Επικαιροτητα

Συνεδρίασε η ΔΗΜΤΟ Δράμας «Όλοι μαζί μια γροθιά απέναντι στις λαίλαπες!»

Written by

Την Τετάρτη 20/6/2018 και ώρα 8.00μμ πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά σειρά συνέλευση των νεοεκλεγέντων μελλών της οργάνωσης στα γραφεία της ΝΟΔΕ-ΔΗΜΤΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΡΑΜΑΣ, με ταυτόχρονη παρουσία του προέδρου της ΝΟΔΕ και του βουλευτή της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΡΑΜΑΣ κ. Δ. Κυριαζίδη μετά από κάλεσμα για ενημέρωση.
Συζητήθηκαν διεξοδικά, μετά από εισήγηση του προέδρου της ΝΟΔΕ, τα θέματα:
Μετεγκατάσταση και συνδιαχείριση κοινών πλέον γραφείων, με ξεκάθαρη λειτουργία, όπως ορίζουν  τα καταστατικά των οργανώσεων, τον επιπλέον εξοπλισμό τους σύμφωνα με τις νέες ανάγκες, και τη δημιουργία εκ νέου ιστοσελίδων, οι οποίες θα έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα, όσον αφορά τις θέσεις του κόμματος σε κάθε θέμα που προκύπτει στην πολιτική και κοινωνική σκηνή του τόπου.
Διευκρινήσεις στις θέσεις ευθύνης, όπως ορίζονται από το καταστατικό της οργάνωσης και διαπίστωση διεύρυνσης των τομέων.
Αναφορά στην Οικονομική Επιτροπή Πόρων και Διαφάνειας, τη σύστασή της, τις αρμοδιότητες και τη δράση της.
Κατόπιν δόθηκε ο λόγος στον βουλευτή κ. Δ. Κυριαζίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στην πίστη και την πειθαρχία των μελλών των Δ.Σ των οργανώσεων στα καταστατικά και τις δημοκρατικές διαδικασίες που τις διέπουν, στο ήθος και το ύφος των δηλώσεων και των συμπεριφορών, ένεκα του ρόλου και της ιδιότητας που πηγάζει μέσα από τη συμμετοχή στα συλλογικά όργανα, τη σημαντικότητα ανάληψης θέσης ευθύνης και τις ζυμώσεις, που πρέπει να διατηρούνται εντός των οργάνων ώστε να παράγονται συνδιαμορφούμενες ιδέες, απόψεις και στάσεις.
Συζητήθηκαν αναλυτικά ο προγραμματισμός και η οργάνωση δράσεων, ανάλογα με τις υπευθυνότητες, τις πολιτικές και κοινωνικές συγκυρίες, σε χώρους δουλειάς και συγκέντρωσης.
Ενίσχυση των παραγόμενων τάσεων και πρωτοβουλιών με επισκέψεις τομεαρχών και στελεχών για ενημέρωση και στήριξη.
Αναλύθηκε ιδιαιτέρως μετά από εκδήλως εναγώνια ερωτήματα, το Μακεδονικό ζήτημα και οι πιθανές εξελίξεις του καθώς και η πάγια θέση του κόμματος απέναντι στην ονομασία, με απαράβατο όρο τη μη αποδοχή  ονομασίας με λέξη ή παράγωγα του όρου «Μακεδονία». Θέση που θα διαμορφώσει την έκβαση των διαπραγματεύσεων διασφαλίζοντας το εθνικό δίκαιο. Προς δε το όλο θέμα εστιάστηκε και στην αντιδημοκρατική έως και φασίζουσα συμπεριφορά του Κυβερνητικού Βουλευτή Δράμας, ό οποίος οδήγησε στην Αστυνομία το μέλος της τοπικής οργάνωσης (Περικλή Κωφίδη)  για μια  ανάρτηση διαμαρτυρίας για τη στάση του συγκεκριμένου Βουλευτή υπέρ των Σκοπίων.
Η συζήτηση εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε με ομόφωνες αποφάσεις, σε ένα ιδιαιτέρως πολιτισμένο κλίμα, με έντονη τη ζωντάνια, την ορμή και τη διάθεση για δουλειά και κατακτήσεις, από ανθρώπους που εκλέχθηκαν για να προσφέρουν ο καθένας από το δικό του μετερίζι σε μια πολύπαθη κοινωνία, που αναζητά απελπισμένα λύσεις στην καθημερινότητα και όχι μόνο. Σε μια κοινωνία που έδειξε τα ανακλαστικά της στα μείζονα…
Όλοι μαζί μια γροθιά απέναντι στις λαίλαπες!

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Δράμας