Saturday, 08 September 2018 17:07

Διεθνής και εγχώρια καταξίωση για τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ και τον Ελληνικό Βυζαντινό Χορό «Οι Δομέστικοι»

Written by

-2η θέση στο Διεθνές Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής στο Τορίνο της Ιταλίας (1.9.2018)
-Ψαλμώδηση στις Ιερές Ακολουθίες της Παναγίας στο καύχημα του Ποντιακού Ελληνισμού, την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο (14,15.8.2018)
-Ψαλμώδηση στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τα 1000 χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αχρίδος στο Μοναστήρι (Μπίτολα) των Σκοπίων (29,30.9.2018)

ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΟΜΕΣΤΙΚΟΙ Γ.ΤΑΝΙΜΑΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΒΕΡΜΟΙΟ 15.8.2018

Μια ακόμη χρυσή σελίδα προστέθηκε στο βιβλίο της 22χρονης ιστορίας του Ελληνικού Βυζαντινού Χορού «Οι Δομέστικοι». Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 5μελές κλιμάκιο του καταξιωμένου ελληνικού βυζαντινού μουσικού συνόλου, υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Άρχοντος Πρωτοψάλτου και Καθηγητού Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Γρηγορίου Παπαεμμανουήλ, μετά από μια κατά κοινή ομολογία εξαιρετική εμφάνιση, κατέλαβε τη δεύτερη (2η) θέση στο Διεθνές Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής που έγινε στο Τορίνο της Ιταλίας. Το Φεστιβάλ διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας και συμμετείχαν σε αυτό 25 Χορωδίες από διάφορα μέρη του κόσμου.

ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΒΧ ΔΟΜΕΣΤΙΚΟΙ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΒΕΡΜΙΟ 15.8.2018

Μετά το τέλος των απονομών ο Χοράρχης Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ έκανε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ της Ιταλίας αλλά και άλλων χωρών που κάλυψαν το σπουδαίο αυτό καλλιτεχνικό και πολιτιστικό γεγονός.
« Ευχαριστούμε τους διοργανωτές του Φεστιβάλ και τους φιλόμουσους της όμορφης και ιστορικής πόλης του Τορίνο και της ευρύτερης περιοχής για την αγάπη τους προς τα πρόσωπά μας, προς την πατρίδα μας την Ελλάδα και προς την Εθνική μας Μουσική, τη Βυζαντινή Μουσική.
Συγχαρητήρια κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αγαπημένους μου ταλαντούχους καλλίφωνους μαθητές Άγγελο Ανδρέογλου (19 ετών) και Αντώνη Ανδρέογλου (19 ετών) που έψαλλαν μαζί μου και στους Τσεπίδη Σωτήρη (23 ετών) και Φάνη Κάκαρη (23 ετών) που μας ισοκράτησαν.

 ΜΗΤΡ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΒΕΡΟΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΒΕΡΜΙΟ 15.8.2018

Η απόδοση του Χορού μας έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα σύμφωνα με την Κριτική Επιτροπή αλλά και το πολυπληθές ακροατήριο που χειροκροτούσε ασταμάτητα για πολλά λεπτά μετά το τέλος του προγράμματός μας.
Συγχαρητήρια και στη 35μελη επαγγελματική Χορωδία από τη Ρίγα της Λετονίας που άξια κατέλαβε την πρώτη θέση.
Θέλω να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας τον Προϊστάμενο του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Γενεθλίου του Ιωάννου του Προδρόμου στο Τορίνο, πρωτοπρεσβύτερο Ιωσήφ Restango (Ρεστάνιο) και την φιλέλληνα ορθόδοξη καθηγήτρια μουσικής Ειρήνη Ροτοντάλε, για όλα όσα έκαναν για να γίνει ευχάριστη κι εύκολη η παραμονή μας στην Ιταλία.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα και όλους όσους αυτές τις μέρες της παραμονής μας στην Ιταλία μας δείξατε την αγάπη σας και την υποστήριξή σας!
Κι εμείς σας αγαπούμε!»

 ΔΟΜΕΣΤΙΚΟΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΡΙΝΟ 1.9.2018
Νωρίτερα, στις 14 και 15 Αυγούστου 2018, πολυμελές κλιμάκιο του Ελληνικού Βυζαντινού Χορού «Οι Δομέστικοι» υπό την χοραρχία του Άρχοντος Πρωτοψάλτου Γρηγορίου Παπαεμμανουήλ, έψαλλε στις πολυαρχιερατικές λατρευτικές συνάξεις στο καύχημα του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Παναγία Σουμελά στις Καστανιές Ημαθίας στο όρος Βέρμιο, μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και του Προέδρου του Πανελληνίου Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» κ. Γεωργίου Τανιμανίδη.
Στο τέλος Σεπτεμβρίου, ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ και μαθητές του από διάφορα μέρη της Ελλάδος που απαρτίζουν τον Ελληνικό Βυζαντινό Χορό «Οι Δομέστικοι», θα ψάλλουν στις Ιερές Ακολουθίες του εορτασμού του Ιωβηλαίου των 1000 χρόνων από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος, που θα τελεστούν το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, στην ιστορική πόλη Μοναστήρι (Μπίτολα) των Σκοπίων. Η πρόσκληση για το ιστορικό αυτό γεγονός, στο οποίο θα προεξάρχει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος και θα συμμετάσχουν Αρχιερείς από όλα τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία και τις Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες, έγινε από τον πολύπαθο Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος κ. Ιωάννη

 ΤΟΡΙΝΟ 1.9.2018

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr