Sunday, 12 November 2023 19:11

Ανοιχτά Οινοποιεία στο Νομό Δράμας στο πλαίσιο του «Κρασιού του Διονύσου»

Written by

ΑΝΟΙΓΟΥΝ και πάλι τα Οινοποιεία της περιοχής του Νομού Δράμας, προκειμένου να δεχθούν το κοινό και να το ξεναγήσουν, παράλληλα με την πραγματοποίηση διαφόρων εκδηλώσεων.

Τα Οινοποιεία ανοίγουν τις πύλες τους στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού καθώς και των εκδηλώσεων με κεντρικό τίτλο: «Οι Δρόμοι του Κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα».

Έτσι, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στους «Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» η Δράνα γιορτάζει τον οινοτουρισμό, μαζί με δεκάδες άλλες οινοτουριστικές περιοχές του πλανήτη μας.

Σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, θα έχουμε 21 επισκέψιμα οινοποιεία, μέλη της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», που συμμετέχουν στον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού» και προσκαλούν τους φίλους του κρασιού για οινο-ξεναγήσεις και οινο-γευσίες στους χώρους παραγωγής των εξαίρετων οίνων που δημιουργούν.

Πρόκειται για μια θαυμάσια πρόταση για κάθε περιηγητή που αγαπά την ύπαιθρο, τη γαστρονομία και φυσικά τον οίνο, να βιώσει τη μοναδική εμπειρία που ο οινοτουρισμός προσφέρει, γνωρίζοντας όλη τη διαδικασία της παραγωγής κρασιού στις κτιριακές εγκαταστάσεις των οινοποιείων, στους χώρους οινοποίησης, ωρίμασης, παλαίωσης και φυσικά στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο των γευστικών δοκιμών. Η εικόνα συμπληρώνεται με το αμπέλι να ξεκουράζεται μετά τον τρύγο και πριν να ρίξει τα φύλλα του για τη χειμερινή διάρκεια.

Το πρόγραμμα στην περιοχή μας
Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί στο πρόγραμμα της διαδρομής του «Κρασιού του Διονύσου» στο Νομό Δράμας θα συμμετέχουν τα παρακάτω Οινοποιεία:

– Κτήμα Βιβλία Χώρα στο Κοκκινοχώρι Καβάλας.

– Nico Lazaridi στην Αγορά Δράμας με πρόγραμμα, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου. Το οινοποιείο θα είναι ανοιχτό και επισκέψιμο από τις 11.00 έως 17.00 το απόγευμα. Για την συγκεκριμένη ημέρα θα υπάρξουν ξεναγήσεις ανά μισή ώρα, για όλους τους επισκέπτες μια δωρεάν γευσιγνωσία 5 οίνων, έκπτωση 25% σε όλες τις τρέχουσες εσοδείες και special πακέτα με δώρα. Τηλέφωνα: 25210 82049-51, 6976 333740 – This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Ξεναγήσεις κάθε μισή ώρα, 11:00-16:00 (τελευταία ξενάγηση).

– Κτήμα Παυλίδη στα Κοκκινόγεια Δράμας.
Το Κτήμα τ’ Αποστόλη στους Αμπέλους Σερρών. Ωράριο 11:00-18:00

– Domaine Costa Lazaridi – Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη 3 ημέρες.

Για ακόμα μια χρονιά το Οινοποιείο συμμετέχει στην παγκόσμια ημέρα Οινοτουρισμού την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στους επισκέψιμους χώρους του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη στην Αδριανή Δράμας. Ωράριο λειτουργίας 11:00-15:00 και 16:00 (τελευταία ξενάγηση). Ξεναγήσεις πραγματοποιούνται κάθε μισή ώρα.
Παράλληλα ανοίγει τις πόρτες του το Κτήμα Οινότρια Γη & το Μουσείο Οίνου-Κώστα Λαζαρίδη, στο Καπανδρίτι Αττικής. Ωράριο λειτουργίας – Ξεναγήσεις & γευσιγνωσίες – Είσοδος ελεύθερη. Ωράριο λειτουργίας 11:00-15:00. Θα πραγματοποιηθούν 2 ξεναγήσεις 11:30 & 13:30, για προκράτηση θέσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 22950 52213.

Στις γευστικές δοκιμές στα οινοποιεία, αναζητείστε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για την πορεία του τρύγου 2023, ίσως μάλιστα με τη δυνατότητα γευστικής δοκιμής από τις δεξαμενές.

Σίγουρα θα δοκιμάσετε τις τρέχουσες σοδειές, ενώ δεν λείπουν προτάσεις από αρκετά οινοποιεία για κάθετες γευσιγνωσίες με παλαιωμένους οίνους.

Η Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού
Καθιερώθηκε αρχικά, από το 2009 ως «Πανευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού», από το «Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων Κρασιού» (RECEVIN) και πραγματοποιείται πάντα τη δεύτερη Κυριακή του Νοέμβρη.

Στη συνέχεια, με τη συμμετοχή και άλλων περιοχών του παγκόσμιου αμπελοοινικού χάρτη, μετονομάστηκε σε «Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού».
Η Ελλάδα συμμετέχει με το οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» από το 2012 ενώ στη συνέχεια εξελίχθηκε σε πανελλαδική γιορτή.
Η είσοδος στα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος είναι δωρεάν.
Το κοινό ωράριο λειτουργίας είναι 11:00 με 17:00, εκτός από εξαιρέσεις που αναφέρονται παρακάτω κατά περίσταση.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr