Tuesday, 25 June 2019 14:03

Δημήτρης Κυριαζίδης: Οι Ελληνικές επιχειρήσεις αργά ή γρήγορα θα κληθούν να υποστούν τις συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η ΝΔ θα μεριμνήσει για την μέγιστη δυνατή διασφάλιση των ελληνικών επιχειρήσεων.

Written by

Ο Βουλευτής Δημήτρης Κυριαζιδης απαντά σε ερώτημα της Ρένας Τριανταφυλλίδου, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, και τις επιπτώσεις που αυτή έχει στις Ελληνικές Επιχειρήσεις

-Κύριε Κυριαζίδη τώρα που οι Σκοπιανοί έγιναν Μακεδόνες με τις ευχές και τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε η ώρα να κάνουμε «ταμείο». Οι Ελληνικές Μακεδονικές Επιχειρήσεις εξακολουθούν να είναι απροστάτευτες, και οι πολίτες καλούνται να υπερασπιστούν μια ιστορία που δεν γνώριζαν καλά-καλά. Η ΝΔ πως σκοπεύει να αναδείξει την Ιστορικότητα της Μακεδονίας μας και να στηρίξει παράλληλα τις επιχειρήσεις;

KYRIAZIDHS DIABASH

-Κυρία Τριανταφυλλίδου, θίγετε ένα θέμα που πονάει. Μέχρι και σήμερα ουδείς έχει κατανοήσει γιατί τέτοια σπουδή στον ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψουν και να κλείσουν άρον άρον μία τέτοια επονείδιστη συμφωνία, εις βάρος των εθνικών μας δικαίων και συμφερόντων.
Προσωπικά δεν έχω ακόμη καταλάβει ποια ιστορική ανάγκη οδήγησε τον κ. Τσίπρα να ξεπουλήσει τα πάντα στο θέμα του σκοπιανού, παραδίδοντας όνομα, γλώσσα, εθνότητα και ιστορία. Και ειλικρινά δεν κατανοώ τι έλαβε η χώρα ως αντάλλαγμα για να κάνει πίσω στο θέμα αυτό.
Είδατε εσείς κανένα ορατό όφελος, κανένα κέρδος; Προφανώς και όχι. Αυτομάτως γεννάται το ερώτημα, γιατί; Για αυτό πρέπει να δώσει πειστικές εξηγήσεις στην ιστορία ο ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες και οφείλει.
Οφείλει να μας γνωστοποιήσει το περιεχόμενο των επιστολών που αντάλλαξαν ο κ. Καμμένος ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο κ. Κοτζίας ως Υπουργός Εξωτερικών.
Οφείλει ο κ. Τσίπρας να μας γνωστοποιήσει γιατί εντέλει απομάκρυνε και τους δυο.
Οφείλει να γνωστοποιήσει το βάθος της επονείδιστης συμφωνίας για να μπορέσουμε να περισώσουμε την Πατρίδα.
Ανεξαρτήτως, όμως, τούτων, πάμε να δούμε και την ουσία σε ό,τι αφορά τις συνέπειες. Υπέγραψε αυτή την επαίσχυντη συμφωνία, ξεπούλησε τα πάντα. Από κει και πέρα, ήλεγξες ως κράτος την εφαρμογή της ή εν πάση περιπτώσει διασφάλισες ότι θα υπάρξουν οι ελάχιστες δυνατές συνέπειες; Προφανώς και πάλι όχι.
Παντελώς απροστάτευτες οι ελληνικές μακεδονικές επιχειρήσεις, και παντελής η απουσία κρατικής παρέμβασης. Και εμείς τι λέμε. Απαιτείται η άμεση δραστηριοποίηση του Υπουργείου των Εξωτερικών, το οποίο και οφείλει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και να προστατεύσει σε πρώτη φάση κυρίως τις ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες αργά ή γρήγορα θα κληθούν να υποστούν τις συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Σε ό,τι με αφορά ήμουν και είμαι απόλυτα ξεκάθαρος προς πάσα κατεύθυνση. Καμμία εκχώρηση ονόματος, καμμία εκχώρηση της ιστορίας μας. Στο πλαίσιο αυτό απαιτείται και επιβάλλεται επαναδιαπραγμάτευση με τους σκοπιανούς, αποκατάσταση της ιστορίας και διασφάλιση των εθνικών δικαίων και συμφερόντων.
Αυτός, όμως, ο δρόμος θα είναι δύσκολος, θα κρατήσει πολύ αλλά πιστεύω ότι δεν είναι ακατόρθωτο. Όπως είπε και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας η είσοδος των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση περνάει μέσα από την Ελλάδα.
Κάθε ενταξιακό κεφάλαιο που θα ανοίγει θα αποτελεί και μια ευκαιρία για να φέρουμε τα πράγματα εκεί που πρέπει. Στο πλαίσιο αυτό, στις προτεραιότητές μας είναι και η μέγιστη δυνατή διασφάλιση των ελληνικών επιχειρήσεων. Έχουμε δρόμο μπροστά μας.

 

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr