Επικαιροτητα

Ερώτηση στη βουλή για τις καθυστερήσεις πληρωμών των δόσεων προς τους Νέους Αγρότες που μπήκαν στο πρόγραμμα το 2014.

Written by

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δράμας κ. Χρίστος Κραγιαννίδης αναφορικά με τις καθυστερήσεις πληρωμής των δόσεων προς τους νέους αγρότες. Στην ερώτηση του ο κ. Καραγιαννίδης αναφέρει τα ακόλουθα:
«Έντονος προβληματισμός επικρατεί ανάμεσα στους Νέους Αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εξαιτίας των πολύμηνων καθυστερήσεων στις πληρωμές της β’ και γ’ δόσης του προγράμματος και ενώ έχουν ολοκληρώσει – όπως προαπαιτείται – την εκπαίδευση τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ηλεκτρονικό Τύπο, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, που είναι αρμόδιος για τις πληρωμές προς τους νέους αγρότες, θα λάβει το επόμενο διάστημα, αν δεν έχει ήδη λάβει, τους καταλόγους με τους δικαιούχους από τις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες. Μια τέτοια είδηση, ωστόσο, δεν καθησυχάζει τους 1.000 και πλέον νέους αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι έχουν άμεση ανάγκη τις πιστώσεις αφενός για λόγους ρευστότητας και συνέχισης της παραγωγής τους αφετέρου για τη μοριοδότηση της πιθανής συμμετοχής τους σε σχέδια βελτίωσης.
Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να προχωρήσει άμεσα η καταβολή της β’ και της γ’ δόσης του προγράμματος στους δικαιούχου και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των δράσεων αυτών;»
Οι ερωτώντες Βουλευτές