Tuesday, 01 October 2019 18:51

Ο επηρεασμός της κοινής γνώμης, μέσω των νέων σεξουαλικών προτύπων…

Written by

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

“bi-sexual” άλλος ένας όρος στη ζωή μας. Άλλο ένα πρότυπο σεξουαλικής συμπεριφοράς που πλασάρετε τηλεοπτικά για να εδραιωθεί στις συνειδήσεις των ανθρώπων και γιατί όχι, να υιοθετηθεί ως πρότυπο, ως μοντέρνος-νέος-προοδευτικός κλπ τρόπος σεξουαλικής συμπεριφοράς!

Πρότυπα, που αιώνες τώρα εναλλάσσονται κατά το δοκούν, διαμορφώνοντας και μετατρέποντας, την κοινωνία των ανθρώπων σε αγέλη προβάτων προς σφαγή!

Αυτή είναι εξάλλου η αποστολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων, φαινομενικά να στηρίζει το θεσμό της καθώς πρέπει οικογένειας, ωστόσο, αυτή να έχει καταχωνιασμένη στην ντουλάπα της πολλούς «σκελετούς»… προκειμένου να είναι ελέγξιμοι και χειραγωγούμενοι, όπως και όταν αυτοί, οι αόρατοι κυβερνήτες του κόσμου, επιλέξουν να τους ανασύρουν.  

Πότε σκοπεύουν να το κάνουν; Μα φυσικά όταν ο κάθε καθώς πρέπει κύριος ή κυρία που απολαμβάνει τα ευεργετήματα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, επιχειρήσει να διαφοροποιήσει τη θέση του, έναντι των απαιτήσεων αυτών…

Το «φαίνεσθε» λοιπόν και όχι το «είναι», αποτελεί την ουσία της νέας κοινωνίας μας, αυτής που και εμείς σε μεγάλο βαθμό επικαλούμαστε, αλλά κυρίως αυτής της επόμενης γενιάς που θα ζει με το «φαίνεσθε» στο όνομα του μοντερνισμού ή εκσυγχρονισμού της ζωής των ανθρώπων.

Σύντομα, σε λίγα χρόνια, όποιος θα εκφράζει αντίθετη άποψη θα θεωρείτε αναχρονιστής, παλαιομοδίτης, γέρος με ξεπερασμένες αντιλήψεις, άρα μη αρεστός. Και κάθε μη αρεστός προς το σύστημα, θα περιθωριοποιείται και θα του αφαιρείται κάθε δικαίωμα εμπλοκής του, στα του κοινού βίου δρώμενα.

Ας επανέλθουμε όμως στο νέο όρο αυτό του “bi-sexual” κι ας δούμε πως εισχωρεί στο υποσυνείδητο του κόσμου, ως πρέπον, ως φυσιολογικό.

«8 λέξεις» Το νέο σίριαλ του ΣΚΑΙ. Ομολογουμένως εμπορικό. Θεματολογία; Πικάντικη έως κοινή. Καλοί ηθοποιοί και φυσικά νέα ήθη.

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων, πάντα χρησιμοποιούσε την τηλεόραση ως μέσο εδραίωσης νέων προτύπων στην κοινωνία. Σιγά-σιγά, σταδιακά, ο κόσμος εθίζεται στην εικόνα και την υιοθετεί.  

Μια καθώς πρέπει οικογένεια (φαίνεσθε), πολιτικός πετυχημένος ο άνδρας, η γυναίκα του αξιολάτρευτη, δικηγόρος και υπεύθυνη του πολιτικού γραφείου του συζύγου της. Αγάπες και λουλούδια… όλα ονειρικά! Δυο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, πλαισιώνουν την ευτυχισμένη, αλλά επίπλαστη εικόνα της οικογένειας, που πρέπει, κάθε πετυχημένος να έχει από πίσω του…

Και ξαφνικά αποκαλύπτεται ότι ο πετυχημένος αυτός άνδρας είναι “bi-sexual” Για όσους δεν γνωρίζουν τον όρο, του αρέσει να κάνει σεξ και με άνδρες και με γυναίκες… Δεν είναι όμως ανακοινώσιμο! Πως άλλωστε θα μπορούσε να είναι! Θα χαλούσε η εικόνα του. Είναι όμως ένας «σκελετός» στην ντουλάπα του, έτοιμος προς ανάσυρση την κατάλληλη ώρα…

Τι θέλει εδώ ο σεναριογράφος της σειράς να μας πει;

Ότι και στα καλύτερα σπίτια μπορεί να συμβεί; Μα αυτό το ξέρουμε ήδη. Γέμισε η βουλή, η κοινωνία γύρω μας, από ανθρώπους με διαφορετικές από τις νορμάλ, σεξουαλικές επιλογές.

Και μην ακούσω από κανένα να μου πει: ποιος σου λέει εσένα ότι το νορμάλ είναι να έλκονται μόνον δυο άνθρωποι διαφορετικών φύλων και ότι δεν με ενδιαφέρει εμένα τι κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του! Εντάξει; Άντε μη τα πάρω άσχημα. Ξαφνικά σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι….

Ήρθε ο Τσίπρας δήλωσε άθεος και γέμισε η κοινωνία από άθεους. Μέχρι να έρθει, όλοι μεγάλους σταυρούς έκαναν!

Αυτά είναι τα πρότυπα των αγελών, όχι των σκεπτόμενων ανθρώπων! Εντάξει;

Ας επανέλθουμε στο «8 λέξεις» και το φαίνεσθε.

Το πόσο, τελικά, αυτό το σίριαλ αντανακλά τη σημερινή πραγματικότητα, είναι εκπληκτικό! Γι’ αυτό και θα έχει μεγάλη επιτυχία…

Οι ζωές των ηρώων του αληθοφανείς. Εξώγαμα με πετυχημένους, αλαζόνες επιχειρηματίες που ασπάζονται το «με τα λεφτά μου γαμώ και την κυρά μου», παιδιά πετυχημένων που γίνονται στυγνοί δολοφόνοι για το χρήμα, παιδιά πετυχημένων που πλασάρουν ως φυσιολογικό το ελεύθερο σεξ. Ίντριγκες, πουλημένες γυναίκες για ναι θέση στον ήλιο, δημοσιογράφοι λαμόγια έως και παραβατικοί. Και τι δεν έχει ο μπαξές!

Είναι πράγματι, όλα κάπως έτσι στη ζωή μας, εν έτει 2019. Και αφού είναι κάπως έτσι, δεν απομένει παρά να το αποδεχτούμε και να μην αντιδρούμε. Είναι το νέο πρότυπο της πολιτικής μας σκηνής, της μοντέρνας οικογένειας, των σεξουαλικών ορέξεων του καθενός.

Μην αντιδράτε, δεχτείτε τα, γιατί όπως νομίζετε (!!!!) δεν συμβαίνουν σε σας, ούτε στην οικογένεια σας (!!!). Ως εκ τούτου, μην ανησυχείτε καθόλου!

Το κουδουνάκι χτύπησε προ πολλού, αλλά κάποιοι φορούν ωτασπίδες! Η  ζωή των άλλων μέσω της κλειδαρότρυπας, τους αρέσει και πιστεύουν ότι δεν μπορεί να τους βγάλει το μάτι! Νομίζουν!

Κάπως έτσι, ανώδυνα και προς τέρψη των  οφθαλμών, περνάμε σε νέες εποχές, με νέα ήθη!

Κάπως έτσι, καθισμένοι αναπαυτικά στους καναπέδες μας υιοθετούμε τα νέα πρότυπα που επιδέξια μας πλασάρει το σύστημα, μέσω του φαίνεσθε…

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr