
Παρ’ όλα αυτά, έκαστος από τον τομέα ευθύνης του είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει τον αγώνα του.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
ΙΖ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Δ΄
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Μ΄
Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Αθήνα, σήμερα στις 10 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17.59΄ συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων του Βουλευτηρίου η Βουλή σε ολομέλεια για να συνεδριάσει υπό την προεδρία του Ε΄ Αντιπροέδρου αυτής κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΥ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αρχίζει η συνεδρίαση.
Εισερχόμεθα στη συζήτηση των
ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ
Δεν θα συζητηθούν οι ακόλουθες επίκαιρες ερωτήσεις λόγω φόρτου εργασίας του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ. Πολάκη:
[……]
Η πρώτη με αριθμό 201/3-12-2018 επίκαιρη ερώτηση του δεύτερου κύκλου του Βουλευτή Δράμας της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημητρίου Κυριαζίδη προς τον Υπουργό Υγείας, με θέμα: «Δημιουργία Τμήματος Βραχείας Νοσηλείας/ Ογκολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας».
[……]
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, υπάρχει μια επίκαιρη ερώτησή μου αναφορικά με το ζήτημα που βασανίζει τη Δράμα. Παρακαλώ να έχω τον χρόνο μου για ένα λεπτό.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Έπρεπε να μου το πείτε λίγο νωρίτερα.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Γι’ αυτό ήμουν εγκαίρως, κύριε Πρόεδρε, εδώ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Ορίστε, κύριε συνάδελφε, έχετε τον λόγο.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Μιλάμε για δημόσια λογοδοσία.
Την Παρασκευή που μας πέρασε υπήρχαν έντεκα επίκαιρες ερωτήσεις, αλλά δεν απαντήθηκε καμία και σήμερα υπήρχαν είκοσι δύο, αλλά απαντάται μία, κύριε Πρόεδρε.
Το θέμα που από πλευράς μου έχει τεθεί είναι ένα ευαίσθητο, ανθρωπιστικού περιεχομένου ζήτημα. Αφορά τη Δράμα και μια αρνητική, μοιραία για τους πολίτες πρωτιά με την έννοια του καρκίνου.
Κάνω μια προσπάθεια να πάρω μια απάντηση. Πέρυσι περίμενα δεκατέσσερις μήνες. Απαντήθηκε από πλευράς του Υπουργού πέρυσι τον Σεπτέμβριο ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα εδημιουργείτο ένα Τμήμα Χημειοθεραπείας στο Νοσοκομείο Δράμας, προκειμένου οι δύο χιλιάδες συμπολίτες μου να μην ταλαιπωρούνται τουλάχιστον για χημειοθεραπείες είτε στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης είτε στη Θεσσαλονίκη.
Βεβαίως, υπάρχει η Κλινική κατά του Καρκίνου στην Καβάλα. Όμως ο ένας ογκολόγος μετακινήθηκε ερήμην του στη Θεσσαλονίκη και η άλλη που είναι επί συμβάσει θα αποχωρήσει, καθώς τελειώνει η σύμβασή της.
Περίμενα σήμερα τον Υπουργό, ο οποίος πέρυσι τον Σεπτέμβριο δεσμεύτηκε ότι μέχρι τέλους του 2017 θα εδημιουργείτο το συγκεκριμένο τμήμα χημειοθεραπείας, ώστε τουλάχιστον οι καρκινοπαθείς να βρίσκουν ένα καταφύγιο. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, παρότι παρήλθαν δεκαπέντε μήνες, δεν έχει συμβεί το παραμικρό.
Ελπίζω την επόμενη φορά ο κύριος Υπουργός να βρίσκεται εδώ ή εν πάση περιπτώσει, να αντιμετωπιστεί αυτό το ανθρωπιστικής φύσεως ζήτημα και πρόβλημα που ταλαιπωρεί και τους ίδιους τους καρκινοπαθείς και τους οικείους τους.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Ευχαριστούμε, κύριε Κυριαζίδη.
Το θέμα έχει απασχολήσει επανειλημμένα τη Διάσκεψη των Προέδρων. Επανειλημμένα έχει τεθεί το θέμα στην Κυβέρνηση. Νομίζω ότι είναι θέμα της Κυβέρνησης να συνεννοηθεί με τους Υπουργούς, ούτως ώστε να απαντώνται οι ερωτήσεις, διότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος είναι υποχρέωση του Υπουργού. Δεν εξαρτάται από τη δική του -αν θέλετε- επιθυμία, αλλά είναι υποχρέωση του Υπουργού.
Κατά συνέπεια, κρούετε θύρες ανοιχτές με αυτά που λέτε. Έχουν γίνει δηλαδή ενέργειες. Απομένει η Κυβέρνηση να απαντήσει διά των Υπουργών της.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε, αλλά τουλάχιστον για ευαίσθητα ζητήματα αυτού του περιεχομένου δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε μία απάντηση, μία παρέμβαση για δύο χιλιάδες ανθρώπους καρκινοπαθείς.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Συμφωνώ.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Αν είναι δυνατόν! Και μάλιστα, όπως είπα και προηγουμένως, ο ένας ογκολόγος μετακινήθηκε από την κλινική και της άλλης ογκολόγου -είναι γυναίκα- τελειώνει η σύμβαση.
Ανθρώπινη έκκληση κάνω, επιτέλους να αντιμετωπιστεί ένα τέτοιο ζήτημα που βαρύνει τόσες οικογένειες.
[……]

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr