Επικαιροτητα

Πόλη + Ζωή: Φωνή Λαού – Πρόκληση Πανικού

Written by

Από τις 28 Μαρτίου που για πρώτη φορά ο Αντιδήμαρχος και αναπληρωτής Δημάρχου κ. Παπαδόπουλος ανακοίνωσε την επικείμενη κοπή των πλατανιών, δεν υπήρξε τοπικό Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης που να μην φιλοξενήσει δηλώσεις εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής του κ. Μαμσάκου οι οποίοι ανακοίνωσαν με υπερηφάνεια την πρόθεσή τους να κόψουν σύντομα τα πλατάνια του Αρχαιολογικού Μουσείου.
Μάλιστα, δεν αρκούνταν να υποστηρίζουν την αναγκαιότητα της κοπής τους, αλλά απέρριπταν απαξιωτικά και προκλητικά κάθε άλλη πρόταση να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα διέλευσης στα πεζοδρόμια με άλλο, εκτός της κοπής των πλατανιών, τρόπο.
Τώρα, μετά την πρωτοφανή παρουσία των Δραμινών στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 25 Απριλίου και την αποφασιστικότητα που επέδειξαν για τη σωτηρία των πλατανιών, πανικός έχει κυριεύσει τον κ. Μαμσάκο και σαν να έπεσε ξαφνικά στη γη από άλλο πλανήτη, με ανάρτησή του στο FB μας λέει:
«Επειδή το τελευταίο διάστημα διαστρεβλώνεται η αλήθεια και παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι εις βάρος μου από την αντιπολίτευση, οφείλω να ξεκαθαρίσω προς τους συμπολίτες μου ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση να κοπεί αναίτια κανένα δέντρο…».
Επειδή οι Δραμινοί δεν ξεχνούμε, για να θυμίσουμε στον κ. Μαμσάκο ποιοι και πότε ανακοίνωσαν δημόσια την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να κόψει τα πλατάνια, του αφιερώνουμε τα σχετικά έντυπα και ηλεκτρονικά δημοσιεύματα.
Ευχόμαστε ο πανικός να του γίνει μάθημα και πραγματικά να μην έχει πλέον πρόθεση να κόψει τα πλατάνια.
Εμείς, όμως, δεν τον πιστεύουμε.
Οι πραγματικές του προθέσεις αποκαλύφθηκαν και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όποια ‘μάσκα’ και να φορέσει, δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν.
Η λέξη «αναίτια» που χρησιμοποιεί ο κ. Μαμσάκος στην ανάρτησή του είναι η λέξη παγίδα.
Όταν ολόθερμα υποστήριζε την κοπή των πλατανιών υπήρχε αιτία και ξαφνικά τώρα εξαφανίστηκε;
Εξάλλου, οι δηλώσεις εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής για την ανάγκη να κοπούν τα πλατάνια συνεχίζονται.
Τους κατανοούμε, γιατί είναι πολύ δύσκολο να καταπιούν τη γλώσσα τους, αλλά ακόμη δυσκολότερο να υπερασπιστούν αυτά που δεν πιστεύουν και δεν επιθυμούν.
Ήθελαν και θέλουν να κόψουν τα πλατάνια και θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν δήθεν αιτίες για να το κάνουν.
Αλλά οι Δραμινοί δεν θα τους το επιτρέψουμε.  
Όσο πιο σύντομα το καταλάβουν, τόσο καλύτερα για τους ίδιους.