Monday, 24 June 2019 18:36

Δημήτρης Κυριαζίδης: Γιατί οι εκλογές της 7ης Ιουλίου έχουν τεράστια σημασία για τη χώρα μας

Written by

Κύριε Κυριαζίδη, όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από μία περιπετειώδη τετραετή διακυβέρνηση της χώρας και το νέο, αχρείαστο όπως αποδείχθηκε στην πράξη, μνημόνιο που έφερε το 2015, απέρχεται, παραδίδοντας την σκυτάλη στην Νέα Δημοκρατία. Με αυτό το δεδομένο ήρθε η ώρα να αποδείξει η Νέα Δημοκρατία ότι αλλάζει σελίδα κι ότι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα οδηγήσει την χώρα σε μια νέα εποχή. Αυτή η νέα εποχή εκτιμώ ότι δεν μπορεί να έρθει ως δια μαγείας στις 8 Ιουλίου. Χρειάζεται πρόγραμμα και σχεδιασμός. Πιστεύω ότι υπάρχει, εύχομαι όμως να μη χρειαστεί να ειπωθεί εκ νέου στον Ελληνικό λαό ότι θα χρειαστεί να κάνει κι άλλες θυσίες. Πείτε μας, γιατί εσείς θεωρείτε ότι η 7η Ιουλίου είναι καταλυτική για την τύχη της χώρας μας;

Kyriazidis Banner 2
Κυρία Τριανταφυλλίδου, η πατρίδα μας πέρασε μία πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, τέτοιας εντάσεως και εκτάσεως που κινδύνευσε αυτή η ίδια η υπόσταση του κράτους μας. Τότε ήταν που αναγκαστικά κλήθηκαν τα πολιτικά κόμματα που βρέθηκαν στην διακυβέρνηση της χώρας να λάβουν μέτρα. Μέτρα σκληρά, δυσάρεστα, μέτρα που κυριολεκτικά μάτωσαν όλους μας. Κανείς δεν έμεινε αλώβητος. Μετά από πέντε σχεδόν έτη μνημονίων, η χώρα τέλη του 2014 έβγαινε στο ξέφωτο.

Εκεί ξεπρόβαλε, δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ και μαζί του το χάος. Εκμεταλλευόμενος ο κ. Τσίπρας την αγανάκτηση του κόσμου και υποσχόμενος πράγματα που δεν μπορούσε αντικειμενικά να υλοποιήσει, προέταξε μία άλλη πολιτική προσέγγιση και διαχείριση, χωρίς, όμως, ρεαλιστικό πρόγραμμα και σχεδιασμό, παντελώς ανερμάτιστη και κυρίως απατηλή ως αποδείχθηκε στην συνέχεια. Για την οπισθοδρόμηση αυτή, η οποία μας έφερε άλλα τέσσερα πρόσθετα χρόνια σκληρού μνημονίου, ευθυνόμαστε προεχόντως εμείς οι πολιτικοί. Και εξηγούμαι.

Ποτέ δεν υπήρξε ένας ανοικτός δημόσιος διάλογος με τους πολίτες για τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτήν την δραματική για την χώρα κατάσταση. Ποτέ δεν αναζητήθηκαν σε βάθος οι αιτίες του προβλήματος και κυρίως δεν κοινωνήθηκαν στον κόσμο. Εάν το είχαμε πετύχει αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχε έρθει στην εξουσία και όχι μόνον τούτο αλλά και οι πολιτικές του χθες που εφάρμοσε τα τελευταία χρόνια θα αποδοκιμάζονταν από τους ίδιους τους πολίτες πολύ νωρίτερα. Και εδώ έρχεται η εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου. Πρόκειται για μία κρίσιμη αντικειμενικά εκλογική διαδικασία καθώς ιστορικά ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην διακυβέρνηση της χώρας. Και ποιο είναι αυτό; Είναι η διαχείριση της χώρας στην μεταμνημονιακή εποχή.

Η Νέα Δημοκρατία καλείται, δηλαδή, να υλοποιήσει έναν μακροπρόθεσμο στρατηγικό και αναπτυξιακό σχεδιασμό για την Ελλάδα του μέλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό έχει καταρτιστεί συγκεκριμένο οικονομικό πρόγραμμα και πολιτικές, αλλά και μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στον τρόπο λειτουργίας του. Η νέα Κυβέρνηση καλείται αφ’ ενός να διασφαλίσει ότι δεν θα κυλήσουμε πίσω, εξαλείφοντας τις παθογένειες του παρελθόντος που μας οδήγησαν εδώ που μας οδήγησαν, και αφ’ ετέρου να καλλιεργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα δώσουν το σήμα για επενδύσεις, ανάπτυξη και οικονομική ευημερία. Αποτελεί αδήριτη ανάγκη μια μεταρρυθμιστική πολιτική. Να ξεφύγουμε από το χθες! Να κάνουμε βήματα με σταθερότητα, συνέπεια και ευθύνη απέναντι στον τόπο και στο μέλλον του.

Με αυτά τα δεδομένα, οι εκλογές είναι κρίσιμες και όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι με την ψήφο μας αποφασίζουμε για το μέλλον των παιδιών μας. Σε ό,τι τώρα αφορά την υλοποίηση του προγραμματικού σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας, θα χρειαστεί ένας ελάχιστος αναγκαίος πολιτικά χρόνος για να εφαρμοστεί, πλην, όμως, είμαι βέβαιος ότι τα αποτελέσματά του θα είναι άμεσα.

Στο πλαίσιο αυτό, μπορώ να σας εγγυηθώ ότι η Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα εθνικής ευθύνης, σταθερά προσανατολισμένο στο κοινωνικό κράτος και τις ανάγκες των πολιτών του, θα κάνει πράξη τα όσα υπόσχεται για να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Και οφείλω να σας πω ευθέως ότι με την λελογισμένη πολιτική και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο κράτος, νέες θυσίες δεν θα χρειαστούν. Αρκετά πλήρωσαν οι πολίτες τους πειραματισμούς και τη διαπραγματευτική ικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

(Απόσπασμα από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο βουλευτής Δημήτρης Κυριαζίδης στη Ρένα Τριανταφυλλίδου για την ιστοσελίδα www.destanea.com)

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr