Επικαιροτητα
Rena Triantafullidou

Rena Triantafullidou

Τη Δομή φιλοξενίας Προσφύγων στη Βιομηχανική Περιοχή έξω από την πόλη της Δράμας επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 21 Ιούνη, κλιμάκιο της ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή του Κόμματος, Σωτήρη Ζαριανόπουλο, στο πλαίσιο των εξορμήσεων με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων.
Η συγκεκριμένη Δομή φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 330 περίπου πρόσφυγες κυρίως οικογένειες Κούρδων και  Σύρων. Επίσης λειτουργεί Safe Zone (Προστατευόμενες Περιοχές Ανηλίκων) για τα ανήλικα – ασυνόδευτα παιδιά που διαχειρίζεται η ΜΚΟ, «ΑΡΣΙΣ». Υπάρχουν και πρόσφυγες που δεν είναι εγγεγραμμένοι στους οποίους δεν παραχωρείται ούτε κρεβάτι , μόνο ξηρά τροφή και δυνατότητα μπάνιου.
 Όλα τα προσφυγόπουλα πηγαίνουν σε ΔΥΕΠ (Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων) σε πρωινό πρόγραμμα σχολείων της Δράμας εκτός από αυτά που βρίσκονται σε νηπιακή ηλικία και  η εκπαίδευσή τους γίνεται μέσα στο χώρο της Δομής.
Παράλληλα εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει  και η «Solidarity Now» (του Τζ. Σόρος).
Στον τομέα της Υγείας, μετά την αποχώρηση των «Γιατρών του Κόσμου» τώρα είναι στο ΚΕEΛΠΝΟ. Υπάρχει πρόταση από τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας για συνεργασία και υποστήριξη προκειμένου να αντιμετωπιστούν  καλύτερα  προβλήματα και ελλείψεις.
Αναδείχτηκε το πρόβλημα μη έκδοσης ΑΜΚΑ από τις αρμόδιες υπηρεσίες Δράμας και Καβάλας για τον πληθυσμό των προσφύγων.
Στο χώρο μοιράστηκε η ανακοίνωση του Κόμματος (που κυκλοφορεί σε διάφορες γλώσσες) στους πρόσφυγες, ενώ έγινε συνάντηση με τους υπεύθυνους του Κέντρου, ξενάγηση στους χώρους, αλλά και συνομιλία με τους εργαζόμενους από τους οποίους εκφράστηκε το αίτημα για ανανέωση των συμβάσεών τους που λήγουν  το επόμενο διάστημα.
Ο Σ. Ζαριανόπουλος επισήμανε την αναγκαιότητα να ενισχυθούν οι υποδομές μπροστά από ενδεχόμενες αποφάσεις της ΕΕ και εξελίξεις που θ’ αυξήσουν δραματικά τον αριθμό των προσφύγων στις χώρες πρώτης υποδοχής. Παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης  για όλους και το κύριο να τους δοθεί η δυνατότητα για άμεση μετακίνησή τους στη χώρα που επιθυμούν.

Αθήνα, 19 Ιουνίου 2018
Α.Π.: 1760

ΠΡΟΣ:
1)    Το Δημοτικό Συμβούλιο Δοξάτου Δράμας
2)    Το Τοπικό Συμβούλιο Καλαμπακίου Δράμας

Αξιότιμοι,
Σας αποστέλλω την επιστολή αυτή, ύστερα από την επιβαλλόμενη κοινοβουλευτική διαδικασία, έτσι ώστε υπεύθυνα και σοβαρά να εξεταστούν - να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμπακίου του Δήμου σας και αντίστοιχα η όποια μελλοντική εξέλιξη, προκειμένου να λάβει ένα τέλος η Οδύσσεια των μαθητών και των γονέων, και να παύσουν οι αίολες, απατηλές, φρούδες δεσμεύσεις – υποσχέσεις και ο εμπαιγμός της τοπικής κοινωνίας, καθόσον ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δια της συνημμένης αναλυτικής έκθεσης της Α.Ε. Κτιριακών Υποδομών του Δημοσίου, οριοθετεί και καταμαρτυρεί την πορεία, κατάσταση και προοπτική του όλου ζητήματος.
Ενδεικτικά είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω τα παρακάτω, που ως βεβαίως προκύπτουν από τη σχετική συνημμένη έκθεση:
Α. Η ΚΤΥΠ Α.Ε. στο αίτημα του Δήμου Δοξάτου (ΑΠ 14223/10-10-2016) με την οποία αιτείται πρότυπη μελέτη, προκειμένου να υποβάλει πρόταση για χρηματοδότηση είτε για νέα κατασκευή είτε για επέμβαση στατικής ενίσχυσης του υφιστάμενου σχολείου βάση των εργασιών αποκατάστασης της στατικής επάρκειας, απαντά (υπ’ αριθμ. ΑΠ 15936/25-10/2016) στο Δήμο ότι, «πρέπει να τηρηθούν οι ενδεδειγμένες διαδικασίες, ώστε να ανταποκριθεί η εταιρεία στο εν λόγω αίτημα».
Β. Η αναγκαία διαδικασία επαναλήφθηκε μετά δίμηνο κατά τη συνάντηση του κ. Δημάρχου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ Α.Ε. όπου «έγινε σαφές στο Δήμο Δοξάτου η κείμενη διαδικασία».
Γ. Η ΚΤΥΠ Α.Ε. με το υπ’ αριθμ. 6527/10-5-2018 έγγραφό προς τον Δήμο Δοξάτου αναφέρει ότι ο Δήμος συνεχίζει να μην αποσαφηνίζει την αναγκαιότητα για τη διατήρηση ή μη του υφιστάμενου κτίσματος του Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμπακίου και της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, συγκρότημα το οποίο δεν είναι πια σε λειτουργία, παρότι μέχρι σήμερα δεν έχει συνταχθεί πρωτόκολλο Επικινδυνότητας από την οικεία υπηρεσία Δόμησης, και ζητά αποσαφηνίσεις.
Κυρίες και κύριοι,
για όλα τα ανωτέρω και για μια σειρά άλλων ζητημάτων, ως αναφέρει η ΚΤΥΠ Α.Ε. (υπ’ αριθμ. ΑΠ 6527/10-05-2018 εγγράφου) έχετε ενημερωθεί, καθώς και το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο συμφώνησε στην αναθεώρηση του όλου κτιριολογικού προγράμματος. Η σχετική αναθεώρηση πρέπει να ζητηθεί από πλευράς σας από το Υπουργείο Παιδείας, αφού ληφθεί απόφαση σχετικά με το ποια από τα υφιστάμενα  κτίσματα θα διατηρηθούν και ποια όχι.
Αξιότιμοι,
οφείλετε να αναλάβετε τις ευθύνες σας, έτσι, ώστε μετά από τις απαραίτητες διαδικασίες και για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ώστε να γίνει από την ΚΤΥΠ Α.Ε. η αποδοχή παραχώρησης, εφ’ όσον, ως αναφέρει η ίδια, εξευρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι χρηματοδότησης του εν λόγω έργου.
Τέλος σε κάθε περίπτωση είμαι στη διάθεσή σας, όπως πάντα για ό,τι από πλευράς σας κριθεί αναγκαίο – χρήσιμο.

Με εκτίμηση
Ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Δράμας

Δημήτρης ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ

1760 att 1391 ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ Page 1

1760 att 1391 ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ Page 2

1760 att 1391 ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ Page 3

1760 att 1391 ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ Page 4

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Στ. Κοντονή, σχετικά με τη στελέχωση των Φυλακών Νικηφόρου.

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ (18.06.2018) σχετικά με την Προκήρυξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη στελέχωση με 588 θέσεις εργασίας των καταστημάτων κράτησης της χώρας, η βουλευτής ρωτά για ακόμη μια φορά τον Υπουργό για τη στελέχωση των Φυλακών Νικηφόρου.

2018 06 19 anyp Αναφορά για Προκήρυξη Υπουργείου Δικαιοσύνης

TA NEA 18 06 2018

 

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των ταινιών που θα συμμετάσχουν στο φετινό διαγωνιστικό  του 41ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Από τις συνολικά 227 αιτήσεις που τελικά κατατέθηκαν (αριθμός που ξεπερνά κάθε προηγούμενο), η προκριματική επιτροπή επέλεξε  68 ταινίες που θα διεκδικήσουν τα βραβεία της 41ης διοργάνωσης.  Από αυτές οι 4 είναι ντοκιμαντέρ και οι 2 animation.

Tα μέλη της φετινής ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ αποτελούνταν από τους:

1.      Ιφιγένεια Κοτσώνη, Σκηνοθέτι, Σεναριογράφο
2.      Σπύρο Ταραβήρα, Σκηνοθέτη, Παραγωγό ,Σεναριογράφο, Μέλος της Ευρωπαϊκής &   Γερμανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Βερολίνο
3.      Γιάννη Σακαρίδη, Σκηνοθέτη,Παραγωγό
4.      Αντώνη Παπαδόπουλο, Καλλιτεχνικό Διευθυντή Φεστιβάλ Δράμας, Σκηνοθέτη
 
Ακολουθεί  η λίστα των ταινιών που  προκρίθηκαν  (με αλφαβητική σειρά     σκηνοθετών).

Αποτελέσματα Προκριματικής Επιτροπή1 Page 1

Αποτελέσματα Προκριματικής Επιτροπή1 Page 2

Σημείωση: Οι σκηνοθέτες θα πρέπει να καταθέσουν την τελική κόπια προβολής στα γραφεία του Φεστιβάλ έως τις  27 Αυγούστου 2018 και έως τις 17.00.

 

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του Σωματείου ΑμεΑ Ν.Δράμας  με αφορμή το πρόβλημα που προέκυψε και αφορούσε τα Άτομα με Αναπηρία άνω των 18 ετών ως προς τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» στο οποίο έπρεπε να κατατεθεί  έγγραφο δικαστικής συμπαράστασης για όλα τα Άτομα με Αναπηρία άνω των 18 ετών ανεξαρτήτου αναπηρίας, απέστειλαν έγγραφο προς την ΕΕΤΑΑ το οποίο και κοινοποιήθηκε στους αναφερθέντες του πίνακα αποδεκτών της επιστολής, με το οποίο απαιτήθηκε να αφαιρεθεί το έγγραφο της δικαστικής συμπαράστασης ούτος ώστε να μην μείνει εκτός προγράμματος κανένα Άτομο με Αναπηρία. Το αποτέλεσμα ήταν να προσκομίζεται πλέον η δικαστική συμπαράσταση όταν υπάρχει και απαιτείται. Ακολουθεί η επιστολή που απεστάλη.

Νέα εικόνα 1

Και φέτος o Σκακιστικός Όμιλος Δράμας στα πλαίσια προώθησης του αθλήματος του σκακιού στην πόλη μας διοργάνωσε την Τεταρτη 20 Ιουνίου τουρνουά σκάκι στο δημοτικό κήπο της Δράμας.
Κάτω από τη σκιά των δέντρων του κήπου 34 μικροί και μεγάλοι αγωνίστηκαν και απέδειξαν ότι το παιχνίδι του σκακιού έχει πλέον μεγάλη διάδοση στην πόλη μας.
Στο τουρνουά blitz που πραγματοποιήθηκε νικητής ήταν ο Δεμιρτζόγλου Χρήστος με 2ο τον 13χρονο Καζάκο Μάρκο και στην 3η θέση τον Σαχινίδη Κωνσταντίνο που πραγματοποιεί σημαντικά βήματα προόδου.
Στην κατηγορία του κάτω των 18 νικητής ήταν ο Κωνσταντινίδης Μαυρουδής, 2ος ο Λειλόγλου Νίκος και 3ος ο Μπουρουτζόγλου Γιώργος
Στην κατηγορία του κάτω των 14 νικήτρια αναδείχτηκε η Πιστοφίδου Ευσταθία με 2ο τον Πιστοφίδη Γιάννη και 3ο τον Τεστέμπαση Μιχαήλ - Άγγελο .
Στην κατηγορία του κάτω των 12 νικητής ήταν ο Καμπουρίδης Πασχάλης με 2ο τον Χατζηγεωργιάδη Ιωσήφ και 3ο τον Ελευθεριάδη Γιώργο ενώ 1ο κορίτσι ήταν η Χατζηγεωργιάδου Δήμητρα
Στην κατηγορία του κάτω των 10 νικητής αναδείχτηκε ο Σπανδωνίδης Βασίλης που ήταν και 6ος στην τελική κατάταξη σε ισοβαθμία με τον 3ο και έχει μεγάλη εξέλιξη με 2ο τον Σαχινιδη Σταύρο και 3ο τον Χαλβατζη Βέργο ενώ 1ο κορίτσι ήταν η Θεοχάρη Ηλέκτρα.
Στην κατηγορία του κάτω των 8 νικητής αναδείχτηκε ο Κιρμανίδης Βασίλης με 2ο τον Ξηρόπουλο Παύλο και 3η την  Θεοχάρη Ζωή ενώ 1ο κορίτσι ήταν η Δεμιρτζόγλου Μαρία - Ραφαηλία

Τέλος πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πανοράματος για την πολύτιμη βοήθεια του αλλά και τους γονείς των παιδιών για την υπομονή τους αφού οι αγώνες διήρκησαν 3ης ώρες.
Πληροφορίες για την τελική κατάταξη αλλά και φωτογραφίες από τους αγώνες θα βρείτε στην σελίδα μας www.chessdramas.com

Γιατί να μάθω στο παιδί μου σκάκι;

Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν να συναγωνίζονται διασκεδάζοντας. Βοηθάει τα παιδιά στην ανάπτυξη του ορθολογικού τρόπου σκέψης τους, τη βελτίωση των μνημονικών ικανοτήτων, την ενίσχυση του αυτοελέγχου και καλλιεργεί την αποφασιστικότητα, την επιμέλεια, την τάξη και την αντικειμενικότητα.
Η Ελληνική Πολιτεία αναγνωρίζοντας την παιδαγωγική αξία του σκακιού από φέτος το εισήγαγε στην πρωτοβάθμια
Εκπαίδευση.

Η νέα Διοικούσα Επιτροπή του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας, που προέκυψε από τις εκλογές της 22ας Απριλίου 2018, συγκροτήθηκε σε σώμα στη συνεδρίαση της 20ης Ιουνίου 2018 με την ακόλουθη σύνθεση:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:                             Μυστακίδης Ζαφείριος, γεωπόνος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:                      Παπαδόπουλος Θεόδωρος, δασολόγος
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:           Αντωνιάδου Χριστιάνα, κτηνίατρος
ΤΑΜΙΑΣ:                                  Σιδηρέλλη Μαρία, ιχθυολόγος
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Καραγιαννίδου Αννα, γεωλόγος
ΜΕΛΗ:                                     Κοταλακίδης Κων/νος, κτηνίατρος
                                              Λαγούδας Χρήστος, γεωπόνος
Λωρίδας Αθανάσιος, γεωπόνος
                                              Σωτηριάδης Δημήτριος, γεωλόγος
                                              Τιμοσίδης Γρηγόριος, γεωπόνος
                                              Τσάμης Αλέξανδρος, δασολόγος


Με εκτίμηση,
Για τη Διοικούσα Επιτροπή
Ο Πρόεδρος


Ζαφείρης Μυστακίδης

Page 1 of 395