Wednesday, 05 October 2022 20:02

Όσο έχουμε συνοχή και κοινή εξωτερική πολιτική, μπορούμε, εν ειρήνη και ασφάλεια, να «διασκεδάζουμε» το ψάρεμα του Ερντογάν σε θολά νερά….

Written by

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου
Τη σύνδεση του καθεστώτος της κυριαρχίας των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με την αποστρατιωτικοποίηση τους, επιχειρεί μανιωδώς ο Ερντογάν.
Δηλαδή, θέλει να μας πει ότι αν θέλουμε να έχουμε κυριαρχία στα νησιά μας, θα πρέπει να αποσύρουμε κάθε στράτευμα και οπλικό σύστημα απ’ αυτά.
Παράλληλα, επιχειρεί σε πολιτικό και (διεθνές) διπλωματικό πεδίο, μέσω της ρητορικής των αξιωματούχων της, να οδηγήσει την Ελλάδα σε μια λανθασμένη κίνηση και ταυτόχρονα να τεκμηριώσει μια δήθεν σοβαρή διεθνή παρανομία της Ελλάδος με τη στρατιωτικοποίηση των νησιών μας.
Έτσι, θα υποδυθεί το ρόλο του μεσολαβητής για την επιβολή της τάξης στην περιοχή, αποποιούμενος το προσωπείο του κακόβουλου κατακτητή.
Βολική εκδοχή, μόνο που δεν απευθύνεται σε μαμελούκους…
Η Ελλάδα δεν είναι υπαίτια της μη σταθερότητας στο Αιγαίο, όσο κι αν επιχειρεί ο Ερντογάν να μας επιρρίψει την ευθύνη χρησιμοποιώντας αίολα τεχνάσματα.
Αναμφίβολα η κρίση αναμένεται να κλιμακωθεί τους επόμενους μήνες με αποκορύφωμα την άνοιξη, καθώς τον Ιούνιο η γειτονική χώρα διεξάγει προεδρικές και βουλευτικές εκλογές.
Πολλοί υποστηρίζουν πως αυτή είναι η βασική αιτία της επιθετικής ρητορικής του Ερντογάν. Ένα μέσο ενίσχυσης της δυναμικής του προς το εσωτερικό της Τουρκίας, με στόχο την επανεκλογή του.
Είναι όμως μόνον αυτή η αιτία;
Μήπως, η όλο και αυξανόμενη δυναμική της χώρας μας σε στρατιωτικό επίπεδο και η ταυτόχρονη υποστήριξη της από τις μεγάλες δυνάμεις προκαλεί αισθήματα ανασφάλειας στην Τουρκία, η οποία υπολείπεται σημαντικά έναντι της Ελλάδος στον τομέα αυτό;
Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι.
Ίσως ο Ερντογάν να αισθάνεται ισχυρός παίζοντας ρόλο σταθεροποιητή δεξιά και αριστερά… Τον είδαμε να ανακατεύεται στον πόλεμο με την Ουκρανία, αλλά και στη Λιβύη, με ανταλλάγματα φυσικά…
Εκτιμά, ο γερόλυκος της πολιτικής, πως ωθώντας την Ελλάδα σε μια λάθος κίνηση, θα του ανάψει το πράσινο φως προκειμένου να επέμβει «ως σταθεροποιητής» και στη χώρα μας, ικανοποιώντας έτσι κάθε μεγαλεπήβολο όνειρό του;
Όπως και να έχει, κατά κοινή ομολογία, η υπάρχουσα κατάσταση χαρακτηρίζεται απ’ όλους ως η χειρότερη διμερή κρίση μετά τα Ίμια.
Κι όλοι πια ξέρουν πως η κρίση των Ιμίων είχε ως αποτέλεσμα τον χαρακτηρισμό τους γκρίζα ζώνη!
Το μήνυμα που έστειλε, προς κάθε κατεύθυνση, ο πρωθυπουργός της χώρας λέγοντας ότι τα σύνορα της χώρας μας είναι γαλάζια και δεν πρόκειται να γίνουν γκρίζα, δε θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρο!
Σπιθαμή γης δεν πρόκειται ξανά να γκριζάρει, κι αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά, όλοι οι Έλληνες!
Όσο οι Τούρκοι θα οργιάζουν από το κακό τους, τόσο εμείς θα είμαστε ήρεμοι και βέβαιοι πως έχουμε ένα ισχυρό κράτος, μια αξιόπιστη κυβέρνηση, ένα λαό ενωμένο και ποτέ διχασμένο, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας.
Τουλάχιστον, την ικανότητα του Μητσοτάκη σε διεθνή διπλωματία και αξιοπιστία, δεν μπορούμε να του την αμφισβητήσουμε, όποιο πολιτικό χώρο κι αν εκπροσωπούμε!
Όσο έχουμε συνοχή και κοινή εξωτερική πολιτική μπορούμε, εν ειρήνη και ασφάλεια, να «διασκεδάζουμε» το ψάρεμα του Ερντογάν σε θολά νερά….

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr