Tuesday, 26 March 2019 21:24

«Μετά από 20 χρόνια ενασχόλησης με τα κοινά δεν θα μπορούσα να μείνω απαθής στην κατρακύλα της πόλης μας και των χωριών μας».

Written by

 

Κυριάκος Χαρακίδης: «Θα κάνουμε τη Δράμα πρότυπο ανάπτυξης, προόδου και καινοτόμων δράσεων»

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Ο Κυριακός Χαρακίδης, ως υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας, αλλά και ως προσωπικότητα απέδειξε περίτρανα κατά την μακρόχρονη πολιτική του διαδρομή πως τολμά απερίφραστα να λέει πάντα αυτό που σκέφτεται. Δεν διστάζει να εκφραστεί ελεύθερα, δεν στρογγυλεύει γωνίες, επιτίθεται, ξεδιπλώνει τα χαρτιά του και δηλώνει πάντα παρών, για το καλό της Δράμας.
Για τον πολιτικό του αντίπαλο Χρ. Μαμσάκο και τους συνεργάτες του πιστεύει ότι δεν έχουν το ανάστημα να αναμετρηθούν με τις σύγχρονες προκλήσεις, να σταθούν μπροστά στις ευκαιρίες και να τις αξιοποιήσουν! Αντίθετα κατάφεραν τα τελευταία χρόνια η Δράμα να παρουσιάζει μια απογοητευτική εικόνα.
Ο Κυριάκος Χαρακίδης και οι συνεργάτες του είναι έτοιμοι όχι απλώς να συνεχίσουν το μεγάλο έργο που είχαν κατορθώσει να επιτελέσουν ως δημοτική αρχή, αλλά να προχωρήσουν ακόμη παραπέρα, με μεγαλύτερες διεκδικήσεις, σε ακόμη πιο υψηλούς τόνους και με γρηγορότερους ρυθμούς,
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα www.destanea.com ο υποψήφιος Δήμαρχος Κυριάκος Χαρακίδης ξεδιπλώνει πτυχές του προγράμματος του, υποσχόμενος ότι η Δράμα θα γίνει πρότυπο ανάπτυξης, προόδου και καινοτόμων δράσεων, τα επόμενα χρόνια.

 

Κύριε Χαρακίδη, μείνατε μακριά από τα δημοτικά δρώμενα πέντε χρόνια, ακολουθώντας μια νέα πολιτική διαδρομή. Σήμερα επιστρέφεται διεκδικώντας εκ νέου το Δήμο Δράμας. Κάποιοι είδαν θετικά την επιστροφή σας, κάποιοι άλλοι είναι δύσπιστοι, λόγω της αποχώρησή σας. Τι θα απαντούσατε στους συμπολίτες σας αυτούς;

Κα Τριανταφυλλίδου νομίζω ότι γι’ αυτό το θέμα έχω μιλήσει αρκετά. Σήμερα βέβαια βλέπω να ξαναγίνεται προσπάθεια από αυτούς που δεν έχουν πολιτικές προτάσεις για λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που βιώνουν οι συνδημότες να προσφεύγουν στις προσωπικές επιθέσεις.
Λοιπόν να τα ξαναπώ για τελευταία φορά ελπίζοντας ότι πλέον οι αντιπαραθέσεις θα είναι σε πολιτικό επίπεδο, όπως άλλωστε πολιτεύομαι εγώ τόσα χρόνια. Μετά από 20 χρόνια ενασχόλησης με τα κοινά δεν θα μπορούσα να μείνω απαθής στην κατρακύλα της πόλης μας και των χωριών μας.
Την 31η Αυγούστου του 2014 παραδώσαμε τα ηνία του Δήμου Δράμας στην τότε νέα δημοτική αρχή. Ήλπιζα και ήθελα πολύ να πιστέψω ότι ο νέος δήμαρχος θα συνέχιζε επάξια το μεγάλο κατά γενική ομολογία έργο που είχαμε κατορθώσει να επιτελέσουμε στα μόλις 3,5 χρόνια που η ηγεσία του Δήμου μας ήταν στα χέρια μας.
Αποφάσισα τότε να αποσυρθώ χωρίς τυμπανοκρουσίες αναλαμβάνοντας αφενός εξ ολοκλήρου το κόστος της ήττας μας και αφετέρου θέλοντας να δείξω έμπρακτα ότι ο νέος δήμαρχος μπορεί, εφόσον θέλει, να οδηγήσει τον δήμο στην κατεύθυνση που αυτός και οι συνεργάτες του οραματίζονται για την πόλη μας.
Έτσι, λοιπόν, παρέδωσα τόσο στον δήμαρχο όσο και στους υπόλοιπους επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου Δράμας πλήρη φάκελο μέσα στον οποίο υπήρχαν αναλυτικά και με κάθε λεπτομέρεια τα οικονομικά στοιχεία τόσο του δήμου και των νομικών του προσώπων, καθώς και όλα τα στοιχεία σχετικά με τα έργα της θητείας μας. Έργα που είτε είχαμε ολοκληρώσει, είτε είχαμε ξεκινήσει την κατασκευή τους, είτε ήταν έτοιμα προς δημοπράτηση με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση, αλλά και μελέτες έτοιμες προς ένταξη σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Το όφελος του Δήμου μας και των δημοτών από αυτά τα έργα ήταν πάνω από 75 εκατομμύρια Ευρώ.
Σήμερα, σχεδόν πέντε χρόνια μετά, δηλαδή πολύ περισσότερα απ' όσο χρόνο χρειαστήκαμε για να προγραμματίσουμε να οργανώσουμε και να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα που είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά στους συμπολίτες μας, δυστυχώς συνειδητοποιούμε ότι ευκαιρίες χάθηκαν, όνειρα γκρεμίστηκαν και η Δράμα μας αντί να ενωθεί, να κάνει βήματα μπροστά, παραμένει νωθρή και στάσιμη. Έχουμε καταντήσει πάλι ουραγός των εξελίξεων. Σχεδόν δεν υπάρχουμε στον χάρτη της πολιτικής. Οι Δραμινοί πολίτες έχουν καταντήσει αφανείς ήρωες που πληρώνουν από το υστέρημά τους φόρους και δημοτικά τέλη χωρίς καμιά απολύτως ανταπόδοση. Παρότι η Περιφέρεια ΑΜΘ είναι πρόθυμη να χρηματοδοτήσει ώριμες προτάσεις μας. Βλέποντας λοιπόν αυτή τη δραματική κατάσταση στην οποία οδήγησε τον Δήμο μας η Δημοτική Αρχή, μου ήταν αδύνατο να παραμείνω απαθής και αδιάφορος. Κάπως πρέπει να ανακόψουμε την κατρακύλα και να σταθούμε στα πόδια μας δυναμικά. Να υψώσουμε φωνή διεκδίκησης για όλα όσα δικαιούνται και δεν απολαμβάνουν οι Δραμινοί. Τη στιγμή μάλιστα την οποία άλλοι δήμοι, παρά την οικονομική κρίση, κατορθώνουν πράγματα και σημειώνουν πορεία ανάπτυξης, η Δημοτική Αρχή μοιράζει ανέξοδες υποσχέσεις που μάλλον δεν θα υλοποιηθούν ποτέ.

 

Οι Δραμινοί, όπως κι εσείς ομολογήσατε, σας τίμησαν σε κάθε εκλογική σας αναμέτρηση. Επιμελητηρίου, Δήμος, Βουλή . Αν σας ζητούσα να επιλέξετε, ποιος θώκος ήταν πιο ενδιαφέρων και παραγωγικός για εσάς, ποιον θα επιλέγατε;

Σε αυτό το σημείο και με την ευκαιρία της ερώτησή σας θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι από τα βάθη της καρδιάς μου όλες τις Δραμινές και τους Δραμινούς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μου. Σίγουρα κάθε θέση έχει καλές και κακές στιγμές. Την θέση όμως την τιμούν οι άνθρωποι με την εργασία τους, την αποτελεσματικότητα τους και τον συνεχή αγώνα για το καλό της Δράμας μας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση όμως είναι ο κοντινότερος θεσμός στον πολίτη και αυτός που μπορεί να δίνει λύσεις στα καθημερινά του προβλήματα. Η Τ.Α. αποτελεί για μένα έναν από τους πυλώνες των σύγχρονων δημοκρατικών πολιτευμάτων και πρέπει να είναι ακομμάτιστη, ελεύθερη και αδέσμευτη ώστε να μπορούμε να έχουμε μια πραγματική Αυτοδιοίκηση. Σήμερα στην μεταμνημονιακή Ελλάδα η Τ.Α. θα πρέπει να μην περιορίζεται μόνο στους τομείς που όλοι γνωρίζουμε αλλά να επεκταθεί και σε νέους τομείς που θα στοχεύουν στην οικονομική ανάπτυξη, την απασχόληση, την προστασία του περιβάλλοντος, την βελτίωση των υποδομών, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, την εξωστρέφεια, τον αθλητισμό τις πολιτιστικές δραστηριότητες κλπ.

 

Κύριε Χαρακίδη, πιστεύετε ότι αφήσατε κάτι στη μέση που πρέπει να ολοκληρώσετε στο Δήμο Δράμας ή η νέα θητεία σας, θα έχει νέα ταυτότητα, νέο σχεδιασμό, με γνώμονα τις υπάρχουσες συνθήκες;

Στην μεταμνημονιακή Ελλάδα η Δράμα μας θα πρέπει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στις σύγχρονες πόλεις χρειάζονται και διαφοροποιημένες πολιτικές χρειάζονται καινοτόμες ιδέες χρειάζονται εξειδικευμένους ανθρώπους.
Εμείς αυτό που σχεδιάζουμε είναι
-Να δώσουμε προτεραιότητα στην κοινωνική αλληλεγγύη με κοινωνικές δράσεις για τους συμπολίτες μας που μας έχουν περισσότερο ανάγκη.
-Να αντιμετωπίσουμε ριζικά τα προβλήματα της καθημερινότητας, καθιστώντας τον Δήμο μας ανθρώπινο, λειτουργικό και αποτελεσματικό, και να δώσουμε προτεραιότητα στην καθαριότητα ώστε να γίνουμε πρότυπο καθαριότητας και αξιοποίησης της ανακύκλωσης.
-Να αξιοποιήσουμε τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να επενδύσουμε στον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τον τουρισμό.
-Να υποστηρίξουμε τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους βελτιώνοντας τις συνθήκες διδασκαλίας και μάθησης.
-Να βελτιώσουμε τις υπάρχουσες υποδομές και να δημιουργήσουμε νέες που θα συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης μας και στην καταπολέμηση της ανεργίας με άμεση συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο και το Επιμελητήριο.
-Να δημιουργήσουμε την Εικόνας της Πόλης μας, την νέα της Ταυτότητα, προωθώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα
-Να αναδείξουμε την πόλη μας σε δυναμικό πόλο και να την συνδέσουμε με την Καινοτομία, με δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας με την δημιουργία open mall κλπ με άμεση συνεργασία του Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας.
-Να προωθήσουμε την εξωστρέφεια και την ενεργητική συμμετοχή με ισχυρές συνεργασίες Δήμων και φορέων και ιδιαίτερα της Περιφέρειας ΑΜΘ.
-Να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την αρχιτεκτονική της πόλης, την βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, το city marketing και τόσα εργαλεία που μπορούν να βελτιώσουν την οικονομική θέση του δήμου μας και άρα και την απασχόληση.
-Να προχωρήσουμε σε ουσιαστική ενσωμάτωση όλων των Κοινοτήτων στον Καλλικρατικό Δήμο, μειώνοντας κάθε απόσταση που χωρίζει τις Κοινότητες, βελτιώνοντας τα δίκτυα σύνδεσης των χωριών με την πόλη και μεταξύ τους και ενισχύοντας τους Προέδρους στο δύσκολο έργο τους παρέχοντας και το εργαλείο της Πάγιας Προκαταβολής.

 

Ο λόγος σας κατά την ημέρα παρουσίασης των υποψηφίων Δημοτικών συμβούλων σας, ήταν καταγγελτικός κατά της νυν δημοτικής αρχής. Πιστεύετε ότι η Δράμα έχασε έδαφος επί δημαρχίας Χρ. Μαμσάκου;

Αν κάνουμε μαζί μια βόλτα στην πόλη μας, στις γειτονιές της και στα χωριά της θα αντικρύσουμε την εικόνα της πλήρους εγκατάλειψης. Κάδοι απορριμμάτων που ξεχειλίζουν από σκουπίδια, που έχουν να πλυθούν δεν ξέρω και εγώ από ποτέ και μυρίζουν άσχημα από πολλά μέτρα μακριά. Παράνομοι σκουπιδότοποι σε διάφορα σημεία του Δήμου χωρίς να λαμβάνεται καμιά μέριμνα για λύση του προβλήματος. Πάρκα και χώροι πρασίνου, με τρανό παράδειγμα το δημοτικό μας κήπο, οι οποίοι είναι παραμελημένοι εντελώς. Αδέσποτα ζώα συντροφιάς παντού στην πόλη μας και τα χωριά μας και κανείς δεν προχωρά το σχέδιό μας για δημιουργία καταφυγίου ζώων, όταν μάλιστα εδώ και περίπου τρία χρόνια το υπουργείο εσωτερικών χρηματοδοτεί την κατασκευή και λειτουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς και παρότι είχαμε επιλέξει και χωροθετήσει την περιοχή για την δημιουργία καταφυγίου ζώων και τους παραδώσαμε έτοιμη μελέτη 660.000 € για την κατασκευή του. Τόσο ανίκανοι!
Αν σε όλα αυτά προσθέσετε την έλλειψη ουσιαστικών έργων, την αύξηση κατά 52% των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τις συχνές διακοπές υδροδότησης και έναν δήμαρχο που ενδιαφέρεται μόνο για γιορτές, πανηγύρια, φωτογραφίες, μικρορουσφέτια ημέτερων, και που μοιράζει ανέξοδες υποσχέσεις για εκτέλεση έργων στο μακρινό μέλλον, τότε μπορεί να συνθέσει ο καθένας το παζλ της απογοητευτικής εικόνας του Δήμου μας την τελευταία πενταετία.

 

Το γεγονός ότι έχουν μειωθεί στο 1/3 οι πόροι προς τους Δήμους και το οικονομικό τοπίο τα τελευταία χρόνια είναι δυσμενές, πως θα μπορούσε, η όποια δημοτική αρχή, να παράγει ουσιαστικό έργο;

Αυτό δεν ισχύει για άλλους δήμους ;
Μόνο για το Δήμο ΔΡΑΜΑΣ ;
Με απόλυτη βεβαιότητα σας δηλώνω ότι οι χρηματοδοτήσεις του Δήμου Δράμας για κατασκευή έργων, αλλά και όλων των δήμων της χώρας, είναι μεγαλύτερες από ό,τι ήταν όταν ήμασταν διοίκηση. Σήμερα υπάρχει και το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ένα πρόγραμμα με το οποίο παρέχεται στους Δήμους η δυνατότητα χρηματοδότησής τους για προμήθειες και κυρίως για κατασκευή έργων. H αξιοποίηση των ευκαιριών που παρέχει ο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ είναι πολύ σημαντική, γιατί είναι ένα πρόσθετο χρηματοδοτικό εργαλείο, δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικές οι μελέτες για την ένταξη έργων και οι προσκλήσεις ακουμπούν ανάγκες που έχει το σύνολο των Δήμων.
Φυσικά γνωρίζουμε όλοι ότι υπάρχει και το ΕΣΠΑ, για το οποίο έτοιμες μελέτες παραδώσαμε, και έργα θα μπορούσαν να κατασκευάζονται ήδη, όπως κατασκευάζονται σε πολλούς γειτονικούς δήμους, ακόμη και σε μικρότερους.
Ακόμη και 7 ενταγμένα από εμάς μεγάλα έργα στο ΕΣΠΑ αξίας 10 περίπου εκατομμυρίων Ευρώ (Αποκατάσταση ΧΑΔΑ, Προμήθεια Φουσκωτού Προπονητηρίου, Βιολογικός Καθαρισμός Χωριστής και 4 Έργα Ενεργειακής Αναβάθμισης Σχολείων), για τα οποία είχε ξεκινήσει η κατασκευή τους και ήδη πληρώνονταν δαπάνες με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν κατάφεραν να τα ολοκληρώσουν και απεντάχθηκαν.
Το πρόβλημα, λοιπόν, είναι αποκλειστικά η δημοτική αρχή και η ανικανότητά της. Δεν μπορούν ούτε να συνεργαστούν με την Περιφέρεια και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που παρέχονται. Μήπως προτείνανε κάποιο έργο και το αρνήθηκε η περιφέρεια;; Ποτέ!!!!
Απλά, δεν μπορούν ούτε να διεκδικήσουν ούτε να υποστηρίξουν αποτελεσματικά τα δίκαια αιτήματά μας!
Δεν έχουν το ανάστημα να αναμετρηθούν με τις σύγχρονες προκλήσεις, να σταθούν μπροστά στις ευκαιρίες και να τις αξιοποιήσουν!

 

Κύριε Χαρακίδη, η διοίκηση σε οποιοδήποτε επίπεδο κι αν αυτή ασκείται, άλλοτε είναι δυσκίνητη και άλλοτε αφιλόξενη. Πιστεύετε ότι για να μπορέσει ένας δήμαρχος να παράγει έργο, θα πρέπει να έχει διαύλους επικοινωνίας;

Για μας η διεκδίκηση, η δυναμική εκπροσώπηση των δίκαιων αιτημάτων της πόλης μας και των χωριών μας ήταν είναι και θα είναι συνεχής. Όλα αυτά άλλωστε που καταφέραμε σε μόλις 3,5 χρόνια ως δημοτική αρχή και μάλιστα εν μέσω της οικονομικής κρίσης είναι η απάντησή μας σε όλους όσους πιστεύουν ότι όλα γίνονται χωρίς διεκδικήσεις και αγώνες.

 

Ας έρθουμε στο 2019 και το όραμά σας για το Δήμο Δράμας. Αν αύριο είστε εσείς ο Δήμαρχος της πόλης, ποιες θα είναι οι πρώτες επιλογές σας;

Για την τετραετία 2019-2023, θέλω να αναφέρω κάποιες συγκεκριμένες σκέψεις, επειδή αφορούν είτε σχέδιά μας που δεν προλάβαμε να υλοποιήσουμε, είτε έργα ταυτότητας της πόλης, είτε καταστροφικές πολιτικές της σημερινής δημοτικής αρχής που πρέπει να διορθωθούν άμεσα.
Η εφαρμογή της μηχανικής διαλογής απορριμμάτων με επιπλέον κάδους διαλογής με αντίστοιχη μείωση του κόστους συλλογής και μεταφοράς των απορριμμάτων κατά 50 % και μείωση των δημοτικών τελών σταδιακά στο επίπεδο που ήταν πριν την αύξηση κατά 52 % από την σημερινή Δημοτική Αρχή.
Η εφαρμογή της β΄ φάσης της μελέτης βιοκλιματικής ανάπλασης του κέντρου που εμείς εκπονήσαμε και φυσικά η ολοκλήρωση με γρήγορους ρυθμούς της α΄ φάσης, ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο η ταλαιπωρία των κατοίκων και των καταστημάτων της περιοχής.
Η εκπόνηση μελέτης ανάπλασης και του υπολοίπου τμήματος της 19ης Μαΐου.
Η ανάδειξη όλων των ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων και ιδιαίτερα η ανακαίνιση του Τεμένους της πλατείας Δικαστηρίων, του οποίου την μελέτη παραδώσαμε και δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα τίποτε, παρότι πρόκειται για ήδη ενταγμένο έργο στο ΕΣΠΑ.
Η αξιοποίηση της Καπναποθήκης Περδίκα για τις ανάγκες του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και όχι μόνο, μετά από εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας και βιωσιμότητας ώστε να αποτελέσει λειτουργική και βιώσιμη στέγη των γραμμάτων, της τέχνης και του πολιτισμού.
Η ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτηρίων και η σύνδεση του Δήμου με το φυσικό αέριο.
Η λειτουργία του παλιού Δημαρχείου ως Πολιτιστικό Κέντρο, όπως είναι και ο σκοπός για τον οποίο το κατασκευάσαμε.
Η ανάδειξη του υγρού στοιχείου σε όλα τα σημεία και ιδιαίτερα η μελέτη επέκτασης της ανάπλασης του χειμάρρου της Καλλιφύτου δυτικά μέχρι την γέφυρα Αρκαδικού και η αναβάθμιση της περιοχής Λαχανόκηπων με ένταξή τους στο σχέδιο πόλης.
Η κατασκευή νέων κερκίδων στο Εθνικό με κλειστό Προπονητήριο και η κατασκευή απόλυτα ασφαλούς Κολυμβητηρίου.
Ποδηλατόδρομοι, πεζοδρομήσεις, αναβάθμιση του συνόλου της παλιάς πόλης και βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
Σύνδεση όλων των δημοτικών και δημοσίων κτιρίων στον άξονα Περιφερειακή ενότητα-Γήπεδο Κραχτίδη με το φυσικό αέριο και εξοικονόμηση 40 ο/ο του σημερινού κόστους.
Η Δράμα πόλη της σκοποβολής, κάτι που το οφείλουμε στην συνδημότισσά μας Παγκόσμια Ολυμπιονίκη και Πρωταθλήτρια Άννα Κορακάκη.
Νομίζω όμως ότι εδώ πρέπει να σταματήσω.
Όπως είπα ήδη ξεκινήσαμε και παρουσιάζουμε το πρόγραμμά μας, ώστε να γνωρίζουν όλοι τι σχεδιάζουμε για τον Δήμο μας.
Και τώρα ξέρουν οι Δραμινοί και οι Δραμινές ότι εμείς υλοποιούμε τα έργα που σχεδιάζουμε.
Να συμπληρώσω μόνο ότι για το 2021, που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία, ήδη σχεδιάζουμε έναν εορτασμό ανάλογο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Δράμας.

 

Παρουσιάσατε ένα νέο ψηφοδέλτιο, στελεχωμένο κατά πλείστον από επιστήμονες. Σκοπεύετε να τους «εκμεταλλευτείτε» στη διοίκηση του δήμου, ανεξαρτήτου εκλογής τους;

Καταρτίσαμε ένα δυναμικό ψηφοδέλτιο με άξιους και ικανούς συμπολίτες μας που βάζουν τη Δράμα πάνω από προσωπικά συμφέροντα, θέλουν να προσφέρουν και μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά στον κοινό μας αγώνα για μια Δράμα με αξιώσεις. Άρα καταλαβαίνετε πως όλους αυτούς τους ανθρώπους θα τους έχω δίπλα μου και την επόμενη μέρα, με την εμπειρία τους και την όρεξη τους για προσφορά.

 

Κύριε Χαρακίδη, πόσο έτοιμη είναι η «ΠΟΛΗ+ΖΩΗ» στο να συνεργαστεί με τις υπόλοιπες δημοτικές Παρατάξεις; Έχετε κόκκινες γραμμές;

Εμείς είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι την επόμενη μέρα των εκλογών να συνθέσουμε δυνάμεις και να διεκδικήσουμε για τη ΔΡΑΜΑ μας όλα αυτά που έχει στερηθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Να σταματήσουμε την οπισθοδρόμηση και να βάλουμε πάλι τη Δράμα σε πορεία ανάπτυξης και προόδου.

 

Ολοκληρώνοντας την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη μας κ. Χαρακίδη, ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους συμπολίτες σας;

Ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες μου και εσάς φυσικά και σας διαβεβαιώ ότι δεν θα συνεχίσουμε απλώς το μεγάλο έργο που είχαμε κατορθώσει να επιτελέσουμε για τον τόπο μας στα μόλις 3,5 χρόνια που ήμασταν Δημοτική Αρχή. Θα προχωρήσουμε ακόμη παραπέρα με μεγαλύτερες διεκδικήσεις σε ακόμη πιο υψηλούς τόνους και με γρηγορότερους ρυθμούς, και με μια ομάδα στελεχών που τους χαρακτηρίζει η ανιδιοτελής αγάπη για την πόλη μας και τα χωριά μας. Επίσης θα ήθελα να πω στους συνδημότες μου ότι εμείς είμαστε έτοιμοι, ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε, το έχουμε αποδείξει άλλωστε, να διεκδικήσουμε σθεναρά μέσα στα κέντρα λήψης αποφάσεων ώστε η πόλη μας να γίνει πρότυπο ανάπτυξης, προόδου και καινοτόμων δράσεων.

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr