Tuesday, 19 February 2019 22:31

Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. Απολογισμός δράσεων για την χρονιά που πέρασε

Written by

Ο χρόνος που μας πέρασε ήταν για την Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας ένας χρόνος γεμάτος από δράσεις.
Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, τα στελέχη και οι εθελοντές ακούραστοι κάθε μέρα προσπαθούσαν να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους συμπολίτες μας. Το μεγάλο έργο της Ένωσης Κυριών Δράμας αποτυπώνεται μέσα από τα προγράμματα, που υλοποιεί ο Φορέας, στοχεύοντας πάντα στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ωφελουμένων. Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά τα προγράμματα, που υλοποιηθήκαν για το έτος 2018 και ο αριθμός των εξυπηρετούμενων.
Τομέας Στέγασης: Στο Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας το προηγούμενο έτος φιλοξενήθηκαν δώδεκα περιστατικά.
Επισιτιστικός Τομέας: Διανεμήθηκαν συνολικά 11 τόνοι άρτου, χορηγία Δραμινών αρτοποιείων. Άρτο και αρτοσκευάσματα λαμβάνανε κατά προσέγγιση κάθε μήνα περίπου 400 οικογένειες. Διανεμήθηκαν συνολικά 1617 δέματα, σε ανθρώπους που δεν μπόρεσαν να ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα. Τα τρόφιμα για τη δημιουργία των δεμάτων εξασφαλίστηκαν από δωροεπιταγές αξίας 4.450 ευρώ χορηγία μεγάλων σούπερ μάρκετ και σωματείων. Από το Πρόγραμμα Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία 75 οικογένειες έλαβαν για όλο το χρόνο μία επιταγή, για να μπορούν να αγοράζουν τα απαραίτητα από το σούπερ μάρκετ. Στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ πραγματοποιήθηκαν 12 διανομές στις 123 ωφελούμενες οικογένειες. Στο επισιτιστικό πρόγραμμα ΤΕΒΑ πραγματοποιήθηκαν 2 διανομές και ωφελήθηκαν και από τις δύο διανομές συνολικά 184 οικογένειες. Στο πλαίσιο της βιωσιμότητας του προγράμματος «Κοντά στο Παιδί», πραγματοποιήθηκαν 6 διανομές στις 60 ωφελούμενες οικογένειες. Στις οικογένειες διανεμήθηκαν δέματα μακράς διάρκειας, τα οποία αγοράστηκαν κατόπιν προσφοράς από γνωστό σούπερ μάρκετ της πόλης. Συνολικά τα τρόφιμα είχαν αξία 6.000 ευρώ.
Τομέας Εκπαίδευσης: Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο παρακολούθησαν μαθήματα 35 παιδιά Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ η όλη δράση στηρίχθηκε από 15 εθελοντές εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων. Για το έτος 2018 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 717 ώρες διδασκαλίας μαθημάτων. Η εθελοντική ομάδα του mobile school πραγματοποίησε 88 παρεμβάσεις στις οποίες προσέγγισε 1716 παιδιά και ενήλικες εκ των οποίων ο σταθερός πληθυσμός ήταν 132 άτομα. Ο Φορέας μερίμνησε για 15 φοιτητές είτε να βρουν στέγη στην πόλη που έχουν περάσει, είτε να λάβουν κάποιο επίδομα, είτε φιλοξενήθηκαν στο Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας.
Τομέας Ψυχολογικής & Νομικής Υποστήριξης: Εκατό γυναίκες θύματα έμφυλης βίας, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ΔΙΕΞΟΔΟΣ έλαβαν δωρεάν νομική και ψυχολογική υποστήριξη. Εκατόν τρεις κλήσεις δέχτηκε η Γραμμή Βοήθειας Κακοποιημένων Παιδιών και Γυναικών.
Τομέας Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης: Σε συνεργασία με την Αποστολή Άνθρωπος Στηρί-ζουμε Ιατροφαρμακευτική Βοήθεια για όλους καλύφθηκαν σε 45 ωφελούμενους 741 συνταγές και έλαβαν 2216 φαρμακευτικά σκευάσματα. Επίσης, για την κάλυψη ιατρικών επεμβάσεων 22 αιμοδότες έδωσαν αίμα για την κάλυψη των αναγκών.
Τομέας Απασχόλησης: Με τις διασυνδέσεις που έχει ο Φορέας κατάφερε να εξασφαλίσει εργασία σε 76 άτομα.
Τομέας Ένδυσης και Υπόδησης: Από τη Στέγη Προσφοράς και Αγάπης έλαβαν είδη ένδυσης και υπόδησης 1373 άτομα, ενώ η δράση αυτή στηρίχτηκε από 1145 Δραμινούς συμπολίτες μας. Η Ένωση Κυριών Δράμας στηρίζει και τις νέες μανούλες, 96 οικογένειες, οι οποίες έφεραν στον κόσμο ένα μωρό έλαβαν βρεφικό πακέτο με ρούχα και είδη μπεμπέ. Στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Παρανεστίου δόθηκαν 330 κιλά ρούχα, για τις ανάγκες του Κέντρου.
Αποθήκη επίπλων & οικιακών συσκευών: Σε 21 ωφελούμενους δόθηκαν 31 είδη σπιτιού και έπιπλα, ενώ στο πλαίσιο του Προγράμματος Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία οι 75 ωφελούμενες οικογένειες είχαν την ευκαιρία να λάβουν μια ολοκαίνουργια οικιακή ηλεκτρική συσκευή ή κάποιο έπιπλο το οποίο δεν είχαν.
Το πολύπλευρο έργο της Ένωσης Κυριών Δράμας συνεχίζεται δυναμικά. Όλη η ομάδα του Φορέα βρίσκεται καθημερινά στα γραφεία για να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης. Με πίστη και ανιδιοτέλεια βρισκόμαστε κοντά στον συνάνθρωπο. Συνεχίζουμε δυναμικά και για το 2019.

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr