Sunday, 23 June 2019 22:54

Που ακουμπάει την Αυτοδιοίκηση το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας

Written by

Το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας Παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης
Το myota.gr ανίχνευσε και ξεχώρισε όλα εκείνα τα σημεία που αφορούν την αυτοδιοίκηση σε θέματα διαδικασιών αδειοδοτήσεων, αξιολόγησης εργαζομένων, συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, περιβάλλοντος και χωροταξικού, αρμοδιοτήτων, σχολείων κλπ.

Σε πολλά σημεία του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας που παρουσίασε ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης ακουμπάει αρμοδιότητες και λειτουργίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ξεκινώντας κατ΄αρχήν να πούμε ότι το πρόγραμμα αρχίζει «από την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος με ριζική απλοποίηση και θέσπιση των προθεσμιών στις διαδικασίες αδειοδότησης με καθιέρωση ηλεκτρονικής υπογραφής για πολίτες και επιχειρήσεις και με ταχεία εκδίκαση των προσφυγών για επενδύσεις σε ειδικά τμήματα δικαστηρίων». Το θέμα των αδειοδοτήσεων εμπλέκει σε πολλές περιπτώσεις την Τ.Α.
«Μεταρρύθμιση του κράτους ώστε να είναι ισχυρό αλλά με ρόλο επιτελικό και ρυθμιστικό και να αντιστέκεται στις ιδεοληψίες και συντεχνίες που πότε ανακαλύπτουν δάση σε αεροδρόμια και πότε το βλέπουν ως κομματικό λάφυρο». Εδώ παραπέμπει σε αρμοδιότητες προς την Τ.Α. στις οποίες αναφέρεται και παρακάτω.
«Με επενδύσεις και την ισχυρή ανάπτυξη που προκαλούν επενδύσεις ιδιωτικές μέσα από ένα ξεκάθαρο αδειοδοτικών και χωροταξικό σχέδιο φιλικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον χαμηλότερη και πιο δίκαιη φορολογία ενίσχυση των δημοσίων επενδύσεων αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων και Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στον τουρισμό και την ναυτιλία, στον πρωτογενή τομέα και την μεταποίηση τροφίμων στην ενέργεια με ΑΠΕ, στην έρευνα και την τεχνολογία με ΣΔΙΤ.»
«Μείωση του ΕΝΦΙΑ έκπτωση φόρου για ενέργεια κι η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων, ενίσχυση των προγραμμάτων golden visa και noμ/dom αναστολή ΦΠΑ και φόρου υπεραξίας για τρία έτη».
«Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας έκπτωση 40 έως 50% για όλες τις εργασίες ενεργειακής λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης, απλοποίηση διαδικασιών μεταβίβασης ακινήτων περιορισμός στα δικαιολογητικά αναστολή για μια τριετία του φόρου υπεραξίας».
«Καθιερώνουμε προγράμματα σπουδών για τις σχολικές δομές ειδικής αγωγής προσαρμοσμένα στο είδος της αναπηρίας και τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που συνεπάγεται».
«Αξιοποιούμε σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση διαθέσιμα ακίνητα που δε χρησιμοποιούνται για να δοθούν για την άμβλυνση του προβλήματος των αστέγων».
«Δεσμευόμαστε πως κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών».
«Επεκτείνουμε το ωράριο των παιδικών σταθμών και ενισχύουμε τα ολοήμερα σχολεία που λειτουργούν μέχρι τις 18:00 με ουσιαστικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων και μελέτης».
«Εφαρμόζουμε άμεσα και πλήρως τον αντικαπνιστικό νόμο»
«Ενισχύουμε τις περιπολίες της γειτονιάς με ένστολη αστυνόμευση πεζή και εποχούμενη σε όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου»
«Εφαρμόζουμε αυστηρά τη νομοθεσία για την φθορά της δημόσιας περιουσίας ώστε να σταματήσουν οι βανδαλισμοί στο μετρό τα λεωφορεία τα δημόσια κτίρια»

Kyriazidis Banner 2

Στο μεταναστευτικό:
«Χρησιμοποιούμε για την φύλαξη των συνόρων σύγχρονα τεχνικά μέσα και εντείνουμε τις περιπολίες χερσαίες και θαλάσσης σε συνεργασία με την Ευρωπαΐκή Ενωση.
Καθιερώνουμε κλειστά κέντρα προσωρινής πρώτης υποδοχής και φιλοξενίας όπου η εξέταση των αιτημάτων ασύλου ολοκληρώνεται το πολύ εντός έξι μηνών».
«Επιβάλουμε διαφάνεια στην διαχείριση του εθνικού και ευρωπαϊκού χρήματος που διατίθεται για το μεταναστευτικό, οι τοπικές κοινωνίες συμμετέχουν ενεργά στον έλεγχο των χρηματοδοτήσεων».
«Δημιουργούμε ειδικές τάξεις υποδοχή στα σχόλια για την ομαλή ενσωμάτωση στο εκπαιδευτικό σύστημα των παιδιών όσον παραμείνουν στη χώρα μας ως αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και μέχρι να είναι εφικτή η επιστροφή τους επιδιώκουμε την άμεση εξασφάλιση των αντίστοιχων κονδυλίων απ’ την Ευρωπαΐκή Ένωση».
«Δημιουργούμε σε κάθε περιφερειακή ενότητα ένα δημόσιο πρότυπο σχολείο».
«Δημιουργούμε πρότυπα επαγγελματικά λύκεια σε αντιπροσωπευτικές περιοχές της χώρας που θα συνεργάζονται με την τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα»

65151548 638041466697864 8659016001335066624 n

Κράτος
«Άννασχεδιάζουμε τις διαδικασίες ώστε οι πολίτες να μπορούν να πραγματοποιούν πολλές από τις συναλλαγές ηλεκτρονικά οποτεδήποτε και απ’ το σπίτι τους».
«Δημιουργούμε έναν κεντρικό κόμβο portal όπου θα είναι συγκεντρωμένα όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν η συναλλασσόμενοι με το Δημόσιο».
«Εμπιστευόμαστε τους δημόσιους υπαλλήλους με μεταφορά αρμοδιοτήτων σε υπηρεσιακούς παράγοντες με μείωση των πολιτικών θέσεων γραμματείς και λοιπά κατά τουλάχιστον 20% με νέο πλαίσιο επιλογής των προϊσταμένων της Δημόσιας διοίκησης με έμφαση στην λογοδοσία και το σύγχρονο management από άξιους δημόσιους λειτουργούς».
«Καθιερώνουμε αντικειμενική και ουσιαστική αξιολόγηση για όλους, για να επιβραβεύονται οι καλύτεροι και να βοηθιούνται όλοι, ώστε να βελτιώνουν την απόδοση τους. Κανείς δημόσιος υπάλληλος, δεν πρόκειται να πωληθεί».
«Μεταφέρουμε αρμοδιότητες του κράτος στην αυτοδιοίκηση που βρίσκεται πιο κοντά τους πολίτες και τις ανάγκες τους και παράλληλα εξασφαλίζουμε τους απαραίτητους πόρους για τους ΟΤΑ ενισχύοντας την φορολογική αποκέντρωση και την ουσιαστική οικονομική αυτοτέλεια τους. (μεταφορά ΕΝΦΙΑ)».
«Διευρύνουμε τη συνεργασία του κράτους με τον ιδιωτικό τομέα με εκχώρηση δραστηριοτήτων, όπου ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να τις προσφέρει πιο αποτελεσματικά και με χαμηλότερο κόστος και με περισσότερες Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα».
«Ο φυσικός πλούτος της πατρίδας μας είναι το μεγάλο μας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Η μόνη έξυπνη αναπτυξιακή πολιτική για την Ελλάδα είναι αυτή που σέβεται το περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής.»
«Υιοθετούμε νέα ενεργειακή πολιτική για περιορισμό των εκπομπών ρύπων και μείωση διοξειδίου του άνθρακα κατά 80% μέχρι το 2050 στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και σταδιακή απεξάρτηση από το λιγνίτη».
«Εφαρμόζουμε νέα πολιτική για τα απορρίμματα προωθώντας την ανακύκλωση στην πηγή, την επαναχρησιμοποίηση των υλικών, τον περιορισμό των πλαστικών μίας χρήσης και την επεξεργασία των υπολειμμάτων των απορριμμάτων για παραγωγή ενέργειας με ΣΔΙΤ».
«Προωθούμε μια σύγχρονη έξυπνη και φιλική προς το περιβάλλον και τον πολίτη χωροταξική πολιτική που θέτει οριστικό τέλος την άναρχη δόμηση».
«Ολοκληρώνουμε τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό».
«Συνδέουμε τις χρήσεις γης με τους κωδικούς δραστηριότητας της εφορίας (ΚΑΔ) και κατατάσσουμε τις βιομηχανικές δραστηριότητες με βάση μόνο τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις».
«Προετοιμάζουμε οργανωμένα σχέδια πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών στα δάση αλλά και ενεργής παραγωγικής τους διαχείρισης και συνδυάζουμε την προστασία του δάσους με την οικονομική βιωσιμότητα των ορεινών περιοχών».
«Αναδιοργανώνουμε την πολιτική προστασία με πιο ευέλικτες δομές καλύτερο συντονισμό, έγκαιρο σχεδιασμό και άμεση ενεργοποίηση του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης.»
«Εισάγουμε νέο νόμο για τους συνεταιρισμούς και μειώνουμε την φορολογία στο 10% για τις ομάδες παραγωγών και τα συνεργατικά σχήματα».

 

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

1. ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

© 2018 Destanea. All Rights Reserved. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΡΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ | ΑΙΓΑΙΟΥ 4 ΔΡΑΜΑ, 66100 | 6932416400 - eirtrian@otenet.gr