Επικαιροτητα
Rena Triantafullidou

Rena Triantafullidou

7 μετάλλια για Αντωνίου, Ράλλη και Σαμαρινού.

Μια ακόμα μεγάλη διεθνή επιτυχία για την Μαρία Τσακίρη. Κατέκτησε την 8η θέση στο αγώνισμα των 12,5 χλμ. του  JIBU Cup 2 που διεξήχθει χθες Παρασκευή (15/12) στη Ριντάνα της Ιταλίας.
Η πρωταθλήτρια του ΕΟΣ Δράμας με συνολικό χρόνο 45:35,0 και  μια άστοχη βολή, που της στοίχησε και τη θέση στο βάθρο, ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και πέτυχε την επίδοση που επιδίωκε από την αρχή της χρονιάς.
Η Τσακίρη στρέφει πλέον την προσοχή της για τους επόμενους μεγάλους αγώνες του 2018, το Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων, με στόχο μία θέση στις πρώτη εξάδα.

xioni.3

7 μετάλλια για Αντωνίου, Πρώιο, Ράλλη και Σαμαρινού

Εντυπωσιακός ήταν ο απολογισμός της ελληνικής ομάδας στους διεθνείς αγώνες Αλπικών που πραγματοποιήθηκαν στη Ravna Planina της Βοσνίας χθες και προχθές (14-15/12). Οι έλληνες αθλητές κέρδισαν συνολικά επτά μετάλλια σε τέσσερα αγωνίσματα τεχνικής κατάβασης.
Κορυφαίος όλων ο Γιάννης Αντωνίου που κέρδισε ένα χρυσό (15.12.17) και ένα αργυρό μετάλλιο (14.12.17) με εντυπωσιακές επιδόσεις που του βελτίωσαν τόσο τη διεθνή βαθμολογία του όσο και του πολλαπλασίασαν τις ελπίδες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Κορέας.
Ο Ευρυτάνας Πρωταθλητής φαίνεται να βρίσκει τη φόρμα του την κατάλληλη περίοδο. Το χρυσό μετάλλιο το κέρδισε με συνολικό χρόνο 1:21,45 και 26,76 βαθμούς, επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ.
Ο Γιάννης Πρώιος ήταν πολύ καλός και κέρδισε ένα χάλκινο μετάλλιο την πρώτη ημέρα.
Στις γυναίκες οι δύο πρωταθλήτριες μας, Σοφία Ράλλη και Μαρία Σαμαρινού, μοιράστηκαν 4 μετάλλια, από ένα αργυρό και ένα χάλκινο η κάθε μια, αλλά η συγκομιδή των βαθμών τους δεν ήταν ικανοποιητική.

Ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους Αγγέλης και Καραμίχας

Η κούραση από τους συνεχόμενους αγώνες, επηρέασαν τον Απόστολο Αγγέλη με αποτέλεσμα να μην κάνει κάτι αξιόλογο στο παγκόσμιο κύπελλο (WC3) που πραγματοποιήθηκε στο Annecy της Γαλλίας χθες Παρασκευή (15/12). Στο αγώνισμα των 10 χλμ με συνολικό χρόνο 26:50,6, τρεις άστοχες βολές και 163,78 βαθμούς τερμάτισε στην 100η θέση.
Την προχθεσινή ημέρα 14.12.2017, ο Κλεάνθης Καραμίχας αγωνίστηκε στα 20 χλμ του IBU CUP3 που διεξήχθει στο Obertilliach της Αυστρίας και κατάφερε να κερδίσει την πρόκριση για τους επόμενους αγώνες της σειράς των IBU CUPS εξασφαλίζοντας στην χώρα μας πολύτιμους βαθμούς στη παγκόσμια κατάταξη. Τερμάτισε στην 90η θέση από 114 αθλητές που ολοκλήρωσαν τον αγώνα με συνολικό χρόνο 59:38,8 και τέσσερις άστοχες βολές.
Οι δύο Μετσοβίτες αθλητές, με τις παραπάνω διοργανώσεις, ολοκλήρωσαν τις διεθνείς τους υποχρεώσεις για το 2017, στο άθλημα του Διάθλου.

xioni.2

Η ανορθολογική απόφαση της κυβέρνησης αναφορικά με την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων επιβαρύνει την ήδη δυσχερή οικονομική κατάσταση των πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών.
Με την απόφαση αυτή περιορίζεται ο αριθμός των δικαιούχων, αλλά και χορηγείται μικρότερο ποσό.
Οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι δεν εναντιώνονται στην οικονομική ενίσχυση των οικογενειών με ένα ή δύο παιδιά. Εκείνο που επιζητείται από πλευράς τους είναι ο ορισμός μίας δίκαιης και αναλογικής κατανομής.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερώτηση κατέθεσε ο Αναπλ. Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφη Αχτσιόγλου, ώστε να ισοσκελιστεί τουλάχιστον η επίπτωση από τη μείωση οικογενειακού επιδόματος και να πραγματοποιηθεί η καταβολή του οικογενειακού επιδόματος, ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων, ώστε τελικά να μη θιγεί η πολύτεκνη και τρίτεκνη οικογένεια και να διαφυλαχτεί ο θεσμός της πολυμελούς οικογένειας.
Επισυνάπτεται η σχετική ερώτηση.

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2017
Α.Π.: 1652
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Την Υπουργό Εργασίας,
Κοινωνικής Ασφάλισης
& Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κα. Έφη Αχτσίογλου

Κύριε Υπουργέ,
Η ανορθολογική απόφαση της κυβέρνησης αναφορικά με την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων επιβαρύνει την ήδη δυσχερή οικονομική κατάσταση των πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών.
Με την απόφαση αυτή περιορίζεται ο αριθμός των δικαιούχων, αλλά και χορηγείται μικρότερο ποσό.
Οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι δεν εναντιώνονται στην οικονομική ενίσχυση των οικογενειών με ένα ή δύο παιδιά. Εκείνο που επιζητείται από πλευράς τους είναι ο ορισμός μίας δίκαιης και αναλογικής κατανομής.
Ο περιορισμός των επιδομάτων μέσω της μείωσης των εισοδηματικών ορίων στο ποσό των 33.750 ευρώ, αλλά και η μείωση του ύψους των χορηγούμενων ποσών για τους πολύτεκνους επιτείνει το άδικο της αντιμετώπισής τους.
Προσέτι, η μη χορήγηση του ματωμένου κοινωνικού μερίσματος στις πολυμελείς οικογένειες με την υπαγωγή τους στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης, επειδή βρέθηκαν να κατέχουν ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ, λόγω της ανάγκης μετακίνησης των παιδιών τους, αυτοκίνητα Ι.Χ. άνω των 1928 κ.ε. και παλαιότητας μέχρι 10 ετών, δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στην επιβίωσή τους.
Ως γίνεται αντιληπτό από όλα τα παραπάνω, τα επιδόματα και οι κάθε είδους διευκολύνσεις προς τους πολυτέκνους και τριτέκνους, έχουν να κάνουν με τη στήριξη του θεσμού της οικογένειας, λόγω βεβαίως της διαρκούς παρατηρούμενης υπογεννητικότητας στη χώρα μας και της εξ αυτής αύξησης του δημογραφικού προβλήματος που απειλεί τη χώρα μας.
 Ύστερα από τα ανωτέρω, ερωτάσθε  Κυρία Υπουργέ:
1. Τι μέριμνα προτίθεσθε να αναλάβετε για την ενίσχυση της πολύτεκνης και τρίτεκνης οικογένειας, έτσι, ώστε να ισοσκελισθεί τουλάχιστον η επίπτωση από τη μείωση του οικογενειακού επιδόματος;
2. Προτίθεσθε, η καταβολή του οικογενειακού επιδόματος να πραγματοποιηθεί ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων, ώστε τελικά να μη θιγεί η πολύτεκνη και τρίτεκνη οικογένεια και να διαφυλαχθεί  ο θεσμός της πολυμελούς οικογένειας, αλλά ταυτόχρονα να διασφαλισθούν σε ένα βαθμό η δημιουργία κινήτρων για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας;

Ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Δράμας

Δημήτρης ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ

oneiroupoli vegas 2

Παρουσία χιλιάδων θεατών, στην παραμυθένια Ονειρούπολη, οι Vegas δημιούργησαν ενθουσιώδη ατμόσφαιρα, σε μια ακόμη μεγάλη συναυλία στην κορυφαία Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελλάδας! Πλήθος κόσμου, κάθε ηλικίας, απόλαυσε αγαπημένα μουσικά ακούσματα, χορεύοντας έντονα και τραγουδώντας δυνατά!
Μάλιστα, οι Vegas ανταπέδωσαν την αγάπη του κόσμου, μένοντας μέχρι αργά στο χώρο της Ονειρούπολης, έτσι ώστε να υπογράψουν αυτόγραφα και να φωτογραφηθούν με όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους τους!

oneiroupoli vegas 5

Τα μέλη του πολύ αγαπημένου συγκροτήματος ήταν ιδιαίτερα επικοινωνιακοί με το κοινό, αναπτύσσοντας μια ξεχωριστή σχέση μαζί του! Και δεν έμειναν μόνο στην εξ αποστάσεως επαφή με τους αγαπημένους τους φίλους, καθώς κάλεσαν επί σκηνής παιδιά για να παίξουν μαζί τους ένα μουσικό παιχνίδι, τόσο με δικά τους τραγούδια όσο και με επιτυχίες άλλων ερμηνευτών… Κι όταν είδαν και το Δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο, ανάμεσα στο κοινό, να συμμετέχει ενεργά στη συναυλία τους, τα μέλη του συγκροτήματος κάλεσαν και τον ίδιο το Δήμαρχο επί σκηνής για να έχουν μια σύντομη, αλλά γιορτινή,συνομιλία μαζί του.
Όλα είναι γιορτινά στην ονειρεμένη Ονειρούπολη, εν αναμονή ενός ακόμη μεγάλου Σαββατοκύριακου, με πολλές και ποικίλες δωρεάν δράσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις! Το Χριστουγεννιάτικο κλίμα έχει καλύψει σαν πέπλο ολόκληρη την πόλη, τα πάντα είναι μαγικά από άκρη σε άκρη και ο κάθε επισκέπτης γίνεται πρωταγωνιστής στο αυθεντικότερο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι! Και όπως είπαν και οι Vegas, πάντοτε η Ονειρούπολη στη Δράμα είναι το δικό τους σημείο εκκίνησης για τα Χριστούγεννα!

Στην κοινοβουλευτική διαδικασία των Επίκαιρων Ερωτήσεων, από πλευράς του Αν. Γενικού Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη υπήρξε προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξάνθο ερώτημα αναφορικά με τη σύσταση ογκολογικής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας. Στη Βουλή προσήλθε και απάντησε ο Αν.Υπουργός Υγείας κος Παύλος Πολάκης (4/9/2017), ο οποίος μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι, υφίσταται σχετικός προβληματισμός στο Υπουργείο για το όλο ζήτημα και άφησε να διαφανεί ότι υπάρχει σοβαρή πρόθεση του Υπουργείου να ανασυστήσει τη Β’ Παθολογική Κλινική με πρόσθετη στελέχωση αυτής από Παθολόγους-Ογκολόγους προς διενέργεια χημειοθεραπειών.
Την 30/10/2017 σύσσωμη η Δραμινή κοινωνία συμπαραστάθηκε στην κραυγή αγωνίας του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας που εκδηλώθηκε στην κεντρική πλατεία και με τη συμμετοχή της στην ανθρώπινη αλυσίδα που σχηματίσθηκε.
Από πλευράς του Βουλευτή, η φωνή αυτή του Συλλόγου Καρκινοπαθών ‘’μεταφέρθηκε’’ διά έγγραφης Αναφοράς προς τον αρμόδιο Υπουργό, ζητώντας από αυτόν ταυτοχρόνως να προχωρήσει στην υλοποίηση της δέσμευσής του, δεδομένου ότι ο χρόνος κυλούσε άπραγα.
Ο Βουλευτής κ. Κυριαζίδης, σήμερα έλαβε τη σχετική απάντηση από τον Αναπλ. Υπουργό Υγείας (επισυνάπτεται), ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι:
«Έχει ξεκινήσει η προβλεπόμενη διαδικασία για την εκπόνηση των νέων οργανισμών των Νοσοκομείων. Η ανωτέρω διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο επεξεργασία από τη ΔΥΠΕ μετά από υποβολή πρότασης του ΓΝ Δράμας. Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστούν τα αναφερόμενα για τη σύσταση τμημάτων και θέσεων ιατρών ειδικότητας Ογκολογίας».
Καλοπροαίρετα, καταλήγει η Δραμινή κοινωνία ύστερα από την απάντηση αυτή, ότι ‘’η εξέταση του ζητήματος θα έχει θετική κατάληξη και η σύσταση των αναγκαίων αυτών τμημάτων και η στελέχωσή τους’’ θα γίνει πράξη σε σύντομο χρόνο.  Ίδωμεν!!!

1655 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ 204 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ

Η άρνηση νοσηλείας τραυματισμένων αστυνομικών στο 401 Γ.Σ.Ν.Α. ως ήταν επόμενο και εύλογο προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, αλλά και ανησυχία στο αστυνομικό προσωπικό.
Η δημιουργία ανασφάλειας στο δημόσιο εκείνο λειτουργό που το καθήκον του ενέχει-επιβάλλει και το ενδεχόμενο απώλειας της ζωής του είναι ακατανόητο σε μία ευνομούμενη πολιτεία και κοινωνία δικαίου.
Η απάντηση του Αναπλ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημητρίου Βίτσα (επισυνάπτεται), σε σχετική ερώτηση του Αν. Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Ν.Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, που κατέθεσε μαζί με τους κ.κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο Αναπληρωτή Τομεάρχη Υπουργείου Εσωτερικών και Αναστάσιο Δημοσχάκη Αναπληρωτή Τομεάρχη Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και η αποδοχή του εκ μέρους του Αν.Υπουργού ότι η εκδοθείσα από πλευράς του Κ.Υ.Α. ήταν ΑΤΥΧΗΣ, αναφορικά με την εξαίρεση νοσηλείας αστυνομικών στο 401 Γ.Σ.Ν.Α., εκλαμβάνεται από πλευράς του Βουλευτή, ως συγγνώμη.
Αναφορικά δε με τις λοιπές επισημάνσεις του Αναπλ. Υπουργού σημειώνεται ότι στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. είναι εμπεδωμένο το ενδιαφέρον και ο σεβασμός των υπηρετούντων εν συνόλω στο 401 ΓΣΝΑ προς αυτά, ως και του ΓΕΣ και αυτός είναι ένας ιδιαίτερος λόγος καταφυγής τους σε αυτούς.
Επισυνάπτεται η σχετική απάντηση.

1659 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 1430 ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ 401 ΓΣΝΑ signed Page 1

1659 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 1430 ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ 401 ΓΣΝΑ signed Page 2

Η εφαρμογή του μέτρου του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών των Επιχειρήσεων είχε έναρξη την 3/8/2017, πλην, όμως τα αποτελέσματα δεν είναι ορατά παρά την επιτακτική ανάγκη των επιχειρήσεων για ρύθμιση των κόκκινων οφειλών τους, έτσι, ώστε να καταστεί δυνατή η επιβίωσή τους.
Ώς αναφέρουν οι παράγοντες της αγοράς, η εφαρμογή συναντά δυσκολίες, οι οποίες άμεσα πρέπει να αντιμετωπιστούν, ώστε να καταστεί δυνατή η πρόσβαση σε μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων που επιζητούν τη δυνατότητα ρύθμισης των χρεών τους, γεγονός που υποβοηθά τις ίδιες για την επιβίωσή τους, αλλά και την οικονομία με την εισροή εσόδων.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερώτηση κατατέθηκε από τον Αν. Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Ν.Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, ώστε να ρυθμιστούν ζητήματα που αποτελούν τροχοπέδη για τις επιχειρήσεις και αποτρέπουν αυτές από την είσοδό τους στη διαδικασία υπαγωγής στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό.

Η ερώτηση

Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2017
Α.Π.: 1654
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Οικονομίας
και Ανάπτυξης
κ. Δημήτρη ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Δια του Ν.4469/2017 θεσπίστηκε ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων.
Η εφαρμογή είχε έναρξη την 3/8/2017, πλην, όμως τα αποτελέσματα της θέσπισης του μέτρου αυτού δεν είναι ορατά παρά την επιτακτική ανάγκη των επιχειρήσεων για τη ρύθμιση των ‘’κόκκινων’’ οφειλών τους, έτσι, ώστε να καταστεί δυνατή η επιβίωσή τους.
Η Εφαρμογή του Νόμου, ως αναφέρουν οι παράγοντες της αγοράς, συναντά δυσκολίες, οι οποίες άμεσα πρέπει να αντιμετωπισθούν, ώστε να καταστεί δυνατή η πρόσβαση σε μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων που επιζητούν τη δυνατότητα ρύθμισης των χρεών τους, γεγονός που υποβοηθά τις ίδιες για την επιβίωσή τους, αλλά και την οικονομία με την εισροή εσόδων.
Πιο συγκεκριμένα:
α) Ο Νόμος προβλέπει την αναβίωση επιχειρήσεων, πλην, όμως εξακολουθεί να απαιτεί από αυτές την τήρηση των κριτηρίων επιλογής, δηλαδή τη θετική χρήση. Αυτό όμως αφορά επιχειρήσεις που δεν έχουν διαγραφεί από το ΓΕΜΗ, αλλά και εάν ακόμη αναβιώσουν ο Νόμος απαιτεί την άμεση εκκίνηση της παραγωγικής λειτουργίας και τη θετική χρήση. Ως γίνεται αντιληπτό το γεγονός αυτό αποκλείει από τον εξωδικαστικό μηχανισμό ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων που έπαυσαν να λειτουργούν, αλλά όμως θέλουν να καταβάλλουν τις οφειλές τους. Επιπλέον ο Νόμος επιπροσθέτως αποκλείει και την εισροή εσόδων στα δημόσια ταμεία, καθότι επιβάλλει μία σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών για μία επιχείρηση που έχει κλείσει, αλλά επιζητά την τακτοποίηση των χρεών της.
β) Η επιβολή της κατάθεσης μίας σειράς εγγράφων για να διαπιστωθούν οι προϋποθέσεις, οι οποίες υπάρχουν ήδη λόγω της ανταλλαγής πληροφοριών (πλατφόρμας) μεταξύ των πιστωτών του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα είναι επίσης ένα βάρος όχι αναγκαίο, καθόσον όλα αυτά τα στοιχεία, όπως και η φορολογική εικόνα κάθε επιχείρησης ανακτάται αυτομάτως από την ηλεκτρονική πλατφόρμα.
γ) Για τις μικρές ατομικές επιχειρήσεις οι πιστωτές απορρίπτουν τις αιτήσεις υπαγωγής στο εξωδικαστικό μηχανισμό, με την αιτιολογία ότι αυτές έχουν ήδη κάνει αίτηση για την υπαγωγής τους στο Νόμο Κατσέλη, ενώ κάτι τέτοιο δεν προβλέπει-απαγορεύει ο Νόμος 4469/2017. Ως εκ τούτου, οι εν λόγω επιχειρήσεις, ενώ είχαν τη δυνατότητα ρύθμισης των χρεών μέχρι την έκδοση του Νόμου του εξωδικαστικού, σήμερα ‘’απώλεσαν’’ αυτή τη δυνατότητα και απορρίπτονται οι αιτήσεις τους αναιτιολόγητα-αυθαίρετα. Αυτό βεβαίως δημιουργεί επιπρόσθετη  ανασφάλεια στον επιχειρηματικό κόσμο, καθότι τελικά ‘’αγνοείται’’ το καθεστώς υπαγωγής του, δηλαδή στον εξωδικαστικό μηχανισμό ή στο Νόμο Κατσέλη, ώστε να ακολουθήσει την αντίστοιχη διαδικασία.
δ) Επίσης από την υπαγωγή στον εξωδικαστικό μηχανισμό εξαιρούνται οφειλές, οι οποίες αφορούν προηγούμενα έτη βεβαίως, αλλά βεβαιώθηκαν μέσα στο τρέχον έτος (2017), με αποτέλεσμα να εξαιρείται αδικαιολόγητα ένα μεγάλο μέρος οφειλών, οι οποίες πρέπει να ενταχθούν στον εν λόγω μηχανισμό, καθότι βεβαιώθηκαν εκ των υστέρων αδικαιολογήτως και όχι με ευθύνη των οφειλετών.
ε) Ο εξωδικαστικός μηχανισμός, μολονότι βρισκόμαστε στα τέλη του έτους, δεν έχει στην ουσία φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα λόγω αδικαιολόγητης αδυναμίας ρύθμισης των χρεών έτους 2017, ενώ υπάρχει ρητή εξαίρεσή τους.
στ) Πέραν των όσων αναφέρθησαν, ένα ιδιαίτερο πρόβλημα που αφορά τα αγροτοκτηνοτροφικά κλπ. δάνεια που είχαν δοθεί τα προηγούμενα χρόνια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, δεδομένου ότι ο Νόμος αναφέρει ότι η εγγύηση θα ακολουθήσει τη ρύθμιση, δυστυχώς από συγκεκριμένες ειδικές διατάξεις προκύπτει ότι όλες οι εγγυήσεις του Δημοσίου λήγουν το 2022, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να δέχονται τη ρύθμιση των δανείων αυτών μέχρι το έτος αυτό (2022), με κίνδυνο να χάσουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, με ότι αυτό συνεπάγεται για το δανειολήπτη.
Ύστερα από τα ανωτέρω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:
1) Πώς προτίθεσθε να ρυθμίσετε τα προρρηθέντα ζητήματα που αποτελούν τροχοπέδη για τις επιχειρήσεις και αποτρέπουν αυτές από την είσοδό τους στη διαδικασία υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό ;
2) Υπάρχει σκέψη για βελτιώσεις –αλλαγές στο εν λόγο Νόμο και εάν ναι, ποιες είναι αυτές και σε ποιο βάθος χρόνου;

Ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Δράμας

Δημήτρης ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ

Στις Εθνικές ομάδες 5 παίκτες του συλλόγου.
 ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

Με την λήξη του α΄ γύρου όλα δείχνουν ότι η ομάδα θα βρίσκεται πάνω από την ζώνη υποβιβασμού, βάζοντας από κάτω το Καματερό και τον Πανελλήνιο.  Μια μέρα κράτησαν οι πανηγυρισμοί για την ευρεία νίκη επί του Πανελληνίου που είχαν τόσο ανάγκη οι Δραμινοί.
Με σοβαρότητα και σκληρή δουλειά οι προπονητές και οι  παίκτες ξεκίνησαν μίνι προετοιμασία μέχρι τις 20 Ιανουαρίου που αρχίζει ο β΄ γύρος μια και το Σαββατιάτικο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δεν αφήνει πολλά περιθώρια για συγκομιδή βαθμών. Παρόλα αυτά ο Χιλιώτης Δράμα 1986 πιστός στις αρχές του θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο απόκτησης βαθμών.
Ο ενθουσιασμός είναι στα ύψη και όλοι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την δυναμική παρουσία του κόσμου ο οποίος βοήθησε και  στο τέλος καταχειροκρότησε την ομάδα. Ένα κουβάρι οι παίκτες στα αποδυτήρια πανηγύρισαν την πρώτη νίκη του συλλόγου στην Α1 ενώ ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Κυριαζίδης που παρακολούθησε το παιχνίδι επισκέφθηκε τα αποδυτήρια και συνεχάρη παίκτες και προπονητικό team.

Η νίκη αφιερώθηκε στον τραυματία μας Αλέξη Ιακωβίδη που είναι και ο μεγάλος άτυχος της φετινής χρονιάς.
Πρώτη φορά ο Σάκης Βαλαβάνης είδε 8 παίκτες του να σκοράρουν και να παρουσιάζουν απίστευτο πάθος στην άμυνα. Ο Κοβογλανίδης συνέχισε το ώριμο παιχνίδι του, ο Τουνγκελίδης παρά την ασφυκτική πίεση που δέχτηκε έπαιρνε τις προσπάθειες όταν χρειαζόταν, ο Χαϊτίδης βρήκε τον καλό του εαυτό και σκόραρε 8 φορές, ο Τσιτσίγκος σκόραρε και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο, ενώ οι έμπειροι Κοτσαμαρίκογλου και ο αρχηγός Θωμίδης καθοδηγούσαν σε όλο το παιχνίδι την ομάδα σε άμυνα και επίθεση αντίστοιχα. Πρώτη φορά ο Κουρτίδης εκτός από την οργάνωση παιχνιδιού βοήθησε και στο σκορ δείχνοντας το ταλέντο του και ότι δίκαια είναι στις κλήσεις της Εθνικής Νέων. Ο νεαρός Γιαννακόπουλος σκόραρε και αυτός ενώ μαζί με τον Σισμανίδη βοήθησε και στην άμυνα. Ο Λευτέρης Παπάζογλου για ένα εικοσάλεπτο ήταν καταπληκτικός και βοήθησε στο χαμηλό σκορ.
    Συνεχίζοντας την παράδοση ο σύλλογος να παράγει και παίκτες υψηλού επιπέδου στις καινούργιες κλήσεις των Ομοσπονδιακών είδε 5 αθλητές του: Μπέτζιος Ραφαήλ, Κουρτίδης Γιώργος στην Εθνική νέων, Γιαννακόπουλος Ραφαήλ στην Εφήβων και Δεμερτζίδης Ηλίας, Αρμάντο Σίνα στην Εθνική παίδων. Ο σύλλογος τους εύχεται κάθε επιτυχία και ελπίζει να ακολουθήσουν τον δρόμο που χάραξαν οι Παπαδόπουλος Αδάμ και Σάββας Σάββας οι οποίοι αγωνίζονται στην Budesliga.

Θεσμική συνάντηση πραγματοποίησαν την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 αντιπροσωπείες του Διοικητικού Συμβούλιου της Ένωσής μας και της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Α.Μ.Θ (Ε.Σ.ΠΕ.ΑΜ/Θ), στο Παράρτημα του Γραφείου της Ένωσης, εντός του Καταστήματος της Δ/νσης Αστυνομίας Δράμας. Εκ μέρους της ΕΑ.ΑΜ&Θ παρευρεθήκαν ο Πρόεδρος της Ένωσης και Γ΄ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α Αστυν.Υποδ/ντης ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣ Αναστάσιος, ο Γενικός Γραμματέας Αστυν.Β΄ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ Άγγελος και ο Γραμματέας Ανθ/μων - Υπεύθυνος Εκδόσεων & Ιστοσελίδας Ανθ/μος ΝΤΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ Πέτρος. Εκ μέρους της Ε.Σ.ΠΕ.ΑΜ/Θ παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Σμηναγός ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ Νικόλαος, ο Αντιπρόεδρος Ασ/μίας ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ Παναγιώτης και ο Ταμίας Ανθυπασπιστής ΜΑΣΑΝΗΣ Χρήστος.

Στόχος της επίσκεψης – συνάντησης των δύο (2) Αντιπροσωπειών πέρα από την τυπική γνωριμία των Ενώσεων μεταξύ τους, ήταν η ανάπτυξη σταθερών βάσεων συνεργασίας με επίκεντρο τα κοινά κατά βάση προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργασιακοί τους κλάδοι, ως το «ένστολο» προσωπικό της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό ως Δ.Σ χαιρετίσαμε τη καταστατική λειτουργία της νεοσύστατης, αλλά καθόλα δυναμικής, Ένωσης Στρατιωτικών (Ε.Σ.ΠΕ.ΑΜ/Θ) και τη συστράτευση της στον συνολικό αγώνα που δίνει το συνδικαλιστικό μας κίνημα, για την εξασφάλιση της εργασιακής αξιοπρέπειας του σκληρά εργαζόμενου προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ένοπλων δυνάμεων.

Μάλιστα σε μια περίοδο που δίνονται «μάχες» σε πολλαπλά επίπεδα (μισθολόγιο, απόφαση ΣτΕ, υλικοτεχνικές υποδομές υπηρεσιών κλπ), η ενεργητική στάση κάθε φορέα συλλογικής εκπροσώπησης για τον συνασπισμό ενωμένων των δυνάμεων των θεσμών, είναι επιβεβλημένη. Προς τούτο, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.ΑΜ/Θ κατέθεσε για ενημέρωσή μας Υπόμνημα Θεμάτων – Αιτημάτων δέκα (10) διεκδικητικών σημείων της Ένωσής τους, τα οποία όπως διαπιστώθηκε στην πλειοψηφία τους απασχόλησαν διαχρονικά ή απασχολούν και τα μέλη της Ένωσης μας όπως πχ το ζήτημα της συνυπηρέτησης στελεχών των Ε.Δ  με συζύγους αστυνομικούς ή εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τα συνταξιοδοτικά θέματα και αυτά της ασφαλιστικής νομοθεσίας, η βαθμολογική εξέλιξη κλπ.
Τέλος, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση ορισμένων κοινών δράσεων εκ μέρους των Δ.Σ των δύο Ενώσεων στο άμεσο μέλλον, με αφορμή ειδικότερα ζητήματα που απασχολούν τους κλάδους μας.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Διαχειριστική Έργων Στήριξης ΜΜΕ – Οικονομική Συμβουλευτική ΑΜΘ (ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ), Εταίρος του  Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε. και αρμόδια για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης , διοργανώνει, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δράμας, ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση της δράσης του ΕΠΑνΕΚ «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου  2017 και ώρα 6:00 μμ στο Επιμελητήριο Δράμας, Λαμπριανίδου 40, Δράμα. Η αίθουσα είναι προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρία (πληροφορίες για συμμετοχή ΑμεΑ στο τηλ.: 25210-22750).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των αιτήσεων χρηματοδότησης με ημερομηνία έναρξης υποβολών 08/01/2018 και οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν σε βάθος για τη δράση, να απευθύνουν ερωτήσεις και να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα που θα τους βοηθήσει να υποβάλουν πλήρεις αιτήσεις.

Η συγκεκριμένη δράση αφορά στην 50% χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων και σκοπός της είναι η υποστήριξη των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων εξαγωγικών μεταποιητικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, για την ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας των παραγόμενων προϊόντων τους, μέσω της συμμετοχής τους σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται εκτός ελληνικής επικράτειας στην ΕΕ και σε τρίτες χώρες.

Στη δράση του ΕΠΑνΕΚ «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ » η Δημόσια Δαπάνη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από Εθνική Συμμετοχή.

Την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή πραγματοποιεί η Ένωση Κυριών Δράμας την ερχόμενη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου.
Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας στις 18:30 το απόγευμα. Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Δράμας και η ΔΕΚΠΟΤΑ. Ομιλητής θα είναι ο εκπαιδευτικός κ. Ιωάννης Δεϊρμεντζόγλου, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία της Ένωσης Κυριών και τα παιδιά του 2ου δημοτικού σχολείου Δράμας. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Page 1 of 327