Επικαιροτητα

Ερώτηση Δ. Κυριαζίδη στη βουλή για το σχολικό συγκρότημα Καλαμπακίου

Written by

Περατώνεται και δεύτερη σχολική περίοδος και οι μαθητές του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκείου Καλαμπακίου Δήμου Δοξάτου εξακολουθούν, ως μετανάστες, να στεγάζονται προσωρινά σε διάφορες σχολικές μονάδες της περιοχής.
Δύο χρόνια και πλέον συζητήσεων, συσκέψεων και δήθεν συναντήσεων σε ‘’υψηλό’’ επίπεδο για την ανακατασκευή του υπάρχοντος κτιρίου ή την κατασκευή νέου, ΟΥΔΕΝ προέκυψε.
Επειδή η όλη κατάσταση οδεύει για τρίτη χρονιά σε βάρος των μαθητών και των γονέων τους, από πλευράς του Αν. Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη κατατέθηκε σχετική ερώτηση (επισυνάπτεται) προς τους αρμόδιους Υπουργούς  με την ελπίδα πριν την έναρξη της νέα σχολικής περιόδου, υπάρξουν οι επιβαλλόμενες ενέργειες, ώστε να δοθεί λύση στο όλο πρόβλημα.

Αθήνα, 30 Μαΐου 2018
Α.Π.: 1750

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: 1) Τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Χρήστο ΣΠΙΡΤΖΗ

2) Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Κύριοι Υπουργοί,
Το πρόβλημα του ακατάλληλου λόγω σοβαρών στατικών προβλημάτων σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμπακίου Δήμου Δοξάτου Δράμας εξακολουθεί να υφίσταται και άμεση λύση σε αυτό δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Διανύουμε ήδη το δεύτερο έτος από την προσωρινή μεταστέγαση των μαθητών και η ταλαιπωρία των ιδίων και των γονέων τους, δυστυχώς, θα συνεχιστεί για μία ακόμη σχολική χρονιά. Παρά τις όποιες σκέψεις για ανακατασκευή του υπάρχοντος κτιρίου ή την κατασκευή νέου και τις σχετικές περί αυτών συζητήσεις, οι οποίες κρατούν εδώ και χρόνια, καμία επίσημη ενημέρωση δεν υφίσταται για τις δρομολογούμενες λύσεις και κυρίως για το πότε αυτές θα υλοποιηθούν, προκαλώντας έτσι εύλογες ανησυχίες εντός και εκτός σχολικής κοινότητας.   

Εν όψει τούτων, και επειδή οι πολίτες απαιτούν άμεση λύση, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1.    Έχει εκπονηθεί τελικά σχέδιο για την επίλυση του προβλήματος και ποιο το περιεχόμενο αυτού;  
2.    Πότε αναμένεται να υλοποιηθεί αυτό;

Ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Δράμας

Δημήτρης ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ