Friday, 21 June 2019 15:55

Παρουσιάστηκε το σχέδιο της ΝΔ, για μια Ισχυρή Ανάπτυξη και Αυτοδύναμη Ελλάδα.

Written by

64923366 2356370404689275 8233409086176100352 n

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τους 16 μεγάλους πυλώνες του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Με κεντρικό σύνθημα «Ισχυρή Ανάπτυξη, Αυτοδύναμη Ελλάδα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το πρωί της Παρασκευής 21-6-2019, σε ειδική εκδήλωση στον Ελληνικό Κόσμο, τους βασικούς άξονες της πολιτικής που θα εφαρμόσει, αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση της χώρας.
Όλο το Πρόγραμμα περιλαμβάνεται σε ένα φυλλάδιο 20 σελίδων που όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ, στόχος του είναι μέχρι τις εκλογές να μπει στο σπίτι του κάθε πολίτη.

64678276 2356370374689278 1226637845079261184 n

Οι 16 πυλώνες του Προγράμματος της ΝΔ
Μείωση φόρων και εισφορών, κατάργηση της πολιτικής των υπερπλεονασμάτων, στήριξη της μεσαίας τάξης και του οικογενειακού θεσμού, μέτρα κοινωνικής συνοχής, ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, είναι ορισμένα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στους 16 βασικούς άξονες της ΝΔ, που είναι οι κάτωθι:
• Ισχυρή Ανάπτυξη με επενδύσεις
• Πολλές, νέες, καλύτερες δουλειές
• Λιγότεροι φόροι – Μεγαλύτερο εισόδημα
• Νέο Κοινωνικό συμβόλαιο εργαζομένων, κράτους, επιχειρήσεων
• Αξία στην ακίνητη περιουσία
• Στήριξη της οικογένειας, αντιμετώπιση του δημογραφικού
• Αλληλεγγύη σε όσους έχουν ανάγκη
• Ποιοτική δημόσια υγεία
• Ασφάλεια για όλους
• Φύλαξη των συνόρων, αντιμετώπιση μεταναστευτικού
• Σύγχρονα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια
• Προστασία περιβάλλοντος και βιώσιμη ανάπτυξη
• Κράτος αποτελεσματικό και φιλικό στον πολίτη
• Αναγέννηση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας
• Ολοκλήρωση των εθνικών μας υποδομών
• Η Ελλάδα αποκτά ξανά φωνή στην Ευρώπη ανά τον κόσμο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ζήτησε ισχυρή εντολή στις εκλογές της 7ης Ιουλίου απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, στην έναρξη της ομιλίας του μίλησε για τους υποψήφιους της παράταξης και την ανανέωση στην οποία προχώρησε. Το 72% των υποψήφιων βουλευτών της ΝΔ διεκδικούν για πρώτη φορά την ψήφο των πολιτών, ενώ αναφέρθηκε και στην ηλιακή ανανέωση με πιο χαρακτηριστικό στοιχείο ότι 139 υποψήφιοί είναι κάτω των 45 ετών, 67 ανήκουν στην γενιά των 30ρηδων, ενώ 12 δεν έχουν συμπληρώσει καν τα 30 τους χρόνια.

64682193 2356370381355944 10156364999426048 n

Τα βασικά μέτρα που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα της ΝΔ
-Μείωση φόρου επιχειρήσεων από 28% σε 20%, μέσα σε δύο χρόνια και τον φόρο μερισμάτων από 10% σε 5%.
-Απλοποίηση διαδικασιών με ρητές προθεσμίες, καθιερώνοντας την ηλεκτρονική υπογραφή για πολίτες και επιχειρήσεις.
-Επίσπευση εκδικάσεων των προσφυγών για επενδύσεις, σε ειδικά τμήματα δικαστηρίων.
- Φθηνότερος δανεισμός των επιχειρήσεων.
-Μεταρρύθμιση για πιο ισχυρό κράτος που θα έχει επιτελικό ρόλο.
- Σχεδιασμός ώστε στο τέλος του 2023 οι άνεργοι να έχουν μειωθεί από 850.000 σήμερα στις 560.000
-Μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για μισθωτούς, επαγγελματίες και αγρότες από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ.
- Σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
- Μείωση των εισφορών για κύρια σύνταξη από 20% σε 15% εντός της τετραετίας.
- Μείωση του ΦΠΑ, με καθιέρωση δύο βασικών συντελεστών 11% και 22%, από 13% και 24% σήμερα και διατήρηση του υπερμειωμένου συντελεστή του 6%.
-Παροχή κινήτρων στον ιδιωτικό τομέα, μειώνοντας φόρους και καταπολεμώντας τη γραφειοκρατία.
-Οι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους επιχειρήσεις να επιβραβεύονται με χαμηλότερες εισφορές.
- Πριμοδότηση των επιχειρήσεων που θα δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους.
- Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας για όλους τους ιδιοκτήτες.
- Έκπτωση 40-50% για τις εργασίες ενεργειακής, λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης των κτιρίων.
- Απλοποίηση για την μεταβίβαση ακινήτων, περιορίζοντας τα 23 δικαιολογητικά αρχικά κατά το ένα τρίτο.
- Αναστολή για τρία χρόνια του φόρου υπεραξίας στις αγοραπωλησίες και του ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα.
- Επίδομα € 2.000 για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα και αύξηση του ορίου του αφορολόγητου κατά € 1.000 για κάθε παιδί.
- Για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση σε δημόσιο παιδικό σταθμό, θα χορηγείται μηνιαίο κουπόνι 180 ευρώ για χρήση σε σταθμό της επιλογής των γονέων.
- Αύξηση στο 1 δις ευρώ του προϋπολογισμό για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, ώστε να χορηγείται άμεσα σε 800.000 πιο αδύναμους πολίτες.
- Προώθηση προγράμματος απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων για 50.000 μακροχρόνια ανέργους.
- Σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, αξιοποίηση διαθέσιμων ακινήτων που δεν χρησιμοποιούνται, ως απάντηση στο πρόβλημα των αστέγων.
- Πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για όλους με κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ. Με ενημέρωση των πολιτών (με SMS ή email) για τις αναγκαίες εξετάσεις ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα και με αυτόματη παραπομπή σε κρατικές ή ιδιωτικές δομές.
-Κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων σε συγκεκριμένες ομάδες χρονίων ασθενών.
- Ενίσχυση των νοσοκομείων με 1.500 ειδικευόμενους νοσηλευτές ετησίως.
- Εισαγωγή επαγγελματικού μάνατζμεντ στα δημόσια νοσοκομεία.
- Επαναφορά της ομάδας ΔΕΛΤΑ και ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ. Προσλαμβάνονται αμέσως 1.500 νέοι αστυνομικοί για περιπολίες σε 24ωρη βάση.
- Άμεση κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου για να σταματήσει η μαζική απελευθέρωση καταδικασμένων για βαρύτατα ποινικά αδικήματα.
- Κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.
- Σε κάθε περιφερειακή ενότητα θα δημιουργηθεί ένα δημόσιο Πρότυπο Σχολείο. Η αρχή θα γίνει από την Δυτική Αττική.
- Νέο πλαίσιο λειτουργίας των Ανώτατων Ιδρυμάτων με θεσμούς διοίκησης και με προγράμματα χωρίς τον ασφυκτικό έλεγχο του Υπουργείου.
- Εμπιστοσύνη στους δημόσιους λειτουργούς. Κανείς δεν απομακρύνεται.
- Αντικειμενική και ουσιαστική αξιολόγηση για όλους, ώστε να επιβραβεύονται οι καλύτεροι και να βοηθιούνται όλοι να βελτιώνουν την απόδοσή τους.
-Αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας με πιο ευέλικτες δομές, καλύτερο συντονισμό και ενεργοποίηση του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης.
-Τέλος στις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων.
- Ολοκλήρωση του βασικού οδικού δικτύου στην ηπειρωτική χώρα -Ε65, Πάτρα Πύργος-, καθώς και του Βόρειου Οδικό Άξονα Κρήτης.
- Εναλλακτικός αυτοκινητόδρομος που θα συνδέει κατευθείαν την Ελευσίνα με την Υλίκη, αναβαθμίζοντας έτσι την Δυτική Αττική με αποσυμφόρηση της κίνησης στον Κηφισό.
- Ίδρυση, στα πρότυπα άλλων κρατών -όπως η Γαλλία και το Ισραήλ- Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.
- Διεθνείς εκστρατείες με πρώτη την καμπάνια για την Μακεδονία, με στόχο να προωθηθούν το «brand Μακεδονία» και τα Μακεδονικά προϊόντα στο διεθνές προσκήνιο.

5d0cc6392400009d1792d32c

Αποσπάσματα της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη
«Φοράμε τη στολή εργασίας, τα κοστούμια μπορεί να περιμένουν λίγο ακόμη», ανέφερε, ξεκινώντας την παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Παράλληλα, σημείωσε ότι η ΝΔ επιμένει σε προεκλογικό αγώνα με επίκεντρο τον προγραμματικό λόγο της. Οπως τόνισε, εδώ και καιρό η ΝΔ έχει δουλέψει το πρόγραμμά της ανά κλάδο και τομέα και έχει παρουσιάσει τις θέσεις της για όλα τα κρίσιμα θέματα. Το πρόγραμμα θα τυπωθεί και σε γραφή μπράϊγ. Θα διανεμηθεί μέσω του Τύπου και θα φθάσει σε όλους τους πολίτες το 18σέλιδο φυλλάδιο. Σε λίγες μέρες θα παρουσιάσει στην Ελευσίνα το κοινωνικό συμβόλαιο.

«Θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρας τη γραφειοκρατία»
«Μειώνουμε τον φόρο στις επιχειρήσεις από 28% σε 20% σε μία διετία και τον φόρο στα μερίσματα αμέσως. Διπλασιάζουμε τον χρόνο συμψηφισμού και ενισχύουμε τις υπεραποσβέσεις. Η αποκλιμάκωση του ύψους δανεισμού της χώρας φέρνει μείωση του κόστους δανεισμού στις επιχερήσεις», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρας τη γραφειοκρατία», επανέλαβε και πρόσθεσε: «Μπορούμε να μειώσουμε τους ανέργους σε μία τετραετία σε λιγότερο από 500.000 από 850.000 που είναι σήμερα».

Μείωση φόρων για όλους τους πολίτες
«Μείωση φόρων για όλους τους πολίτες» δεσμεύθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας για εισαγωγικό συντελεστή από 22% σε 9% για εισόδημα έως 10.000 και σταδιακή μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ ανακοίνωσε ότι θα μειωθούν οι εισφορές από 20% σε 15%. Οπως τόνισε, στο τέλος της τετραετίας θα εφαρμοστούν δύο συντελέστες ΦΠΑ 11% και 22%.

«Η ΝΔ στηρίζει τη μεσαία τάξη»
Η ΝΔ στηρίζει τη μεσαία τάξη, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεσμεύθηκε ότι θα τηρήσει την πολιτική κατάργησης των υπερπλεονασμάτων που ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να μοιράζει μετά επιδόματα.
Ακόμη, επισήμανε ότι θα αποκτήσει ξανά αξία η ακίνητη περιουσία και ανακοίνωσε μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% στη διετία, έκπτωση για ενεργειακή αναβάθμιση και συμψηφισμό με τιμολόγια στην εφορία. Οπως είπε, αναστέλλεται για 3 χρόνια ο ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα και ο φόρος υπεραξίας στη μεταβίαση ακινήτων.

5d0cc6f1250000a81ae94cdc

Επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα
Η στήριξη των νέων οικογενειών είναι απόλυτη προτεραιότητα για τη ΝΔ, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανακοίνωσε:
«- Καθιερώνουμε επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα.
- Αυξάνουμε το όριο του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.
- Επαναφέρουμε τα επιδόματα για τις μεγάλες οικογένειες στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2018 (ν. 4512/2018).
- Κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού. Για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση, θα χορηγείται μηνιαίο κουπόνι 180 ευρώ για χρήση σε σταθμό της επιλογής των γονέων».
«Η ΝΔ έχιε την ευθύνη να σταθεί δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. Στηρίζουμε τον θεσμό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» επισήμανε και συμπλήρωσε ότι η καλύτερη πολιτική κατά της φτώχειας είναι οι δουλειές και όχι τα επιδόματα και μίλησε για πρόγραμμα ενίσχυσης ψηφιακών δεξιοτήτων για μακροχρόνια ανέργους.

Πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για όλους
«Καθιερώνουμε πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για όλους, με κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ, με ενημέρωση των πολιτών (με SMS ή email) για τις αναγκαίες εξετάσεις ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα και με αυτόματη παραπομπή σε κρατικές ή ιδιωτικές δομές» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και ανέφερε τον έλεγχο του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου.
Μίλησε, ακόμη, για επέκταση της διάρκειας των επαναλαμβανόμενων συνταγών για χρονίως πάσχοντες και καθιέρωση ραντεβού εντός 24ώρου με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ αλλά και κατ′ οίκον διανομή φαρμάκων σε συγκεκριμένες ομάδες χρονίων ασθενών. Επιπλέον, είπε πως θα εφαρμοστεί ελεύθερη επιλογή οικογενειακού γιατρού και πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ενώ θα ενισχυθούν τα νοσοκομεία με 1.500 ειδικευόμενους νοσηλευτές ετησίως.

«Καταργούμε αμέσως τον νόμο Παρασκευόπουλου»
«Καταργούμε αμέσως τον νόμο Παρασκευόπουλου για να σταματήσει η μαζική απελευθέρωση καταδικασμένων για βαρύτατα ποινικά αδικήματα», ανέφερε. «Οπου πρέπει να γίνουν αλλαγές στον ποινικό κώδικα που ψηφίστηκε άρον-άρον, θα γίνουν», τόνισε και μίλησε για τουλάχιστον μία φυλακή υψίστης ασφαλείας, τύπου Γ, για να σταματήσει η δράση των συμμοριών στο εσωτερικό των φυλακών.

Kyriazidis Banner 1

«Υπάρχουν και θαλάσσια σύνορα για όσους θέλουν να το ξεχνούν»
«Εδωσα αγώνα να στηρίξει η Ευρώπη άμεσα την Κύπρο, χθες, όχι μόνο φραστικά«, ανέφερε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΝΔ. Επιπροσθέτως, σημείωσε πως θα εμπλέξει την Ευρώπη στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων τονίζοντας ότι «υπάρχουν και θαλάσσια σύνορα για όσους θέλουν να το ξεχνούν».
Επίσης, μίλησε για αλλαγές στη χορήγηση ασύλου και επισήμανε: «Διασφαλίζουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα υποδοχής, με ειδική φροντίδα για τις οικογένειες με μικρά παιδιά. Και δημιουργούμε ειδικές τάξεις στα σχολεία, ώστε να ενσωματώνονται ομαλά στο εκπαιδευτικό μας σύστημα τα παιδιά όσων παραμείνουν στη χώρα ως αναγνωρισμένοι πρόσφυγες».
Για την Παιδεία υποστήριξε ότι αποτελεί τον βασικό ιμάντα για την πρόοδο κάθε παιδιού στη ζωή του και πρόσθεσε: «Γι′ αυτό και όλα πρέπει να εκκινούν από κοινή αφετηρία σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα, συνδεδεμένο με την οικονομία και την κοινωνία. Και με εκπαιδευτικούς ελεύθερους να προσαρμόζουν τη διδασκαλία τους στις ανάγκες των μαθητών». Ακόμη, έκανε λόγο για νέο πλαίσιο λειτουργίας των ανώτατων ιδρυμάτων, με θεσμούς διοίκησης και με προγράμματα χωρίς τον ασφυκτικό έλεγχο του υπουργείου και με δυνατότητα να ιδρύουν ξενόγλωσσα τμήματα για να προσελκύουν ξένους φοιτητές που θα πληρώνουν. Οπως είπε, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα μετατραπεί σε υπουργείο παρά τω πρωθυπουργώ.

Εξωτερική πολιτική με γνώμονα τα συμφέροντα της Ελλάδας
«Υιοθετούμε νέα ενεργειακή πολιτική περιορισμού των ρύπων με μείωση του διοξειδίου του άνθρακα κατά 80% μέχρι το 2050» ξεκαθλαρισε ο πρόεδρος γαλάζιας παράταξης, μιλώντας για την περιβαλλοντική πολιτική του και μίλησε για στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στον άνεμο και στον ήλιο και με σταδιακή απεξάρτηση από τον λιγνίτη.
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα φέρει νέο νόμο για τους συνεταιρισμούς, ενώ θα μειώσει τη φορολογία στο 10% για τις ομάδες παραγωγών και τα συνεργατικά σχήματα. «Βάζουμε τέλος στις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων, το πάρτυ φθάνει στο τέλος», τόνισε, ενώ για την ολοκλήρωση των εθνικών υποδομών επισήμανε: «Επενδύουμε 12 δισ. σε έργα εθνικής εμβέλειας, με στόχο τη δημιουργία τουλάχιστον 43.000 θέσεων εργασίας, και την πρόσθετη αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,4% ετησίως». Επίσης, ανακοίνωσε σειρά έργων.
«Ζούμε σε μια ταραγμένη περιοχή», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Εμπιστευόμαστε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και ακολουθούμε εξωτερική πολιτική με γνώμονα τα στρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδας». Παράλληλα, εξήγησε πως «ιδρύουμε στα πρότυπα άλλων κρατών -όπως η Γαλλία και το Ισραήλ- Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Το όργανο αυτό λειτουργεί υπό τον πρωθυπουργό και εντοπίζει κινδύνους για την εθνική και περιφερειακή ασφάλεια, εισηγείται πολιτικές και υποστηρίζει την κυβέρνηση στη διαχείριση κρίσεων».

Ο λαός να εμπιστευτεί το τιμόνι της Ελλάδας σε ένα χέρι δυνατό
«Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, οι κάλπες είναι άδεις και δεν είναι μισογεμάτες από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών» τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.
Οπως σημείωσε, «στις 7 Ιουλίου ο λαός πρέπει να εμπιστευτεί το τιμόνι της Ελλάδας σε ένα χέρι δυνατό... Ζητήσαμε ισχυρή εντολή. Γιατί η χώρα δεν αντέχει άλλες περιπέτειες. Θέλει και μπορεί να πάει ενωμένη μπροστά!».
«Ανεξάρτητα από παλαιότερες κομματικές επιλογές, καλώ τους Έλληνες να ενωθούμε σε ένα μεγάλο ρεύμα αναγέννησης. Η πατρίδα δεν θέλει νέα πειράματα και χαμένες ευκαιρίες» τόνισε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης.

 

Όλοι μαζί για τους νέους και το μέλλον του τόπου μας.
#Ενωμένοι_Μπορούμε
#Πάμε_τη_Δράμα_ψηλά!

Kyriazidis Banner 2

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr