Επικαιροτητα

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει την μεγαλειώδη πορεία αγώνα κατά της ανεργίας

Written by

Η Γραμματεία Δράμας του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τη Μεγάλη Πορεία Αγώνα Κατά της Ανεργίας που ξεκίνησε στις 3 Απρίλη από την Πάτρα και θα καταλήξει στο Σύνταγμα στην Αθήνα στις 10 Απρίλη, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, και την Δημοτική Αρχή, με την συμμετοχή χιλιάδων ΑΝΕΡΓΩΝ, εργαζομένων,  δεκάδων εργατικών σωματείων, Λαϊκών Επιτροπών, και Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Ο μόνος δρόμος για  να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει είναι ο δρόμος του αγώνα, της οργανωμένης πάλης και διεκδίκησης. Μπορούμε να ζήσουμε σήμερα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας και όχι με τα ελάχιστα! Δεν παραδινόμαστε! Έχουμε τη δύναμη να φέρουμε τα πάνω κάτω!

Κανένας εργάτης, νέος, άνεργος, να μη μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, απλός θεατής στις προσπάθειες Κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ να αφαιρέσουν όσα δικαιώματα μας απέμειναν.

Κριτήριο για τον κάθε εργαζόμενο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο, πρέπει να είναι, να έχει σταθερή εργασία, αξιοπρεπή μισθό και όχι συμβολική ενίσχυση, να πληρώνεται στην ώρα του και όχι όποτε θελήσει ο εργοδότης ή το επιτρέπει η κερδοφορία του! Να μην τρέμει τη στιγμή που θα αρρωστήσει και δε θα έχει ιατρική-φαρμακευτική κάλυψη, να έχει προστασία στον επαγγελματικό κίνδυνο. Να έχει σύνταξη όταν θα φεύγει κατάκοπος από την εργασία και όχι φιλοδώρημα που θα τον διατηρεί στην ανέχεια!

Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία.
Εδώ και τώρα, δράση για να μην περάσει η επίθεση στη ζωή μας.
Συμμετέχουμε όλοι και όλες στην 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία εάν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το ασφαλιστικό στη Βουλή!