Tuesday, 18 July 2023 20:26

Ρένα Τριανταφυλλίδου, υποψ. Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Παρανεστίου: «Επιστροφή στη γενέτειρα μου, με όνειρα και φιλοδοξίες»

Written by

«Η Πορεία μου με τον Δήμαρχο Παρανεστίου»

Αγαπητοί μου συμπολίτες,
Τέσσερα χρόνια πριν συμμετείχα ενεργά, με την ιδιότητα της Δημοσιογράφου, στην προσπάθεια του τότε υποψηφίου Δημάρχου Παρανεστίου, Τάσου Καγιάογλου, στην προσπάθεια διεκδίκησης του Δήμου.

Ήταν ένας όμορφος αγώνας που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Όχι μόνο γιατί ο Τάσος Καγιάογλου κατάφερε να κερδίσει με μεγάλη διαφορά την τότε αντίπαλο του στο Δήμου, αλλά κυρίως γιατί τα χρόνια που ακολούθησαν της εκλογής του, αποδείχθηκε περίτρανα πως δικαίως τον εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες του.

Ήταν τέσσερα παραγωγικά, δημιουργικά χρόνια. Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις εκείνες όπου ο Τάσος Καγιάογλου, κατάφερε με την υποδειγματική εργατικότητα του, τη διορατικότητα και την ευστροφία που τον διακρίνει, να κόψει πρώτος το νήμα, δείχνοντας σ’ όλους τους κατοίκους-όχι μόνο του Δήμου Παρανεστίου αλλά και ολόκληρου του νομού-το δρόμο που πρέπει να ακολουθεί κάθε πετυχημένος αυτοδιοικητικά άνδρας.

Αποτελεί Δήμαρχος πρότυπο, παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς Δημάρχους-εν ενεργεία αλλά και υποψηφίους-που φιλοδοξούν να διαπρέψουν στον πολιτικό στίβο.

FB IMG 1557057053877
Την εικόνα αυτή έχω ως Ρένα Τριανταφυλλίδου για το Δήμαρχο του Παρανεστίου. Εικόνα που καθημερινά επιβεβαιώνουν όλοι όσοι τον γνωρίζουν προσωπικά ή παρακολουθούν το έργο του μέσω των ΜΜΕ.
Η εικόνα αυτή, υπήρξε βασικός λόγος εμπλοκής μου ενεργά με την πολιτική στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές.

ανακοινωση 4
Δέχθηκα χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόταση του Δημάρχου να στελεχώσω το ψηφοδέλτιο του. Να συμβάλω ενεργά πλέον, μαζί με τους άξιους συνεργάτες του, στη συνέχιση μιας πολιτικής που θα αλλάξει άρδην την εικόνα αλλά και ζωή των κατοίκων της ακριτικής μα τόσο πλούσιας σε φυσικό κάλος περιοχής.

Αν και είχα γεννηθεί στο Μαυροκορδάτο όπου κατοικούσαν τα πρώτα χρόνια της έγγαμης ζωής τους οι γονείς μου, τα πρώτα μου βήματα τα έκανα στη Δράμα και δυστυχώς, η εικόνα του χωριού με τα χρόνια ξεθώριασε στη μνήμη μου.

Ο Τάσος Καγιάογλου κατάφερε να ζωντανέψει τις μνήμες αυτές και να οδηγήσει και πάλι τα βήματά μου πίσω στη γενέτειρα μου, αλλά και στα δεκάδες πανέμορφα χωριά του Δήμου μας.

Έγινε φάρος στα βήματα της εξερεύνησης και καταγραφής όλου αυτού του πλούσιου τόπου με τους απλούς, αγνούς και χαμογελαστούς ανθρώπους, που σου ανοίγουν την πόρτα του σπιτιού τους χωρίς υστεροβουλίες.

Ως δημοσιογράφος, πριν από τρία περίπου χρόνια, κατέγραψα με αγάπη την ιστορία, τον πολιτισμό και τα αξιοθέατα της περιοχής, τα οποία μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε μέσα από την αναβαθμισμένη ιστοσελίδα του Δήμου https://visit.paranesti.gr
Μια διαδρομή που γέμισε ελπίδα και πίστη την ψυχή μου πως είναι εφικτή η προσπάθεια δημιουργίας ενός καλύτερου αύριο για τον τόπο και τους λιγοστούς ηρωικούς κατοίκους του.

FB IMG 1676749210637
Ως συγγραφέας και άνθρωπος που αγαπά τη γνώση, ξεκίνησα εδώ και ένα χρόνο μια προσπάθεια εμπλουτισμού ή δημιουργίας βιβλιοθηκών για τους ανθρώπους αυτούς.

Μέχρι σήμερα, με δικά μου έξοδα αλλά και τη συνδρομή φίλων μου, κατάφερα να συγκεντρώσω έναν πολύ μεγάλο αριθμό βιβλίων (μυθιστορήματα, παιδικά, θρησκευτικά, επιστημονικά και ιστορικά βιβλία) και να εμπλουτίσω τρεις βιβλιοθήκες.

Μία στη γενέτειρα μου το Μαυροκορδάτο, μια στο Γυμνάσιο Νικηφόρου και μία στο Δημοτικό Σχολείο Πλατανιάς. Απομένει η παράδοση των βιβλίων που έχω συγκεντρώσει, σε άλλες δυο βιβλιοθήκες, μία στον Κάτω Θόλο και μία στο Νικηφόρο.

346121474 645093064128272 2703599089617370911 n
Την αγάπη μου για τα γράμματα θέλω να την μεταλαμπαδεύσω, σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η γνώση είναι πολύτιμη και η ύπαρξη μια πλούσιας βιβλιοθήκης σε μια απομακρυσμένη περιοχή μπορεί να λειτουργήσει ως κέντρο πολιτισμού και συνάντησης των ανθρώπων, αλλά και ως χώρος φιλοξενίας εκδηλώσεων, συζητήσεων, σεμιναρίων και προγραμμάτων που θα ενισχύουν την εκπαίδευση, την ανάγνωση και την αλληλεπίδραση μεταξύ των κατοίκων.

Επίσης, μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της τοπικής λογοτεχνία, της τέχνης και του πολιτισμού, να γίνει παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές.
Ευελπιστώ, την επόμενη τετραετία, να μπορέσω να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι στην αναγέννηση του Δήμου Παρανεστίου, κάτω από τη σκέπη του άξιου Δημάρχου μας.

ρενα
Έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα, όμως υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες, με γνώση και θέληση για δημιουργία ενός τόπου πραγματικά ζηλευτού για να ζει κάποιος.

Ο βαθμός εμπλοκής μου στη χάραξη μιας ιδεατής κοινωνίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη στήριξη, που εύχομαι και ελπίζω να έχω, από όλους εσάς.
Εύχομαι, όταν ανοίξουν οι κάλπες, να εισπράξω έμπρακτα την εκτίμησή σας προς το πρόσωπό μου και την ψήφο εμπιστοσύνης σας.

Ευχαριστώ το Δήμαρχο Παρανεστίου Τάσο Καγιάογλου, που μου άνοιξε, έναν νέο δρόμο στη ζωή μου, πολλά υποσχόμενο.

Ειρήνη (Ρένα ) Τριανταφυλλίδου
Υποψ. Δημοτική Σύμβουλος
Δήμου Παρανεστίου
«Τόπος να ζω»

91122006 2851644514915173 219486697274998784 n

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr