Επικαιροτητα

Πορεία ειρήνης στην Αλεξανδρούπολη

Written by

Κυριακή 13 Μάη 2018 ώρα 10.30 π.μ
Μπροστά στην Δημαρχία
Νέοι και νέες, εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,
Η Επιτροπή Ειρήνης Δραμας., καλεί σε μαζική συμμετοχή στην Πορεία Ειρήνης στην Αλεξανδρούπολη. Διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης της ΠΑΜ-Θ, στο πλαίσιο πανελλαδικής αντιιμπεριαλιστικής δράσης. Ο λαός μας να βγει στο δρόμο, να καταδικάσει μαζικά τη νέα ιμπεριαλιστική επίθεση ΗΠΑ – Μ. Βρετανίας - Γαλλίας στη Συρία.
Η όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, η συγκέντρωση τεράστιας δύναμης πυρός στην περιοχή ενισχύουν τον κίνδυνο για γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Οι εξελίξεις απαιτούν τη μετατροπή της λαϊκής ανησυχίας σε οργανωμένη πάλη για να διατρανώσουμε τη θέλησή μας κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αιτιών που τους προκαλούν.
Οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών με πρωταγωνιστές τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τη Ρωσία και την Κίνα, με τη συμμετοχή δεκάδων καπιταλιστικών κρατών, οξύνονται. Το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους, το μοίρασμα των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των ενεργειακών αγορών έχουν οδηγήσει ήδη σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Συρία, την Υεμένη, τη Λιβύη, το Ιράκ, την Ουκρανία. Το Ισραήλ συνεχίζει την κατοχή στην παλαιστινιακή γη, σκοτώνει τον παλαιστινιακό λαό. Καμιά επανάπαυση. Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα δεν μπορεί να πει κανένας: “δεν τρέχει τίποτα”. Η θέση των εργαζομένων, της νεολαίας μας είναι στον αγώνα του αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.
Οι συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου, ο εμβολισμός του περιπολικού “Γαύδος”, η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, η αμφισβήτηση των συνόρων και η στρατιωτική παρουσία στην ΑΟΖ της Κύπρου προειδοποιούν για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή. Η αστική τάξη της γειτονικής χώρας στοχεύει στον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών στην Α. Μεσόγειο και την αλλαγή των συνόρων όπως δείχνει η εισβολή στη Συρία καθώς και η αξίωση για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης.
Οι σχεδιασμοί και ανταγωνισμοί των αστικών τάξεων στρέφονται κατά των λαών και ο λαός μας έχει υποχρέωση να κινηθεί με βάση τα δικά του συμφέροντα και με αυτό το κριτήριο να κρίνει αυστηρά την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων. Η κυβερνητική πολιτική δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από κάλπικα προσχήματα. Σημαδεύεται από τη διαρκή επίθεση κατά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, από τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, τη φορολογική ληστεία, τους πλειστηριασμούς για το ξεσπίτωμα λαϊκών οικογενειών, την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος.
Η εξωτερική της πολιτική είναι εξίσου επικίνδυνη. Εμπλέκει συνεχώς πιο βαθειά τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, οι διαπραγματεύσεις με τη FYROM και την Αλβανία έχουν στόχο την ένταξη των Δυτ. Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για τη λεγόμενη “Ευρω-Ατλαντική ολοκλήρωση”.
Η κυβέρνηση με προμετωπίδα τη λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση», έχει γίνει σημαιοφόρος στην προώθηση των στόχων των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ ΕΕ. Με τη στάση της προσπαθεί να «ξεπλύνει» τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, παρουσιάζοντας μάλιστα τον Τράμπ ως «διαβολικά καλό». Την ώρα που ο λαός υποφέρει, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίρνει τα εύσημα γιατί είναι η δεύτερη χώρα, μετά τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, που για το 2017 δίνει το 2,36% του ΑΕΠ, δηλαδή 4.2 δισ. ευρώ, για στρατιωτικές δαπάνες. Η Ελλάδα συμμετέχει σε 12 αποστολές στο εξωτερικό, ενώ αναβαθμίζονται η Βάση της Σούδας και οι άλλες στρατιωτικές βάσεις και ετοιμάζονται νέες βάσεις σε Αλεξανδρούπολη και Σύρο μετατρέποντας τη χώρα μας σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο.
Η βάση ελικοπτέρων που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί από τις ΗΠΑ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, έχει στόχο  να αποτελέσει ενδιάμεση βάση για τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν ήδη στη Βαλκανική (Βουλγαρία, Ρουμανία), ενώ δεν αποκλείεται η αναβάθμισή της σε ορμητήριο για στρατιωτικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη την περιοχή της Αν. Μεσογείου και των Βαλκανίων.
Την βάση όχι τυχαία, την βλέπουν ως σημείο στήριξης των επιχειρήσεών τους σε κοντινή απόσταση από τη στρατηγική γι' αυτούς περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, όπου το ΝΑΤΟ θέλει να ενισχύσει τη δύναμη πυρός του. Μια βάση που μπορεί, εξαιτίας των δυσχερειών που έχουν αυτήν την περίοδο με την Τουρκία, να παίξει ρόλο για τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια ηλεκτρονικής παρακολούθησης τόσο της Μαύρης Θάλασσας όσο και των Στενών του Βοσπόρου.
Η θέση της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια μας είναι πρόκληση κατά του λαού μας. Έχει αποδειχτεί, από τις ευθύνες που έχουν για τη Χούντα το 1967, την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και την αναζήτηση διχοτομικής λύσης, τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, από τους εκατοντάδες ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.
Ο λαός μας να μην «τσιμπήσει» στα καλέσματα για «εθνική ενότητα – εθνική ομοψυχία». Η ενότητα που προβάλλουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου σημαίνει συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Σημαίνει υποταγή του λαού στην πολιτική που φέρνει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, οδηγώντας στη σφαγή το λαό μας και τα παιδιά του. Ο λαός μας έχει καθήκον να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας ενάντια σε κάθε εισβολέα και να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη στην αστική τάξη και στην κυβέρνησή της που θα μπλέξουν τη χώρα σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Με την πάλη του να ανοίξει το δρόμο για να ζήσει χωρίς εκμεταλλευτές και δυνάστες. Ο πατριωτισμός που συνδέεται με τα συμφέροντα και το δίκιο του λαού, δεν έχει καμιά σχέση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, τα συμφέροντα ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να δυναμώσουμε την αντιπαράθεση με τον εθνικισμό που καλλιεργεί το μίσος κατά των λαών, το ρατσισμό, να απομονωθεί η ναζιστική, εγκληματική “Χρυσή Αυγή”. Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα με τον τουρκικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής. Μας ενώνουν τα κοινά προβλήματα και συμφέροντα και απαιτείται να δυναμώσουμε την κοινή πάλη.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες, καταπολεμούμε τον εφησυχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση, απαντάμε τώρα με μαζική δράση.
•    Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και   επεμβάσεις
•     Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις Ευρω-ΝΑΤΟϊκές αποστολές στο εξωτερικό
•    Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
•    Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια
•     Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές   Βάσεις και στρατηγεία
•    Να μη περάσουν τα σχέδια δημιουργίας βάσης ελικοπτέρων στην   Αλεξανδρούπολη
•    Nα επιστρέψουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί από τις φυλακές Αδριανούπολης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις
•    Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ
•    Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΗ 2018
                           Αναχώρηση ώρα 8:00 στη κεντρική πλατεία
Τηλ.: συμμετοχής:6974054068