Επικαιροτητα
Rena Triantafullidou

Rena Triantafullidou

Με την ευκαιρία του εορτασμού της «Ημέρας Μακεδονικού Αγώνα», θα πραγματοποιηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας οι παρακάτω εκδηλώσεις:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
Πραγματοποίηση ομιλιών στα δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια του νομού για το Μακεδονικό Αγώνα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
Οι εκδηλώσεις εορτασμού θα πραγματοποιηθούν στο Βώλακα Δράμας.

9:30π.μ.    Επίσημη Δοξολογία – Τέλεση Μνημόσυνου στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία
9:30π.μ.    Εκκίνηση αθλητών αγώνα «Δρόμος Θυσίας» στο 25ο χλμ. εθνικής οδού Δράμας – Κ. Νευροκοπίου

10:00π.μ.    Επετειακή ομιλία από τον κ. Νικόλαο Γεωργιάδη, δάσκαλο, με θέμα "Τα τραγούδια του Μακεδονικού Αγώνα".

10:15π.μ.    Μετάβαση στο μνημείο του Άρμεν Κούπτσιου
10:30π.μ.    -Επιμνημόσυνη δέηση
-Κατάθεση στεφάνων
-Τήρηση σιγής ενός λεπτού
-Εθνικός Ύμνος

Εκδηλώσεις στο χώρο του μνημείου του Άρμεν Κούπτσιου
-Ποιήματα και τραγούδια αναφερόμενα στο Άρμεν Κούπτσιο    από γυναίκες του Βώλακα
-Μακεδονικοί χοροί από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους: Βώλακα, Καλής Βρύσης, «Μέγας Αλέξανδρος» Προσοτσάνης, Μοναστηρακίου, Ξηροποτάμου, Πετρούσας, Πύργων και Παγωνερίου
-Απονομή επάθλων στους νικητές του αγώνα δρόμου

Τα σχετικά με τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Δράμας.

Τα σχετικά με τη στρατιωτική παράταξη η Διοίκηση Φρουράς Κ. Νευροκοπίου.

Τα σχετικά με τη διάθεση της φιλαρμονικής και το σημαιοστολισμό ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου.

Τα σχετικά με την τήρηση της τάξης γενικώς η Αστυνομική Τμήμα κ.Νευροκοπίου.

Τα σχετικά με τις ομιλίες στα σχολεία οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ΠΕ Δράμας.

Τελετάρχη ορίζουμε τον κ. Άρμεν Βασίλειο, υπάλληλο του Δήμου Κ. Νευροκοπίου.

Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι των φορέων που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι να επικοινωνήσουν μέχρι το πέρας της Πέμπτης 19/10 με τον Δήμο Νευροκοπίου στα τηλέφωνα 2523350144 και 2523350103.

20171015 145012

Μεγάλες επιτυχίες των δύο συλλόγων της Δράμας …

Το τριήμερο από 13 μέχρι 15 Οκτωβρίου διεξήχθη στην Αθήνα το Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα αγωνιστικού Μπριτζ 2017.

Δύο σύλλογοι της πόλης μας ο Γαλαξίας Δράμας και ο Αστέρας Δράμας ήταν εκεί με μεγάλη συμμετοχή αθλητών τους και με πολύ σημαντικές επιτυχίες για μια ακόμη φορά …

Στους αγώνες που έγιναν στην Αθήνα στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις της αίθουσας ξιφασκίας στο Ελληνικό συμμετείχαν πάνω από 1.000 άτομα σε μια γιορτή για το Ελληνικό Μπριτζ …

Στο Πρωτάθλημα συμμετέχουν οι αθλητές ανάλογα με την δυναμικότητά τους  στην Ελλάδα, και χωρίζονται σε κατηγορίες από 1 έως 16. Τα πρωταθλήματα γίνονται σε 4 ανεξάρτητες κατηγορίες την 1-6 την 1-9 την 1-11 και την κατηγορία Open, στην κάθε μια ξεχωριστά υπάρχουν οι κατηγορίες Α, Β, Γ και Δ  Εθνική.

Πέρα από αυτές υπάρχει και μια ενιαία κατηγορία ¨μαθητών¨ όπου συμμετέχουν όσοι ξεκίνησαν και εντάχθηκαν σε συλλόγους τον τελευταίο χρόνο.
Ο Γαλαξίας Δράμας συμμετείχε με τρεις τετραμελείς ομάδες του στις κατηγορίες 1-6 , 1-9 , και ¨μαθητών¨

Στην κατηγορία 1-6 ο Γαλαξίας ήταν ήδη πρωταθλητής Ελλάδος στην Α΄Εθνική τις δύο προηγούμενες χρονιές, και η ομάδα του με τους Ηλιάδη Α. , Μποβασιανό Ν. , Γκουτιούδη Δ. , και Πετρίδη Κ., έπρεπε να υπερασπιστεί τον τίτλο των δύο προηγούμενων χρόνων.

Τελικά με χαρακτηριστική άνεση και με 7 νίκες σε ισάριθμους αγώνες με τους συλλόγους από Ηράκλειο, Μυτιλήνη, Χαλκίδα, Λάρισα και Αθήνα κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής και έγινε ο πρώτος σύλλογος της χώρας που το έχει πετύχει μέχρι σήμερα.

Στην κατηγορία 1-9 ο Γαλαξίας συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής με τους Κασάπη Γ, Κασάπη Ν, Γκουτιούδη Ζ, και Σπυρόπουλο Α., απέναντι σε 5 Αθηναϊκούς συλλόγους και αυτούς από Μυτιλήνη και Τρίπολη, κατέλαβε την δεύτερη προνομιούχο θέση που οδηγεί στη Β΄Εθνική.
Τέλος η τετραμελής ομάδα των ¨μαθητών¨ κατέλαβε την 22η θέση στην γενική κατάταξη αποκτώντας όλοι τους σημαντικές εμπειρίες για το μέλλον.

Ο άλλος σύλλογος της πόλης μας ο Αστέρας Δράμας συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος μια και ιδρύθηκε πέρσι με τρείς ομάδες του. Στις κατηγορίες 1-6 και 1-9 ξεκινώντας από την Δ΄ Εθνική και μία ομάδα στην κατηγορία Open ξεκινώντας από στην Γ΄ Εθνική.  Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές του είχαν την εμπειρία μεγάλων αγώνων από παλαιότερες συμμετοχές τους.
Στην κατηγορία 1-9 στην Δ΄ Εθνική με τους Κεραμιτσόπουλο Ε, Δημητρακόπουλο Δ, Κάζη Δ και Καρτσόγλου Χ,  κατέλαβε την πρώτη θέση (19 συμμετοχές), ανεβαίνοντας ταυτόχρονα στην Γ΄Εθνική.

Στην κατηγορία Open στην Γ΄ Εθνική κατέλαβε την 11η θέση (16 συμμετοχές) και στην κατηγορία 1-6 της Δ΄ Εθνικής κατέλαβε την 15η θέση (21 συμμετοχές).
Τελικά στο πρωτάθλημα αυτό η Δράμα είχε συμμετοχή δύο συλλόγων και 26 αθλητών με πολύ σημαντικές επιτυχίες και διακρίσεις δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση από την Κρήτη έως τον Έβρο.

Μετά το τέλος του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος ο πρόεδρος του Γαλαξία Δράμας μας δήλωσε
« Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αθλητές μας που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα αλλά και σε όλους όσους συμμετέχουν και αγκαλιάζουν τα τελευταία χρόνια τον σύλλογό μας και την παρέα του Γαλαξία. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους έφεραν τις πολλές και μεγάλες επιτυχίες στην πόλη μας …Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ τον σύλλογο του Αστέρα Δράμας για τις επιτυχίες του στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα..

Θα ήθελα να τονίσω ότι  το Μπριτζ στην Δράμα έχει και παρόν και παρελθόν αλλά κυρίως μέλλον … Με δύο συλλόγους, με διαφορετικά χαρακτηριστικά ο καθένας, ώστε να μπορεί να χωρέσει ο κάθε χαρακτήρας χωρίς άμεσους ή έμμεσους αποκλεισμούς. Καλή συνέχεια σε όλους .»

Ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσελλης, ανακοινώνει την επίσημη έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Προσοτσάνης, δομή που έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας: «Ανθρώπινοι Πόροι και Κοινωνική Συνοχή - ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος  Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης  (ΕΣΠΑ 2014-2020) και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Προσοτσάνης  λειτουργεί από  την 2η Οκτωβρίου 2017,  κατά τις ημέρες Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 9:00 με 17:00 επί της οδού Μ .Αλεξάνδρου 2. Τα στελέχη του Κέντρου θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην έδρα του δήμου και σε κάθε οικισμό του με επιτόπιες επισκέψεις.

Το Κέντρο Κοινότητας στελεχώνεται με τρεις υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, Ψυχολόγο, Οικονομολόγο και Κοινωνική Λειτουργό.
Με τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός σημείου αναφοράς για την υποδοχή και εξυπηρέτηση των κατοίκων του Δήμου Προσοτσάνης με όλα τα κοινωνικά προγράμματα που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Πρόκειται για μια νέα δομή που έχει στόχο την παροχή ενός ολοκληρωμένου πλέγματος υπηρεσιών προς ευάλωτες ομάδες πληθυσμού για την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διάκρισης, αλλά και της κοινωνικής και εργασιακής (επαν)ένταξης.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες διακρίνονται σε τρεις (3) κεντρικούς άξονες:
Α) Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών
Β) Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές για τον καλύτερο συντονισμό του συνολικού κοινωνικού έργου
Γ)  Παροχή Υπηρεσιών, που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων

Ωφελούμενοι είναι κάτοικοι του Δήμου Προσοτσάνης, και κατά προτεραιότητα, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», καθώς και άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι/ες, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, μετανάστες, δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, αιτούντες άσυλο, και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Το Κέντρο Κοινότητας Προσοτσάνης, ενδεικτικά  δύναται να παρέχει τις παρακάτω  υπηρεσίες:
-Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης για την ένταξη στην αγορά εργασίας, υπηρεσίες, επαγγελματικού προσανατολισμού
- Παροχή οικονομικών υπηρεσιών-συμβουλών σε ευπαθείς ομάδες προς διευκόλυνση και διευθέτηση των θεμάτων τους.
-Συγκέντρωση και διανομή βασικών αγαθών.
-Υποστήριξη ηλεκτρονικών αιτήσεων ωφελουμένων σχετικά με τα προγράμματα ανθρωπιστικής κρίσης (κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης).
-Παροχή συμβουλευτικής ψυχοκοινωνικής στήριξης σε παιδιά, ενήλικες και οικογένειες.
-Διοργάνωση εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, επικοινωνιακό και κοινωνικό περιεχόμενο.
-Μικτές δράσεις για την κοινωνικοποίηση και την κοινωνική ένταξη, ειδικότερα (αλλά όχι αποκλειστικά ) για μαθητές ΑμεΑ , παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, μετανάστες και Ρομά

Την Πέμπτη 19-10-2017 το πρωί, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του
Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου και της Ημέρας της Ελληνικής
Αστυνομίας, πρόκειται να πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία από το
προσωπικό των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Ροδόπης, Καβάλας και
Δράμας, στα κατά τόπους νοσοκομεία ως εξής :

09:30 -  Γενικό Νοσοκομείο Δράμας
10:00 -  Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής
10:00 -  Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας
11:00 -  Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Στο πλαίσιο του εορτασμού πρόκειται να προσφερθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τα οποία συγκέντρωσε το προσωπικό όλων των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης

Η 20η Οκτωβρίου, «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας», θεσπίστηκε από την Πολιτεία ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς του Σώματος προς της χώρα και την κοινωνία.  Παράλληλα την ίδια ημέρα τιμάται και ο προστάτης του Σώματος Μεγαλομάρτυρας Άγιος Αρτέμιος.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, στην Κομοτηνή, έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πρόκειται να πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις, κατά τις ημέρες 19 και 20 Οκτωβρίου.  

Συγκεκριμένα, παραμονή της εορτής (19-10-2017) και ώρα 18:00, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας.  

Ανήμερα της 20ης Οκτωβρίου και ώρα 09:00, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή, θα τελεστεί Δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου.

Μετά τη Δοξολογία θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Καλούμε τους πολίτες της περιοχής μας, να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.  

Παράλληλα, την ίδια ημέρα (20-10-2017) και ώρα 13.00, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης συνοδευόμενος από τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας της περιφέρειάς μας, θα επισκεφτεί το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Καβάλα (οδός Φιλελλήνων 16), όπου θα παραδώσει τη βοήθεια σε είδη που συγκέντρωσε το προσωπικό των αστυνομικών υπηρεσιών της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Ανάλογες εορταστικές εκδηλώσεις για την «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας», θα πραγματοποιηθούν την 20η Οκτωβρίου 2017 και στις έδρες των υπόλοιπων Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειάς μας:

•    Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας: Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στην Ορεστιάδα, ώρα έναρξης τελετής 10:00.
•    Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη, ώρα έναρξης τελετής 09:15.
•    Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης: Δοξολογία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στην Ξάνθη, ώρα έναρξης τελετής 11:00.
•    Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας: Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου στην Καβάλα, ώρα έναρξης τελετής 10:00.
•    Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στη Δράμα, ώρα έναρξης τελετής 09:30.

Επίσης στο πλαίσιο του εορτασμού, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 16 έως και 20-10-2017, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος, αλλά και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου κατέθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας, μαζί με το Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ολοήμερα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
Σύμφωνα με τους Διευθυντές των Σχολείων το ποσοστό των σχολικών μονάδων που υπολειτουργούν λόγω ακριβώς αυτής της υποστελέχωσης φτάνει το 30% σε ολόκληρη τη χώρα, οδηγώντας σε μαζικές διαγραφές τους μαθητές. Σε μερικές περιοχές της χώρας μάλιστα το ποσοστό αυτό αγγίζει το 57%! Παράλληλα, αρκετά Σχολεία λειτουργούν με μειωμένο ωράριο, δηλαδή μέχρι τις 03:00 μ.μ. αντί για 04:00 μ.μ., όπως είναι το κανονικό ωράριο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικογένεια και τις επιπτώσεις στον καθημερινό προγραμματισμό αλλά και την οικονομική επιβάρυνση, αφού δεν εξασφαλίζεται η φύλαξη των παιδιών.
Όλα τα παραπάνω επισημαίνει σε ανακοίνωσή της (07.10.2017) η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «Αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, είναι βέβαιο ότι θα έχουμε μαζική διαγραφή μαθητών από τα Ολοήμερα Σχολεία, με αποτέλεσμα τον εκφυλισμό ενός πολύ σημαντικού θεσμού, τόσο από κοινωνική, όσο και η παιδαγωγική άποψη».
«Βρισκόμαστε στο δεύτερο μήνα λειτουργίας των Σχολείων και ακόμη πολλά Ολοήμερα δεν λειτουργούν καθόλου ή υπολειτουργούν! Στις αρχές Μαΐου τόσο ο Πρωθυπουργός της χώρας όσο και ο αρμόδιος Υπουργός Παιδείας σε κοινή συνέντευξη Τύπου είχαν υποσχεθεί, μεταξύ πολλών άλλων, την έγκαιρη λειτουργία των Ολοήμερων, δίνοντας μάλιστα έμφαση στην επέκταση του επιτυχημένου αυτού θεσμού. Όπως χαρακτηριστικά είχε πει τότε ο κ. Τσίπρας ‘έτσι ώστε όλοι οι γονείς να μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους μέχρι τις 4 το απόγευμα χωρίς να έχουν την έννοια της φύλαξης’. Εμπαιγμός! Μόνον αυτήν η λέξη μπορεί να περιγράψει τις γνωστές πλέον σε όλους ανέξοδες υποσχέσεις της Κυβέρνησης» », τόνισε η Χαρά Κεφαλίδου.
Στην ερώτησή της η Χαρά Κεφαλίδου ζητά να ενημερωθεί για το πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει τα αρμόδιο Υπουργείο τα τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης των Ολοήμερων Σχολείων και εάν θα προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, ώστε να λειτουργήσουν επιτέλους κανονικά.

 

2017 10 17 xk erot gia Oloimera Sxoleia

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας δια μέσου του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του Ετήσιου Αφιερώματος 2017-18 της ΔΔΕ Δράμας με θέμα: «Σύγχρονες Διδακτικές Προ(σ)κλήσεις» θα υλοποιήσει σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας εκπαιδευτικές δράσεις στο πλαίσιο των «Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων του ΥΠ.ΠΟ.Α.» από 19 έως 22 Οκτωβρίου 2017 στους Αρχαιολογικούς Χώρους 1. Πλατανιάς   2.  Αδριανής,  και 3. Κεφαλαρίου
Αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων είναι:
1.Στις 19 Οκτωβρίου 2017 – Ακρόπολη Πλατανιάς

Τα σχολεία θα επισκεφτούν την Ακρόπολη της Πλατανιάς, όπου θα γίνει ενημέρωση από την αρχαιολόγο κ. Βασιλική Πουλιούδη στο δημοτικό σχολείο της Πλατανιάς και στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί έκθεση με φωτογραφικό υλικό από την πορεία των ανασκαφών και για την ιστορία του χωριού. Στη συνέχεια θα γίνει ενημέρωση από την εταιρεία ΙΚΤΙΝΟΣ για τις  ανεμογεννήτριες που λειτουργούν στην περιοχή.  

2.Στις 20 Οκτωβρίου 2017 – Αρχαιολογικός Χώρος της Αδριανής

Τα σχολεία θα επισκεφτούν τον Αρχαιολογικό Χώρο της  Αδριανής, εκεί θα τηρηθεί ο ίδιο πρόγραμμα με της Πλατανιάς με τη μόνη διαφορά  η ενημέρωση θα γίνει στην αίθουσα του κοινοτικού διαμερίσματος Αδριανής.

3.Στις 23 Οκτωβρίου 2017 – Αρχαιολογικός Χώρος Κεφαλαρίου
 
Τα σχολεία θα επισκεφτούν τον Αρχαιολογικό Χώρο του Κεφαλαρίου, εκεί θα τηρηθεί ο ίδιο πρόγραμμα με της Πλατανιάς με τη μόνη διαφορά  η ενημέρωση θα γίνει στην αίθουσα του Κέντρου Προσφυγικής Μνήμης του Αγίου Αθανασίου.

Εάν κατά τις προαναφερθείσες  ημέρες υπάρχουν άσχημες καιρικές συνθήκες  η ενημέρωση  θα γίνει στο Αρχαιολογικό Μουσείου Δράμας.

Κατόπιν ενεργειών του Εντεταλμένου Συμβούλου επί θεμάτων Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιώργου Τσεπίλη, και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δράμας, την Τρίτη 17-10-2017 υλοποιήθηκε επιμορφωτικό και εκπαιδευτικό σεμινάριο σχετικά με την πυροπροστασία και τη συνδρομή του Δήμου στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από αρμόδιους εκπαιδευτές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας σε δημοτικούς υπαλλήλους. Ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ευχαριστεί ιδιαιτέρως την Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας για την αγαστή συνεργασία και για το σπουδαίο έργο που προσφέρει στον τόπο μας.

Page 1 of 304