Επικαιροτητα

Δυναμική απεργιακή συγκέντρωση από τη Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ.

Written by

Δυναμική απεργιακή συγκέντρωση από τη Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ. πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί στην Κ. Πλατεία της Δράμας.
Σύντομο χαιρετισμό στη συγκέντρωση απεύθυνε ο Στέργιος Ηλιόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, που μετέφερε την απόφαση του σωματείου να συνταχθεί με τις ταξικές δυνάμεις.
Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Γιάννη Κοτζαμπάση, μέλος της διοίκησης του ΕΥΚ Δράμας ο οποίος αναφέρθηκε στην κοινωνική συμμαχία στην οποία καλεί ο ΠΑΜΕ με κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, με  τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες.  Συμμαχία με αιτήματα που δείχνουν ξεκάθαρα τον αντίπαλο που είναι και η πηγή της αντεργατικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων και δεν είναι άλλος από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, το μεγάλο κεφάλαιο. Αιτήματα που απαντάνε στις δικές μας σύγχρονες ανάγκες, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα του οργανωμένου, ταξικού αγώνα! Στην αντίπερα όχθη από την «κοινωνική συμμαχία» της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με πλαίσιο που δεν θα είχε κανένα ενδοιασμό να δεχτεί και ο ΣΕΒ. Πλειοψηφίες που έδειξαν για ακόμη μία φορά με ποιανού το μέρος είναι. Πιστοί σύμμαχοι της κυβέρνησης παρά τις επιμέρους αντιθέσεις, πάνω από όλα όμως πιστοί σύμμαχοι των εργοδοτών, επιβεβαιώνουν τον χαρακτηρισμό τους ως μακρύ χέρι της εργοδοσίας, τον τίτλο τους ως εργοδοτικοί και κυβερνητικοί. Βάφτισαν τη σημερινή απεργία ημέρα δράσης. Βλέποντας την απαξίωσή τους στα μάτια των εργαζομένων, προσπαθούν να δώσουν νέα πνοή στον ύπουλο ρόλο τους ,να πείσουν τους εργαζόμενους να ενστερνιστούν το μονόδρομο της ανάπτυξης των μονοπωλίων, να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση των εργαζομένων την πολιτική διαχείρισης της βαρβαρότητας που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις.
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

20180530 104520 1 1