Thursday, 25 October 2018 17:06

Συνάντηση Δ. Κυριαζίδη με εκπροσώπους των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο σπίτι»

Written by

Με εκπροσώπους των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» συναντήθηκε ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ν. Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης.
Ως γνωστό εδώ και 15 χρόνια το «Βοήθεια στο Σπίτι» αποτέλεσε πολύτιμη βοήθεια των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας (ηλικιωμένων, ΑΜΕΑ).
Έτσι στην πράξη αναδείχθηκε και αποδείχθηκε η χρησιμότητα – αναγκαιότητα του μη νομοθετημένου αυτού «θεσμού».
Η μετέωρη αυτή εργασιακή σχέση των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι», η οποία τέθηκε σε λειτουργία μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ, επιβάλλεται να λήξει και με τα σημερινά οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα να ενισχυθεί και εν τέλει να λάβει διασφαλισμένη εργασιακή μορφή. Προς δε η επικείμενη ρύθμιση από πλευράς της Κυβέρνησης αφήνει έκθετη τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι», δεδομένου ότι μέρος αυτών καλύπτει αφενός και αφετέρου επιχειρεί να κατατάξει νέο προσωπικό σε βάρος των ήδη εργαζομένων.
Οι εκπρόσωποι κατά την συνάντηση κατέθεσαν συγκεκριμένες ουσιαστικές προτάσεις, ως παρακάτω, οι οποίες πράγματι διασφαλίζουν μια αναβαθμισμένη και αναγκαία για τις ευπαθείς ομάδες συνδρομή, οι οποίες βεβαίως απορρέουν από την 15ετή προσφορά τους:
• Παραχώρηση ενός Ιατρού μια φορά την εβδομάδα (από Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Αγροτικά Ιατρεία) σε συνεργασία με το ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ όπου θα τον συνόδευε σε οικείες απόμακρες και δυσπρόσιτες θα μπορούσε να προληφθούν καταστάσεις που θα ζημίωναν τα ήδη χρεωμένα ταμεία. Για παράδειγμα να αντιμετωπιστεί μια κατάσταση στην οικεία του ασθενούς χωρίς να χρειαστεί η μετάβασή του στο Νοσοκομείο.
• Δυνατότητα εφόσον επέτρεπε το εθνικό σύστημα συνταγογράφησης να χορηγηθούν δωρεάν απλά υλικά, όπως γάζες, Betadine κ.α., για περιποίηση των ελκών κατάκλισης, θα γλίτωνε υπέρογκα ποσά το Κράτος από εταιρίες που χρόνια υπερκοστολογούν και εκμεταλλεύονται την άγνοια και ανάγκη των πασχόντων.
• Στελέχωση και με άλλες ειδικότητες όπως φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και ψυχολόγους όπου θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες ηλικιακές ομάδες που αντιμετωπίζουν είτε προσωρινό είτε χρόνιο πρόβλημα (αυτοκινητιστικό ατύχημα, κακοήθεια κ.α.).
• Προμήθεια με κατάλληλο εξοπλισμό, παραχώρηση κατάλληλου χώρου όπου θα μπορούσε να συμβάλλει στην προετοιμασία και διανομή συσσιτίου σε ευπαθείς και ανήμπορες ομάδες πληθυσμού.
• Ενίσχυση με κατάλληλο εξοπλισμό και διοικητικό προσωπικό θα μπορούσε να λειτουργήσει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» σε συνδυασμό με τα ΤΟΜΥ.

Ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ν. Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης παρουσία των εκπροσώπων και σε συνεννόηση με τον Τομεάρχη Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση, ενημερώνοντας τον Πρόεδρο κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, θα συναντήσουν την προσεχή Τετάρτη (31/10/2018) το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», για το όλο ζήτημα.

 ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 2

 

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr