Monday, 11 March 2019 07:47

Ο υπ. Δήμαρχος Λευτέρης Καλλινικίδης άναψε τις μηχανές και τραβάει μπροστά

Written by

KALLINIKIDHS 2

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Την έναρξη του προεκλογικού του αγώνα κήρυξε το απόγευμα της Κυριακής 10 Μαρτίου 2019 ο υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας Λευτέρης Καλλινικίδης, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα, στο πολυπληθές κοινό, τους πρώτους υποψήφιους της παράταξης του.
«Δράμα Πρωταγωνίστρια», το όνομα της πρωτοεμφανιζόμενης δημοτικής παράταξης. Στόχος του ιδρυτή και επικεφαλής της, η κατάκτηση του δημαρχιακού θώκου μέσω μιας άλλου είδους προσέγγιση και άσκηση πολιτικής, στα τοπικά δημοτικά δρώμενα.
«Δεν είχα ποτέ θέση, για να μου προσάψει κανείς το οτιδήποτε», είπε ο κ. Καλλινικίδης μιλώντας από καρδιάς στους παραβρισκόμενους, τονίζοντας παράλληλα ότι στόχος του δεν είναι να μηδενίσει το μικρό ή μεγάλο έργο κανενός, για τον τόπο του. «Πρέπει να υπάρχει πολιτικός πολιτισμός μεταξύ των υποψηφίων», δήλωσε. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «αν όλοι είναι πετυχημένοι όπως λένε, τότε γιατί η Δράμα είναι πάντα ουραγός των εξελίξεων;»
Για τον ίδιο, πολύ σημαντικό είναι να έρθει εκ νέου το χαμόγελο στα χείλη των συνδημοτών του, κι αυτό θα γίνει με την βελτίωση της καθημερινότητας τους, τομέα στον οποίο θα ρίξει ιδιαίτερη βαρύτητα, σύμφωνα και με το πρόγραμμα της παράταξης του.

KALLINIKIDHS 3
Σε κάποια αποστροφή του λόγου του ο κ. Καλλινικίδης, θέλοντας να απαντήσει στα κακεντρεχή σχόλια κάποιων ανέφερε πως, για τον ίδιο και τους συνεργάτες του δεν έχουν σημασία τα πρόσωπα, αλλά οι προτάσεις που αυτά καταθέτουν. «Όχι στην ονοματολογία και την αριθμολογία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Λευτέρης Καλλινικίδης, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε πως «Το ψέμα και η υποκρισία είναι που ταλανίζουν τον τόπο μας. Η παράταξη «Δράμα Πρωταγωνίστρια» έχει άλλη νοοτροπία και άλλη φιλοσοφία και ταυτόχρονα είναι αυτή που μπορεί να συνθέσει απόψεις, αποτελεί δηλαδή την εγγυήτρια δύναμη στο υπό γένεση Δημοτικό Συμβούλιο, μετά τις εκλογές του Μαΐου.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτησή του αναφορικά με τις κοινωνικές παροχές, τα γνωστά συσσίτια, που υπάρχουν και στο δικό μας δήμο Δράμας, λόγω της γενικότερης οικονομικής ανέχεια που επικρατεί στον τόπο. Όπως ανέφερε ο κ. Καλλινικίδης, στόχος δικός του είναι να μην υπάρχουν συσσίτια και όλοι οι άνθρωποι να μπορούν να βιοπορίζονται με αξιοπρέπεια.
Το πρόγραμμα της παράταξης «Δράμα Πρωταγωνίστρια» επεξεργάζονται και θα παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα σε όλους τους δημότες, μια σειρά από υποστηρικτές και συνεργάτες του κ. Καλλινικίδη, τους οποίους παρουσίασε μαζί με τους περίπου τριάντα υποψηφίους του Κεντρικού Συνδυασμού του και την Τοπικής Κοινότητας Δράμας.
Καινοτομία για τον ίδιο, αλλά και τρόπος σκέψης, όπως τουλάχιστον ο ίδιος υποστηρίζει, είναι η μη στελέχωση του ψηφοδελτίου του με υποψηφίους από τα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου Δράμας. Αφήνει στις μικρές κοινωνίες του ανθρώπους να αποφασίσουν μόνοι τους για το ποιος είναι πιο ικανός για να τους εκπροσωπήσει.

KALLINIKIDHS 1
Να αναφέρουμε τέλος ότι τον υποψήφιο Δήμαρχο προλόγισε ο στρατηγός ε.α. Κόντης Ιωάννης ο οποίος και μίλησε με τα κολακευτικότερα λόγια για το ήθος και την προσωπικότητα του κ. Καλλινικίδη. Προέτρεψε τον κ. Καλλινικίδη να ασχοληθεί ένθερμα με την ζοφερή καθημερινότητα των συμπολιτών του. «Να μιλήσουν τα έργα σου για να μείνεις στην ιστορία» του είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόντης, ενώ απευθυνόμενος προς του Δραμινούς τους ζήτησε όπως δείξουν πολιτική ωριμότητα.
Την δική τους δυναμική έχουν και τα συνθήματα που πλασάρονται στον προεκλογικό αγώνα του κ. Καλλινική όπως: «άναψαν οι μηχανές και πάμε μπροστά». «άνοιγμα στο μέλλον και λευτεριά στη σκέψη», ενώ ο ίδιος βλέποντας τον κόσμο που είχε κατακλείσει το Δημοτικό Ωδείο ανέφερε χαρακτηριστικά «έκανα μια Δημοτική παράταξη και μετατράπηκε σε Δημοτικό Κίνημα!»

KALLINIKIDHS 5

KALLINIKIDHS 6

KALLINIKIDHS 7

KALLINIKIDHS 8

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr