Επικαιροτητα

1η Διασυνοριακή Συνάντηση Νέων με θέμα «Καινοτόμα Επιχειρηματικότητα μέσω της Διασυνοριακής Συνεργασίας»

Written by

emporiko 2

Την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 και ώρα 9:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση της 1ης Διασυνοριακής Συνάντησης Νέων με θέμα : «Καινοτόμα Επιχειρηματικότητα μέσω της Διασυνοριακής Συνεργασίας», στην οποία  απηύθυνε χαιρετισμό, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ.Ανάργυρος Πατακάκης.
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Ένωση Ευρωπαϊκών Διασυνοριακών (AEBR), το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Επιμελητήριο Δράμας.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Πατακάκης τόνισε ότι : «Είναι η ιδιαίτερη τιμή για την Δράμα να φιλοξενεί αυτήν την συνάντηση και να αποτελεί το επίκεντρο ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών, ιδιαίτερα στον τομέα της διασυνοριακής συνεργασίας. Η συνεργασία αυτή είναι τόσο πολύτιμη σήμερα, επειδή συμβάλει στην αλληλοκατανόηση και την ειρηνική συνύπαρξη των κρατών της Βαλκανικής και γενικότερα, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Εκφράζω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου που η Δράμα συνεχίζει να διαδραματίζει πρωτοπόρο ρόλο στην Εδαφική Ευρωπαϊκή Συνεργασία (INTERREG), καθώς υπήρξα την περίοδο 1996-1997 ως Δήμαρχος Νευροκοπίου και Πρώτος Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, από τα ιδρυτικά στελέχη του Προγράμματος Νέστος-Mesta μεταξύ Ελλάδας-Βουλγαρίας».