Επικαιροτητα

ΠΟΛΗ+ΖΩΗ: Οι Δραμινοί αποφάσισαν: Δεν κόβονται τα πλατάνια

Written by

Σε απόλυτη δυσαρμονία οι προθέσεις
της Δημοτικής Αρχής του κ. Μαμσάκου
με τη βούληση της Τοπικής Κοινωνίας

Περισσότεροι από 200 Δραμινοί και Δραμινές κατέδειξαν με την παρουσία τους στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο την ομόθυμη βούληση των Δραμινών να μην κοπούν τα πλατάνια της περιοχής του Αρχαιολογικού Μουσείου.
Παρά την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και την αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Μπαϊρακτάρη, που προσπάθησαν να μην συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της κοπής των πλατανιών, οι συμπολίτες μας επέβαλαν τη συζήτηση και ακούστηκε η φωνή τους. Από τους 200 και πλέον παριστάμενους ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ζήτησε την κοπή των πλατανιών, επειδή τον ενοχλούν τα φύλλα και τα έντομα. Όλοι οι υπόλοιποι φορείς και πολίτες αυτό που ζητούν είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει στα πεζοδρόμια.
Καλούμε την Δημοτική Αρχή να αποκαταστήσει άμεσα όλες της φθορές και τα προβλήματα που υπάρχουν στα πεζοδρόμια και να μην περιμένει να σκοντάφτουν οι συμπολίτες μας για να βγάζει φωτογραφίες και να τις επικαλείται για να κόψει τα πλατάνια. Είναι απολύτως υπεύθυνη για την αποκατάσταση των πεζοδρομίων και οφείλει να το κάνει άμεσα.
Όσο για τα πλατάνια και τα δένδρα γενικότερα, κανένα δεν μπορεί να κοπεί χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι το μόνο αρμόδιο για να αποφασίσει. Αν η Δημοτική Αρχή του κ. Μαμσάκου δεν πήρε το μάθημά της χθες από τους Δραμινούς και επιμένει στην κοπή των πλατανιών, οφείλει να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφασίσει. Μόνο που τότε η συνεδρίαση πρέπει να γίνει στο γήπεδο Κραχτίδη, γιατί θα είναι παρούσα όλη η Δράμα.
Χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κανένα δένδρο δεν μπορεί να κοπεί, και όποιος διαφωνεί ας το τολμήσει!!!
Ενώ η πρόθεση να κοπούν τα πλατάνια είναι αποκλειστικά του κ. Μαμσάκου και της Δημοτικής Αρχής, ο ίδιος προσπάθησε χθες να παρουσιασθεί αμέτοχος και άβουλος και να κρυφτεί πίσω από υπηρεσιακούς παράγοντες, όπως έκανε και με το έργο για την Αποκατάσταση του ΧΑΔΑ που απεντάχθηκε και παραμένει ακόμη ανολοκλήρωτο.
Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Μαμσάκος ότι οι υπάλληλοι υλοποιούν τις αποφάσεις που λαμβάνει η εκάστοτε διοίκηση. Και διοίκηση στους δήμους ασκεί η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο. Αν η Δημοτική Αρχή του κ. Μαμσάκου δεν είναι ικανή να ασκήσει το ρόλο της, δεν νομιμοποιείται να μεταφέρει τις ευθύνες της στους υπαλλήλους. Η επιτροπή, λοιπόν, από υπηρεσιακούς παράγοντες δεν έχει καμιά αρμοδιότητα να αποφασίσει αν θα πρέπει να κοπούν ή όχι τα πλατάνια.
Καθυστερημένη, ως συνήθως, στις αντιδράσεις της η Δημοτική Αρχή του κ. Μαμσάκου, αφού πρώτα αποφάσισε να κόψει τα πλατάνια, ψάχνει τώρα σανίδα σωτηρίας. Δεν θα την βρει μεταθέτοντας τις ευθύνες της στους υπαλλήλους.
Τα πλατάνια και τα νερά κ. Μαμσάκο είναι ζωντανά χαρακτηριστικά και το σήμα κατατεθέν της Δράμας!!!
Δεν θα κόψετε ένα ζωντανό κλαδί της Δράμας κ. Μαμσάκο, γιατί σ’ αυτό κάθεστε!!!