Friday, 31 May 2019 17:07

Σκέψεις και Προβληματισμοί ενόψει της 2ης εκλογικής αναμέτρησης

Written by

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου
Αγαπητοί μου φίλοι, η προεκλογική περίοδος που διανύουμε διαθέτει πλούσια τροφή προς πάσα ενδιαφερόμενο και δη κοινωνιολόγο, καθώς προσφέρεται για παρατήρηση, καταγραφή και έρευνα των εμπλεκόμενων, για μια θέση στον ήλιο.
Για εμάς τους απλούς πολίτες που αδυνατούμε με επιστημονικούς όρους να αποτυπώσουμε τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν τους τελευταίους δύο μήνες στην περιοχή μας, ενόψει εκλογικής αναμέτρησης, πιθανών όλα αυτά που βλέπουμε και ακούμε να ξεπερνούν ακόμη και την φαντασία μας.
Και πως άλλωστε θα μπορούσε κανείς να αποτυπώσει την οικτρά αποκάλυψη της καλά κρυμμένης δευτέρας φύσης ορισμένων, που στο όνομά μας, και για το δικό μας καλό, μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα αδιαφορώντας για το αν αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της δικής τους ανεπάρκεια ή όχι, της καταπρόσωπο σε εμάς κοροϊδίας τους;
Και επειδή κοινωνιολόγος δεν είμαι, για να μπορώ με ακρίβεια να καταγράψω, τα πώς και τα γιατί των υποψηφίων, θα αρκεστώ σε προσωπικές εκτιμήσεις, αξιολογώντας τα δικά μου ερεθίσματα, προσπαθώντας ωστόσο να μη θίξω υπολήψεις.

Συμπέρασμα 1ο
Με δεδομένο ότι όλοι, μα λίγο μα πολύ, θέλουν την στήριξη ενός κόμματος για την προσέλκυση των ψηφοφόρων, που ως πρόβατα στη σφαγή ψηφίζουν ότι τους πει το κόμμα τους, και όταν δεν τους δοθεί στήριξη ή χρίσμα, σπεύδουν να απαξιώσουν το όποιο κόμμα προβάλλοντας το δήθεν ανεξάρτητο του χαρακτήρα τους (!), συμπεραίνουμε πως;
Οι πολιτικοί μας, αλλά και η κοινωνία η ίδια, έχει υποκριτικές συμπεριφερές

Συμπέρασμα 2ο
Όταν θέλεις να κατέβεις δήμαρχος της πόλης και ζητάς το χρίσμα ενός κόμματος κι αυτό δεν σου το δίνει, για τους δικούς του λόγους, κι εσύ τότε στρατεύεσαι με κάποιον άλλο υποψήφιο δήμαρχο, ο οποίος δηλώνει ανεξάρτητος, αλλά όταν έρθει η κρίσιμη ώρα ζητά την στήριξη του κόμματος που εσύ απευθύνθηκες αλλά δεν έλαβες στήριξη, κι εσύ αντί να στηρίξεις την προσπάθεια του, αφού συμπράττεις μαζί του, σπεύδεις να απαξιώσεις τις στηρίξεις των κομμάτων, δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν: ή να έχεις ανεπαρκή πολιτική αντίληψη ή να είσαι απλά παρτάκιας.
Οι πολιτικοί μας, αλλά και η κοινωνία η ίδια, έχουν καιροσκοπικές συμπεριφορές.

Συμπέρασμα 3ο
Όταν κάποιοι υποψήφιοι δαπανούν χιλιάδες ευρώ, είτε είναι δικά τους, είτε είναι δανικά, για να χρηματίσουν αυτούς που χρηματίζονται, προκειμένου να εκλεγούν, εύλογα θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς ένα δυο απλά πραγματάκια. Γιατί σχίζουν τα ιμάτια τους; Για να μας υπηρετήσουν, και μάλιστα ξοδεύοντας και πακτωλό χρημάτων; Λέτε να είναι τόσο ανιδιοτελείς, να ασπάζονται με ευλάβεια το λόγο του Κυρίου; Να έχουν δύο ιμάτια και να μοιράζουν και τα δύο; Χρόνια τώρα η ίδια η κοινωνία λέει πως το χρήμα είναι πολύ… Άρα;
Οι πολιτικοί μας, αλλά και η Κοινωνία η ίδια, πορεύονται με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον.

Συμπέρασμα 4ο
Όταν για το κτίσιμο ενός ψηφοδελτίου χρησιμοποιούνται ή στρατεύονται άνθρωποι άγνωστοι για το ευρύ κοινό, με άγνωστη πορεία ζωής, με ανθρώπους που οι ίδιοι χαμηλοφώνως ή μη παραδέχονται ότι συμμετέχουν στις διαδικασίες αυτές με την ελπίδα να δουν μια άσπρη μέρα, αλλά και όταν οι πολίτες προσέρχονται στις κάλπες ψηφίζοντας όχι με γνώμονα τις ικανότητες των υποψηφίων, αλλά τις φιλίες, τις διασυνδέσεις, τις υπόγειες και μη διαδρομές κάθε εκλογής, δεν μπορείς παρά να υποθέσεις μετά βεβαιότητας ότι :
Οι πολιτικοί μας, αλλά και οι κοινωνία η ίδια, έρχεται σε συναλλαγή για την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους συμφερόντων και όχι το κοινό καλό, όπως ευθαρσώς διαλαλούν.

Συμπέρασμα 5ο
Όταν ενόψει της επίτευξης των στόχων τους οι πολιτικοί και οι άμεσα υποστηρικτές τους, βγάζουν μαχαίρια, τρόπος του λέγειν, και κατηγορούν με τον πλέον αισχρό τρόπο τους πολιτικούς τους αντιπάλους, και με δεδομένο ότι όλοι αυτοί ανεξαρτήτως θέσεως στο υπό δημιουργία δημοτικό συμβούλιο, θα πρέπει να συνεργαστούν, αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν να γίνει αυτό; Όταν ως όρνεα αλληλοσπαράζονται, πως θα συμπράξουν για το μέλλον μας; Πραγματικά εδώ χωρούν όλα τα παραπάνω συμπεράσματα και άλλα τόσα.
Οι πολιτικοί μας, αλλά και η κοινωνία η ίδια, είναι δομημένη με λάθος υλικά. Πάσχει το πολιτικό μας σύστημα και η σήψη έχει προχωρήσει.
Κι αν κάποιοι θέλουν και είναι θεμιτό να κάνουν την επανάστασή τους, για να κρεμαστεί, εν έτη 2019 ο πύργος της Βαβέλ και φωνασκούν λέγοντας να πετάξουμε εμείς ,ως κοινωνία, τα σκουπίδια έξω… αναρωτιέμαι που έξω; Έξω από το σπίτι ή έξω από τον κάδο;

Συμπέρασμα 6ο και τελευταίο
Η υποκρισία έχει ξεπεράσει κάθε μέτρο. Το όποιο καλό έχει απομείνει έχει σκιαστεί και οδεύουμε με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς την γενική καταστροφή μας, αυτή που θα γεννήσει με χρόνους και καιρούς, την αληθινή επανάσταση, αυτή που θα απαιτήσει την θεμελίωση νέων αρχών και αξιών, για να σταματήσουμε να προσβάλλουμε νοητικά και πρακτικά τις ανθρώπινες αρετές μας.
Αύριο, μέρα περισυλλογής και την Κυριακή η κρίσιμη μάχη για το Δήμο της Δράμας και των λοιπών δήμων του νομού μας, πλην της Προσοτσάνης.
Πράξτε κατά συνείδηση και να θυμάστε; Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται….

 

 

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr