Επικαιροτητα
Rena Triantafullidou

Rena Triantafullidou

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ, το βιβλιοπωλείο ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ,
ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΔΡΑΜΑΣ
και η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΡΑΜΑΣ (Ο.Κ.Δ.) σας προσκαλούν
σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα,
με αφορμή το νέο βιβλίο της ΛΕΝΑΣ ΔΙΒΑΝΗ
Τ Ι Ε Μ Α Θ Α Π Ε Ρ Π Α Τ Ω Ν Τ Α Σ
Σ Τ Ο Ν Κ Ο Σ Μ Ο
την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 7.30 μ.μ.
στη μεγάλη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου.
Με τη ΛΕΝΑ ΔΙΒΑΝΗ θα συνομιλήσει
ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ, δάσκαλος και μέλος της Ο.Κ.Δ.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό
και η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Περίληψη
Όταν τελειώσεις σχολείο και πανεπιστήμιο, φίλε αναγνώστη, ένας τρόπος υπάρχει να συνεχίσεις την εκπαίδευσή σου: να ξεβολευτείς. Να αφήσεις τον καναπέ και να αρπάξεις σακίδιο, μποτάκια και διαβατήριο. Να αγαπήσεις τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τις άγνωστες λέξεις, τον ύπνο σε σκηνή, τις παράξενες φάτσες, τις αναπάντεχες συναντήσεις. Να φτάσεις στην εκρηκτική Βενεζουέλα του ετοιμοθάνατου Τσάβες, στη σέξι Κούβα όπου όλα αλλάζουν εκτός από τη λατρεία του Τσε, στην προβιομηχανική Αιθιοπία των κομμένων κλειτορίδων, στο Βιετνάμ όπου ο σκύλος είναι σπουδαίος μεζές, στη Γη του Πυρός όπου ο Δαρβίνος εμπνεύστηκε τη θεωρία του, στη Νέα Ζηλανδία των Μαορί όπου το νερό τρέχει ανάποδα, για να δεις τον κόσμο ανάποδα: όχι μόνο πόλεις, που είναι σκέτη βιτρίνα – για να δεις όλη την αλήθεια, πρέπει να πας και στα χωριά και στα βουνά. Μην τρομάζεις, δεν χρειάζεται να είσαι αθληταράς. Όποιος θέλει να ανεβεί ανεβαίνει.

Εγώ το πρωτόκανα πριν από δεκαέξι χρόνια – θα δεις πώς και γιατί. Αποφάσισα λοιπόν να κλείσω σ’ ένα βιβλίο τις πιο αστείες, μαύρες, απροσδόκητες ιστορίες που με συνάντησαν όσο περπατούσα στα βουνά και στις πόλεις του κόσμου. Είπα να σου διηγηθώ τι έπαθα και τι έμαθα, μήπως την επόμενη φορά έρθεις κι εσύ.

Δεν καθόμαστε να κοιτιόμαστε!!!

Του Θωμά Μαργαρίτη, δικηγόρου, πρώην Δημάρχου Δράμας, τέως Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας και νυν Προέδρου του «Ομίλου Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ν. Δράμας» με την επωνυμία «Δραμινή φλόγα».

Είναι γνωστό σε όλους ότι με τις παρεμβάσεις και τις πιέσεις εδώ και ενάμιση χρόνο, του «ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ Ν.ΔΡΑΜΑΣ» με την επωνυμία «Δραμινή Φλόγα» της οποίας είμαι Πρόεδρος,  έγιναν κάποιες παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης από την Αντιπεριφέρεια Σερρών των πλέον επικινδύνων  τμημάτων του δρόμου προς Αμφίπολη  που είναι   απαράδεκτος.
Είναι επίσης γνωστό ότι επειδή αυτές οι παρεμβάσεις θα ήταν ελάχιστες γιατί η εργολαβία αφορούσε ασφαλτοστρώσεις σε όλο το επαρχιακό δίκτυο του Ν. Σερρών, πιέσαμε και πετύχαμε στις 12 Σεπτεμβρίου 2017 να γίνει  νέα κατεπείγουσα εργολαβία ύψους 1.000.000 ευρώ αποκλειστικής βελτίωσης-συντήρησης όλων των 27,5 χιλιομέτρων από Μαυρολεύκη μέχρι το τέλος της Παλαιοκώμης. Και αυτό γιατί από εκεί μέχρι την Αμφίπολη και την έξοδο στην Εγνατία, ο δρόμος είναι σχετικά καλός και δεν χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις. Ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρία «Γ. Ταϊρης ΑΒΕΕ». Η έναρξη των εργασιών θα γίνει μετά το Πάσχα και θα ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι, δηλαδή σε λίγους μήνες. Όλα αυτά έγιναν γιατί γνωρίζαμε ότι ακόμα «μελετάται» η νέα χάραξη κάθετου άξονα προς Αμφίπολη. Τίποτα δεν ήταν έτοιμο για κατασκευή, όπως κάποιοι αφελώς ή αναληθώς ισχυρίζονταν στην Δράμα. Αυτό φάνηκε από την ανυπαρξία υπόσχεσης του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στο διευρυμένο περιφερειακό συμβούλιο αλλά και από τις δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού κ. Σπίρτζη στη Βουλή που είπε ότι τώρα «θα χρηματοδοτήσει τις υπολοιπόμενες μελέτες», χωρίς να υπάρχει ορίζοντας έναρξης της κατασκευής. Η νέα χάραξη και η χρηματοδότηση της κατασκευής είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και κανενός άλλου.
Έτσι λοιπόν:
Α) ΟΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν από την ανάδοχο εταιρία «ΔΕΥΚΩΝ Α.Ε.» ασφαλτοστρώθηκαν συνολικά 1350 μέτρα περίπου  στα σημεία που οι επεμβάσεις ήταν απαραίτητες. Επίσης αποκαταστάθηκαν – επιδιορθώθηκαν σημεία στα οποία παρατηρούνταν καθίζηση του οδοστρώματος. Συγκεκριμένα ασφαλτοστρώθηκαν α) 80 περίπου μέτρα στην γέφυρα της Παλαιοκώμης, β) 130 περίπου μέτρα έξω από το Ροδολίβος, γ) 900 περίπου μέτρα στην Ν. Μπάφρα και δ) 450 μέτρα περίπου στην Πρώτη. Διαγραμμίσθηκαν  όλα τα τμήματα που ασφαλτοστρώθηκαν. Όσοι κυκλοφόρησαν πρόσφατα είδαν την μεγάλη διαφορά μεταξύ φθαρμένου και αποκατασταθέντος και διαγραμμισθέντος οδοστρώματος.
Β) Η ΝΕΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΤΟΥ 1.000.000 ΕΥΡΩ  ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ.
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην δημοπρασία και την επικοινωνία που είχαμε με τον εκπρόσωπο  της αναδόχου εταιρίας κ. Γεώριο Ταϊρη προβλέπεται να γίνουν σε όλο το μήκος των 27,5 χιλιομέτρων, εκτός αυτών  που φέτος ασφαλτοστρώθηκαν οι παρακάτω εργασίες που αποτελούν το βασικό αντικείμενο της εργολαβίας: α) Η επισκευή-συντήρηση τμημάτων του οδοστρώματος που παρουσιάζουν τοπικές φθορές, η επούλωση λάκκων, παραμορφώσεων, ρηγματώσσεων, καθιζήσεων και τροχοαυλακώσεων, β) Η αποκατάσταση ερεισμάτων, όπου κρίνεται απαραίτητο, γ) ο καθορισμός των ερεισμάτων και των τάφρων (κοπή δένδρων, χαρτων κ.λ.), δ) Η τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας, όπου κρίνεται απαραίτητο, ε) Η οριζόντια διαγράμμιση του οδοστρώματος και στ) Η κατακόρυφη σήμανση (πινακίδες επί στύλων) της οδού.
Με δεδομένο ότι με την περσινή εργολαβία αποκαταστάθηκαν τα πλέον φθαρμένα και ακατάλληλα τμήματα του οδοστρώματος, αναμένεται με την νέα εργολαβία να γίνου εκτεταμένες παρεμβάσεις βελτίωσης και συντήρησης. Η νέα εργολαβία θα ξεκινήσει  μετά το Πάσχα (τέλος Απριλίου-αρχές Μαϊου) όπως είπαμε και οι εργασίες θα κρατήσουν σύμφωνα με τις προβλέψεις 20 με 25 ημέρες και θα ολοκληρωθούν πριν το καλοκαίρι. Θα γίνουν επιτέλους και οι απαραίτητες σημάνσεις και διαγραμμίσεις σε όλο το μήκος των 27,5 χιλιομέτρων για να ξέρουμε  επιτέλους που κινούμαστε και να μην καταλήγουν τα αυτοκίνητά μας στους παρακείμενους χωματόδρομους αφού οδηγούμε στα τυφλά, ιδιαίτερα όταν υπάρχει κακοκαιρία.
Γ) ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΘΟΡΩΝ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ (ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ) ΝΕΟΣ ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ
Από πέρυσι που ξεκινήσαμε τον αγώνα βελτίωσης του δρόμου, αναδείξαμε την ανάγκη συντήρησής του για πάντα. Ο μόνος σίγουρος, νόμιμος και μόνιμος τρόπος συντήρησης είναι η υπογραφή συνεργασίας-προγραμματικής συμβάσεως μεταξύ των Περιφερειών ΑΜ-Θ και Κεντρικής Μακεδονίας (Διαπεριφερειακή συνεργασία-προγραμματική σύμβαση) με την οποία θα καθορίζονται οι όροι οικονομικής συνδρομής έκαστης Περιφέρειας (δια των Αντιπεριφερειών Δράμας και Σερρών) για την εις το διηνεκές συντήρηση και βελτίωση του δρόμου που βρίσκεται εντός του Ν. Σερρών, αλλά  εξυπηρετεί μαζί με τους κατοίκους του Δήμου Αμφίπολης, όλους τους κατοίκους του Ν. Δράμας. Οι Δραμινοί χρησιμοποιούν τον δρόμο αυτό ως την συντομοτέρα έξοδο προς την Θεσσαλονίκη δια της Εγνατίας οδού. Υπεύθυνη υλοποίησης αυτής της Διαπεριφερειακής συνεργασίας να ορισθεί η Αντιπεριφέρεια Δράμας που έχει και τον μεγαλύτερο κινούμενο αριθμό ανθρώπων, οχημάτων και όγκο διακινουμένων προϊόντων, σε σχέση με τον αντίστοιχο της Αντιπεριφέρειας Σερρών.
ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΘΕΣΜΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ Η ΔΡΑΜΑ ΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ που τον δρόμο αυτό τον αντιμετώπιζαν χρόνια ως ένα δευτερεύον γι’ αυτούς επαρχιακό δίκτυο του Νομού  τους. Εάν η πρότασή μου είχε, από πέρυσι που την υπέβαλα γίνει δεκτή, υπογράφονταν προγραμματική σύμβαση διαπεριφερειακής συνεργασίας και η Περιφέρεια ΑΜ-Θ δια της Αντιπεριφέρειας Δράμας έβαζε 1.000.000 ευρώ όπως έβαλε 1.000.000 ευρώ μόνη της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δια της Αντιπεριφέρειας Σερρών θα συγκεντρώνονταν 2.000.000 ευρώ. Πιστέψτε με ότι με τα χρήματα αυτά όχι μόνο θα ασφαλτοστρώνονταν και θα διαγραμμίζονταν με νέο τάπητα όλα τα 27,5 χιλιόμετρα αντί να έχουμε μπαλώματα  και «τοπικές» μόνο παρεμβάσεις, αλλά θα  προστίθονταν φωτισμοί, θα γίνονταν διαπλατύνσεις  κ.λ.π. Φαντασθείτε πόσες επεμβάσεις σε διαπλατύνσεις, επαρκή φωτισμό, σημάνσεις και συντήρηση για πάντα του δρόμου θα γίνονταν με πολύ λιγότερα  κοινά χρήματα  που θα διατίθονταν κάθε χρόνο, εάν η  συνεργασία είχε αόριστη διάρκεια, μέχρι την κατασκευή της πολυπόθητης και χρόνια ζητούμενης νέας χάραξης που δεν ξέρουμε αν και πότε θα κατασκευασθεί. Θα είχαμε για πάντα έναν άριστα  καλοδιατηρημένο δρόμο που και τους Σερραίους θα εξυπηρετούσε ενόψει και της ανάδειξης του Τύμβου του Καστά και των αρχαιοτήτων της Αμφίπολης αλλά και εμάς τους Δραμινούς στην έξοδο για Θεσσαλονίκη. Δεν μας φταίνε λοιπόν πάντα οι άλλοι.
ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Κ. ΜΕΤΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΡΑΜΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΝ  ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Για την λύση αυτή δεν χρειάζεται η μεσολάβηση της Κυβέρνησης, κανένας Υπουργός και κανένας Πρωθυπουργός. Πέρασε ένας χαμένος χρόνος από την υποβολή της πρότασής μου η οποία δυστυχώς δεν ελήφθη σοβαρά υπόψιν.
Ο αγώνας προς την Κυβέρνηση για νέα χάραξη του δρόμου προς Αμφίπολη συνεχίζεται. Όμως μέχρι να γίνει, αν γίνει, η νέα χάραξη που ακόμα βρίσκεται στο στάδιο των μελετών εδώ και δεκαετίες θα περάσουν χρόνια. Μέχρι σήμερα από τις πολλές μελέτες μείναμε τελείως «αδιάβαστοι». Μέχρι τότε ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΡΟΜΟ. Τέρμα το ραντεβού στα τυφλά με τον θάνατο!!!
Υ.Γ. Η βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου από τις Περιφέρειες δια των Αντιπεριφερειών Δράμας-Σερρών, δεν αναιρεί την στόχευσή μας για νέα χάραξη που είναι δουλειά της Κυβέρνησης. Ούτε την επικαλύπτει. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο!!!

Συνεχίζουν τις καλές εμφανίσεις οι χιονοδρόμοι μας

Νέες επιτυχίες για τους Έλληνες χιονοδρόμους, μόλις εικοσιπέντε μέρες πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ. Οι πρωταθλητές μας συνεχίζουν την προσπάθειά τους για πρόκριση, αλλά και δυνατή προετοιμασία, συμμετέχοντας σε διεθνείς αγώνες.

Αργυρό η Τσακίρη, χάλκινο η Ντάνου

Στη δεύτερη και στην τρίτη θέση τερμάτισαν οι ελληνίδες πρωταθλήτριες της αντοχής Μαρία Τσακίρη και Μαρία Ντάνου αντίστοιχα, στο αγώνισμα των 2,5 χλμ ελεύθερης τεχνικής, του Βαλκανικού Κυπέλλου που διεξάγεται στη Ράβνα Γκόρα της Κροατίας (ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή 14/01).
Με χρόνο 7:19,7 η Τσακίρη και με 7:24,2 η Ντάνου, εκτός από τα μετάλλια που κέρδισαν και οι δύο αθλήτριες έκαναν σπουδαίες επιδόσεις (95,02 και 103,26 βαθμούς FIS), αφού έκαναν ατομικό ρεκόρ συγκομιδής βαθμών βελτιώνοντας τη διεθνή τους βαθμολογία.

Ανεβασμένος ο Απόστολος Αγγέλης

Πολύ καλή ήταν η εμφάνιση του Απόστολου Αγγέλη στο IBU Cup5 που διεξήχθει στο Άρμπερ της Γερμανίας, χθες Σάββατο (13/01). Στο αγώνισμα των 10 χλμ. του διάθλου με τρεις άστοχες βολές και χρόνο 30:05,2 τερμάτισε στην 76η θέση από 111 αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα.
Το σπουδαίο ήταν ότι με τη συγκεκριμένη επίδοση (124,18 βαθμούς IBU) βελτίωσε τη διεθνή του βαθμολογία και εξασφάλισε την συμμετοχή στα επόμενα Παγκόσμια Κύπελλα του 2018.

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 διοργανώθηκε από το Σκακιστικό Όμιλο Δράμας το τουρνουά Δραμινό πρωτάθλημα Blitz 2018.Οι συμμετοχές ήταν 36 εκ των οποίων τα 33 ήταν παιδιά. Είναι πολύ θετικό ότι τα παιδιά συμμετέχουν μαζικά στις εκδηλώσεις του συλλόγου με αποτέλεσμα να αποκομίζουν θετικές εμπειρίες για τους αγώνες της περιφέρειας που ακολουθούν. Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 11:15 και κράτησαν ένα 2ωρο. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 9 αγώνες με χρόνο σκέψης 3 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα ανά κίνηση. Ο Σκακιστικός Όμιλος θα συμμετάσχει την επόμενη Κυριακή στον προκριματικό όμιλο της Α εθνικής και ελπίζει και φέτος σε μια καλή θέση για πρόκριση στην Α εθνική.
Ο Πρωταθλητής Δράμας αναδείχτηκε ο Καζάκος Μάρκος με 9 βαθμούς, στην δεύτερη θέση ο Δεμιρτζόγλου Χρήστος με 68βαθμούς και στην 3η θέση ο Σαχινίδης Κωσταντίνος με 7 βαθμούς.
Βραβεύτηκαν επίσης και τα τρία πρώτα παιδιά του δημοτικού που ήταν 1ος ο Σπανδωνίδης Βασίλης με  2ο τον Σαχινίδης Σταύρο και 3η την Χατζηγεωργιάδου Δήμητρα
Για τα αποτελέσματα καθώς και γενικά για το σκάκι μπορείτε να επισκεφτείτε τις σελίδες http://www.chessdramas.com
https://www.facebook.com/groups/Dramas.Chess.Players/
https://www.facebook.com/chessdramas/

Νέα εικόνα 3

Ἀκόμη ἀντηχοῦν στὰ αὐτιά μας οἱ ἀθῶες χαρούμενες φωνὲς τῶν παιδιῶν καὶ τῶν νέων τῆς «Κιβωτοῦ», τῆς πνευματικῆς συντροφιᾶς τῆς ἐνορίας μας, ποὺ μαζὶ μὲ τοὺς κατηχητὲς, γονεῖς, φίλους καὶ πολλοὺς ἐνορίτες κυριολεκτικὰ κατέκλυσαν κάθε γωνιὰ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Ἐθνοϊερομάρτυρος Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης τοῦ ἀπό Δράμας, τὸ ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου 13 Ἰανουαρίου 2018.
Ἀφορμή στάθηκε τὸ γεγονὸς τῆς καθιερωμένης κατ’ ἔτος κοπῆς τῆς Ἁγιοβασιλόπιτας τῆς «Κιβωτοῦ» μὲ τὴν ἐπίσης καθιερωμένη προσέλευση, παρουσία καὶ εὐλογία τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Παύλου, ὁ ὁποῖος πάντοτε ἐκδηλώνει ἐμπράκτως τὴν ἀγάπη του πρὸς τὰ παιδιὰ καὶ τοὺς νέους, στηρίζοντας ἀκαταπόνητα τὸ κατηχητικὸ ἔργο τῆς ἐνορίας μας.
Θερμότατα καλωσόρισε καὶ προσφώνησε τὸν Σεβασμιώτατο καὶ τοὺς παρισταμένους ὁ Ἱερατικῶς Προϊστάμενος τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ καὶ συντονιστὴς τοῦ κατηχητικοῦ καὶ ποιμαντικοῦ ἔργου τῆς ἐνορίας τοῦ Ἁγίου Χρυσοστόμου, Πανοσιολογιώτατος Ἀρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος Βλατίτσης.

Νέα εικόνα 2

Ὁ Σεβασμιώτατος, μὲ τὴν σειρά του, ἐκόμισε πλούσιες τὶς εὐλογίες καὶ τὶς εὐχές του γιὰ τὴν νέα χρονιὰ, ἐπαινώντας παράλληλα τὸ ἐπιτελούμενο ἔργο στὴν «Κιβωτό», ἐνῶ μὲ τὸ ἀκοίμητο ποιμαντικὸ ἐνδιαφέρον του ἀπηύθυνε λόγους πνευματικῆς οἰκοδομῆς πρὸς ὅλους, δίδοντας πολύτιμες πατρικὲς συμβουλὲς καὶ νουθεσίες.
 Στὴν συνέχεια ἔλαβε χώρα ἡ κοπὴ τῆς Ἁγιοβασιλόπιτας καὶ στοὺς τυχεροὺς ὁ Σεβασμιώτατος ἔδωσε ὡς δῶρο ἀπὸ ἕνα τάμπλετ, παραλλήλως δὲ μοίρασε σὲ ὅλα τα παιδιὰ σταυρουδάκια καὶ CD μὲ ἑορταστικὰ κάλαντα καὶ τραγούδια.
Ἀκολούθως τὸ Ἐκκλησιαστικὸ Συμβούλιο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ μὲ ἐπικεφαλῆς τὸν Πρόεδρό του, π. Γεράσιμο Βλατίτση, δεξιώθηκε τὸν Σεβασμιώτατο καὶ τοὺς παρισταμένους μὲ πλούσια ἐδέσματα καὶ κεράσματα ποὺ προετοίμασαν μὲ ἀστείρευτο μεράκι οἱ ἀκούραστες κυρίες τῆς ἐνορίας μας.
Ἐπρόκειτο πραγματικὰ γιὰ ἕνα γλυκὸ χειμωνιάτικο ἀπόγευμα ποὺ ἀπέπνεε ἄρωμα Ὀρθοδοξίας, νεανικὴ δροσιὰ καὶ παλμὸ μαζὶ μὲ αὐτὴ τὴν πολύτιμη καὶ ὄχι συχνὴ στὶς ἡμέρες μας αἴσθηση αὐθεντικοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ ἤθους καὶ φρονήματος

Νέα εικόνα 1


Σε πολύ καλό κλίμα και με μεγάλη συμμετοχή μελών ολοκληρώθηκαν οι εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Παγγαίου, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη (10/1) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου.                                               
Τις επόμενες μέρες αναμένεται η σύσταση σε σώμα του νέου διοικητικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εφορευτικής επιτροπής, σε σύνολο 129 εγγεγραμμένων ψήφισαν 81 ως εξής:

1)    Για το Δ.Σ.
Χατζηλιάδης Παύλος 57 ψήφους
Πολυχρονιάδης Αναστάσιος 37 ψήφους
 Κόνιας Λουκάς 33 ψήφους
Διττόπουλος Στέργιος 32 ψήφους
Παπακώστας Κωνσταντίνος 26 ψήφους

2)    Για την Ελεγκτική Επιτροπή
Κασίδης Δημήτριος 50 ψήφους
Βδέλας Αθανάσιος 36 ψήφους
Σεμερτζίδης Αναστάσιος 32 ψήφους

3)    Για το παράτημα Καβάλας της ΑΔΕΔΥ 4 αντιπρόσωποι
Χατζηλιάδης Παύλος 43 ψήφους
 Τσαβδαρίδης Θεόδωρος 32 ψήφους
Πολυχρονιάδης Αναστάσιος 29 ψήφους
Μιχαηλάκης Παύλος 3 ψήφους

4)    Για την ΠΟΕ- ΟΤΑ 1 αντιπρόσωπος
Τσαβδαρίδης Θεόδωρος 32 ψήφους

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Δράμας προκειμένου να διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες ανάδειξης  νέας  Εκτελεστικής Γραμματείας και Ελεγκτικής Επιτροπής του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Δράμας στις αρχές του Μαΐου 2018. Καλεί τους εκπροσώπους  των Α΄θμιων Σωματείων να  καταθέσουν στον Πρόεδρο του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Δράμας τα παρακάτω  δικαιολογητικά μέχρι την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 προκειμένου να αναγνωριστούν οι εκπρόσωποι  τους.
Δικαιολογητικά :
1.    Ακριβές αντίγραφο από το πρωτοδικείο του πρακτικού της εφορευτικής επιτροπής των τελευταίων αρχαιρεσιών ανάδειξης εκλεκτόρων –αντιπροσώπων.
2.    Οικονομική τακτοποίηση (10 ευρώ ανά εκλέκτορα).

           
Για την Ε. Γ του Ν.Τ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  Ν. Δράμας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Πανίδης Απόστολος    

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Αρναούτης Ιωάννης

Ιδιαίτερα θετικά συμπεράσματα εξήχθησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 11 Ιανουαρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Παγγαίου στην Ελευθερούπολη. Η συνάντηση αφορούσε την τουριστική προβολή του Δήμου Παγγαίου, στο πλαίσιο απολογισμού της υλοποίησης του σχεδίου Τουριστικής Προβολής του Δήμου, του έτους 2017, αλλά και συζήτηση σχετικά με το σχέδιο Τουριστικής Προβολής του Δήμου για το 2018. Τους επαγγελματίες που κλήθηκαν και παραβρέθηκαν στη συνάντηση ενημέρωσαν ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης, η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου κα Ελένη Μπενή και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Παγγαίου κ. Γιάννης Τσουκαλίδης. Τονίστηκε η στρατηγική η οποία ακολουθείται από την πλευρά του Δήμου και παράλληλα αναφέρθηκαν όλες οι παρεμβάσεις που έγιναν ή προγραμματίζονται να γίνουν έτσι ώστε να μπορεί ο τόπος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του τουριστικού ρεύματος, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τις συνθήκες ζωής των πολιτών και αντιμετωπίζοντας τις ανάγκες που υπάρχουν. Μετά την ενημέρωση ακολούθησε ένας γόνιμος διάλογος, όπου αποτυπώθηκαν και καταγράφηκαν, ιδέες, απόψεις αλλά και προτάσεις σχετικά με την τουριστική προβολή, την ανάπτυξη αλλά και τις ανάγκες που υπάρχουν ώστε η τουριστική κίνηση στα όρια του Δήμου Παγγαίου να συνεχίσει την ανοδική της πορεία.

Η Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας καλεί τα μέλη της στην ετήσια Γενική Συνέλευση με εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 6:00μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου μας, Αθηνάς 35. Θα προηγηθεί η κοπή της βασιλόπιτας.
Παρακαλούνται όλα τα μέλη μας να προσέλθουν.
Όσες επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα, να μας το γνωρίσουν μέχρι την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018.

Page 1 of 338