Monday, 01 July 2019 18:05

Μαρία Μάλλη: «Σας καλούμε όλους στις 7 Ιούλη η ψήφος να ΄ναι κόκκινη να βγει το ΚΚΕ δυναμωμένο και στη Δράμα».

Written by

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ, την Παρασκευή 28 Ιουνίου στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.
Χαιρετισμό απηύθυνε η Μαρία Μάλλη, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στη Δράμα, η οποία σημείωσε:
«Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους στα μάρμαρα που ξέρουν πως τα κέρδη των επιχειρήσεων στον κλάδο έχουν εκτιναχθεί όμως οι ίδιοι δεν έχουν αύξηση στους μισθούς τους δουλεύουν Σάββατα, πάνε στο νταμάρι ακόμα και σε θερμοκρασίες ψύχους, τα εργατικά ατυχήματα πληθαίνουν, και ας μη δηλώνονται, και μετράμε θανάτους εξαιτίας της ελλείψεων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους στα θερμοκήπια και στην επεξεργασία των αγροτικών προϊόντων που δουλεύουν σε συνθήκες εντατικοποίησης με ωράρια εξαντλητικά, δουλειά ήλιο με ήλιο, με εργόσημο, χωρίς δικαιώματα, χωρίς Σ.Σ.Ε. για χάρη της κερδοφορίας των επιχειρήσεων που επιπλέον επιδοτούνται με ζεστό χρήμα από τα ΕΣΠΑ και την Περιφέρεια.
Απευθυνόμαστε στους αγρότες της περιοχής που βλέπουν τα χρέη τους να μην τελειώνουν, με τις καλλιέργειές τους να έχουν αβάσταχτο κόστος, ώστε να μην τα βγάζουν πέρα.
Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους στα Σούπερ-Μάρκετ και στις μεγάλες αλυσίδες που γελούν πικρά όταν ακούνε για την 7ήμερη εργασία αφού ήδη βιώνουν την ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Απευθυνόμαστε στους αυτοαπασχολούμενους που βλέπουν πως, όσες κι αν είναι οι δόσεις, δεν μπορούν να γλιτώσουν από το βραχνά που έχουν φορτωθεί από την φοροληστεία και από την αύξηση των εισφορών.
Απευθυνόμαστε στους συμβασιούχους και επικουρικούς εργαζόμενους του Νοσοκομείου που ζουν στην αβεβαιότητα, που παρά τις ελλείψεις προσωπικού δεν γίνονται προσλήψεις με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν οι υπηρεσίες υγείας και να είναι τελικά πανάκριβες για όλους. Είδαν το προηγούμενο διάστημα ποιος στάθηκε δίπλα τους τόσο με ερωτήματα μέσα στη Βουλή όσο και στην οργάνωση των αγώνων τους.
Απευθυνόμαστε στους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα στους αναπληρωτές που μπορούν να βγάζουν συμπεράσματα για το ποιοι πραγματικά διεκδικούν μέσα και έξω από τη Βουλή τη μονιμοποίηση όλων για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας.
Απευθυνόμαστε στους συνταξιούχους που έχουν υποστεί τόσες μειώσεις στο εισόδημά τους, που δεν ξεγελιούνται από τα ψίχουλα της - χωρίς ντροπή - αποκαλούμενης από την κυβέρνηση 13ης σύνταξης. Ξέρουν ποιος ήταν μπροστά στον αγώνα ενάντια στο Νόμο Κατρούγκαλου αλλά και σε κάθε τους κινητοποίηση.
Απευθυνόμαστε σε κάθε δημοκράτη, προοδευτικό άνθρωπο που δε συμβιβάζεται με το μικρότερο κακό, που δεν ξεχνά τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ στην περιοχή και δεν ανέχεται το «ξέπλυμά» του από την κυβέρνηση, που θέλει να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας σε επικίνδυνους ανταγωνισμούς, που δεν ανέχεται την εγκληματική ΧΑ και το ρατσιστικό μίσος άλλων ακροδεξιών , εθνικιστικών κομμάτων και τον καλούμε να στηρίξει το ΚΚΕ.
Καλούμε κι εσάς, φίλοι και φίλες, τις επόμενες μέρες να γίνετε η φωνή του Κόμματος, να βοηθήσετε να φτάσει παντού το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, στο χωριό, στη γειτονιά, στη δουλειά, σε κάθε σπίτι. Κρατώντας το νήμα, λοιπόν, των λαϊκών αγώνων της περιοχής, οργανώνοντας τους σύγχρονους αγώνες για ανάκτηση όσων χάσαμε, τραβώντας μπροστά για την κοινωνία του δίκιου με τους εργαζόμενους, που παράγουν όλο τον πλούτο, με το λαό μας, αφέντη στον τόπο μας αδερφωμένο με τους άλλους λαούς, για την ανάπτυξη του τόπου με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, σας καλούμε όλους στις 7 Ιούλη η ψήφος να ΄ναι κόκκινη να βγει το ΚΚΕ δυναμωμένο και στη Δράμα. Δύναμη στο ΚΚΕ - δύναμη κατατεθειμένη στο δυνάμωμα του λαού μας».

IMG 3e530eaee0c072913a25c16d9856ae41 V

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Ο διαγωνισμός μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τέλος. Είτε μιλάνε στη συνέλευση του ΣΕΒ, είτε σε θέατρα και πλατείες αραδιάζουν πομπώδεις εκφράσεις για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τις καλύτερες μέρες που μας περιμένουν. Τι εννοούν όμως πραγματικά;
Η δική τους ανάκαμψη και ανάπτυξη προϋποθέτει ακόμα μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, περισσότερα 5μηνα, 8μηνα, 4ωριτες και απλήρωτες υπερωρίες, συνεχή δουλειά έως και 12 ημέρες.
Μήπως αυτός ο δρόμος θα μας οδηγήσει σε βελτίωση της θέσης των οικογενειών μας; Όχι σε καμία περίπτωση.
Και επειδή μερικοί αποφάσισαν και μας να μας βγάλουν από τη ναφθαλίνη τον μπαμπούλα της δεξιάς που θα υλοποιήσει αυτά τα μέτρα, ρωτάμε:
Ποιος θα αντισταθεί σε αυτή την συντηρητική κυβέρνηση;
Ο Σύριζα που κλείνει σε όλους τις πτώσεις την ανταγωνιστικότητα και τις επενδύσεις των μεγάλων; Το ΚΙΝΑΛ που δηλώνει με κάθε ευκαιρία ότι θα τσοντάρει να μην μείνει ακυβέρνητη η χώρα; Ή μήπως κάτι χρήσιμοι τύπου Βαρουφάκη που μας πουλάνε το παραμύθι της άλλης φιλολαϊκής ΕΕ; Το ίδιο φαγητό που σέρβιρε ο Σύριζα το 2015; Άσε που ξέχασε ότι ψήφισε το 3ο μνημόνιο και μας έλεγε από την αρχή ότι το 70% είναι κάλο, το άλλο 30% έφταιγε;
Προφανώς αντιπολίτευση σε αυτούς δεν θα κάνει ο γυρολόγος Βελόπουλος με τις εθνικιστικές και επικίνδυνες κραυγές του. Ούτε πολύ περισσότερο η ΧΑ που καλό είναι να πάει και πιο κάτω, να μείνει και έκτος βουλής, γιατί εκεί πρέπει να στείλει ο λαός τους ναζιστές δολοφόνους της, στην απομόνωση.
Όπως και να αποτυπωθεί η κυβέρνηση, όπως και είναι η διαφορά των δυο, η μόνη δύναμη που θα είναι δίπλα στο εργαζόμενο θα είναι το ΚΚΕ.
Γιατί το ισχυριζόμαστε αυτό, πού το στηρίζουμε;
Ας σκεφτούνε όλοι ότι μέσα στη Βουλή το ΚΚΕ κατέθεσε 6 προτάσεις νόμου και δεκάδες τροπολογίες που ήταν στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των λαϊκών στρωμάτων. Είμαστε το μόνο Κόμμα που καταθέσαμε πρόταση για επαναφορά του κατώτατου μισθού, της 13ης κ 14ης σύνταξης και της 13ου κ 14ου μισθού.
Είμαστε οι μόνοι που καταθέσαμε τη επανένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όπως ισχύει και για τους μισθωτούς, την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στο δημόσιο, άμεσα μέτρα για τους ανέργους, για τη υγεία την παιδεία κα άλλα.
Απέναντι μας ήταν όλοι μαζί Σύριζα, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ,ΧΑ και οι υπόλοιποι χρήσιμοι του συστήματος.
Αυτοί οι ίδιοι όλοι μαζί όμως ψήφισαν νόμους και ρυθμίσεις που ευνοούν τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τους βιομηχάνους, αυτά του είπε και ο ίδιος ο πάρεδρος του ΣΕΒ.
Τι άλλο να σκεφτεί κάποιος πηγαίνοντας στην κάλπη στις 7 Ιούλη ;
Ότι το ΚΚΕ θα είναι δίπλα του στις 8 για να οργανώσουμε την πάλη μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους, σε χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις γειτονιές και τα χωριά.
Ότι δεν φτάνει να μας λένε “καλά που είστε κι εσείς”, άλλα πως θα γίνουμε πιο πολλοί ΕΜΕΙΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ που αποφασίζουμε να αντισταθούμε στα νέα μέτρα, να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.
Και έχουμε προτάσεις διεκδίκησης μπορεί ο καθένας να τις βρει στα έντυπα μας, δεν θα τις βρει πότε στην τηλεόραση και στους στημένους του διαδικτύου που βυσσοδομούν απέναντι στο Κόμμα μας.
Το ΚΚΕ όμως δεν παλεύει μόνο για αυτά που χάσαμε ή αυτά που μας ανήκουν.
Έχει και πρόταση διακυβέρνησης, έχει πρόταση εξουσίας δηλαδή οργάνωσης της κοινωνίας και της οικονομίας έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας.
Έχουμε επεξεργασμένο σχέδιο και για το σήμερα και για το αύριο. Πατάμε στις επεξεργασίες που κάναμε όλα τα προηγούμενα χρονιά ότι η χώρα μας διαθέτει έμπειρο εργατικό δυναμικό, σημαντικό αριθμό επιστημόνων (παρά την αφαίμαξη τα τελευταία χρόνια των νέων επιστημόνων), υπάρχουν πλουτοπαραγωγικές πηγές, δυνατότητες να λυθεί το διατροφικό ζήτημα στη χώρα μας, να αναπτυχτούν βασικοί κλάδοι (μεταφορές, τηλεπικοινωνίες, κατασκευών κ.ά.) σύμφωνα με το τι συμφέρει το λαό και όχι μια χούφτα επιχειρηματιών.
Αυτό το σχέδιο προϋποθέτει βαθιά ριζικές πολιτικές αλλαγές, να μπουν στην άκρη οι λίγοι που λυμαίνονται αυτές τις δυνατότητες, να πάρει όλα ο λαός στα χέρια του αυτά τα μέσα. Σ’ αυτόν τον δρόμο θα βαδίσουμε και με την ενίσχυση του ΚΚΕ εκλογικά.
Εκεί που πραγματικά πέφτουν οι μάσκες για όλους τους εντολοδόχους του συστήματος είναι στα ζητήματα των εξελίξεων στην ΝΑ Μεσόγειο, στα Βαλκάνια, στο Κυπριακό, αυτά που τα λένε της εξωτερική πολφικής. Αυτά βέβαια είναι η άλλη όψη της εσωτερικής πολιτικής αλλά αυτό δεν το λένε.
Όλα αυτά τα χρόνια και τους τελευταίους μήνες εμείς προσεγγίζουμε αυτές τις εξελίξεις με βάση το σύνθημα που λέμε ‘οι δρόμοι του πετρελαίου είναι βαμμένοι με αίμα’.
Στην αντίθετη κατεύθυνση ο Σύριζα και ο πρωθυπουργός μας καθησύχαζε κάτι ανάλογο έκαναν και η ΝΔ.
Εκείνο που έχει σημασία είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που σημαίνει ισχυροποίηση της πάλης ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και πολέμους των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, στη μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο, εφαλτήριο για νέους πολέμους, ενάντια στη μεταφορά στην Ελλάδα πυρηνικών όπλων και άλλων δολοφονικών μηχανών.
Ισχυροποίηση της πάλης ενάντια στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, ενάντια στο δηλητήριο του εθνικισμού, υπέρ της αλληλεγγύης με όλους τους λαούς, κόντρα στις αλλαγές συνόρων και τις αιματοχυσίες που σχεδιάζονται. Η επόμενη μέρα πρέπει να βρει τη δύναμη του λαού, το ΚΚΕ, ακόμα πιο ισχυρό παντού.
Εμείς όλοι ξέρουμε ότι οι εκλογές δεν πρόκειται να ανατρέψουν το σύστημα. Δεν υποτιμούμε όμως ότι μπορούν να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη του κινήματος με βασική προϋπόθεση ένα ενισχυμένο ΚΚΕ.
Αυτό το θέμα θέτουμε και σε πολλούς φίλους που μας ακούνε και μας βλέπουν θετικά αλλά σκέπτονται ότι ίσως είναι πιο χρήσιμο να ψηφίσουν κάτι άλλο.
Ας το ζυγίσουν. Θα είναι ίδια η κατάσταση με ένα ενισχυμένο ΚΚΕ την επόμενη των 'η με ένα πιο αδύναμο εκλογικά;
Ποιος θα ζημιωθεί και ποιος θα κερδίσει από αυτό;
Έχει καμιά σημασία να σκορπίζουμε την ψήφο σε κόμματα μια χρήσης, εύκολα για το σύστημα, που οι βουλευτές από αλλού ξεκινάνε –αλλού κάνουν στάση- και αλλού βρίσκονται στο τέλος. Έχει κανένα νόημα έτσι γενικά και αφηρημένα η ψήφος διαμαρτυρίας.
Πολύ δε περισσότερο δεν αποτελεί αντίδραση, η αποχή. Ιδιαίτερα για τους νέους και τις νέες γιατί κανείς δεν μπορεί να τους αφήνει να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, δηλαδή να αποφασίζουν για το μέλλον σου.
Όλοι αυτοί όπου έκαναν το βήμα και ψήφισαν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές μπορούν να συνεχίσουν, και βήμα το βήμα ανοίγει ο δρόμος της ρήξης και της σύγκρουσης.
Εμείς στις λίγες μέρες που έμειναν με το ψηφοδέλτιο στο χέρι δεν αφήνουμε καμία δυνατότητα, καμία χαραμάδα.
Να φτάσει σε κάθε λαϊκό σπίτι το κόκκινο ψηφοδέλτιο, να βαδίσουμε όλοι μαζί, να δυναμώσουμε το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η ελπίδα και η προοπτική».

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr