Thursday, 29 August 2019 10:17

Νέος Πρόεδρος στη ΝΟΔΕ Δράμας, ο Αλέξανδρος Γεωργιάδης

Written by

Νέο αίμα κυλά από χθες στο κομματικό όργανο της ΝΟΔΕ Δράμας. Η επιλογή της Γραμματείας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, στο πρόσωπό του κ. Αλέξανδρου Γεωργιάδη, για την πλήρωση της καινής θέσης του προέδρου της ΝΟΔΕ Δράμας, μετά την παραίτηση του κ. Ανδρούτσου, δεν αποτελεί απλά τιμητική επιλογή, αλλά καταδεικνύει και την πρόθεση της νέας κυβέρνησης να αλλάξει σελίδα, να δημιουργήσει έναν νέο άφθαρτο και πολλά υποσχόμενο στελεχιακό δυναμικό, που θα μπορέσει να υλοποιήσει τις προκλήσεις της εποχής και να θέσει υψηλότερους στόχους.
Ο κ. Αλέξανδρος Γεωργιάδης είναι ένας πολλά υποσχόμενος νέος άνθρωπος, με όνειρα και φιλοδοξίες θεμιτές. Αυτό που τον διακρίνει είναι το ήθος, η εργατικότητα, η επιμονή και υπομονή του, μα πάνω απ’ όλα διαθέτει τα απαιτούμενα ποιοτικά και ουσιαστικά προσόντα, για την προώθηση του κυβερνητικού έργου, σε περιφερειακό επίπεδο και τη συσπείρωση ακόμη περεταίρω των μελών του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κύριος Γεωργιάδης είναι μέλος του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και πριν από ενάμιση περίπου χρόνο εκλέχθηκε στη ΔΗΜΤΟ Δράμας με ποσοστό 41%

Το ιστορικό της επιλογής του
Μετά την παραίτηση του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Δράμας κ. Αθανάσιου Ανδρούτσου για λόγους υγείας, την ευθύνη για την πλήρωση της καινής πλέον θέσης είχε ο Γραμματέας του Οργανωτικού της ΝΔ. Παλαιότερα σύμφωνα με το καταστατικό την θέση καταλάμβανε ο πρώτος πρόεδρος των ΔΗΜΤΟ του Νομού, δηλαδή τη θέση θα έπρεπε να αναλάβει ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Δράμας ο κ. Μιχάλης Αμανατίδης. Όμως, αυτό άλλαξε στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος. Βεβαίως ο Γραμματέας του Οργανωτικού προσμέτρησε όλες τις παραμέτρους, ήρθε σε επαφή με πολλά στελέχη στο νομό, θέλοντας η επιλογή του νέου προέδρου να είναι κοινά αποδεκτή από τα τοπικά στελέχη και να μη δημιουργήσει τοπικούς εσωκομματικούς τριγμούς.
Υπήρχαν κι άλλες προτάσεις για τη θέση αυτή, ωστόσο επικρατέστερη όλων υπήρξε η εισήγηση του απερχόμενου προέδρου, με την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των μελών της ΝΟΔΕ Δράμας. Ο κ. Γεωργιάδης είχε επίσης την στήριξη του προέδρου της ΔΗΜΤΟ Δράμας και μελών αυτού, καθώς και περιφερειακών οργάνων του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Κλιμάκιο της ΝΔ στη Δράμα
Τη Δευτέρα αναμένεται επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ στη Δράμα, αποτελούμενο από τρεις βουλευτές, έναν από το Νομό Σερρών και δύο από την Αθήνα. Το κλιμάκιο συνοδευόμενο από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Δράμας κ. Αλέξανδρο Γεωργιάδη θα επισκεφθεί κομματικά στελέχη, φορείς του Νομού και Επιχειρήσεις.
Για το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης αναμένεται να δοθεί συνέντευξη τύπου το Σάββατο από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κατά την οποία και θα γίνει αναφορά και στην ανάληψη των νέων καθηκόντων του. Στη συνέντευξη θα παραβρεθεί και ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Ανδρούτσος.

 

Σύντομο βιογραφικό

Εκπαίδευση και κατάρτιση
1. 2018 έως και σήμερα : Υποψήφιος Διδάκτορας ΔΠΘ – Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος
2. 2017 : Εκπαιδευτής Ενηλίκων – Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
3. 2016 – 2017 : Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Διαχείριση Υδάτινων Πόρων στη Μεσόγειο» - ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Τμήμα Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος)
4. 2013 : Σύμβουλος Ασφαλούς Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (ΣΑΜΕΕ – ADR consultant) – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
5. 2010 – 2014 : Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ - ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
6. 2004 – 2005 : Εκπαιδευτής Υποψηφιών Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών – ΙΕΚ Νεάπολης Θεσσαλονίκης
7. 1999 – 2004 : Ηλεκτρονικός Μηχανικός ΤΕ - ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Ξένες γλώσσες
1. Αγγλικά
2. Γερμανικά

Επαγγελματική δραστηριότητα
Διατηρώ από το 2009 Σχολή οδηγών / ΚΕΘΕΥΟ και είμαι επίσης Ασφαλιστικός Σύμβουλος
Από το 2013 δραστηριοποιούμαι ως ΣΑΜΕΕ
Το 2014 ίδρυσα Σχολή ΣΕΚΟΟΜΕΕ και Σχολή ΠΕΙ
Από το 2016 δραστηριοποιούμαι ως Τεχνικός Ασφαλείας
Είμαι από το 2017 Εκπαιδευτής Ενηλίκων
Το 2018 ίδρυσα σχολή ΣΕΚΑΜ

Άλλες δραστηριότητες
Το 2018 διετέλεσα μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου ΣΑΜΕΕ, από όπου ήμουν και Τακτικό Μέλος στο ΕΣΟΑ (Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας)
Το 2016 – 2017 ήμουν ο Πρόεδρος των Μεταπτυχιακών Φοιτητών των τμημάτων : « Διαχείριση Υδάτινων Πόρων στη Μεσόγειο» και «Σχεδιασμός και Διαχείριση Αστικού Πρασίνου»
Είμαι μέλος της ΕΕΤΕΜ Δράμας και Ελλάδας
Είμαι Αντιπρόεδρος του σωματείου «Σχολών Οδηγών ν. Δράμας» από το 2013
Είμαι μέλος της ΝΟΔΕ και μέλος της ΔΗΜΤΟ Δράμας
Είμαι μέλος του ΚΕΑΣΜ (Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης)

Δραστηριότητες στη ΝΔ
1. Συμμετέχω στον Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
2. Συμμετέχω στον Τομέα Υποδομών και Μεταφορών
3. Συμμετέχω στον Τομέα Μακεδονίας – Θράκης
4. Συμμετέχω στην Ομάδα Έργου «Περιβάλλοντος και Ενέργειας» του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής
5. Μέλος ΔΣ ΔΗΜΤΟ Δράμας

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr