Επικαιροτητα

Συζητούνται αύριο στη βουλή δυο ερωτήσεις για επίκαιρα θέματα του νομού που κατέθεσε ο βουλευτής Δ Κυριαζίδης

Written by

Συζητούνται αύριο (1/6) στο κοινοβούλιο, ύστερα από εισήγηση (Επίκαιρες Ερωτήσεις) του Αν. Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, δύο ζητήματα που αφορούν – απασχολούν την Δραμινή κοινωνία,
Το πρώτο ζήτημα αφορά τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου σχετικά με τη συγχώνευση του ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας-Θράκης (με έδρα την Καβάλα) με το αντίστοιχο της Κεντρικής Μακεδονίας (με έδρα τις Σέρρες) και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ως και με την τύχη των τμημάτων του ΤΕΙ που λειτουργούν στη Δράμα (Οινολογίας, Δασοπονίας, Αρχιτεκτονικής). Το δεύτερο ζήτημα, αρμοδιότητας του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημητρίου Βίτσα, αφορά την ανάθεση και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτή ενεργήθηκε, της υγειονομικής περίθαλψης των προσφύγων στη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας σε ιδιωτική οργάνωση, ζήτημα που ανέκυψε, κατόπιν έγγραφης διαμαρτυρίας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας.
Επισυνάπτεται απόσπασμα της σχετικής Ημερήσιας Διάταξης.

Δελτίο Επικαίρων Ερωτήσεων
Της Παρασκευής 01 Ιουνίου 2018 ώρα 10:00
ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Δεύτερου Κύκλου (Άρθρο 130 παρ. 2 και 3 Καν. Βουλής)
Η με αριθμό 1705/25-5-2018 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Δράμας της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημητρίου Κυριαζίδη προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τη λύση της συνένωσης του ΤΕΙ ΑΜΘ με το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

ΑΝΑΦΟΡΕΣ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (Άρθρο 130 παρ. 5 Καν. Βουλής)
Η με αριθμό 1983/11-12-2017 Ερώτηση του Βουλευτή Δράμας της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημητρίου Κυριαζίδη προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής,  με θέμα: «Με ποια διαδικασία πραγματοποιήθηκε η ανάθεση στους “ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ” της φροντίδας της υγείας των προσφύγων του Κέντρου φιλοξενίας στην ΒΙΠΕ Δράμας;».