Monday, 06 June 2022 20:53

ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ……

Written by

Η υπόθεση Novartis, παρά τις προσπάθειες των γνωστών κύκλων με αδιευκρίνιστα αλλά και…. διευκρινισμένα ποσά να την θεωρήσουν «τελειωμένη», επανήλθε στο πολιτικό και μοιραία και στο δικαστικό προσκήνιο με εκκωφαντικό τρόπο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που προκύπτει από αδιάσειστα στοιχεία, έγγραφο του FBI, το οποίο αποτελεί τμήμα της δικογραφίας, μεταφράσθηκε στα Ελληνικά από τη μεταφραστική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών. Και ενώ στο πρωτότυπο κείμενο υπήρχε ρητή αναφορά σε ονόματα και ιδιότητες πολιτικών, το μεταφρασμένο κείμενο δεν αναφέρει κανένα όνομα. Το πράγμα περιπλέκεται διότι η μεταφράστρια του επίμαχου εγγράφου, πιστοποιημένη μεταφράστρια του ΥΠΕΞ, δηλώνει ότι στο έγγραφο που η ίδια μετέφρασε αναφέρονται όλα τα ονόματα. Άρα, σύμφωνα με εκείνη, η νόθευση έγινε σε μεταγενέστερο στάδιο και δεν αφορά την ίδια, όπως προσπάθησε να ψελλίσει η Κυβέρνηση.
Για όλους εμάς που ζήσαμε την υπόθεση Novartis στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία κατέληξε στην παραπομπή του Δ. Παπαγγελόπουλου, η προσπάθεια της Κυβερνητικής πλειοψηφίας, σε αγαστή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, να στοιχειοθετήσει τον χαρακτηρισμό της σκευωρίας, φαίνεται καταδικασμένη. Τα γεγονότα βοούν. Το πρακτικό συμβιβασμού που υπέγραψε η εταιρεία με το Αμερικανικό Δημόσιο και με βάση το οποίο η Novartis το αποζημιώνει με περίπου 340 εκ δολάρια «για δωροληψίες κυβερνητικών αξιωματούχων στην Ελλάδα» δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Και οι κραυγές των εμπλεκομένων για σκευωρία, περισσότερο ως ηχώ απελπισίας ηχούν παρά ως φωνές που ζητούν δικαίωση.
Τώρα με την ανάδειξη της νόθευσης του μεταφρασμένου εγγράφου, στο οποίο απαλείφθηκε το ρητά αναφερόμενο όνομα του ήδη παραπεμφθέντος Ανδρέα Λοβέρδου (και όχι μόνον), αποκαλύπτονται οι κινήσεις πανικού. Κινήσεις που εκτός της προφανούς ποινικής ευθύνης, η οποία θα αναζητηθεί στα ποινικά δικαστήρια, μετά και την επείγουσα δικαστικη έρευνα που διατάχθηκε, αναδεικνύουν και την πολιτική ευθύνη της Κυβέρνησης. Η οποία ούτε θέση έχει πάρει για τις αποκαλύψεις ούτε καν διεταξε κάποια διοκητική έρευνα για την διακρίβωση των υπαιτίων της παραποίησης δικαστικών εγγράφων! Την ίδια περίεργη απάθεια απέναντι στις πρωτοφανείς αποκαλύψεις δείχνει και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι μέχρι και τώρα το «συνεργατικό δίδυμο» στην προανακριτική (ΝΔ & ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) πορεύεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στην υπόθεση του σκανδάλου Novartis. Η ευθύνη είναι τεράστια. Και αγγίζει ουσιαστικά το Κράτος Δικαίου. Του οποίου, οι κυβερνώντες «άριστοι» κατά τα άλλα δηλώνουν θιασώτες.
Κάθε μέρα που περνάει η θέση των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο χειροτερεύει. Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. αναλαμβάνει την ευθύνη να μην συμβιβαστεί με τέτοιες πρακτικές, να αγωνιστεί για να λάμψει η αλήθεια, να τιμωρηθούν οι δράστες και να προστστευθεί αποτελεματικά το δημόσιο συμφέρον. Η ευθύνη γισ την αποκατάσταση του Κράτους Δικαίου βαρύνει εμάς. Και την αναλαμβάνουμε πλήρως.

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΚ/ΝΗΣ Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr