Sunday, 06 January 2019 11:16

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη με το μέλος της ΔΗΜΤΟ, Αλέξανδρο Γεωργιάδη

Written by

«Ο πρωταρχικός μου στόχος είναι να μπορέσω να βοηθήσω τον τόπο μου και τους συμπολίτες μου, όσο καλύτερα μπορώ».

Ο Αλέξανδρος Γεωργιάδης, είναι ένας πολλά υποσχόμενος νέος, που επέλεξε μαζί με την οικογένεια του να μείνει στον τόπο του και να αναπτύξει με επιτυχία τις επαγγελματικές του δραστηριότητες.
Παράλληλα, η αγάπη του για την γενέτειρα του, τον ώθησε να ασχοληθεί ενεργά με τα τοπικά πολιτικά δρώμενα, μέσω του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Τα όνειρα και οι φιλοδοξίες του, πολλές και θεμιτές, καθώς διαθέτει πέρα από τη θέληση και τα προσόντα.
Ο κύριος Γεωργιάδης είναι μέλος του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και πρόσφατα εκλέχθηκε στη ΔΗΜΤΟ Δράμας με ποσοστό 41%
Πεποίθησή του είναι ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανατρέψει το δυσμενές κλίμα που δημιουργήθηκε εις βάρος του νομού Δράμας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, με την πολιτική που εφάρμοσε η απερχόμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Για τα όνειρα, τις φιλοδοξίες, αλλά και τα επόμενα σχέδια του, ο κύριος Αλέξανδρος Γεωργιάδης μιλά στη Ρένα Τριανταφυλλίδου, για λογαριασμό της δημοσιογραφικής ιστοσελίδας www.destanea.com

Κύριε Γεωργιάδη, κάνατε το ντεμπούτο σας στην τοπική πολιτική σκηνή συμμετέχοντας πέρυσι στις εκλογές της ΔΗΜΤΟ. Η συμμετοχή σας στο όργανο αυτό πόσο καθοριστική μπορεί να είναι στην μετέπειτα πολιτική σας σταδιοδρομία;
Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για αυτήν τη συνέντευξη κυρία Τριανταφυλλίδου και να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία σε όλους.
Να σας ενημερώσω πως ήμουν μέλος της ΔΗΜΤΟ Δράμας από το 2016. Απλώς δεν συμμετείχα στο ΔΣ.
Τόσο οι ΔΗΜΤΟ όσο και οι ΝΟΔΕ παίζουν καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία του κόμματος της ΝΔ.
Γι’ αυτό και στις εκλογές της 13ης Μαΐου 2018 έκανα το πρώτο βήμα να θέσω τον εαυτό μου ενεργά στη διάθεση του κόμματος μέσα από τη θέση του προέδρου της ΔΗΜΤΟ, που διεκδίκησα.
Εκλέχθηκα ως μέλος έχοντας ποσοστό ψήφων 41%. Θεωρώ πως το να καταφέρει κάποιος νέος στα πολιτικά δρώμενα και πόσο μάλλον σε ένα τόσο μεγάλο κόμμα, να εκλεγεί σε μια τέτοια θέση είναι ιδιαίτερα τιμητικό και συνάμα δύσκολο.
Όταν κάποιος συμμετέχει σε ένα τμήμα του ζωντανού οργανισμού που λέγεται ΝΔ, σίγουρα εφόσον το επιδιώξει θα μπορέσει να εξελιχθεί στον πολιτικό χώρο. Οπότε πιστεύω πως μέσα από τη συμμετοχή μου σε ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της ΝΔ και κατανοώντας τη λειτουργία της, αυτό θα με βοηθήσει και παρακάτω.

Πως είναι η συνεργασία σας με τον βουλευτή της ΝΔ στη Δράμα, αλλά και με υπόλοιπα κομματικά στελέχη;
Η συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της ΔΗΜΤΟ, όπως και με τα υπόλοιπα κομματικά στελέχη της περιοχής είναι άριστη. Νιώθω πως είμαστε μια οικογένεια και λειτουργούμε όπως μια οικογένεια. Προσπαθούμε και θα τα καταφέρουμε. Προσπαθούμε για το καλό της Δράμας και για το καλό της ΝΔ και σύντομα θα διαπιστώσετε και εσείς τους καρπούς αυτής της προσπάθειας που γίνεται.
Ο βουλευτής της ΝΔ , κ. Δημήτρης Κυριαζίδης έχει αναλάβει από το κόμμα και φυσικά τον Πρόεδρο μας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ένα πολύ σημαντικό έργο και συνεχώς προσπαθεί να δίνει λύσεις στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Η σχέση μας είναι ιδιαίτερη, γιατί άλλος είναι ο ρόλος του βουλευτή και άλλος ο δικός μου, μέσα από την ομάδα της ΔΗΜΤΟ. Και λέω ιδιαίτερη γιατί είναι πάντα εκεί, όχι μόνο για τα μέλη της ΝΔ, αλλά και για όλους τους κατοίκους της Δράμας. Είναι πάντα ανοιχτός σε προτάσεις και θα πει τα πράγματα πάντα με το όνομα τους. Επίσης, επειδή είμαι ενταγμένος σε διάφορους τομείς της ΝΔ, έχουμε και εκεί μια άριστη συνεργασία.

Ως μέλος του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ, να υποθέσω ότι έχετε επαφές με τα κεντρικά του κόμματος. Είναι αυτό ένα πλεονέκτημα στις προσωπικές σας φιλοδοξίες;
Το να είναι κάποιος νέος και χωρίς καμιά πολιτική κληρονομιά και εξάρτηση, μέλος του μητρώου στελεχών της ΝΔ, όπως είμαι εγώ, είναι ιδιαίτερα τιμητικό. Ήδη ανήκω στους παρακάτω τομείς του κόμματος :

α. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με Τομεάρχη τον βουλευτή κ. Κώστα Σκρέκα και Αναπληρωτή Τομεάρχη τον βουλευτή κ. Κώστα Κατσαφάδο
β. Μεταφορών και Υποδομών, με Τομεάρχη τον βουλευτή κ. Κώστα Καραμανλή και Αναπληρωτή Τομεάρχη τον βουλευτή κ. Χρήστο Μπουκώρο.
γ. Μακεδονίας και Θράκης, με Τομεάρχη τον βουλευτή κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα
δ. Ομάδα έργου «Περιβάλλοντος και Ενέργειας» του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής

Φυσικά υπάρχουν πολλές ευθύνες, αρμοδιότητες και εφόσον δείχνεις διάθεση και έργο, αναβαθμίζεσαι διαρκώς. Δεν χρειάζεται να έχεις καμία γνωριμία για να ανέλθεις. Όλα προχωρούν αξιοκρατικά. Και αν έχεις φιλοδοξία να φθάσεις κάπου ψηλά, η πολλή δουλειά θα σε ανταμείψει.

Ποιες είναι οι μετέπειτα πολιτικές φιλοδοξίες; Θα σας ενδιέφερε να είστε υποψήφιος στο Δήμο, στην Περιφέρεια, στην Κεντρική πολιτική σκηνή; Είχατε κάποια πρόταση ή επαφή;
Η πολιτική γενικότερα είναι μια προσφορά στα κοινά. Καλούνται όλοι όσοι ασχολούνται με την πολιτική να προσφέρουν στη χώρα και τους πολίτες της, από τις διάφορες θέσεις που υπηρετούν.
Η πολιτική έχει να κάνει πάντα με τον κόσμο. Μια απόφαση, μια ενέργεια επηρεάζει τη ζωή των ανθρώπων.
Αυτό που θέλω να καταφέρω προσωπικά, είναι να μπορέσω να επηρεάσω μόνο θετικά τη ζωή των ανθρώπων γύρω μου.
Ο πρωταρχικός μου στόχος είναι να μπορέσω να βοηθήσω τον τόπο μου και τους συμπολίτες μου, όσο καλύτερα μπορώ. Αν αυτό θα πρέπει να το υλοποιήσω από το Δήμο, την Περιφέρεια ή ακόμη και την Κεντρική πολιτική σκηνή, σύντομα θα φανεί.
Άλλωστε δεν θα μπορούσε να μην με ενδιαφέρει η ενασχόληση με τα κοινά, αφού επέλεξα να εμπλακώ σε μια τέτοια διαδικασία.
Θεωρώ μεγάλη τιμή το να μπορώ να συμμετέχω και πιστεύω πως θα πρέπει όλοι και ειδικά οι νέοι να μπουν στη διαδικασία, να οργανωθούν και να προσπαθήσουν για το καλύτερο του τόπου τους.
Όσο αφορά την ερώτηση σας για το αν υπάρχει κάποια πρόταση ή επαφή μαζί μου, θα σας απαντήσω θετικά. Προτάσεις υπάρχουν, επαφές γίνονται και είμαστε ακόμη σε συζητήσεις.

Κύριε Γεωργιάδη, η ΝΔ είναι εν δυνάμει κυβέρνηση στις προσεχείς εκλογές. Από τη θέση που κατέχετε, θα εισηγηθείτε την επίλυση χρόνιων προβλημάτων του νομού; Ποια θεωρείται κατά την άποψη σας τα σημαντικότερα;
Η ΝΔ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση.
Μην νομίζετε όμως πως τα προβλήματα του νομού θα πρέπει να τα πούμε όταν θα γίνουμε κυβέρνηση. Αυτά πρέπει να τα διατυπώσουμε τώρα. Είναι πολλά και δεν μπορούν να περιμένουν πρώτα να γίνει κυβέρνηση η ΝΔ.
Ο Πρόεδρος μας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν θα αφήσει κανέναν νομό στο περιθώριο. Θα δώσει μάχη για όλους μας. Το έχει αποδείξει άλλωστε, γιατί το επιτελείο του έχει κυριολεκτικά οργώσει την Ελλάδα, καταγράφοντας τα προβλήματα της κάθε περιοχής και επίσης έχει έρθει και ο ίδιος στη Δράμα. Είναι ήδη ενήμερος για μια σειρά προβλημάτων της περιοχής μας, που του έχω θέσει προσωπικά.

Αναφορικά ορισμένα προβλήματα είναι :
α. Η σύνδεση με την Εγνατία
β. Η σιδηροδρομική Εγνατία
γ. Η στελέχωση του νοσοκομείου Δράμας και η ενδυνάμωση του με υλικοτεχνικές υποδομές
δ. Η δημιουργία ογκολογικής μονάδας στη Δράμα (είμαστε πρώτοι σε καρκίνους)
ε. Η ανάπτυξη στην περιοχή, μέσω επενδύσεων, κάτι που θα σημάνει και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
στ. Η διατήρηση των σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ενίσχυση τους
ζ. Η τουριστική αξιοποίηση της περιοχής

Πιστεύετε ότι μπορεί να ανατραπεί το δυσμενές κλίμα που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια εις βάρος του νομού μας; Στην εξέλιξη αυτή πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;
Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να ανατραπεί το κακό κλίμα όχι μόνο για τη δική μας περιοχή, αλλά για όλη την Ελλάδα. Η ΝΔ έχει τη δύναμη να ανατρέψει όλη αυτήν την άσχημη κατάσταση. Τα τελευταία 4 χρόνια κάναμε την αυτοκριτική μας σαν κόμμα, είδαμε τα λάθη μας και τα διορθώνουμε.
Ο νομός μας, είμαι βέβαιος πως θα βγει επιτέλους από το περιθώριο και δεν θα είναι άλλο ο φτωχός συγγενής των γύρω νομών.
Η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην υποβάθμιση της περιοχής μας. Η πολιτική τους μας έχει έξω από όλα. Και ότι υπόσχεση έχει δοθεί, μήπως είναι ένα ακόμη παραμύθι για να μπορέσουν να κοιμηθούν ήσυχα και ήρεμα τα μικρά παιδιά; Ένα παραμύθι που μετατρέπει το όνειρο σε εφιάλτη.

Ολοκληρώνοντας αυτή την πρώτη γνωριμία μας μέσα από τη δημοσιογραφική ιστοσελίδα www.destanea.com να δώσω τον λόγο σε σας, για να στείλετε το δικό σας μήνυμα.

Πρέπει ο κόσμος να πιστέψει σε αυτό το διαφορετικό που έρχεται να δώσει η ΝΔ με τον Πρόεδρο της κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Και πρέπει να δώσει ένα σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι δεν πάει άλλο.
Θέλω να σας ευχαριστήσω κυρία Τριανταφυλλίδου ξανά για το βήμα που μου δώσατε και να ευχηθώ καλή επανεκκίνηση στο δημοσιογραφικό εγχείρημα σας.

Ευχαριστώ πολύ

sxoli odigon georgiadis
Σύντομο βιογραφικό

 Εκπαίδευση και κατάρτιση

1. 2018 έως και σήμερα : Υποψήφιος Διδάκτορας ΔΠΘ – Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος
2. 2017 : Εκπαιδευτής Ενηλίκων – Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
3. 2016 – 2017 : Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Διαχείριση Υδάτινων Πόρων στη Μεσόγειο» - ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Τμήμα Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος)
4. 2013 : Σύμβουλος Ασφαλούς Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (ΣΑΜΕΕ – ADR consultant) – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
5. 2010 – 2014 : Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ - ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
6. 2004 – 2005 : Εκπαιδευτής Υποψηφιών Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών – ΙΕΚ Νεάπολης Θεσσαλονίκης
7. 1999 – 2004 : Ηλεκτρονικός Μηχανικός ΤΕ - ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Ξένες γλώσσες

1. Αγγλικά
2. Γερμανικά

Επαγγελματική δραστηριότητα

Διατηρώ από το 2009 Σχολή οδηγών / ΚΕΘΕΥΟ και είμαι επίσης Ασφαλιστικός Σύμβουλος
Από το 2013 δραστηριοποιούμαι ως ΣΑΜΕΕ
Το 2014 ίδρυσα Σχολή ΣΕΚΟΟΜΕΕ και Σχολή ΠΕΙ
Από το 2016 δραστηριοποιούμαι ως Τεχνικός Ασφαλείας
Είμαι από το 2017 Εκπαιδευτής Ενηλίκων
Το 2018 ίδρυσα σχολή ΣΕΚΑΜ

Άλλες δραστηριότητες

Το 2018 διετέλεσα μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου ΣΑΜΕΕ, από όπου ήμουν και Τακτικό Μέλος στο ΕΣΟΑ (Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας)
Το 2016 – 2017 ήμουν ο Πρόεδρος των Μεταπτυχιακών Φοιτητών των τμημάτων : « Διαχείριση Υδάτινων Πόρων στη Μεσόγειο» και «Σχεδιασμός και Διαχείριση Αστικού Πρασίνου»
Είμαι μέλος της ΕΕΤΕΜ Δράμας και Ελλάδας
Είμαι Αντιπρόεδρος του σωματείου «Σχολών Οδηγών ν. Δράμας» από το 2013
Είμαι μέλος της ΝΟΔΕ και μέλος της ΔΗΜΤΟ Δράμας
Είμαι μέλος του ΚΕΑΣΜ (Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης)

 Δραστηριότητες στη ΝΔ

1. Συμμετέχω στον Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
2. Συμμετέχω στον Τομέα Υποδομών και Μεταφορών
3. Συμμετέχω στον Τομέα Μακεδονίας – Θράκης
4. Συμμετέχω στην Ομάδα Έργου «Περιβάλλοντος και Ενέργειας» του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής
5. Μέλος ΔΣ ΔΗΜΤΟ Δράμας

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr