rena

rena

Για μια ακόμη φορά, ως Ιατρικός Σύλλογος, ενημερωνόμαστε ανεπίσημα από συναδέλφους νοσοκομειακούς ιατρούς για την απόφαση της 4ης YΠΕ να «μετακινήσει » ιατρικό προσωπικό προς νοσοκομεία όμορων νομών.
Συγκεκριμένα, ενώ στο νοσοκομείο μας υπάρχουν δυο μόνο Αναισθησιολόγοι, οι οποίοι καλύπτουν τις εφημερίες εναλλάξ, πληροφορηθήκαμε πως τους ζητήθηκε να εφημερεύουν ταυτόχρονα την ίδια μέρα στο νοσοκομείο Δράμας και στο νοσοκομείο Σερρών. Εξυπακούεται ότι η φυσική παρουσία αναισθησιολόγου κάθε νοσοκομείου είναι υποχρεωτική σε κάθε εφημερία. Τίθεται συνεπώς νομικό και δεοντολογικό θέμα ασφαλείας των εφημεριών.
Η τακτική αυτή μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Το «ξήλωμα» του νοσοκομείου μας σε συνδυασμό με το «μπάλωμα» των νοσοκομείων όμορων νομών, πρώτον δεν βελτιώνει την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στο ΕΣΥ και δεύτερον καθιστά μη ασφαλή την εφημερία του νοσοκομείου μας.
Η υποστελέχωση, αλλά και μετακίνηση προς Σέρρες, έστω και για μια εφημερία τον μήνα, αποδυναμώνει το αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου μας σε μια θερινή περίοδο, που τα τροχαία ατυχήματα είναι αυξημένα. Θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει μετακίνηση των αναισθησιολόγων που εξυπηρετούν τις ΜΕΘ και να ενσωματωθούν στο πρόγραμμα των εφημεριών. Ακόμη και η παρουσία ιδιωτών ιατρών με μπλοκάκι θα ήταν μια λύση.
Πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις σε συνδυασμό με τις θέσεις που προκηρύσσονται, θα πρέπει να προσαρμόζονται στις υπάρχουσες ανάγκες του κάθε νοσοκομείου σε συνεργασία με τους διευθυντές κλινικών , ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό. Δεν είναι δυνατόν να οδηγείται σε κλείσιμο μια Οφθαλμολογική, μια ΩΡΛ και μια Ουρολογική κλινική λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.
Ποιός είναι τελικά αυτός που αποφασίζει για την τύχη των κλινικών του νοσοκομείου Δράμας;
Ζητήσαμε εγγράφως εξηγήσεις από την 4η ΥΠΕ, δυστυχώς όμως απάντηση δεν λάβαμε.
Αντ’ αυτού ενημερωθήκαμε από συναδέλφους του Γ.Ν. Δράμας ότι αποφασίστηκε να παραμείνουν και να εφημερεύουν εναλλάξ και να καλύπτονται από συνάδελφο, που βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.
Ο στρουθοκαμηλισμός και η χρόνια απαξίωση των προβλημάτων έχει οδηγήσει σε πρόχειρες και επικίνδυνες λύσεις. Η έλλειψη μιας οργανωμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε συνδυασμό με την αδιαφορία των διοικούντων για τις πραγματικές ανάγκες υγείας των πολιτών, έχουν συνολικά δημιουργήσει ένα δυσλειτουργικό μοντέλο δημόσιας υγείας.
Κατανοούμαι και αναγνωρίζουμε την αδυναμία στελέχωσης των νοσοκομείων μας. Για αυτό και ζητούμε ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να συζητηθούν τα βασικά –λειτουργικά προβλήματα του νοσοκομείου μας, αναλαμβάνοντας ο καθένας από μας τις ευθύνες του απέναντι στους πολίτες αυτού του τόπου.
Τέλος γνωστοποιούμε για μια ακόμη φορά, ότι σαν Ιατρικός Σύλλογος Δράμας , έχουμε καταθέσει γραπτώς και προφορικώς, κατά την τελευταία 10ετία, σε όλες τις κυβερνήσεις (πρωθυπουργούς, Υπουργούς-βουλευτές, κ.τ.λ.) τις προτάσεις μας, για το πώς πρέπει να παρέχεται η υγεία στην χώρα μας, αλλά δυστυχώς δεν εισακουόμεθα, δεδομένου ότι, όπως όλοι αντιλαμβάνεσθε, τα κριτήρια ενός αξιόλογου συστήματος Υγείας πρέπει να είναι ισότιμα και αντικειμενικά, σε αντίθεση με τα επικρατούντα μικρο
κομματικά και συντεχνιακά.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ                   ΟΛΓΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ                                           ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ

Χαρά Κεφαλίδου: «Χαλάζι στο χαλάζι, καθυστέρηση στην καθυστέρηση, χάνεται η παραγωγή και οι πατάτες Νευροκοπίου θα αποτελούν σε λίγο παρελθόν»
Ερώτηση κατέθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, με αφορμή τις μεγάλες καταστροφές που δημιούργησε η χθεσινή έντονη χαλαζόπτωση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε Λευκόγεια, Χρυσοκέφαλο και Εξοχή στο Κ. Νευροκόπι Δράμας.
Η σημερινή Ερώτηση της βουλευτού έρχεται να προστεθεί σε σειρά Ερωτήσεων και Αναφορών προς τον αρμόδιο Υπουργό, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τις οποίες έχει καταθέσει κατά το παρελθόν και αφορούν στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του Νομού μας επισημαίνοντας την ανάγκη επίσπευσης:
• της διαδικασίας των ελέγχων και την άμεση καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛ.Γ.Α., προκειμένου να αποζημιωθούν έγκαιρα οι αγρότες των περιοχών που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειές τους και
• της καταβολής των εγκεκριμένων κρατικών ενισχύσεων του 2020 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους πατατοπαραγωγούς του Κ. Νευροκοπίου, για την καλοκαιρινή και φθινοπωρινή πατάτα.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό

Θέμα: Μεγάλες καταστροφές από χαλαζοπτώσεις σε Λευκόγεια, Χρυσοκέφαλο και Εξοχή, στο Νομό Δράμας

Μεγάλα προβλήματα δημιούργησε η χθεσινή έντονη χαλαζόπτωση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν σε Λευκόγεια, Χρυσοκέφαλο και Εξοχή, του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου, του Νομού Δράμας, στις αγροτικές καλλιέργειες και ιδιαίτερα της πατάτας, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη έκταση, περί το 80%.
Επειδή στις ως άνω περιοχές η καταστροφή και οι ζημιές στην παραγωγή πατάτας είναι ολοκληρωτικές.
Επειδή χαλάζι στο χαλάζι, καθυστέρηση στην καθυστέρηση για την καταβολή των εγκεκριμένων κρατικών ενισχύσεων του 2020, λόγω Covid, για τις καλοκαιρινές και φθινοπωρινές πατάτες, χάνεται η παραγωγή και οι πατάτες Νευροκοπίου θα αποτελέσουν παρελθόν.
Μετά τα ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την επίσπευση της διαδικασίας των ελέγχων και την άμεση καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛ.Γ.Α., προκειμένου να αποζημιωθούν έγκαιρα οι αγρότες των περιοχών που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειές τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, στις περιοχές του Νομού Δράμας;

2. Πότε προβλέπεται να πληρωθούν, τις εγκεκριμένες κρατικές ενισχύσεις του 2020 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι πατατοπαραγωγοί του Κ. Νευροκοπίου, για την καλοκαιρινή και φθινοπωρινή πατάτα;

 

Η ερωτώσα Βουλευτής

 

Χαρά Κεφαλίδου

«Η αξιολόγηση στην εκπαίδευση ψηφίστηκε και από σήμερα είναι Νόμος του Κράτους.
Ως Κίνημα Αλλαγής, θα μπορούσαμε καλύτερα, περισσότερα, αποτελεσματικότερα, όπως σηματοδότησε η πορεία μας:
• N 2525/1997 Γεράσιμος Αρσένης
• Ν 2986/2002 Πέτρος Ευθυμίου
• Ν 3848/2010 Άννα Διαμαντοπούλου
Θα μπορούσαμε με τόλμη να υπερασπιστούμε την πατρότητα ενός νόμου, που το πνεύμα του καλλιεργεί την αναγκαία κουλτούρα για το αύριο της χώρας.
Στο παρελθόν, η Νέα Δημοκρατία δεν ήταν έτοιμη. Καταψήφιζε.
Σήμερα, με χρονοκαθυστέρηση, υιοθετεί διατάξεις εκείνων των Νόμων, των δικών μας.
Ως πολιτικός χώρος που πίστεψε στην αξιολόγηση, θα μπορούσαμε χωρίς βαρίδια, χωρίς να χαρίσουμε την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση σε κανέναν, να τιμήσουμε την ιστορία μας».

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει, με πόρους 1,4 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ, δύο έργα του Δήμου Ξάνθης που αφορούν στον πολιτισμό και έχουν επίκεντρο την Παλιά Πόλη της Ξάνθης.
Το πρώτο έργο είναι προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίων ευρώ και αφορά στη δημιουργία και λειτουργία ενός Παιδικού Χώρου Πολιτισμού στο παλαιό αρχοντικό που είναι γνωστό ως Κονάκι του Μουζαφέρ Μπέη.

ΞΑΝΘΗ 2

Πρόκειται για τη δημιουργία ενός παιδικού μουσείου όπου θα εκτίθενται αντικείμενα και παιχνίδια από διάφορες εποχές και περιοχές, τα οποία τα παιδιά θα μπορούν να γνωρίζουν τόσο με φυσικό τρόπο όσο και με ψηφιακό, μέσα από μία ηλεκτρονική πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας, φωτογραφίες, βίντεο και εφαρμογές.
Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και καταλογράφηση των πολιτιστικών αντικειμένων που θα εκτίθενται, την ανάπτυξη του απαραίτητου λογισμικού για την ψηφιακή τους παρουσίαση, καθώς επίσης την προμήθεια του κατάλληλου ηλεκτρονικού εξοπλισμού, της επίπλωσης, του εκθεσιακού εξοπλισμού κ.ά.
Το δεύτερο έργο είναι προϋπολογισμού 191.400 ευρώ και αφορά στη δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης.
Οι διαδρομές που θα δημιουργηθούν θα αφορούν σε 100 σημεία ενδιαφέροντος εντός της Παλιάς Πόλης και θα αποσκοπούν στην ανάδειξή τους ώστε να αποτελέσουν πόλο έλξης για πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, ιστορικό, λαογραφικό και θρησκευτικό τουρισμό.
Το έργο περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία ψηφιακού πολιτιστικού οδηγού της Παλιάς Πόλης για φορητές συσκευές και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς και τη δημιουργία πανοραμικών εικονικών περιηγήσεων υψηλής ανάλυσης.

ΞΑΝΘΗ 1
Με αφορμή την υπογραφή των δύο αποφάσεων χρηματοδότησης, ο κ. Μέτιος είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη στο κτίριο Κονάκι του Μουζαφέρ Μπέη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Νίκου Ευφραιμίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών κ. Δημήτρη Γαλανόπουλου, του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Διεθνών Σχέσεων κ. Κώστα Κουρτίδη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων του Δήμου Ξάνθης κ. Γιάννη Ζερενίδη, του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Μανώλη Φανουράκη και της Γενικής Γραμματέως του Δήμου κ. Σοφίας Ψωμά, όπου ενημερώθηκε για το έργο δημιουργίας του Παιδικού Χώρου Πολιτισμού.

Φτου κι απ’ την αρχή για τους βυθιζόμενους κάδους που προορίζονταν για την περιοχή πέριξ της ανάπλασης της 19ης Μαΐου.
Αφού ταξίδεψαν στους ‘5 δρόμους’, στη Βιβλιοθήκη, στο Νησάκι, στην Αγία Βαρβάρα και αλλού στη Δράμα
Αφού στήθηκαν μπροστά σε μνημεία, όπου αντί να αφήνουμε λουλούδια στους ηρωικούς προγόνους μας, θα εξαναγκάζουμε τους Δραμινούς να πετούν τα σκουπίδια μπροστά τους
Αφού αναδείχθηκε ότι η αποκομιδή τους θα δημιουργεί κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο
Τώρα η δημοτική αρχή σχεδιάζει το νέο ταξίδι των κάδων. Θα πάνε να ακούν μουσική στο Δημοτικό Ωδείο και να παρακολουθούν αγώνες στο γήπεδο ‘Κραχτίδης’.
Ελπίζουμε να μην καταλήξουν στον προορισμό που ταξιδεύει το περιεχόμενό τους !
Μπορεί να μην έγινε σεβαστή η προτομή του ήρωα – μάρτυρα Δημάρχου Δράμας Θεόφιλου Αθανασιάδη, αλλά σίγουρα ο ιστορικός του μέλλοντος θα στήσει μνημείο ανικανότητας προς τιμήν της δημοτικής αρχής του κ. Μαμσάκου.
Ισχυρίζονται ότι οι 3 προηγούμενες αλλαγές στη χωροθέτηση των βυθιζόμενων κάδων οφείλονται στην ακαταλληλότητα των χώρων !
Ακατάλληλοι είστε εσείς κύριοι της δημοτικής αρχής. Εσείς επιλέξατε τους χώρους, χωρίς καμιά μελέτη και χωρίς να ζητήσετε τη γνώμη κανενός. Και μάλιστα το κάνατε παραβιάζοντας προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες και επιζητείτε τώρα την εκ των υστέρων νομιμοποίηση των παράνομων και λανθασμένων αποφάσεων που πήρατε μόνοι σας. Εσείς επιλέξατε αυτόν τον τύπο των κάδων, που δεσμεύει μεγάλο χώρο στο έδαφος, δέχεται περιορισμένο όγκο απορριμμάτων και απαιτεί πολλαπλάσιο χρόνο για την αποκομιδή. Εδώ και πάνω 5 χρόνια σας λέγαμε ότι οι κάδοι είναι ακατάλληλοι και πρέπει να προμηθευτούμε συμπιεζόμενους που δεν θα δημιουργούσαν τα παραπάνω προβλήματα. Για τους δικούς σας -γνωστούς ή άγνωστους- λόγους, επιμείνατε στο λάθος.
Τώρα, με την προθεσμία να ολοκληρωθεί το έργο να εκπνέει, θα προτείνετε νέα χωροθέτηση, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί εκ νέου διαδοχικά από Δημοτική Κοινότητα Δράμας, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και Δημοτικό Συμβούλιο, όργανα που και πάλι θα καλούνται να νομιμοποιήσουν παράνομες διαδικασίες και επιλογές, καθώς και δαπάνες για εργασίες που έχουν γίνει χωρίς καμιά νομιμοποίηση.
Δηλώσαμε και δηλώνουμε ότι είμαστε υπέρ των βυθιζόμενων – συμπιεζόμενων κάδων.
Δυστυχώς, με ευθύνη σας και χωρίς καμιά μελέτη προμηθευτήκατε ακατάλληλους κάδους και δυσκολεύεστε να βρείτε χώρους για να τοποθετηθούν.
Δυστυχώς, αγνοήσατε προκλητικά τον αποφασιστικό ρόλο και λόγο των συλλογικών οργάνων και ιδιαίτερα του δημοτικού συμβουλίου και έχετε –χωρίς νομιμοποίηση- πραγματοποιήσει εργασίες (π.χ. δύο τρύπες στους 5 δρόμους και αλλού) που πρέπει να πληρωθούν.
Τι θα γίνει αν δεν εγκριθεί η χωροθέτηση στα σημεία που έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες (π.χ. μπροστά στην προτομή Αθανασιάδη, με την οποία εμείς τουλάχιστον διαφωνούμε);
Ποιος θα πληρώσει το ‘μάρμαρο’ κ. Μαμσάκο;

ΣΑΒΒΑΤΟ 31-7-2021 ώρα έναρξης 21.30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Πρώτα βήματα: ταινίες μικρού μήκους βραβευμένων Ελλήνων σκηνοθετών που ξεκίνησαν από τη Δράμα

Ο ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΑΣ 23΄, 2010
Ο Μάριος, γιορτάζοντας τα πεντηκοστά τρίτα του γενέθλια μοιάζει να έχει ότι ονειρεύτηκε. Η επιτυχία του όμως προκαλεί ένα κοράκι. Μια κουτσουλιά που πέφτει από τον ουρανό τον οδηγεί στο να γκρεμίσει όσα έφτιαχνε μια ζωή. Στο τέλος του διημέρου τα πράγματα θα επανέλθουν στη θέση τους, αλλά λίγο διαφορετικά.

13 ½ - ΧΑΡΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ 21΄, 2010
Η Αφροδίτη είναι 13 ετών. Οι φίλοι της την φωνάζουν Τεν Τεν. Η Αφροδίτη είναι ερωτευμένη με τον Λου. Η Αφροδίτη θέλει να μεγαλώσει

Ο ΦΡΕΝΤΥ, Ο ΛΕΝΙΝ ΚΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ – ΡΗΝΙΩ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ 20΄, 2011
Η μικρή τρώει σερενάτα, ο μπαμπάς της φεύγει σε ταξίδι για δουλειές, η μαμά κάνει περμανάντ, η αδερφή της κλείνεται με τις ώρες στο μπάνιο, ο Λένιν παραμονεύει πάνω στο άδειο γραφείο του μπαμπά και στο βίντεο του Ντίνου παίζει συνέχεια ο Φρέντυ.

ΠΥΡΕΤΟΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΟΣ 10, 2009
Οι κωμικοτραγικές περιπέτειες ενός νεαρού άνδρα που έκανε το λάθος ένα βράδυ να βγεί από το σπίτι του για να αγοράσει ένα κουτί ασπιρίνες, πρόχειρα ντυμένος και ξεχνώντας να πάρει μαζί του χρήματα.

Η ΚΟΥΠΑ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΑΣ 8΄ 2006
Η ιστορία μιας κούπας ή ενός ανθρώπου;
Η ιστορία μιας μέρας ή μιας ζωής;
…..Πάντα αργείς.

ΠΡΟΒΑ ΠΑΛΤΟΥ – ΗΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 22΄ 2006
Ο Ιορδάνης, ένας παλιός ράφτης, κάθεται χωρίς δουλειά στο παρατημένο ραφείο του αναπολώντας τις παλιές εποχές. Η ξαφνική εμφάνιση της Μαρίας, που θέλει να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για τον ίδιο, φωτίζει τη μουντή ζωή του. Όλα αποκτούν ένα καινούργιο νόημα ξανά. Σαν σκονισμένη κούκλα που ζωντάνεψε αρχίζει να παίζει άψογα τον μοναδικό ρόλο που ερμήνευσε στην ζωή του, αυτόν του ράφτη. Γρήγορα μεταξύ τους αναπτύσσεται μια βαθιά ανθρώπινη σχέση. Όμως τα γυρίσματα τελειώνουν και ο χωρισμός τους είναι αναπόφευκτος.

ΚΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ – ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ 19’, 2009
O Αντώνης πρέπει να γυρίσει γρήγορα σπίτι του. H Ευτυχία είναι κολλημένη στην κίνηση. Μια ιστορία για μια σχέση αλληλοεξάρτησης. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTOY DISFF44
Mε χαρά ανακοινώνουμε το φετινό Εθνικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Δράμας.
Από τις 247ταινίες που κατατέθηκαν, επιλέχθηκαν να διαγωνισθούν 30 ταινίες: 24 μυθοπλασίας, 2 ντοκιμαντέρ, 2 animation και 2 πειραματικές.
Όπως σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Σακαρίδης,
«Παρουσιάζουμε το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού σινεμά μέσα από 30 εξαιρετικές ταινίες μικρού μήκους. Και για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού οι γυναίκες σκηνοθέτριες υπερτερούν αριθμητικά έναντι των ανδρών συναδέλφων τους (19 γυναίκες, 14 άνδρες).»
To φετινό φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις 12-18 Σεπτεμβρίου 2021.
Ακολουθεί η λίστα, την οποία θα βρείτε και στα παρακάτω λινκ:
https://www.dramafilmfestival.gr/festival/greek-competition/
https://www.dramafilmfestival.gr/elliniko-diagonistiko-programma-2021/

DISFF Signage

44ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
Εθνικό Διαγωνιστικό 2021
01 ΒΙΩΜΑ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ της Ελένης Αλεξανδράκη
02 LAST VISIT του Σπύρου Αλιδάκη
03 TO VANCOUVER της Άρτεμις Αναστασιάδου
04 APALLOU του Νίκου Αυγουστίδη
05 SEA YOU του Γιάννη Βασιλώττου
06 ΕΓΩ,ΤΟ ΣΠΙΤΙ της Ελένης Βεργέτη
07 CORTÁZAR των Αργύρη Γερμανίδη και της Κατερίνας Στράουχ
08 Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ του Βασιλείου Καλαμάκη
09 MOTORWAY 65 της Εύης Καλογηροπούλου
10 ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ του Άρη Καπλανίδη
11 LUXENIA της Δήμητρας Κονδυλάτου
12 ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ του Αλέξη Κουκιά-Παντελή
13 ΓΙΑΦ-ΓΙΟΥΦ της Αθηνάς Γεωργίας Κουμελά
14 ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ της Μέμης Κούπα
15 ΒΑΘΥΚΟΦΤΟ της Ιωάννας Κρυωνά
16 ΜΠΙΟΥΤΙ του Θάνου Λυμπερόπουλου
17 A SUMMER PLACE της Αλεξάνδρας Ματθαίου
18 ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ του Μιχάλη Μαθιουδάκη
19 ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΤΑΙΝΙΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ της Γωγώς Μαραγγούλη
20 BRUTALIA, DAYS OF LABOUR του Μανώλη Μαυρή
21 EVERY SUNDAY της Καίτης Παπαδήμα
22 FLIK FLOK της Αγγελικής Παρδαλίδου
23 HORSEPOWER του Σπύρου Σκάνδαλου
24 ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ ΤΙΠΟΤΑ της Βαγγελιώς Σουμέλη
25 EXPLOITATION της Μαρίνας Συμεού
26 SOULS ALL UNACCOMPANIED του Γιώργου Τελτζίδη
27 GIRLHOOD των Βάνιας Βαρβάρας Τέρνερ και Μαρίας Σιδηροπούλου
28 LITERAL LEGEND των Δημήτρη Τσακαλέα και Λήδας Βαρτζιώτη
29 SOUL FOOD του Νίκου Τσεμπερόπουλου
30 ΑΜΥΓΔΑΛΗ της Μαρίας Χατζάκου

Η προκριματική επιτροπή απαρτίστηκε από τους:
Σοφία Εξάρχου, σκηνοθέτιδα – παραγωγό
Γιώργο Μακρή, ηθοποιό – σεναριογράφο
Αφροδίτη Νικολαΐδου, -επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών
Παναγιώτη Φαφούτη – σκηνοθέτη, παραγωγό
και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Δράμας, σκηνοθέτη και παραγωγό Γιάννη Σακαρίδη.
Μην ξεχάσετε να κατεβάσετε την καινούργια έκδοση της εφαρμογής της ιστοσελίδας μας για κινητά και tabletsandroid

Περισσότερες πληροφορίες:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.(Γραμματεία Φεστιβάλ Δράμας)
Γραφεία Δράμας: τηλ. 25210 47575, Γραφεία Αθήνας: τηλ. 210 3300309
• Site: https://www.dramafilmfestival.gr/
• Facebook: https://www.facebook.com/dramafilmfestival/
• Instagram: https://www.instagram.com/dramafilmfestival/

• Youtube: https://www.youtube.com/user/dramafilmfestival/
• FilmFreeway: https://filmfreeway.com/dramafilmfestival
• Hashtag:#dramafilmfestival & #DISFF43

«Η κυβέρνηση θέλει να κλείσει άρον-άρον τις εκκρεμότητες του κτηματολόγίου χωρίς να αντιμετωπίζει τα ουσιαστικά προβλήματα που διαπερνούν τη λειτουργία του», τόνισε ο βουλευτής Δράμας, τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια. «Για να προλάβετε τις προθεσμίες, δεν κάνατε απολύτως τίποτα μέχρι τώρα. Απλώς βαφτίζετε το κρέας ψάρι, ενσωματώνετε όλες τις εκκρεμότητες και λέτε το ολοκληρώσαμε. Το κτηματολόγιο όμως είναι πρωτίστως μια νομική διαδικασία με ψηφιακή διάσταση», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ξανθόπουλος έκανε μνεία στα περιπέτειες του κτηματολογίου μέχρι σήμερα, τα σκάνδαλα και τη διακοπή χρηματοδότησης από την ΕΕ και σημείωσε:

- Το κτηματολογικό φύλλο αποτελεί την ακτινογραφία του ακινήτου. Σε αυτό καταγράφονται τα πάντα. Εάν αυτά δεν είναι εκκαθαρισμένα και αδιαμφισβήτητα, παύει να υπάρχει κτηματολόγιο.
- Μεταφέρετε τα προβλήματα του υποθηκοφυλακείου στο κτηματολόγιο. Παρατείνετε υφιστάμενες εκκρεμότητες και ενστάσεις.
- Οδηγείτε σε περαιτέρω απαξίωση τη σημασία της κτηματογράφησης για ασφαλείς πρώτες εγγραφές, θέτετε σε κίνδυνο τη λειτουργία του Εθνικού Κτηματολογίου, όσον αφορά την αξιοπιστία και τις συνέπειες στις συναλλαγές αλλά και τις σχέσεις του κράτους με τους πολίτες.
- Επιχειρείτε τη περαιτέρω σύντμηση της διαδικασίας χωρίς κανέναν έλεγχο της ορθότητας και της ποιότητας των κτηματολογικών στοιχείων, κάτι που αντί να επιλύει, διαιωνίζει τα προβλήματα στο διηνεκές.

Δείτε εδώ την ομιλία
https://www.youtube.com/watch?v=Bb1GOwPn5yU

Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*

Τον Νοέμβριο του 2019, ως ομάδα Μακεδόνες Δραμινοί, καταθέσαμε δύο επιστολές στα δημοτικά συμβούλια του Νομού Δράμας, δηλαδή στα δημοτικά συμβούλια των δήμων Δράμας, Δοξάτου, Προσοτσάνης, Κάτω Νευροκοπίου και Παρανεστίου. Με αυτές τις επιστολές καλούσαμε τα δημοτικά συμβούλια να εκδώσουν δύο ψηφίσματα. Με το ένα θα καλούσαν την κυβέρνηση της ΝΔ να ακυρώσει την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και με το άλλο θα αρνιόνταν τη δημιουργία δομών φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στα όρια των δήμων τους. Ως ομάδα Μακεδόνες Δραμινοί είχαμε επισημάνει ότι θα ενημερώσουμε το Δραμινό λαό σχετικά με τις αποφάσεις που θα λάβουν τα πιο πάνω δημοτικά συμβούλια.
Τα τέσσερα από τα πέντε δημοτικά συμβούλια (Δράμας, Δοξάτου, Προσοτσάνης, Παρανεστίου) ανταποκρίθηκαν άμεσα συμπεριλαμβάνοντας στα υπό συζήτηση θέματα τις επιστολές της ομάδας μας και μάλιστα εντός του 2019, αν και ουσιαστικά αποσύραμε την επιστολή σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών από το δημοτικό συμβούλιο του Δοξάτου για τους λόγους που θα εξηγηθούν πιο κάτω.

Δημοτικό Συμβούλιο Κάτω Νευροκοπίου
Αρνητική εξαίρεση αποτέλεσε το δημοτικό συμβούλιο του Κάτω Νευροκοπίου, στο οποίο ο δήμαρχος αλλά και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, δε δέχτηκαν να φέρουν προς συζήτηση τις επιστολές της ομάδας μας. Αφού λοιπόν το συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο παρέλαβε τις επιστολές μας, έλαβε την απόφαση να μη συζητούνται θέματα που τους στέλνουν πολίτες ή φορείς εάν δεν αναλάβει κάποια παράταξη του δημοτικού συμβουλίου να τα φέρει προς συζήτηση. Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά «πάγωσε» το αίτημά μας στο συγκεκριμένο δήμο, αφού κανείς δεν αναλάμβανε να φέρει προς συζήτηση τα θέματα των επιστολών μας. Σε προσπάθειες που έκανα προσωπικά και επικοινώνησα τηλεφωνικά με τους τρεις επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου του Κάτω Νευροκοπίου (δηλαδή τον δήμαρχο και τους δύο επικεφαλής της αντιπολίτευσης) δεν κατάφερα να τους πείσω να φέρουν τις επιστολές μας προς συζήτηση. Οι συγκεκριμένοι, είτε μου ζητούσαν να μιλήσω με τους άλλους επικεφαλής προκειμένου να τους πείσω σχετικά με το περιεχόμενο των επιστολών, είτε μου έλεγαν ότι θα το δουν μελλοντικά. Από ένα σημείο και μετά κάποιοι δε σήκωναν καν το κινητό τους τηλέφωνο όταν τους καλούσα. Αφού λοιπόν πέρασαν είκοσι (20) μήνες από τότε που καταθέσαμε τα αιτήματα και αφού πλέον δεν έχει κανένα νόημα να περιμένουμε άλλο, κοινοποιείται το παρόν στους Δραμινούς και τις Δραμινές για να γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα και να τα λάβουν υπόψη τους όταν συγκεκριμένοι υποψήφιοι θα τους ζητήσουν την ψήφο σε μελλοντικές εκλογικές αναμετρήσεις. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι για το δημοτικό συμβούλιο του Κάτω Νευροκοπίου οι δύο επιστολές που καταθέσαμε συνοδεύονταν από τις υπογραφές εξήντα (60) Δραμινών πολιτών, οι οποίοι με την υπογραφή τους στήριξαν το περιεχόμενο των επιστολών μας και τους ευχαριστούμε. Μεταξύ των πολιτών που υπέγραψαν ήταν και ο Βωλακιώτης αντιδήμαρχος του Κάτω Νευροκοπίου κ. Κωνσταντίνος Σιουμάνης, ο οποίος με αυτό τον τρόπο τίμησε τη μακεδονική καταγωγή του. Είναι αδιαμφισβήτητος ο πατριωτισμός του κ. Σιουμάνη και αυτό πρέπει να το επισημάνουμε.

Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας
Στο δημοτικό συμβούλιο της Δράμας πέρασε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα περί ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών (24η/9-12-2019 συνεδρίαση, αριθμ. απόφ. 568/2019), αφού το υπερψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των δύο παρατάξεων που έχουν συμπράξει και διοικούν τον δήμο, όπως επίσης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης και ο κ. Κοσμάς Καλαϊδόπουλος, ο οποίος είναι επικεφαλής και ο μόνος εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του.
Οφείλω να επισημάνω ότι ο κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης υπερψήφισε το συγκεκριμένο ψήφισμα ασχέτως του γεγονότος ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του το καταψήφισαν. Την απόφασή του αυτή την αιτιολόγησε αναφέροντας ότι, αν και κατά τη γνώμη του δεν θα προσφέρει κάτι το συγκεκριμένο ψήφισμα, ωστόσο σέβεται ότι κάποιοι άνθρωποι αγωνίζονται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και πιστεύουν σε αυτό τον αγώνα που δίνουν. Για αυτό το λόγο έδωσε τη θετική του ψήφο. Προσωπικά θεωρώ ότι τον κ. Αλέξανδρο Τσιαμπούση τον τιμά αυτή του η στάση και με τη θετική του ψήφο έβαλε και αυτός ένα λιθαράκι στον αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Σχετικά με το ψήφισμα για τις δομές φιλοξενίας των παράνομων μεταναστών το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία (24η/9-12-2019 συνεδρίαση, αριθμ. απόφ. 567/2019) και συγκρότησε μία διαπαραταξιακή επιτροπή της οποίας το έργο θα είναι να κάνει προτάσεις στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με το θέμα αυτό. Η συγκεκριμένη επιτροπή αποφάσισε ότι σε περίπτωση που θα προκύψει θέμα δημιουργίας δομών φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στο δήμο Δράμας, τότε θα αποφασίσει ποιες προτάσεις θα φέρει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Δημοτικό Συμβούλιο Δοξάτου
Από το δημοτικό συμβούλιο Δοξάτου ουσιαστικά αποσύραμε την επιστολή σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, επειδή επί δημαρχίας του προηγούμενου δημάρχου του Δοξάτου κ. Δημήτριου Δαλακάκη είχε παρθεί μία πολύ σημαντική απόφαση και η οποία είχε διαφύγει της προσοχής μας. Με εκείνη την απόφαση –που είχε ληφθεί πριν την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή– κηρύσσονταν ανεπιθύμητοι όσοι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου θα υπερψήφιζαν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Επομένως, όσοι τελικά την υπερψήφισαν στη Βουλή, συμπεριλήφθηκαν στους ανεπιθύμητους για το δήμο του Δοξάτου. Θεωρήσαμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση μας καλύπτει πλήρως και ενημερώσαμε σχετικά το δήμο Δοξάτου.
Σχετικά με το θέμα για τους παράνομους μετανάστες, κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και ένα ψήφισμα – πρόταση από κατοίκους του δήμου Δοξάτου με αριθμό πρωτοκόλλου 14570/2-12-2019. Στις 3-12-2019 συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο με θέμα τη «λήψη απόφασης για συζήτηση θεμάτων εκτός ημερησίας διάταξης» σχετικά με το ψήφισμα – πρόταση των κατοίκων. Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής παράταξης, κύριος Δημήτριος Δαλακάκης –ο οποίος, όπως αναφέρθηκε πριν, κατά την προηγούμενη θητεία ήταν ο δήμαρχος του Δοξάτου– ανέφερε πως «για το ίδιο θέμα εστάλη σχέδιο ψηφίσματος νωρίτερα από τον κ. Αμπατζόγλου Ιωάννη ο οποίος εκπροσωπεί την ομάδα “Μακεδόνες Δραμινοί” και συγκεκριμένα στις 15-11-2019, του οποίου το περιεχόμενο ήταν το ίδιο με αυτό που κατέθεσαν στη συνέχεια ενυπόγραφα κάτοικοι του δήμου Δοξάτου». Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα και ενέκρινε τη συζήτηση και λήψη απόφασης εκτός ημερήσιας διάταξης, για το θέμα «ψήφισμα – πρόταση για το μεταναστευτικό» (απόσπασμα πρακτικού της υπ’ αριθμ. 26/3-12-2019 τακτικής συνέλευσης του δημοτικού συμβουλίου δήμου Δοξάτου, αριθμ. απόφ. 194/2019). Αμέσως μετά, στο πλαίσιο της ίδιας συνεδρίασης, στο θέμα «ψήφισμα για το μεταναστευτικό», αποφασίστηκε ομόφωνα ότι: «Το δημοτικό συμβούλιο δήμου Δοξάτου δεν θα δεχτεί οποιαδήποτε συνεργασία με την κυβέρνηση, με φορείς ή ΜΚΟ για εγκατάσταση παράνομων μεταναστών στο δήμο Δοξάτου. Ενδεχόμενη εγκατάστασή τους θα είναι παράνομη και καταχρηστική. Αντιτάσσεται στην παραχώρηση δομών (δημοτικών ή δημόσιων) εντός των ορίων του δήμου διά την προσωρινή ή μόνιμη φιλοξενία ατόμων τρίτων χώρων, που εισήλθαν στην χώρα μας παρανόμως» (αριθμ. απόφ. 195/2019).

Δημοτικό Συμβούλιο Προσοτσάνης
Το δημοτικό συμβούλιο Προσοτσάνης έφερε προς συζήτηση τις δύο επιστολές της ομάδας Μακεδόνες Δραμινοί στην 22η/20-12-2019 τακτική συνεδρίασή του, με θέμα «Συζήτηση για τη Συμφωνία Πρεσπών – Μεταναστευτικό». Και τα δύο ψηφίσματα της ομάδας μας πέρασαν κατά πλειοψηφία (αριθμ. απόφ. 252/2019).

Δημοτικό Συμβούλιο Παρανεστίου
Το δημοτικό συμβούλιο Παρανεστίου έφερε προς συζήτηση τις δύο επιστολές της ομάδας Μακεδόνες Δραμινοί στην 24η/13-12-2019 τακτική συνεδρίασή του. Και τα δύο ψηφίσματα της ομάδας μας πέρασαν ομόφωνα. Σχετικά με την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με τον αριθμ. απόφ. 211/2019 και σχετικά με τη μη δημιουργία δομών φιλοξενίας παράνομων μεταναστών με τον αριθμ. απόφ. 212/2019.

Συνεπείς στο λόγο μας ενημερώνουμε τους πολίτες για την εξέλιξη που είχαν οι επιστολές της ομάδας μας, προς όλα τα δημοτικά συμβούλια του Νομού Δράμας, για αυτά τα δύο μέγιστης εθνικής σημασίας θέματα. Επειδή τα μέλη των δημοτικών συμβουλίων εκλέγονται από τον λαό, οφείλει να ενημερώνεται ο λαός για τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Μετά από αυτό, κανείς πλέον δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε.

*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ του Ιατρικού Τμήματος του ΔΠΘ, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Όποιος πατά σε δυο βάρκες, στο τέλος πέφτει στη θάλασσα κ. Μαμσάκο. Αυτό λέει ο σοφός λαός.
Σε παρωδία εξελίχθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου χθες, όταν στις 1:30΄ μετά τα μεσάνυχτα συζητιόταν και πάλι το θέμα της Σιδηροδρομικής Εγνατίας.
Μετά τις παλινωδίες του ο κ. Μαμσάκος, που, κοροϊδεύοντας τους Δραμινούς, άλλα αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο και άλλα συζητούσε και υποστήριζε, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος, στις σχετικές συζητήσεις (με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου και όχι με τον υπουργό), στις οποίες σύρθηκε από τον κυβερνητικό βουλευτή, δεν μπορούσε να αντέξει την κριτική και αποχώρησε αδικαιολόγητα από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Θέλοντας να μην δυσαρεστήσει τον κυβερνητικό βουλευτή και να παίξει το επικοινωνιακό του παιχνίδι ο οποίος βουλευτής μάλιστα έχει δηλώσει δημόσια την στήριξη του στην χάραξη που αφήνει εκτός την Δράμα και προωθεί τον περαιτέρω αποκλεισμό και την πλήρη περιθωριοποίηση της Δράμας, ο κ. Μαμσάκος, αλλά και οι σύμβουλοι της παράταξής του, αρνούνται να απορρίψουν το σχεδιασμό που εξαιρεί τη Δράμα από τον κύριο άξονα της Σιδηροδρομικής Εγνατίας. Επίσης, ο κ. Μαμσάκος για να είναι αρεστός στον βουλευτή του αρκείται να συζητά με οποιονδήποτε του υποδείξει και δεν θέλει να επιμείνει στην απαίτηση να έρθει στη Δράμα ο αρμόδιος υπουργός κ. Καραμανλής και να μας παρουσιάσει πώς αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη της Δράμας έξω από τον κύριο άξονα της Σιδηροδρομικής Εγνατίας.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, που ανέλαβε το δύσκολο έργο να υπερασπιστεί τον αποχωρήσαντα κ. Μαμσάκο, μηχανεύτηκε διάφορους απαράδεκτους τρόπους και διαδικασίες με έναν και μοναδικό σκοπό. Να διαλύσει τη συνεδρίαση. Όταν καταλάβαμε ποιος ήταν ολοφάνερα ο σκοπός του, όλες οι αντιπολιτεύσεις αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση.
Στην μαρτυρική και ηρωική Δράμα δεν αξίζει οι διοικούντες να θυσιάζουν το μέλλον του τόπου και των Δραμινών στο βωμό της κομματικής υποτέλειας !
Οι Δραμινές και οι Δραμινοί απαιτούμε:
1. Ο κύριος άξονας της Σιδηροδρομικής Εγνατίας να περνάει από τη Δράμα και απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις προτάσεις που παρουσιάστηκαν από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου και εξαιρούν τη Δράμα από τον κύριο άξονα.
2. Ο κ. Καραμανλής να έρθει στη Δράμα και να μας παρουσιάσει πώς αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη της Δράμας έξω από τον κύριο άξονα της Σιδηροδρομικής Εγνατίας.
Ο αγώνας συνεχίζεται.
Θέλουμε μαζί μας και τον κ. Μαμσάκο.
Αλλά και χωρίς τον κ. Μαμσάκο, που μάλλον θα έχει ήδη πέσει στη θάλασσα, όπως πολύ σωστά έχει πει ο σοφός λαός, θα συνεχίσουμε μαζί με όλους τους Δραμινούς και τις Δραμινές που βάζουν το μέλλον του τόπου πάνω από το κομματικό συμφέρον.

Page 1 of 431

Kyriazidis Banner 2

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr