Επικαιροτητα

Η θέση του Σωματείου ΑΜΕΑ για όσα ακούγονται αναφορικά με την κοπή των δένδρων επί της Π. Διονυσίου

Written by

Σχετικά με το θέμα της κοπής των πλατανιών επί της οδού Πατριάρχου Διονυσίου το οποίο συζητήθηκε έντονα το τελευταίο διάστημα, το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου Παραπληγικών Νομού Δράμας, εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τα συκοφαντικά και ανυπόστατα σχόλια πως ο Σύλλογος φέρει οποιαδήποτε ευθύνη.
Πάγιο αίτημα του Συλλόγου ήταν και παραμένει η ασφαλής, αξιοπρεπής και ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με κινητική αναπηρία μέσα στη πόλη.
Τα οποιαδήποτε εμπόδια ( δέντρα, τραπεζοκαθίσματα, κολώνες ΔΕΗ, κτλ. ) που παρεμποδίζουν την ασφαλή πρόσβαση μπορούν να επιλυθούν μόνο από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.
Η οικολογική συνείδηση του κάθε ατόμου ξεχωριστά δεν έχει καμία σχέση με την υπεράσπιση του δικαιώματός του για αξιοπρεπή προσβασιμότητα.
Σχετικά με την ανοιχτή επιστολή του κ. Γιάννη Διαμαντάκη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας στις 30/4/2018 απαντούμε πως οι Σύλλογοι ΑμεΑ έχουν ξεκάθαρη θέση, την έχουν δημοσιοποιήσει και δεν επιτρέπουν σε καμία Δημοτική Αρχή να τους χρησιμοποιεί ως προμετωπίδα όπως αναφέρει ο κ. Διαμαντάκης.
Η θέση του Συλλόγου Παραπληγικών Νομού Δράμας μέσω της Προέδρου κ. Κατσιγιάννη Αγλαίας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ξεκάθαρη παρόλο που ο κ. Διαμαντάκης δεν έχει την ίδια αίσθηση.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ : ΣΕΒΑΣΜΟ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ