Επικαιροτητα

Δημήτρης Κυριαζίδης: Αδήριτη ανάγκη η σύσταση και η λειτουργία του Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Δράμας.

Written by

Για μια ακόμα φορά ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και  Βουλευτής Ν. Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης επανήλθε, ως δεσμεύθηκε, με επίκαιρη ερώτηση του προς τον Υπουργό Υγείας, ενόψει και του 4ου Επιστημονικού Συμποσίου που διοργανώθηκε από την Ελληνική Επιστημονική Εταιρία «Η Δράμα Ενάντια στον Καρκίνο» σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας και το Σύλλογο Καρκινοπαθών Ν. Δράμας, κατά την διεξαγωγή του οποίου αναδείχθηκε κατά τον πιο επιστημονικό τρόπο, ως αδήριτη ανάγκη (θέμα ζωής), η σύσταση και η λειτουργία του Ογκολογικού Τμήματος (Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας) στο Νοσοκομείο Δράμας.
Ως γνωστό πλέον κατά το έτος 2017, 3200 συμπολίτες μας καρκινοπαθείς νοσηλεύτηκαν στο Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και επίσης ένας μεγάλος αριθμός οδηγήθηκε για περίθαλψη σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα στην Αλεξανδρούπολη και στη Θεσσαλονίκη.
Ως προκύπτει από τα πρακτικά συζητήσεως της 4ης Σεπτεμβρίου 2017 και την υπ’ αριθμ. Γ.Π. 83830/8-12-2017 απάντηση που έλαβε επί αναφοράς του ο Βουλευτής κ. Κυριαζίδης, ο αν. Υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, αντιλαμβανόμενος την σοβαρότητα του προβλήματος και ανταποκρινόμενος θετικά στο σχετικό αίτημα, γνωστοποίησε ότι  έως τέλος του 2017, στο πλαίσιο της τροποποίησης των οργανισμών των Νοσοκομείων, θα ήταν δυνατή η ανασύσταση της Β΄ Παθολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο της Δράμας και η δημιουργία του Τμήματος Βραχείας Νοσηλείας Καρκινοπαθών, προβλέποντας σχετικώς, θέσεις παθολόγων-ογκολόγων.
Ο Αν. Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης όμως που ορίστηκε, ως αρμόδιος ν’ απαντήσει στη Βουλή για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος ζωής, κατά την πρώτη συνεδρίαση δεν προσήλθε επικαλούμενος δήθεν φόρτο εργασίας ευρισκόμενος στο καφενείο της Βουλής, κατά την δεύτερη ορισθείσα συνεδρίαση δεν προσήλθε με την δικαιολογία ότι ευρίσκεται σε αναπτυξιακό συνέδριο (Θεσ/νικη) και σήμερα (16/4) και πάλι γνωστοποίησε ότι δεν θα προσέλθει στην ορισθείσα συνεδρίαση, καθ’ ότι για λόγους υπηρεσιακούς, θα ευρίσκεται στη Ρόδο.
Ως γίνεται αντιληπτό, πλέον ούτε τα προσχήματα τηρούνται και εμείς περιμένουμε ανταπόκριση και αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως Νομός και μάλιστα, ως είναι αυτά της υγείας που έχουν να κάνουν με ανθρώπινες ζωές.
Συνημμένο το σχετικό Δελτίο Επίκαιρων Ερωτήσεων.