Επικαιροτητα
Rena Triantafullidou

Rena Triantafullidou

Η λέσχη Lions Δράμας συνέχισε τις επισκέψεις σε Σχολικές μονάδες του νομού μας με σκοπό την «μέτρηση της διαθλαστικής ικανότητας των ματιών των παιδιών».
Μέλη της λέσχης επισκέφθηκαν την Δευτέρα και Τρίτη τα Νηπιαγωγεία  Πετρούσας και 2ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης και είδαν τα ματάκια 44 παιδιών συνολικά.
Τα αποτελέσματα των μετρήσεων δόθηκαν , όπως γίνεται πάντα, σε οφθαλμίατρο της πόλης μας, ο οποίος γνωμάτευσε ότι 4 παιδιά πρέπει να επισκεφθούν κάποιον οφθαλμίατρο της επιλογής τους η την οφθαλμολογική κλινική του Νοσοκομείου για πιο λεπτομερή  εξέταση.
Με την δράση αυτή ων Lions Δράμας οι γονείς θα μάθουν  έγκαιρα για τα μάτια των παιδιών τους  και επειδή στην περίπτωση της όρασης είναι απαραίτητο  να γνωρίζουμε το πρόβλημα και  να  το αντιμετωπίζουμε  σε μικρή ηλικία, γίνεται φανερό η πολύ μεγάλη αξία της προσφοράς αυτής των Lions.
Από τη λέσχη Lions Δράμας διευκρινίζεται  ότι το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας δηλαδή σε παιδιά Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων και είναι εντελώς δωρεάν, χωρίς καμία υποχρέωση εκ μέρους των Σχολικών μονάδων και πάντα ύστερα από την έγγραφη άδεια των γονέων.  Έτσι  όποια από τις παραπάνω Σχολικές  δομές  επιθυμούν να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα αυτό και να ενημερωθούν οι γονείς των παιδιών τους για τυχόν πρόβλημα στα μάτια του, μπορούν να επικοινωνήσουν με την λέσχη Lionσ Δράμας στο τηλέφωνο 25210 32611 (κ. Βασίλη Φλαμούρη)  για επί πλέον ενημέρωση.

Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εξελέγη μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου η περιφερειακή σύμβουλος Έβρου κ. Ελένη Δημούδη-Τζατζαΐρη σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Μαρτίου στην Κομοτηνή.
Η εκλογή νέου Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ κατέστη αναγκαία μετά την παραίτηση από τη θέση αυτή του κ. Σωτήρη Μποταΐτη στις 26 Φεβρουαρίου για προσωπικούς λόγους.
Η κ. Δημούδη-Τζατζαΐρη, μέχρι πρόσφατα Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜΘ, εξελέγη με 28 ψήφους, ενώ υπήρξαν και 19 λευκά ψηφοδέλτια.
Μετά την εκλογή της, η νέα Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ δήλωσε:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και με πρότεινε για Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς και όλους όσοι με στήριξαν.
Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη να προεδρεύω του Περιφερειακού Συμβουλίου. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ με αντικειμενικότητα στα νέα μου καθήκοντα και να διασφαλίσω την εύρυθμη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι το ανώτατο πολιτικό όργανο της Περιφέρειάς μας και πρέπει με τις αποφάσεις που παίρνει και τις θέσεις που εκφράζει να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες της περιοχής μας.
Η κοινωνία απαιτεί από εμάς ωριμότητα, δημοκρατικό διάλογο, συνεργασία και λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας. Θα πρέπει λοιπόν να διατηρήσουμε αλλά και να ενισχύσουμε το κύρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και προς την κατεύθυνση αυτή ζητώ την συνεργασία όλων.»
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος  Μέτιος σημείωσε:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Σωτήρη Μποταΐτη για τη συνεργασία μας και για τις υπηρεσίες που πρόσφερε για ένα χρόνο στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο κ. Μποταΐτης παραμένει μαχητικό και χρήσιμο στέλεχος της Περιφερειακής Αναγέννησης.
Την ίδια ώρα, θέλω να συγχαρώ θερμά για την εκλογή της τη νέα Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ελένη Δημούδη και να της ευχηθώ καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων της.
Είμαι βέβαιος πως η κ. Δημούδη θα ανταποκριθεί επάξια στα καθήκοντά της και θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία.»

Δημούδη 2

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, νέος Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς και Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης της Περιφέρειας ορίστηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.
Ο κ. Ιωσηφίδης αντικαθιστά στις θέσεις αυτές την κ. Ελένη Δημούδη-Τζατζαΐρη, η οποία στις 13 Μαρτίου εξελέγη Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ.
Η άσκηση των νέων καθηκόντων του κ. Ιωσηφίδη θα ξεκινήσει από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης ορισμού του στο ΦΕΚ.

Ως γνωστό με την υπ’αριθμ. 40/38/27-4-2017 ομόφωνη απόφαση, η Σύγκλητος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου αποφάσισε τη σύνταξη μελέτης βιωσιμότητας για την ίδρυση νέων Τμημάτων Προπτυχιακών Σπουδών και ταυτοχρόνως επικαιροποίησε τον σχετικό φάκελο για την ίδρυση  Φυσικομαθηματικής Σχολής του Δ.Π.Θ. ο οποίος ήδη είναι κατατεθειμένος στο Υπουργείο Παιδείας, δημιουργώντας κατ’επέκταση Τμήμα Πληροφορικής και Μαθηματικών με έδρα τη Δράμα.
Ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, με σχετική ερώτηση (1601/4-10-2017) προς τον Υπουργό Παιδείας κο. Γαβρόγλου ζήτησε να πληροφορηθεί για την πρόοδο του όλου ζητήματος. Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημανθεί το γεγονός της αυθαίρετης απομάκρυνσης του Πρυτάνεως του Δ.Π.Θ. Καθηγητή κ. Αθανασίου Καραμπίνη από τον ανωτέρω κο. Υπουργό, με αποτέλεσμα ο διορισθείς Πρυτανεύων του Δ.Π.Θ. να ενημερώσει το Υπουργείο μετά τη σχετική ερώτηση του Βουλευτή, ήτοι την 12-10-2017 (υπ’αριθμ ΔΠΘ/ΑΠΦΘΕΥ/9069/177/12-10-2017) ότι για την επίτευξη της ίδρυσης του Τμήματος Πληροφορικής και Μαθηματικών με έδρα τη Δράμα, συστάθηκε επιτροπή, η οποία και θα επεξεργασθεί την πρόταση για την υποβολή του σχετικού ακαδημαϊκού φακέλου προς το Υπουργείο εντός του έτους.
Δηλαδή έφυγε το 2017 και μέσα στο 2018 θα υποβληθεί (αν υποβληθεί) ο ακαδημαϊκός φάκελος και βλέπουμε…
Με λίγα λόγια και για το ζήτημα αναβάθμισης σε ακαδημαϊκό επίπεδο του Νομού «τρέχα γύρευε και Νικολό καρτέρει».
Τώρα πώς γίνεται να δημιουργούνται Πανεπιστήμια – Σχολές –Τμήματα, αλλά και να συγχωνεύονται Σχολές-Τμήματα ερήμην της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και των τοπικών κοινωνιών, αυτό αποτελεί «προνόμιο» της καθεστωτικής αντίληψης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Περαστικά μας.
Επισυνάπτεται η ερώτηση του Βουλευτή και η σχετική απάντηση του Υπουργού.

Η Ερώτηση του Δ. Κυριαζίδη

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
κ. Κωνσταντίνο ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Δυνάμει της υπ’ αριθμ. 40/38/27-4-2017 απόφασης της Συγκλήτου του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης αποφασίστηκε η σύνταξη μελέτης βιωσιμότητας για ίδρυση νέων Τμημάτων Προπτυχιακών Σπουδών αλλά και η επανεπικαιροποίηση του ήδη κατατεθέντος στο Υπουργείο Παιδείας φακέλου ίδρυσης Φυσικομαθηματικής Σχολής, η οποία θα αποτελείται, μεταξύ άλλων, και από τα Τμήματα Πληροφορικής και Μαθηματικών με έδρα την Δράμα. Για το τελευταίο αυτό ζήτημα, για το οποίο βέβαια και δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση εκ μέρους των υπηρεσιών του Υπουργείου σας, επιβάλλεται να αναληφθούν εκ μέρους της Κυβέρνησης οι αναγκαίες εκείνες θεσμικές πρωτοβουλίες ούτως ώστε σε άμεσο χρόνο να υλοποιηθεί το σχετικό σχέδιο επέκτασης του Πανεπιστημίου. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονισθεί ότι λόγοι εθνικού συμφέροντος επέβαλαν και επιβάλλουν την εκ μέρους της κεντρικής διοίκησης διαρκή στήριξη του υγιούς και επιτυχημένου αυτού πανεπιστημιακού ιδρύματος, από την λειτουργία του οποίου επωφελούνται πολλαπλώς και οι τοπικές κοινωνίες. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Δράμα, ο ακριτικός αυτός Νομός, αναμένει να δει έμπρακτα επιτέλους το ενδιαφέρον της Πολιτείας και κατά τούτο φρονώ ότι το Υπουργείο σας θα παράσχει τις αναγκαίες εγκρίσεις ούτως ώστε το σχέδιο επέκτασης του Πανεπιστημίου να γίνει πραγματικότητα και η Δράμα να αποκτήσει την θέση και τον ρόλο που της αρμόζει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.    
Εν όψει των ανωτέρω, και επειδή η Δραμινή κοινωνία απαιτεί να πληροφορηθεί επίσημα την θέση του Υπουργείου στο εν λόγω ζήτημα (σημειώνεται ότι στην ομοίου περιεχομένου με αριθμ. πρωτ. 5758/2017 ερώτηση καμμία απάντηση δεν έλαβα), ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
1.    Ποια η επίσημη θέση του Υπουργείου σας όσον αφορά την ίδρυση των Τμημάτων Πληροφορικής και Μαθηματικών με έδρα την Δράμα; Θα στηρίξει το δίκαιο αυτό αίτημα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και όλης της δραμινής κοινωνίας;
2.    Για ποιο λόγο έχει καθυστερήσει η όλη διαδικασία παροχής των αναγκαίων εγκρίσεων σε ό,τι αφορά τον ήδη υποβληθέντα φάκελο;  

Ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Δράμας

Δημήτρης ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ

 

Η απάντηση του Υπουργού

ΘΕΜΑ : «Απάντηση στην Ερώτηση με αριθμό 178/5-10-2017»

Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 178/5-10-2017, την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Δημήτρης Κυριαζίδης σχετικά με την ίδρυση νέων Τμημάτων Προπτυχιακών Σπουδών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ 6 του άρθρου 7 του ν. 4009/2011 (ΦΕΚ 195 Α’) «………….με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού μπορούν να υγχωνεύονται, κατατέμνονται, μετονομάζονται και καταργούνται Α.Ε.Ι. και να μεταβάλλεται η έδρα τους, καθώς επίσης και να ιδρύονται, συγχωνεύονται, κατατέμνονται, μετονομάζονται και καταργούνται Σχολές ή και Τμήματα και να μεταβάλλεται η έδρα τους, για τους ακόλουθους, κατά περίπτωση, λόγους: α) Όταν είναι αναγκαίο για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων κοινωνικών αναγκών για την ανάπτυξη της ανώτατης εκπαίδευσης ή για την καλλιέργεια νέων επιστημονικών και τεχνικών πεδίων ή πεδίων διεπιστημονικού χαρακτήρα που κρίνονται απαραίτητα για την οικονομικοκοινωνική ανάπτυξη της χώρας και δεν καλύπτονται με επάρκεια από τα Α.Ε.Ι. ή τις Σχολές ή τα Τμήματα που λειτουργούν. β) Όταν επιβάλλεται από το δυσανάλογα μεγάλο ή αντίστοιχα μικρό ετήσιο αριθμό φοιτητών ή αποφοίτων ανά καθηγητή σε ένα Α.Ε.Ι. ή μια Σχολή ή ένα Τμήμα. γ) Όταν η λειτουργία μεμονωμένων Α.Ε.Ι. ή Σχολών ή Τμήματος δεν δικαιολογείται επιστημονικά και, αντιθέτως, δυσχεραίνει την έρευνα και τη διδασκαλία στα αντίστοιχα γνωστικά πεδία. δ) Όταν είναι σύμφωνες με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της εθνικής οικονομίας……..».. Της υποβολής δε της σχετικής πρότασης για την έκδοση του προεδρικού διατάγματος προηγείται η διατύπωση γνώμης της Συγκλήτου και ακολούθως του Συμβουλίου του Ιδρύματος και της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).
Ειδικότερα, στην αριθμ. 40/38/27 Απριλίου 2017 (Β9 - έκτακτα Διοικητικά) απόφαση της Συγκλήτου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης δεν διατυπώνεται θετική γνώμη για την ίδρυση των αναφερόμενων στην Ερώτηση τμημάτων, αλλά αποφασίζεται η σύνταξη μελέτης βιωσιμότητας για την ίδρυση αυτών, ως επίσης η επικαιροποίηση του φακέλου για την ίδρυση Φυσικομαθηματικής Σχολής. Κατά συνέπεια, το αίτημα θα εξεταστεί και θα προωθηθεί στην Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) όταν περιέλθει στο ΥΠΠΕΘ η σχετική θετική γνώμη της Συγκλήτου του εν λόγω Ιδρύματος.
Τέλος, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. πρωτ. ΔΠΘ/ΑΠΦΘΕΥ/9069/177/12-10-2017 έγγραφο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, για την επίτευξη των ανωτέρω έχουν συσταθεί επιτροπές για κάθε νέο Τμήμα, οι οποίες επεξεργάζονται τις αντίστοιχες προτάσεις για την υποβολή σχετικών ακαδημαϊκών φακέλων προς το ΥΠΠΕΘ εντός του έτους.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

29100981 936109939891069 3561771268531290112 n

Στις 10 Μαρτίου έχει καθιερωθεί να εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Άσκαυλου, της γνωστής μας δηλαδή γκάιντας, του παραδοσιακού αυτού πνευστού μουσικού οργάνου, τους ήχους του οποίου συναντάμε σε κάθε σχεδόν θρακιώτικο άκουσμα. Γιορτάζοντας λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα Άσκαυλου, το απόγευμα του Σαββάτου, 10 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Δράμας με συνδιοργάνωση της Θρακικής Εστίας Δράμας και του Μουσικού Σχολείου Δράμας και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Χαριλάου Κεραμέως.

29101370 936109556557774 6201035582525669376 n

Στη μουσική αυτή συνάντηση συμμετείχαν η παραδοσιακή ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Δράμας με υπεύθυνο διδασκαλίας τον κο Τσιπουρίδη Χάρη, η οποία παρουσίασε  θρακιώτικα τραγούδια με κεντρικό όργανο τη γκάιντα και με τη συνοδεία ποικίλων παραδοσιακών οργάνων, καθώς και η παραδοσιακή ορχήστρα μαθητών της Θρακικής Εστίας Δράμας με υπεύθυνο διδασκαλίας τον κο Καλαβρινό Γιώργο, η οποία συνόδευσε μουσικά τα τραγούδια που ερμήνευσε η παραδοσιακή χορωδία Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Δράμας με χοράρχη τον κο Στεφανάκη Νικόλαο. Προβλήθηκε επίσης το άκρως ενδιαφέρον εθνογραφικό ντοκυμαντέρ «Γκάιντες λαλούν» του εθνομουσικολόγου κ. Χάρη Σαρρή, διδάκτορα Μουσικών Σπουδών, ο οποίος εισέφερε στην εκδήλωση ενδιαφέρουσες και κατατοπιστικές πληροφορίες από τη μελέτη του πάνω στον άσκαυλο. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στο ελπιδοφόρο γεγονός ότι πολλά νέα παιδιά, που αγαπούν και ασχολούνται με τη μουσική, δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη για την παραδοσιακή μουσική και ασχολούνται με την εκμάθηση των παραδοσιακών οργάνων, δράση άλλωστε που στηρίζει έμπρακτα και η Θρακική Εστία Δράμας.  
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων και η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ανατολική Ρωμυλίας-Βόρειας Θράκης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Δράμας ενώ την τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των πολιτιστικών φορέων, καθώς και πλήθος κόσμου.

29025576 936110083224388 2186236983292985344 n

Ξέρετε πως έρχεται η 25η Μαρτίου;
Και τι κάνουμε την φετινή 25η Μαρτίου;
Πάμε τους δείκτες των ορολογιών μας μια ολόκληρη ώρα μπροστά!!
Ξέρετε τι έκαναν οι έλληνες την 25η Μαρτίου του 1821 (οι γνώμες για την συγκεκριμένη ημερομηνία και νάταν μόνο για την ημερομηνία , διίστανται…. αλλά έχει καθιερωθεί )
Πήγαν την πατρίδα τους ένα βήμα – άλμα μπροστά και την ξανά-ματά-έκαναν χώρα !!!
Και τότε, το Αιγαίο είχε ψάρια αλλά είχε και Κανάρηδες , Μπουμπουλήνες κι άλλους πολλούς, που αρχίσαμε να ξεχνάμε τι ακριβώς τους χρωστάμε, γιατί έχουμε κάποιους, που επιδιώκουν να τους ξεχνάμε, επειδή απλά θέλουν να νομίζουν πως μπορούν εσαεί να κυβερνάνε .
Καθιερωμένη η γιορτή και ότι περιλαμβάνει το εορταστικό πρωτόκολλο.
Και τα πρωτόκολλα ενίοτε περιλαμβάνουν και λόγους υψηλά ιστάμενων αλλά και πλήθος δηλώσεων, των λίγα σκαλοπάτια πιο χαμηλά ιστάμενων πολιτικών προσώπων.
Μπορεί και κορώνες από κάποιους, που τελευταία φόρεσαν κουστούμι ,γιατί λερώθηκε λέει η στολή παραλλαγής και την έστειλαν …καθαριστήριο.
Λόγους , λόγια .
Πάντως αν μη τι άλλο, ο Πρόεδρος μας είναι σε καλή κατάσταση σε σχέση με αυτό που έρχεται σε ….λόγους!!
Έχει κάνει αρκετές πρόβες σε λόγους , που  μάλλον  κρύβουν και πολλά -πολλά δυσανάγνωστα για εμάς μηνύματα, αφού από όσα πληροφορούμαι, οι πωλήσεις πάνων ακράτειας στην γείτονα, έφθασαν στα ύψη !!!
Τόση, τρομάρα προκαλείται στο εκεί σύστημα ,με την διαμήνυση από μέρους μας, πως σεβόμαστε το Διεθνές Δίκαιο, που….
Και φυσικά, άλλη τόση σιγουριά στο κοπάδι εντός…… τώρα δε που θάχουμε και κάνναβη στα μπαλκόνια, θα πάει το μάσημα σύννεφο τόσο, που δεν θα βλέπουμε ούτε την μύτη μας έστω και αν έχει τον όγκο της μύτης, του φτιαχτού από ξύλο γιου του Ζουζέπε  

Άσχετο!!!
Τυχαίο νομίζετε ,που χρόνια τώρα κόψαμε και το Ν από την κατάληξη των λέξεών μας….(συνομωσία , δάκτυλος κλπ).
Δεν παίρνουμε λέει εκείνη την ποσότητα σε οξυγόνο που βοηθά την επεξεργασία των λημμάτων που αυτός λαμβάνει με αποτέλεσμα αυτά να μετατρέπονται σε λύματα

Άχρηστη πληροφορία
Στη Φιλοσοφία λήμμα λέγεται η πρόταση ενός συλλογισμού από την οποία είναι δυνατό να παραχθεί συμπέρασμα

Ακόμη πιο άσχετο
«Το να ηττηθείς είναι συγχωρητέο, το να αιφνιδιαστείς ποτέ»."
 Ναπολέων Βοναπάρτης:

ΣΥΡΙΖΑ
«το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του»!

Ερώτηση
Οι γάτες τι αρέσουν ;

Απάντηση
Να τα τρώνε !!!!
Spiegel
Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα είναι ένας νέος διχασμός, αυτή τη φορά με γεωγραφικές και οικονομικές διαχωριστικές γραμμές –και με αφετηρία μια ποδοσφαιρική έχθρα
Πως είναι η πατρίδα μου η πιο σωστά η χώρα μου !!!
Η χώρα μου είναι χρεοκοπημένη….
Πως λειτουργούν οι θεσμοί σε μια χώρα που είναι χρεωκοπημένη;
Τι είναι αυτό ;
Πως είναι οι κάτοικοι της χώρας μου;
Από ψεκασμένοι μέχρι εντελώς υπνωτισμένοι σαν πια τίποτε να μην μας ενδιαφέρει παρά μόνο εθισμένοι  και χωρίς καν πλέον μάχη, παραδομένοι;
Μια χώρα που για να κάνεις μια όποια  αίτηση χρειάζεσαι να περάσεις του Χριστού τα Πάθη , έστω και αν όλοι οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα πέρασαν κατά καιρούς από αρκετές και καλοπληρωμένες εκπαιδεύσεις στους υπολογιστές , που δεν μπορεί να εφαρμόσει τον αντικαπνιστικό νόμο , που δεν μπορεί να εφαρμόσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο , που κινδυνεύεις να σε πατήσουν μηχανάκια στα πεζοδρόμια και στους πεζόδρομους και κανείς δεν ασχολείται, τι ελπίδες έχει σε κάποια …. ΆΛΛΑ πιο δύσκολα ;  

Που ζούμε ρε αδέλφια;
Σε μια χώρα, που ο εκλεγμένος από εμάς Πρωθυπουργός παραδέχεται πως είχε αυταπάτες και εμείς, ακόμη να παραδεχθούμε, πως ναι και εμείς είχαμε αυταπάτες, όταν τον ψηφίζαμε και πως ξανά-είχαμε αυταπάτες όταν τον ξαναψηφίζαμε και πως δεν μας ήρθε στο νου , αλλά και πώς να μας έρθει κάτι, όταν  δεν το  έχουμε στο νου,   γιατί και ποτέ δεν μπήκε ,εκείνο των αρχαίων ημών προγόνων το δις εξ αμαρτείν ουκ ανδρός σοφού κλπ .;
Αλλά ουκ ανδρός σοφού λέει, δεν λέει και γυναικών, θα μου την πει κάποιος προοδευτικός και όποιων άλλων φίλων και αδελφών, θα συμπλήρωνε ο Μπουτάρης  .
Εκεί ναι, σηκώνω ψηλά και τα δυο μου τα χέρια, γιατί δεν έχω λέξεις –όπλα να το αντικρούσω ενώ ο Πάκης, βλέπετε πως τις πετά τις λέξεις .
Σαν οπλοπολυβόλο τον στέλνει τον άλλον …στον Σαγγάριο να δίνει συνταγές για ….παστά !!!

Εικονική πραγματικότητα!
Ένα υπολογιστικό σύστημα το οποίο χρησιμοποιείται για τη δημιουργία εικονικών κόσμων, στους οποίους ο χρήστης έχει την εντύπωση της ύπαρξης του σε αυτούς και επιπλέον έχει την ικανότητα να πλοηγηθεί και να χειριστεί τα αντικείμενά τους." C.Manetta, & Blade R. (1995)
Για την εικονική πραγματικότητα λοιπόν, πολλοί είναι οι ορισμοί αυτός, μου πάει για σήμερα, σε μιαν Ελλάδα που όλοι μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε ….
Πλυμένοι ,άπλυτοι, καθαροί και λερωμένοι,  πολύ – λίγο δεν έχει σημασία ,μπήκαμε στον  πλυντήριο της απαλλαγής μνήμης  και έχουμε γίνει  ροζ …..που λέει και ένα άσμα!!!

Σίγουρα φτάσαμε τελευταίοι και καταϊδρωμένοι στο να το μάθετε αλλά …!!!
Ο πλανήτης Γη σήμερα Τετάρτη 14 Μαρτίου έγινε φτωχότερος
Πέθανε  η καλύτερα έφυγε από τη ζωή ο αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ.
Του είχαν πει πως θα πεθάνει στα 23, έφτασε τα 76 και φυσικά έκανε πολλά στην διαδρομή με ΄΄ όπλο ΄΄ του την δύναμη ψυχής
 «Επειδή κάθε μέρα μπορεί να είναι η τελευταία μου, έχω την επιθυμία να αξιοποιώ στο έπακρο κάθε λεπτό», είχε δηλώσει σε ντοκιμαντέρ που έγινε για τη ζωή του.
Οι γνώσεις μου,  στον τομέα της επιστήμης της Φυσικής περιορισμένες, άρα ουδεμία σκέψη όποιας  κριτικής στο επιστημονικό έργο του ….
Υπάρχουν ειδικοί!!!
Οι εκτιμήσεις μου όμως για την ανθρώπινη παρουσία του ως παράδειγμα πορείας ενάντια στο  δεδομένο ,μπορούν και υπάρχουν!!!

Η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά
Ο τίτλος της ενότητας, άσχετος με το περιεχόμενο, αλλά τι σημασία έχει, όταν τόσοι πιο άσχετοι, έχουν μαζευτεί σε πιο σημαντικά πόστα, από όσο μια τρέχα γύρευε στήλη !!!
Είπαμε πως το σιδέρωμα είναι βαρετό ως εργασία, αλλά φτάνει τόσο τσαλάκωμα, που υιοθετήσαμε .
Είπαμε όχι κολλάρισμα αλλά δεν σημαίνει πως δεχόμαστε και ότι και όπως νάναι, αρκεί να μην σιδερώνουμε!!!
Αλλά και ως νοικοκυρές γαρ ξέρουμε πως του σιδερώματος προηγείται πλύσιμο και από τέτοιο ….χρειαζόμαστε και ιδιαίτερα πολύ,  γιατί όλοι από και σε όποιον χώρο και αν ανήκουμε , δεν έχουμε και πολλά πράγματα περί καθαριότητας του, να επιδείξουμε.
Πολιτικός χώρος , επιστημονικός χώρος επαγγελματικός αθλητικός μέχρι και των ΜΚΟ αλλά και των απλών συλλόγων κάτι ,αν ψάξουμε και μάλιστα όχι ενδελεχώς  απλά επιφανειακώς, θα  το βρούμε ….
Φυσικά το ΄΄τσαλάκωμα΄΄ μάλλον, δεν οφείλεται όπως πολλοί θα τρέξετε να φορτώσετε, στην τριών χιλιάδων και βάλτε ηλικία μας, ως έθνους .
Είπαμε πως είμεθα κάποιων χιλιετιών και ως εκ τούτου και το με πιέτες δέρμα,  αλλά μπάστα !!!
Τόσες και τόσες μέθοδοι τσιτώματος έχουν εφευρεθεί και κυριαρχήσει …
Κάτι άλλο νομίζω πως φταίει, που έχουμε τόσο τσαλακωθεί ως χώρα.
Μια χώρα που την… τσαλακώνουν  κατά πως θέλουν , όποτε θέλουν  όποιοι θέλουν , μέχρι και ο Ρουβίκωνας και τώρα και ο Ιβάν , τι μηνύματα στέλνει τόσο εκτός όσο όμως και εντός της επικράτειας της;
Με ευχολόγια (μπαρδόν πορδές )όπως έχουμε καταλάβει δεν …..κόβεται κανενός αέρας.
Οι άλλοι έφεραν τον δικό τους από την Λάρισα στις φυλακές Κορυδαλλού σε μια νύχτα και ο Τσίπρας, έστειλε τον Κουβέλη να πει στους γονείς των στρατιωτικών, πως δεν ξέρουν πότε θα τους επαναφέρουν στην χώρα .
Ας τελειώνουμε με όλων μας αυταπάτες και κυρίως με τις αυταπάτες του πολιτικού κόσμου.  
 Ας στηρίξουμε όλοι Ελλάδα. Εμείς, όχι οι απέξω.
Είναι  χρόνια τώρα σίγουρο, πως εμείς οι άνθρωποι κυριαρχήσαμε στον πλανήτη πατώντας επί πτωμάτων κάθε είδους μέχρι και του ίδιου μας του εαυτού .
Πάντοτε ζηλεύουμε, πληγώνουμε σκοτώνουμε και πάντα  στοχεύουμε εκεί, που δεν μπορούμε  να φτάσουμε αλλά και αναζητώντας ουρανούς που δεν μας ανήκουν .
Και κάποιοι εκτός αυτών των πάντοτε, τρέχουμε και νομίζουμε πως έτσι θα την γλυτώσουμε, αλλά και κάποιοι μένουν/με και ….  στο τέλος της  ημέρας τους/μας,  κάνουν/με ταμείο!!
Με ποιους είμαστε .
Μάλλον καλύτερα ας τολμήσουμε να πιάσουμε πλευρά και μην καλό είναι στην παρούσα φάση, να κάνουμε μια στάση στις Θερμοπύλες;
Εκεί κάποιοι δεν έτρεξαν αλλά έγιναν μια ασπίδα, κάτι λένε οι ιστορίες πως πέτυχαν και πως, ήταν και τότε τριακόσιοι …. !!!
Αλλά ενωμένοι!!!
Ρε τι είπε ….
Την ιστορία διάβασα κάπου, την γράφουν οι νικητές ..η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που την ιστορία την έγραψαν οι ηττημένοι !!
Ρε μπας και πρέπει να το ψάξουμε, μην και είχε απόλυτο δίκιο;
Και όπου ηττημένοι, μην πάει το μυαλό σας μόνο στα μέσα( που κάπως έτσι λέμε κάποιοι με ίσως  παρωπίδες πως ισχύει ) γιατί τις διεθνείς συμφωνίες, άλλοι χρόνια τώρα, τις έχουν κατά -παραβιάσει και εμείς ακόμη, νομίζουμε πως εφαρμόζονται κατά λέξη και ήταν με την πλευρά των ηττημένων αν κατανόησα ορθά, στις  παγκόσμιες συρράξεις
Κική Χεριστανίδου
Με το όσο και όποιο μου μυαλό, στα κάγκελα .
Με την ψυχή κουβάρι και την καρδιά πέτρα , με την ματιά στο χθες και το αυτί στο τώρα, αλλά το χέρι, χέρι,  στο έργο κάποιου, το οποίο όμως μοιράζεται μαζί σας γιατί έτσι νομίζει πως, ελαφρύνει το κατηγορητήριο, αλά Πάγκαλος κάτι δηλαδή …..
Μια φορά κι ένα καιρό.
Μια φορά κι έναν καιρό, λοιπόν, έγινε ο άνθρωπος.
Και μετά έγινε κι άλλος, κι άλλος, κι έγιναν πολλοί.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν ίδιοι μεταξύ τους. Υπήρχαν ψηλοί, κοντοί, όμορφοι, λιγότερο όμορφοι, έξυπνοι, λιγότερο έξυπνοι, υπήρχαν και μερικοί παράξενοι.
Οι άνθρωποι πάντα ήταν παιδιά. Τους άρεσε να παίζουν. Παίζαν
τα παιχνίδια τους. Παίζαν τη μαμά και τον μπαμπά. Παίζαν το σχολείο. Παίζαν το γιατρό. Παίζαν τους κλέφτες και τους αστυνόμους.
 Παίζαν χρηματιστήριο. Παίζαν οικονομία. Παίζαν πόλεμο. Παίζαν με λίγα λόγια , οργανωμένη κοινωνία.
Τα παιχνίδια τους στην αρχή ήταν απλά. Σιγά -σιγά άρχισαν να γίνονται πολύπλοκα. Είχαν ανάγκη από κανόνες. Συνήθως τους κανόνες τους κάναν οι δυνατοί. Οι άλλοι έπρεπε να τους μάθουν. Μερικοί δεν θέλαν να τους μάθουν και άλλοι δεν μπορούσαν. Τότε έγιναν οι ομάδες πρόληψης και καταστολής.
Γιώργος ΣΤ. Καπρίνης-

Κανένας διορισμός στις φυλακές Νικηφόρου από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΦΕΤΟΣ

Του Θωμά Μαργαρίτη, δικηγόρου, πρώην Δημάρχου Δράμας, τέως Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας και νυν Προέδρου του «Ομίλου Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ν. Δράμας» με την επωνυμία «Δραμινή φλόγα».

Στις 20-12-2017 ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, απάντησε σε ερώτηση της Βουλευτού κ. Κεφαλίδου (αριθμ.847/74/1-11-2017) για το τελικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των φυλακών Νικηφόρου και την πρόσληψη προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ ώστε επιτέλους να λειτουργήσουν.
Ο Υπουργός είπε ότι εκδόθηκε το 153/17 (Α΄198/21-12-2017) Προεδρικό διάταγμα ίδρυσης των φυλακών τον Οκτώβριο του 2017 (15 ολόκληρα χρόνια από την θεμελίωσή τους!!!) που ήταν απαραίτητο για την λειτουργία τους

Παραδέχθηκε ότι «κατά την διάρκεια αυτοψίας διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κτισθεί καθόλου το κτίριο επιμόρφωσης και επαγγελματικής αποκατάστασης που προβλεπόταν και μάλιστα είχε δημοπρατηθεί και ανατεθεί σε εργολάβο» και ότι «ζητήθηκε από την ΚΤΥΠ Α.Ε. που κατασκευάζει τις φυλακές  να ετοιμάσει χώρο οικογενειακής επικοινωνίας-συνάντησης κρατουμένων, χώρο παιδικού επισκεπτηρίου κρατουμένων και χώρο τηλεδιάσκεψης κρατουμένων. Επίσης επεσήμανε  ότι «εκκρεμούν και τα θέματα της υδροδότησης, της ηλεκτροδότησης, καθώς και της προμήθειας του εξοπλισμού του καταστήματος», παραδεχόμενος ότι  «από όλα τα παραπάνω  προκύπτει ότι οι εγκαταστάσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί …….» και ότι «η εποπτεύουσα κρατική εταιρία ΚΤΥΠ Α.Ε. δεν έχει παραλάβει το έργο ώστε να το παραδώσει με την σειρά του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης».

Ο κ. Κοντονής στην ίδια απάντηση άφησε ελπίδες ολοκλήρωσης των εργασιών αλλά και της λειτουργίας των φυλακών  με την πρόσληψη παράλληλα του απαιτούμενου αριθμού σωφρονιστικών υπαλλήλων από τον φετινό (2018) διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Συγκεκριμένα αναγράφει: «Ο ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  του Καταστήματος Κράτησης ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. ΗΔΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΣΕΠ το αίτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 600 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ……ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ»

Δήλωσε δηλαδή καθαρά ότι από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που θα  εξαγγελθεί φέτος  θα προσληφθούν οι υπάλληλοι των φυλακών Νικηφόρου.
Ταυτισμένος απόλυτα με τις δηλώσεις του κ. Κοντονή  εμφανίστηκε και ο  τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιανίδης που σε δηλώσεις του  τον Δεκέμβριο του 2017 εξήγγειλε ότι: «Αρχές του 2019 με την παράδοση του κτιρίου και τη πρόσληψη των εργαζομένων θα μπορούν να ξεκινήσουν οι φυλακές. Τόνισε μάλιστα ότι: «Τον Ιανουάριο του 2018 θα ξεκινήσει η κατασκευή του κτιρίου με ορίζοντα παράδοσης αρχές του 2019. Ταυτόχρονα μέσα στο 2018 θα τρέξει ο ΑΣΕΠ, ο διαγωνισμός δηλαδή που θα προκηρύξει το Υπουργείο Δικαιοσύνης μέσα στο 2018, ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΥΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ  ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2019 ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ».

Σαφέστατος και ο κ. Καραγιαννίδης. Εντός του 2018 θα ολοκληρωθούν τα έργα, θα γίνει και η πρόσληψη των υπαλλήλων μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2018, στον οποίο περιλαμβάνονται και οι θέσεις των εργαζομένων στις φυλακές του Νικηφόρου.
Μετά από όλα αυτά ΝΕΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ.
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΤΣΙ.
ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ.

Ο κ. Κοντονής που άλλα έγγραφα και προφορικά υποσχέθηκε με απαντήσεις του στη Βουλή για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και την πρόσληψη των υπαλλήλων στις φυλακές Νικηφόρου, ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ απάντησε έγγραφα σε ερώτηση της  Βουλευτού Σερρών κ. Αραμπατζή που επισυνάπτω (αριθμ. Πρωτ.935/9-2-2018).
Συγκεκριμένα αναγράφει:  «Τέλος, με το π.δ. 153/2017 (Α΄198/21-12-2017) ιδρύθηκε στο Δήμο  Παρανεστίου ……… το Κατάστημα Κράτησης Δράμας. Η διάρθρωση και οι αρμοδιότητές του καθορίζονται στο εν λόγω προεδρικό διάταγμα και θα ακολουθήσει η διαδικασία σύστασης θέσεων και στελέχωση αυτών. Η δυνατότητα στελέχωσης μέσω της προαναφερθείσας προκήρυξης, δεν ήταν εφικτή ……… Η λειτουργία του εν λόγω Καταστήματος θα ξεκινήσει μόλις οι εγκαταστάσεις που υπολείπονται ολοκληρωθούν και το Υπουργείο μας παραλάβει το Κατάστημα Κράτησης από την εποπτεύουσα κρατική εταιρία ΚΤΥΠ ΑΕ …….. και η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει παραλάβει το συγκεκριμένο έργο»

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Μας λένε με λίγα λόγια «ΞΕΧΑΣΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΛΕΓΑΜΕ, ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ, ΑΝ ΠΟΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ …… «ΓΕΦΥΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ» (κατασκευάζεται 16 ολόκληρα χρόνια), ΚΑΙ  ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
Δηλαδή στην «καπνοπούληση» ή στο «αγελαδοκούρεμα», όπως σκωπτικά έλεγε παλιά ο σοφός λαός μας, για κάτι που είτε δεν θα γίνονταν είτε θα αργούσε απελπιστικά.
Αμείλικτα επομένως είναι τα ερωτήματα:

1)    Αφού ο φετινός διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ δεν προέβλεπε έστω και μία πρόσληψη για τις φυλακές Νικηφόρου, γιατί τις εξάγγειλαν;
2)    Τι θα πούν τώρα στους άνεργους συμπολίτες μας στους οποίους δημιούργησαν ψεύτικες ελπίδες διορισμού στο δημόσιο;
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, υπέγραψε σήμερα, Τρίτη 13 Μαρτίου 2018, την απόφαση ενεργοποίησης της πρόσκλησης προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ για την «Προμήθεια και Τοποθέτηση Εξοπλισμού για την Αναβάθμιση Παιδικών  Χαρών των Δήμων της Χώρας» στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης Δήμων «ΦιλόΔημος ΙΙ».
Το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους δήμους της Χώρας για την υποβολή προτάσεων προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της ψυχαγωγίας των ανηλίκων. Το πρόγραμμα υλοποιείται έως την 31η Δεκεμβρίου 2019. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων ορίζεται η 31η  Μαΐου 2018.

Επιλέξιμες δαπάνες είναι:
•    Κάθε είδους δαπάνη που αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση του εξοπλισμού των παιδικών χαρών.
•     Κάθε είδους δαπάνη για την προμήθεια και τοποθέτηση ασφαλούς δαπέδου των παιδικών χαρών, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.
•    Κάθε είδους δαπάνη για την προμήθεια και τοποθέτηση κατάλληλου και επαρκούς φωτισμού, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.
Το ποσό χρηματοδότησης ανά δικαιούχο (δήμο) στην περιφερειακή ενότητα Δράμας διαμορφώνεται ως εξής:

ΔΗΜΟΣ    ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
Δοξάτου                      215.000,00
Δράμας                        233.000,00
Κάτω Νευροκοπίου     208.000,00
Παρανεστίου               204.000,00
Προσοτσάνης              213.000,00

20180310 152118

Το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Προσοτσάνης σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνου του Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης, δράση η οποία αφορούσε στην Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού. Πλήθος γυναικών, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και παρευρέθησαν στο Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης προκειμένου να ενημερωθούν για τον Καρκίνο του Μαστού αλλά και για να εξετασθούν. Η Διευθύντρια του Χειρουργικού-Ογκολογικού Τμήματος Μαστού του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κυρία Ροδονίκη Ιωσηφίδου μαζί με την επιστημονική ομάδα της, αποτελούμενη από χειρούργο μαστού, μαία, επισκέπτρια υγείας και ακτινοδιαγνώστριες εξέτασαν με ψηλάφηση καθ’ όλη της διάρκεια της ημέρας 70 γυναίκες του Δήμου Προσοτσάνης και οι τριάντα εξ αυτών υπεβλήθησαν σε ψηφιακή μαστογραφία στην κινητή μονάδα του Α.Ν.Θ. Θεαγενείου. Στην έναρξη της ομιλίας, χαιρέτησε την εκδήλωση ο Δήμαρχος Προσοτσάνης Άγγελος Λύσσελης και έπειτα πήρε το λόγο η κυρία Ιωσηφίδου η οποία αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης όσο αφορά στην ίαση του Καρκίνου του Μαστού, μίλησε για τους ανασταλτικούς παράγοντες της πρόληψης, για την αναγκαιότητα των εξετάσεων, τις εξεταστικές μεθόδους, τα συμπτώματα, τους τρόπους αντιμετώπισης και τους κινδύνους της ασθένειας. Ο λόγος της ήταν σύντομος και περιεκτικός, και με την επιστημονική της κατάρτιση και εμπειρία προέτρεψε όλες τις γυναίκες να πραγματοποιούν προληπτικούς ελέγχους. Ακολούθησε συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας οι παρευρισκόμενες έθεσαν τα ερωτήματά τους στην ιατρό και ενημερώθηκαν ακόμα πιο εμπεριστατωμένα και πρακτικά. Την ομιλία έκλεισε η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Προσοτσάνης, Ελένη Τσαούση. Ας ελπίσουμε ότι η δράση αυτή θα αποτελέσει αφορμή για ακόμη περισσότερες γυναίκες να εξετάζονται τακτικά.

20180310 111251

29104370

Εκδηλώσεις τιμής για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διοργάνωσε το Τμήμα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι εξής εκδηλώσεις:
6 Μαρτίου στο ΚΑΠΗ Δράμας,
7 Μαρτίου στο ΚΑΠΗ Χωριστής,
7 Μαρτίου στο παράρτημα ΚΑΠΗ Δράμας,
8 Μαρτίου στο ΚΗΦΗ Δράμας,
8 Μαρτίου Χοροεσπερίδα για όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ και του ΚΕΦΟ (Κέντρο Φροντίδας Οικογένειας),
12 Μαρτίου στο ΚΑΠΗ Ξηροποτάμου.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος δηλώνει: «Η δημοτική μας αρχή τίμησε και τιμά τις γυναίκες. Οι γυναίκες-μέλη των ΚΑΠΗ και του ΚΗΦΗ παραμένουν να είναι δυναμικές και σημαντικές για την κοινωνία μας. Όλες τους είναι αξιέπαινες για την εργατικότητά τους, την αγάπη και την αφοσίωση στις οικογένειές τους, την ευεργετική επιρροή σε κάθε σημείο της ζωής όλων μας. Προσέφεραν και προσφέρουν τα μέγιστα με κόπο και με μόχθο στην κοινωνία μας και στα πρόσωπά τους βλέπουμε ανθρώπους που η εμπειρία τους, η γλυκύτητά τους και το χαμόγελό τους αποτελούν απόδειξη ότι το σώμα μπορεί να γερνάει αλλά η ψυχή ποτέ. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου, κ. Αλέξη Παναγιωτίδη, στα μέλη του Δ.Σ. και στους υπαλλήλους του Νομικού Προσώπου που με ιδιαίτερη φροντίδα οργάνωσαν όλες αυτές τις εκδηλώσεις τιμής για τις γυναίκες».

28616346

28701410

Page 1 of 360