Επικαιροτητα
Rena Triantafullidou

Rena Triantafullidou

23804477 1895580350456324 1620025955 n

Πλήθος μαθητών από όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης των σχολικών μονάδων της Ελευθερούπολης,  συμμετείχαν στην εκδήλωση με τίτλο «Ταξιδεύουμε στη χώρα των δικαιωμάτων μας» που διοργάνωσαν χθες το πρωί  στον Δημοτικό Κήπο Ελευθερούπολης, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και ο Δήμος Παγγαίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Συγκεκριμένα στη δράση συμμετείχαν το 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης, το Δημοτικό Σχολείο Αμισιανών, το 1ο,3ο και 4ο Νηπιαγωγείο Ελευθερούπολης, το 1ο Νηπιαγωγείο Παγγαίου, τα Νηπιαγωγεία Πλατανοτόπου και Κοκκινοχώματος, καθώς και το ΓΕΛ, το ΕΠΑΛ και το Γυμνάσιο Ελευθερούπολης.
 23845244 1895581020456257 1889807477 n

Τα παιδιά συμμετείχαν σε βιωματικές και εικαστικές δράσεις προκειμένου να κατανοήσουν την έννοια «Δικαίωμα» καθώς και να αναγνωρίσουν τα δικαιώματά τους.
Αυτό που τονίστηκε κατά τη διάρκεια των ποικίλων δράσεων  από εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες που έδωσαν δυναμικό « παρών» ήταν το γεγονός ότι σ’ έναν κόσμο που ολοένα και περισσότερο δυσκολεύει τη ζωή των ίδιων των παιδιών του, βασικά αγαθά και έννοιες όπως τροφή, στέγη, εκπαίδευση, αγάπη, αλλά και αξίες όπως η φιλία, η ισότητα, η ανεκτικότητα, η συμπαράσταση, αποτελούν καθοριστικούς πυλώνες  στη ζωή ενός παιδιού και  απαραίτητες προϋποθέσεις για τη σωστή ανάπτυξή του.
 23804527 1612029938877783 86213894 n

Παράλληλα, στόχος όλων όσοι συμμετείχαν στη δράση ήταν να υπενθυμίσουν το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών στην παιδεία, στην ειρήνη, στην ισοτιμία, στην ελευθερία λόγου και έκφρασης, για να ακουστεί η φωνή τους σε όλο τον κόσμο, η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα δικαιώματα του παιδιού, καθώς και η ανάδειξη των σημερινών συνθηκών, αξιοποιώντας την ενεργή συμμετοχή ενηλίκων και παιδιών.
Στις 20 Νοεμβρίου 1989, η παγκόσμια κοινότητα δεσμεύτηκε να προστατεύσει τα δικαιώματα του Παιδιού, υιοθετώντας τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Από τότε, η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα των Παιδιών.
Η συγκεκριμένη Σύμβαση είναι το πρώτο παγκόσμιο δεσμευτικό κείμενο για τα δικαιώματα που όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν και περιλαμβάνει στοιχειώδεις αρχές για την ευημερία, την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών στα διάφορα στάδια της εξέλιξής τους.
 23805610 1895580517122974 275895929 n

To «παρών» στην εκδήλωση, εκ μέρους του Δήμου Παγγαίου έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος, Χρήστος Μποσμπότης και ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Καλλινικίδης ο οποίος συνεχάρη τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας για τη δράση, ενώ παράλληλα τόνισε ότι ο Δήμος στέκεται αρωγός στο σύνολο των πρωτοβουλιών των σχολικών μονάδων, στηρίζοντας σε κάθε περίπτωση, το πολύ σημαντικό έργο τους.
 Ο Δήμος Παγγαίου ευχαριστεί θερμά τον υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Παναγιώτη Παπάζογλου και  την υπεύθυνη Β’βάθμιας Εκπαίδευσης, Παναγιώτα Τσελεκτσίδου για την αγαστή συνεργασία.

23845056 1895581397122886 176803731 n

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κος Χρήστος Σπίρτζης  ζήτησε προθεσμία μίας (1) εβδομάδος, προκειμένου να απαντήσει στην επαναλαμβανόμενη ένα (1) χρόνο περίπου Επίκαιρη Ερώτηση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, η οποία  έπρεπε να συζητηθεί στη Βουλή.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον λοιπόν η Δραμινή κοινωνία και όχι μόνο, αναμένει την προσεχή Πέμπτη (30-11-2017) την θέση της κυβέρνησης για την προοπτική εξόδου της Δράμας και από την οδική απομόνωση, με ό,τι αυτό αρνητικά περιέχει.
Αυτό το μήνυμα κατά την ολιγόλεπτη ‘’συζήτηση’’ στη Βουλή για τη μη παρουσία του καθ’ ύλη αρμόδιου Υπουργού μετέφερε προς τον Βουλευτή, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκος Μαυραγάνης.
Ίδωμεν την προσεχή Πέμπτη…


ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
ΙΖ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Γ΄
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΓ΄
Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Αθήνα, σήμερα στις 23 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 09.37΄ συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων του Βουλευτηρίου η Βουλή σε ολομέλεια για να συνεδριάσει υπό την προεδρία του Ε΄ Αντιπροέδρου αυτής κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΥ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αρχίζει η συνεδρίαση.
……………
Επίσης, η πρώτη επίκαιρη ερώτηση με αριθμό 261/10.11.2017 του πρώτου κύκλου της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου 2017 του Βουλευτή Δράμας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημητρίου Κυριαζίδη, προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, σχετικά το ζήτημα της οδικής σύνδεσης της Δράμας με την Εγνατία Οδό και τους κάθετους άξονες δεν θα συζητηθεί μετά από συνεννόηση του Υπουργού με τον Βουλευτή.
……………
Τον λόγο έχει ο κ. Κυριαζίδης.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Ύστερα περίπου από έναν χρόνο και από πέντε αναβολές, ενημερώθηκα χθες ότι επιτέλους η συζήτηση αυτής της επίκαιρης ερώτησης που αφορά τη σύνδεση της Δράμας -εννοώ οδικά με την Εγνατία- θα γινόταν σήμερα. Είπα: «Δόξα τω Θεώ, επιτέλους μετά από έναν χρόνο θα πάρουμε κάποια συγκεκριμένα στοιχεία, θα υπάρξει κάτι πιο συγκεκριμένο από πλευράς της Κυβέρνησης».
Ενημερώθηκα -και ευχαριστώ τον παριστάμενο Υπουργό- ότι του ανατέθηκε αυτή η «αποστολή» λόγω προβλήματος που είχε ο κ. Σπίρτζης. Με την έννοια ότι προέκυψαν, όπως μου είπαν, καινούργια δεδομένα και στοιχεία, ζητήθηκε να γίνει η συζήτηση την επόμενη Πέμπτη.
Κύριε Υπουργέ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα περιμένουν όλοι οι Δραμινοί αυτήν την εξέλιξη. Μακάρι να είναι θετική. Γι’ αυτό είμαστε εδώ και σας ευχαριστώ που πήρατε αυτή τη θέση. Παρακαλώ, αν θέλετε, να πείτε κάτι για να τους ενημερώσουμε,  διότι πράγματι υπάρχει αυτό το διαρκές και μεγάλο ζήτημα.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Κύριε Μαυραγάνη, έχετε τον λόγο.  
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ (Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών):  Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε Βουλευτά, ευχαριστώ καταρχήν για την ερώτηση. Πράγματι είναι ένα ζήτημα που αφορά μια πολύ ταλαιπωρημένη κατασκευή, αλλά και μελέτη πριν από την κατασκευή που συνολικά η πολιτεία, θα έλεγα, έχει αδρανήσει για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
Όπως ξέρετε, η αρμοδιότητα γι’ αυτές τις μελέτες, μετά από κάποιες ημιτελείς προσπάθειες που έγιναν, έχει ανατεθεί στην Εγνατία Οδό πια από τον Δεκέμβριο του 2014 και μετά με μια νέα υπουργική απόφαση μετά τις αρχές του 2016 κ.λπ.
Η δική μου πληροφόρηση είναι ότι προχωρούν οι μελέτες. Ειδικά στο σκέλος εκείνο που αφορά την παράκαμψη της Καβάλας, είναι σε τελική φάση. Επειδή, όμως, στα υπόλοιπα τμήματα υπάρχει η διάθεση να εξευρεθούν περαιτέρω κονδύλια για να ολοκληρωθούν οι μελέτες και πιθανόν να χρειαστεί σε κάποια σημεία του αισθητικού δάσους μια διαφορετική χάραξη, υπάρχουν κάποια νέα στοιχεία που αφορούν κυρίως στην εξεύρεση πόρων για τις μελέτες αυτές. Αυτός είναι ο λόγος που και ο Υπουργός θέλει να συζητηθεί την άλλη εβδομάδα, για να μπορέσουν να δώσουμε ουσιαστικές πληροφορίες προς τον δραμινό λαό.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Κύριε Υπουργέ, υπάρχει και το άλλο κομμάτι της σύνδεσης που αφορά τη Δράμα …
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Κύριε Κυριαζίδη, θα τα πείτε στην ερώτησή σας. Τώρα δεν γίνεται η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Περιμένω την επόμενη Πέμπτη, λοιπόν, την απάντηση του κυρίου Υπουργού.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Οπότε θα τα πείτε όταν έρθει η ώρα της ερώτησης.

Thursday, 23 November 2017 20:45

ΧΙΛΙΩΤΗΣ ΔΡΑΜΑ 1986 – ΧΑΝΘ

Ένα παιχνίδι που παρά τα προβλήματα πρέπει να κερδηθεί.
Η ΕΡΤ 3 αφιέρωμα στην ομάδα

Το Σάββατο στις 18:00 στο ΑΠΚ Κραχτίδης η Δραμινή ομάδα θα παλέψει για τους δύο βαθμούς που έχει τόσο πολύ ανάγκη με αντίπαλο την ΧΑΝΘ που προέρχεται από δύο εκτός έδρας νίκες με Φοίβο και Καματερό. Παρά τα προβλήματα όλοι ελπίζουν ότι με καλό παιχνίδι, με την συμπαράσταση του κόσμου και με διαιτησία που θα σταθεί στο ύψος της, μπορούν οι Δραμινοί να πάρουν δύο πολύτιμους βαθμούς για την συνέχεια μια και η παραμονή θα παιχτεί τον Μάιο σε αγώνες PLAY OUT μεταξύ των 4 τελευταίων ομάδων. Ο Σάκης Βαλαβάνης περιμένει να δει έτοιμο στο γήπεδο τον Βασίλη Κουρουτζίδη που ταλαιπωρείται 3 εβδομάδες με σοβαρό διάστρεμμα, ενώ στη σύνθεση της ομάδας επανέρχεται και ο Ανέστης Κοβογλανίδης που από την αρχή της σαιζόν κάνει πολύ σοβαρά παιχνίδια.
Την Παρασκευή η μεγάλη φετινή απώλεια για τους Δραμινούς ίσως ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της ομάδας Αλέξανδρος Ιακωβίδης θα χειρουργηθεί και όλοι εύχονται στον δραμινό καλή ανάρρωση και σύντομα γερός πάλι κοντά στην ομάδα.
Συνεργείο της ΕΡΤ3 βρέθηκε στο Κραχτίδης όπου με πλάνα από την προπόνηση και συνεντεύξεις από προπονητές και στελέχη του συλλόγου θα πραγματοποιήσει ένα αφιέρωμα που θα προβληθεί την Παρασκευή 18:00 στην εκπομπή  ΄΄Ο κόσμος των σπορ΄΄.

O Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Δράμας εκπροσωπώντας όλους τους εργαζόμενους των δήμων του νομού (Δράμας, Δοξάτου, Κάτω Νευροκοπίου, Παρανεστίου και Προσοτσάνης) εκφράζει τη βαθιά λύπη του για τα θύματα της φονικής πλημμύρας στη Δυτική Αττική και τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες αυτών.
Με σύνθημα “όλοι για ένα σκοπό” και με αισθήματα αμέριστης συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους πλημμυροπαθείς των περιοχών που επλήγησαν, ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Δράμας καλεί σε δράση συνεργασίας για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης όλους τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς, τις αρχές του τόπου, τους επιστημονικούς, επαγγελματικούς και επιχειρηματικούς συλλόγους και φορείς, το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δράμας, τα πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία, τα συλλογικά και συνδικαλιστικά όργανα, καθώς και τον Ερυθρό Σταυρό, επιχειρηματίες και ιδιώτες.
Για το σκοπό αυτό, σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό Star Βορείου Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί τηλεοπτικός μαραθώνιος δράσης, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να κάνει γνωστή την προσφορά του με την παρουσία του.
Για τον εύρυθμο συντονισμό και οργάνωση της δράσης αλληλεγγύης της συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης, παρακαλούνται ενδιαφερόμενοι φορείς, σωματεία και σύλλογοι που επιθυμούν τη συνεργασία, να απαντήσουν με ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ή στα τηλ. 6955333475, 6944328213, 6977650443 δηλώνοντας ονοματεπώνυμο εκπροσώπου και στοιχεία επικοινωνίας, το δυνατόν συντομότερα και έως την Κυριακή 26 Νοεμβρίου για τη συμμετοχή τους στη δράση.
Τέλος, εκφράζουμε τον θαυμασμό και τη συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης των πληγεισών περιοχών και ειδικότερα των Δήμων Μάνδρας-Ειδυλλίας, Ελευσίνας και Μεγάρων, όπου με τα μέσα που διαθέτουν βρίσκονται αδιάκοπα στην πρώτη γραμμή της διαχείρισης και καταστολής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες τους.
ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΚΟΠΟ

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι και παραμένει ένας από τους βασικούς πυλώνες στήριξης και προσφοράς στην τοπική κοινωνία.

Με τιμή και εκτίμηση,
για το Δ.Σ. του συλλόγου


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Σοφία Μαχαιρίδου           

 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κίμων Τσαπρασίδης

Κατασχέθηκαν πάνω από 1,5 κιλό ακατέργαστης κάνναβης και κλώνων κάνναβης

Συνελήφθη χθες (22-11-2017) το πρωί, σε χωριό της Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 43χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 43χρονο, διότι εντόπισαν στην κατοχή και την οικία του:
•    4 βάζα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 220,3 γραμμαρίων
•    1.440 γραμμάρια κλώνων κάνναβης στο στάδιο της αποξήρανσης
•    2 αυτοσχέδια τσιγάρα με ακατέργαστη κάνναβη

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Οι δράστες κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, παράνομη υλοτομία και παράνομη κατασκήνωση κατά περίπτωση

2

Συνελήφθησαν χθες (21-11-2017) το μεσημέρι, σε δασική περιοχή του Παρανεστίου Δράμας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παρανεστίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας 44 49, 50, 51, 53 και 70 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, παράνομη υλοτομία και παράνομη κατασκήνωση κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε συνεργασία με υπαλλήλους του Δασαρχείου Δράμας, εντόπισαν τους δράστες να προβαίνουν σε παράνομη ανασκαφή για την ανεύρεση χρυσού – θησαυρού, με τη χρήση του απαραίτητου εξοπλισμού – εργαλείων.

Πλησίον του χώρου ανασκαφής, βρέθηκαν σκηνές και ένα αυτοσχέδιο κατάλυμα, τα οποία είχαν εγκαταστήσει – κατασκευάσει οι δράστες για τη διαμονή τους και την αποθήκευση του εξοπλισμού τους.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι είχαν προβεί σε παράνομη υλοτομία, χρησιμοποιώντας τα ξύλα για την τοποθέτηση υποστυλωμάτων στο όρυγμα, καθώς και για καύση.

Στο χώρο της παράνομης ανασκαφής βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
•    πλήθος σκαπτικών και διαφόρων άλλων εργαλείων (τσεκούρια, φτυάρια, αλυσοπρίονο, πριόνια κ.λ.π.)
•    1 βενζινοκίνητη γεννήτρια
•    3 ηλεκτρικά εργαλεία
•    3 ζευγάρια γάντια εργασίας
•    7 φακοί
•    4 προβολείς
•    2 δοχεία με βενζίνη
•    είδη κατασκήνωσης
•    7 κινητά τηλέφωνα
•    4 συσκευές επικοινωνίας
•    1 κυνηγετικό όπλο
•    8 κυνηγετικά φυσίγγια

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των δραστών, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν:
•    Στην οικία του 50χρονου, ένας (1) ανιχνευτής μετάλλων και ένα (1) οξειδωμένο νόμισμα, το οποίο θα αποσταλεί για εξέταση στην αρμόδια εφορία αρχαιοτήτων.
•    Στην οικία του 44χρονου, ένα (1) κυνηγετικό όπλο και 130 κυνηγετικά φυσίγγια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

3

4

20217109 340347216432885 1362710992 n

Γνωρίζεται ότι τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας πραγματοποίησε Τακτική Συνεδρίαση [10.00΄-13.00΄] στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας. Ακολουθώντας τη πάγια τακτική του να βρίσκεται κοντά στα κατά τόπους μέλη σε όλο το γεωγραφικό εύρος της Περιφέρειας Α.Μ.Θ, το Δ.Σ κατέγραψε τα τοπικά υπηρεσιακά ζητήματα των μελών, καθώς και τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υφιστάμενες υπηρεσίες της Δ.Α Καβάλας.

Συγκεκριμένα, στη κοινή συνάντηση του Δ.Σ. που ακολούθησε με τον Διευθυντή Αστυνομίας Καβάλας Ταξίαρχο κ. ΓΚΡΑΝΑ Γεώργιο, τον Υποδ/ντη-βοηθό Δ/ντή της Δ.Α Καβάλας Α/Υ κ.ΣΙΜΟΥΔΗ Κων/νο, τον Υπασπιστή Α/Α΄ κ.ΚΟΨΙΔΑ Αθανάσιο και τον συνεργάτη αυτού Υ/Α΄ κ.ΚΑΡΚΑΛΑΚΗ Ανδρέα, τον Διοικητή Τροχαίας Καβάλας Α/Α΄ κ.ΤΣΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ Βασίλειο, τον Διοικητή Ασφάλειας Καβάλας Α/Α΄ κ.ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗ Βασίλειο, τον Αναπληρωτή Δ/τη Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας Α/Β΄ κ.ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ Σάββα, τον Αναπληρωτή Δ/τη Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης Α/Β΄ κ.ΤΣΟΥΛΟΓΛΟΥ Κυριάκο και τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης Α/Β΄ κ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ Παναγιώτη έγινε αναφορά σε θέματα που σχετίζονται με την υπηρεσιακή καθημερινότητα, όπως η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού και οχημάτων, συνδυαστικά με τις υψηλές αστυνομικές απαιτήσεις λόγω της νευραλγικής θέσης του Νομού Καβάλας, αφού παράλληλα αποτελεί και τουριστικό προορισμό τη θερινή περίοδο [αεροδρόμιο, λιμάνι, Εγνατία Οδός κλπ].  

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Α.Μ&Θ & Γ΄ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α Α/Υ κ.ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣ Αναστάσιος αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους Αξιωματικούς για τη θερμή υποδοχή και παρουσία τους, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του πρόσφατου Τακτικού Συνεδρίου της Π.Ο.ΑΞΙ.Α στην Καλαμάτα [23&24/10/2017]. Στη συνέχεια ενημέρωσε για τα τρέχοντα συνδικαλιστικά θέματα, έδωσε ειδικές διευκρινήσεις για το νέο μισθολόγιο, τις διεκδικήσεις μας για επίλυση του «μπλοκαρίσματος» της επετηρίδας Αξιωματικών Τ.Ε.Μ.Α, την αναγκαιότητα νέας νομοθετικής ρύθμισης τόσο για την ιεραρχική εξέλιξη Ανθ/μων-Υπαστυνόμων του Ν.3686/2008 με την άρση των αδικιών του ισχύοντος βαθμολογίου, όσο και για την κατοχύρωση – συμπλήρωση 35ετίας & παροχή δυνατότητας παραμονής στο Σώμα όλων των Αξιωματικών [αποφυγή ανεπιθύμητης πρόωρης αποστρατείας]. Τέλος, το Δ.Σ υπογράμμισε ότι βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στα στελέχη του Σώματος και θα συνεχίσει να «ενοχλεί» με τις παρεμβάσεις του, ώστε να δρομολογηθούν οι δέουσες λύσεις και να διασφαλίζεται η εργασιακή ειρήνη των συναδέλφων μας

Ξεκινά την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12η μεσημβρινή, η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή εργοδοτών στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Πρόγραμμα  επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών».

Από τις 15.000 θέσεις, οι 5.000 αφορούν αποκλειστικά σε εγγεγραμμένους ανέργους δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).  
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) και γενικά σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι:
•    Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών (3) μηνών πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2
•    Μακροχρόνια άνεργοι, ήτοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα μηνών μέχρι την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2
•    Εγγεγραμμένοι άνεργοι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), κατά την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2, για τους οποίους δεν απαιτείται χρονικό διάστημα εγγεγραμμένης ανεργίας
•    Άνεργοι ηλικίας 30 έως 49 ετών εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον μιας ημέρας πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2, ωφελούμενοι του Προγράμματος «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής» (Πρόσκληση 2 /2016) της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ ΑΠΚΟ (Αριθμ. Πρωτ. 6.14727/5.12558/29.11.2016), που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τόσο τη θεωρητική κατάρτιση όσο και την πρακτική άσκηση.
Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται σε 12 μήνες.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής, σε μείωση του προσωπικού της. Επίσης, μετά τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις οι οποίες θα προσλάβουν μη μακροχρόνια ανέργους, δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό (προϋπάρχον και επιχορηγούμενο) για τρεις ακόμα μήνες (χωρίς επιχορήγηση). Οι επιχειρήσεις που θα απασχολήσουν μακροχρόνια ανέργους και εγγεγραμμένους ανέργους δικαιούχους του ΚΕΑ δεν δεσμεύονται από τη συγκεκριμένη διάταξη.

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται:
1.    στο ποσό των 15 ευρώ για την πρόσληψη  εγγεγραμμένων ανέργων που διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2, και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα
2.    στο ποσό των 18 ευρώ για την πρόσληψη  μακροχρόνια ανέργων που διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα μηνών πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2,  και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα
3.    στο ποσό των 22 ευρώ για την πρόσληψη εγγεγραμμένων ανέργων δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), χωρίς τα κατώτατα χρονικά όρια ανεργίας των δύο προηγούμενων περιπτώσεων (1,2) και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα
4.    στο ποσό των 15 ευρώ για την πρόσληψη   εγγεγραμμένων ανέργων, ηλικίας 30 έως 49 ετών, ωφελούμενων του Προγράμματος «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής» (Πρόσκληση 2 /2016) της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ ΑΠΚΟ (Αριθμ. Πρωτ. 6.14727/5.12558/29.11.2016), που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τόσο τη θεωρητική κατάρτιση όσο και την πρακτική άσκηση και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα.

Οι επιχειρήσεις που διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής – εντολή κενής θέσης – υπεύθυνη δήλωση, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr).

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης είναι η ενδιαφερόμενη επιχείρηση να είναι Πιστοποιημένος χρήστης στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (εφόσον έχει παραλάβει κλειδάριθμο από το ΚΠΑ2 της περιοχής της) και διαθέτει κωδικούς πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό). Η επιχείρηση που ενδιαφέρεται να απασχολήσει επιδοτούμενο προσωπικό σε υποκατάστημά της, θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση-υπαγωγής στο ΚΠΑ αρμοδιότητας του υποκαταστήματος.

Υπενθυμίζουμε ότι πέραν της πάγιας διαδικασίας υπόδειξης υποψηφίων μέσω των εργασιακών συμβούλων του ΟΑΕΔ, ο Οργανισμός  δίνει την δυνατότητα στους εργοδότες – επιχειρήσεις να αναζητούν οι ίδιοι τους υποψηφίους για πρόσληψη ανέργους  απευθείας μέσα από τις ηλεκτρονικές του υπηρεσίες, που δίνουν πρόσβαση στα στοιχεία βιογραφικού σημειώματος των εγγεγραμμένων στα μητρώα του ανέργων, µε βάση την ειδικότητά τους, την περιοχή στην οποία διαμένουν, αλλά και σε πληροφορίες για την εργασιακή εμπειρία, το επίπεδο εκπαίδευσης και τις δεξιότητες του ανέργου.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης του ΟΑΕ∆, να διαθέτουν συμπληρωμένο Ατομικό Σχέδιο Δράσης, να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους µέλους της ΕΕ ή ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα µας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα. Καλούνται να συμπληρώσουν ή να επικαιροποιήσουν το Βιογραφικό τους Σημείωμα, είτε ως πιστοποιημένοι χρήστες µε τη χρήση κλειδαρίθμου µέσω των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών, είτε µε τη συνεργασία Εργασιακού Συμβούλου στα ΚΠΑ2 ΟΑΕ∆.

Η δαπάνη για την εφαρμογή του προγράμματος θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ.
Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο ανωτέρω πρόγραμμα περιγράφονται αναλυτικότερα στη σχετική Δημόσια Πρόσκληση που είναι αναρτημένη στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας ζητήσαμε να συζητηθεί το μείζον θέμα του Κολυμβητηρίου.
Ο κ. Μαμσάκος και η παράταξή του θεώρησαν ότι δεν άξιζε να γίνει ουσιαστική συζήτηση για το θέμα και απέρριψαν το αίτημα μας.  

Παρόλα αυτά, εμείς θέσαμε τα παρακάτω ερωτήματα:
-Ποιος και γιατί έκρυβε εδώ και 9 μήνες την έκθεση της Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κτηρίων που προειδοποιούσε για την πιθανή πτώση τμημάτων του κτηρίου στο εσωτερικό; (Όπως τελικά συνέβη!!!)
-Γιατί με την εγκληματική τους αδιαφορία έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών στο Κολυμβητήριο;
-Ξεκίνησαν οι εργασίες επισκευής και συντήρησης;  αν ναι, γιατί γίνονται με κλειδωμένες τις πόρτες και ποιος μηχανικός τις επιβλέπει;
-Πότε θα ανοίξει και πάλι το Κολυμβητήριο και θα τεθεί στη διάθεση των Δραμινών;
-Θα υπάρχει διαβεβαίωση ότι είναι ασφαλές για τα παιδιά;

Αντί απαντήσεων στα ερωτήματα που απασχολούν όλους σχεδόν τους Δραμινούς, από την πλευρά της συμπολίτευσης είχαμε μόνο κραυγές, προκλήσεις και ανακρίβειες.
Αυτοί που με τις πολιτικές τους εδώ και 20 χρόνια έχουν καταδικάσει τη Δράμα, εξακολουθούν, αμετανόητοι, να κοροϊδεύουν τους πάντες και να αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Τα ερωτήματα παραμένουν και σύντομα θα αναγκαστούν να τα απαντήσουν.

Στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο αποκαλύφθηκε για μια ακόμη φορά ότι ο κ. Μαμσάκος δεν αναγνωρίζει κανένα δικαίωμα των εργαζομένων, αν δεν υπάρχει πολιτικό όφελος γι’ αυτόν και την παράταξή του.
Σειρά είχαν οι συμβασιούχες καθαρίστριες των σχολείων. Αν και είναι οι χαμηλότερα αμειβόμενες του Δήμου, είδαν κι αυτές το σκληρό πρόσωπο του κ. Μαμσάκου, ο οποίος, με εντελώς ανάρμοστη συμπεριφορά, αφού τις άφησε να περιμένουν τρεις ώρες, δεν έδωσε τελικά απάντηση στο αίτημά τους. Αντί απάντησης, δέχτηκαν τις έμμεσες απειλές για απολύσεις, επειδή τόλμησαν να έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ζητήσουν να τις δοθούν αυτά που σύμφωνα με την νομοθεσία δικαιούνται, δηλαδή τις παροχές που δίνονται σε όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Όσο για τα θέματα της Ονειρούπολης, οι παλινωδίες της Δημοτικής Αρχής του κ. Μαμσάκου συνεχίζονται, με τις ακυρωμένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούν την διοργάνωση της εκδήλωσης να πάνε και να έρχονται, ενώ η οσμή σκανδάλου είναι έντονη.
Επειδή, όμως, θεωρούμε ότι δεν είναι κατάλληλη η ώρα να βγάλουμε "τα άπλυτα στη φόρα", αφού είμαστε μόλις 12 ημέρες πριν την έναρξη της Ονειρούπολης, που εμείς ως Δημοτική Αρχή την απογειώσαμε, όλα τα σχετικά θα έρθουν στο φως μετά το τέλος της εκδήλωσης.
Προς το παρόν, ευχόμαστε να πάνε όλα καλά!!!

Page 1 of 321