Friday, 24 May 2019 19:47

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Χωριστής απαντά στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης

Written by

Ο Πρόεδρος της Τ. Κοινότητας Χωριστής, κ. Κωνσταντίνος Ζαρόγλου, σε συνέντευξη τύπου, απάντησε στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης αναφερόμενος στα έργα που έχουν υλοποιηθεί από τη δημοτική αρχή
Την Τετάρτη 22-5 ο Πρόεδρος της Τ. Κοινότητας Χωριστής, κ. Κωνσταντίνος Ζαρόγλου, σε συνέντευξη τύπου, απάντησε στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης αναφερόμενος στα έργα που έχουν υλοποιηθεί από τη δημοτική αρχή. Αναλυτικά ανέφερε:
“Εδώ και δύο-τρεις ημέρες έπεσε στην αντίληψή μου ένα φυλλάδιο, το οποίο διανεμήθηκε στους κατοίκους της Χωριστής από την παράταξη “Πόλη και ζωή”. Ένα φυλλάδιο, το ποίο αναφέρεται σε έργα που προγραμματίζει, εάν ποτέ γίνει δημοτική αρχή η παράταξη “Πόλη και ζωή”. Για αποκατάσταση της πραγματικότητας και της αλήθειας ένοιωσα την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.
Αναφέρεται στην κατασκευή μιας παιδικής χαράς, η οποία είναι ήδη προγραμματισμένη από την δημοτική αρχή του Χριστόδουλου Μαμσάκου, αξίας 180.000 Ευρώ.
Αναφέρεται στην ολοκλήρωση του Λαογραφικού Μουσείου, το οποίο επίσης έχει ενταχθεί, εφόσον έχει γίνει παραχώρηση για χρήση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο αξίας 230.000 ευρώ.
Αναφέρεται στην αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, το οποίο υλοποιείται εδώ και 4,5 χρόνια με αντικατάσταση περίπου πεντέμισι χιλιομέτρων, αξίας 100.000 Ευρώ.
Αναφέρεται επίσης στο έργο οδοποιία κτηνοτροφικών μονάδων που εντός των ημερών υπογράφεται η σύμβαση 250.000 Ευρώ. Αναφέρεται στην αγροτική οδοποιία που εδώ και τέσσερα χρόνια πάνω από 10.000 ευρώ πέφτουν στην αγροτική οδοποιία για αμμοχάλικα και άλλες διάφορες παρεμβάσεις.
Αναφέρεται στην ανάπλαση του αντλιοστασίου, το οποίο είναι στην εργολαβία που δεν εκτελέστηκε το 2018 ως ανάπλαση του Τριγώνου.
Αναφέρεται στην οδοποιία και στον δρόμο που οδηγεί στο Δημοτικό Σχολείο. Στο τεχνικό πρόγραμμα του 2019 έχει μπει το έργο οδοποιίας προϋπολογισμού 105.000 ευρώ για την οδοποιία που οδηγεί στο Δημοτικό Σχολείο.
Αναφέρεται στο γήπεδο. Έχω την εντύπωση ότι ούτε καν έχουν μπει καν στη διαδικασία να δουν ότι έχουν εκτελεστεί.
Αναφέρεται σε θέματα τα οποία είναι προγραμματισμένα από τη δική μας παράταξη εδώ και 7 μήνες για το 2019. Καθώς επίσης με δική μας προτροπή η αποθήκη του Γηπέδου, η οποία υπέστη καθίζηση λόγω προβλήματος, μπήκε στο τεχνικό πρόγραμμα με καθαίρεση και κατασκευή καινούργιας αξίας 50.000 Ευρώ.
Αναφέρεται στο στέγαστρο της κερκίδας πράγμα που δεν εφικτό και από τη δική μας δημοτική αρχή και από τη δημοτική κοινότητα μπήκαν στον προϋπολογισμό 35.000 ευρώ και δεν μπόρεσε να ενεργοποιηθεί διότι η κερκίδα μας είναι στο σημείο που δεν τακτοποιείται και δεν νομιμοποιείται. Αυτά ως προς την αποκατάσταση της πραγματικότητας.
Επίσης και ένα άλλο φυλλάδιο κυκλοφόρησε και αυτό χθες φωτογραφίζοντας κάποιους χώρους πρασίνου, κάποιες διασταυρώσεις, κάτι δέντρα κομμένα και για τον βιολογικό καθαρισμό. Για τον βιολογικό εγώ θα πρότεινα στην παράταξη “Πόλη και ζωή” να μην τον υλοποιήσει, γιατί τον έχει κατασκευάσει το 2013. Και εδώ το αφήνω. Εντός των ημερών όμως υπογράφεται η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία.
Άρα το 90% περίπου των έργων, των οποίων ανακοινώνει ως πρόγραμμα η “Πόλη και ζωή”, το 70% έχει υλοποιηθεί και το 20% είναι υπό εξέλιξη.
Αναφέρεται επίσης στο φυλλάδιο σε κάτι κομμένα δέντρα παρουσιάζοντας και κάποιους τόνους. Αυτά τα άκρως επικίνδυνα δέντρα, τα οποία υπερίπτανται πάνω από διερχόμενους πεζούς, παιδιά και αυτοκίνητα έπρεπε και πρέπει η κάθε δημοτική αρχή να φροντίζει ούτως ώστε να μην υπάρξει και να μην συμβεί το μοιραίο. Διετέθησαν σε πολλές άπορες οικογένειες της κοινότητας μας.
Αυτά ως προς την ενημέρωση για αποκατάσταση της αλήθειας.
Θα μου επιτρέψετε, γιατί εκλογές έχουμε σε τρεις ημέρες και κρίνεται η τύχη ποιοι τελικά θα διοικήσουν και θα κυβερνήσουν τον Δήμο, επιγραμματικά και όσο πιο σύντομα μπορώ, θέλω να σας αναφέρω ότι στην Κοινότητά μας έχουν γίνει μικρές ή μεγάλες παρεμβάσεις 118 στον αριθμό.
Δεν θα κουράσω πολύ και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα σας αναφέρω ότι έχει γίνει μια φανταστική είσοδος της Χωριστής, έγινε ένας χώρος στο νεκροταφείο που δεν μπορούσε να πλησιάσει κανείς, έγιναν 10 δρόμοι με ασφαλτικά και με αντικαταστάσεις του δικτύου ύδρευσης, μπήκαν τα σήματα κυκλοφορίας, έγινε ο καθαρισμός των ρεμάτων από Καλλίφυτο μέχρι Γήπεδο Κραχτίδη που δεν είχε γίνει ποτέ και έχει γίνει δύο φορές, έγινε ο καθαρισμός των λυμάτων από Χωριστή έως και Φτελιά άλλες δύο φορές που είχε χρόνια να γίνει κάτι τέτοιο, έγινε ο καθαρισμός των περιμετρικών ρεμάτων και όχι μόνο αυτό. Για να προφυλάξουμε τους κατοίκους και τους περαστικούς προχωρήσαμε στην κατεδάφιση πολλών παλαιών εγκαταλειμμένων κτισμάτων της Χωριστής. Προχωρήσαμε σε πεντέμισι χιλιόμετρα αντικατάστασης εσωτερικού δικτύου. Η αγροτική μας οδοποιία ξεπέρασε στα 4 χρόνια τα 50.000 κυβικά αμμοχάλικα. Κατασκευάζουμε στα νεκροταφεία νέο οστεοφυλάκιο, χωνευτήριο, ταφώνες και απαλλάσσουμε την ανεξέλεγκτη είσοδο με το κλείσιμο της περίφραξης που επιτρέπει στον καθένα όποτε θέλει κι όπου θέλει να μπει και να κάνει αυτό που δεν πρέπει. Προχωρούμε στην κατασκευή χώρου πρασίνου και αναψυχής 2 χιλιομέτρων (είναι υπό εξέλιξη) ενωμένου με τις Εργατικές Κατοικίες. Και θα είχαμε κατασκευάσει και άλλα 12 έργα αλλά είχαμε ένα περιστατικό θλιβερό με τον ανάδοχο εργολάβο το 2018. Επιγραμματικά τα ανέφερα.
Αυτό είναι το έργο της Κοινότητας Χωριστής πάντα σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Δράμας, με τις υπηρεσίες του δήμου Δράμας. Και αντί οι παρατάξεις που ήταν στην αφάνεια και στην απραξία επί 5 χρόνια και θα έπρεπε να ενημερωθούν, βγαίνουν με μία στείρα αντιπολιτευτική τακτική. Είναι δικό τους το δικαίωμα. Ας ακολουθήσουν την τακτική που θέλουν. Εμείς έχουμε να παρουσιάσουμε έργο με υπευθυνότητα, με διαφάνεια και πάνω από όλα για το συμφέρον και όφελος των κατοίκων της Χωριστής”.

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr