Επικαιροτητα

Δ. Κυριαζίδης: ‘’Τα ψέματα τελείωσαν και κρύβονται’’

Written by

Με νέες επινοήσεις και με την κατασκευή πολιτοφυλακής των παπαγάλων σε τοπικό επίπεδο μοιράζουν ‘’καθρεφτάκια’’, οι κυβερνώντες και τα υποκατάστατά τους προς διασφάλιση των ιδίων  συμφερόντων τους.
Απόντες κατά την χθεσινοβραδινή κοινοβουλευτική διαδικασία οι Υπουργοί Υγείας και Δικαιοσύνης, οι οποίοι έπρεπε να απαντήσουν σε συγκεκριμένα ερωτήματα που τέθηκαν από αρχές του έτους από τον Αν. Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Ν. Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη.
Ο μεν υπεύθυνος Αν. Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης, ο οποίος απουσίαζε και την προηγούμενη Δευτέρα με την επίκληση ότι είχε φόρτο εργασίας (ευρισκόμενος στο κaφενείο της Βουλής), ήταν εκ νέου απών, ο δε Υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε τη Βουλή  ότι θα παραστεί στη συνεδρίαση την προσεχή Δευτέρα (2/4).
Η πραγματικότητα σκληρή (αποτυπώνεται και σε πρόσφατη – 23/3/18 επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου) για την κρατούσα κατάσταση στο Γεν. Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας του Νομού, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Δ/σης και του υφισταμένου προσωπικού τους.
Όλα αυτά όμως θα τακτοποιηθούν με οργανογράμματα και προκηρύξεις, ως λέγουν οι κυβερνώντες, προ των εκλογών του 2019. Και έως τότε καλό κουράγιο!

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
ΙΖ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Γ΄
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ϟΓ΄
Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Αθήνα, σήμερα στις 26 Μαρτίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00΄ συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων του Βουλευτηρίου η Βουλή σε ολομέλεια για να συνεδριάσει υπό την προεδρία του Ζ΄ Αντιπροέδρου αυτής κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΛΥΚΟΥΔΗ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αρχίζει η συνεδρίαση.
Εισερχόμαστε στη συζήτηση των ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

[……]

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Ευχαριστώ, κύριε Υπουργέ.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχω μια ερώτηση που δεν θα συζητηθεί, αλλά θα την εκφωνήσω πρώτα, για να δώσω για ένα λεπτό μόνο τον λόγο στον κ. Κυριαζίδη.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Δύο ερωτήσεις, κύριε Πρόεδρε, δυστυχώς.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Σωστά. θα τις πω για να σας δώσω τη δυνατότητα για ένα λεπτό. Απλώς να περιοριστείτε σε αυτό το λεπτό.
Πρόκειται για την τρίτη με αριθμό 3195/5-2-2018 ερώτηση των αναφορών-ερωτήσεων του Βουλευτή Δράμας της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημητρίου Κυριαζίδη προς τον Υπουργό Υγείας, με θέμα: «Στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας με αναισθησιολόγους και των Κέντρων Υγείας του Νομού με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό».
Επίσης, η δεύτερη με αριθμό 3508/14-2-2018 ερώτηση των αναφορών-ερωτήσεων του Βουλευτή Δράμας της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημητρίου Κυριαζίδη προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με θέμα: «Ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών και Δικαστηρίων Δράμας και στελέχωσή του με το αναγκαίο προσωπικό. Στελέχωση με το αναγκαίο προσωπικό του Καταστήματος Κράτησης Δράμας», δεν θα συζητηθεί λόγω κωλύματος του Υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή, λόγω φόρτου εργασίας.
Κύριε Κυριαζίδη, ζητήσατε τον λόγο για να κάνετε μία δήλωση. Ορίστε.
    

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Θα παρακαλούσα να έχω την ανοχή σας για να μιλήσω για τις δύο ερωτήσεις από ένα λεπτό για την κάθε μία, αν είναι δυνατόν.
Ξεκινώ από την δεύτερη, αλλά και οι δύο έγιναν ως γραπτά κείμενα από τις αρχές του έτους και δεν απαντήθηκαν. Μιλάμε βεβαίως για θέματα υγείας. Προχθές, μάλιστα, από πλευράς Ιατρικού Συλλόγου αναφέρθηκε η επιδείνωση της λειτουργίας του νοσοκομείου. Καταθέτω και τη σχετική επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Δημήτριος Κυριαζίδης καταθέτει για τα Πρακτικά την προαναφερθείσα επιστολή, η οποία βρίσκεται στο Αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
Σε ό,τι αφορά τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κύριε Πρόεδρε, σε ερώτησή μου αναφορικά με τη λειτουργία κράτησης του Καταστήματος Νικηφόρου, που δεν τελεί ακόμη σε λειτουργία, μου είπαν ότι θα υπήρχε προκήρυξη μέσα στο έτος και ότι θα στελεχωνόταν και θα δινόταν σε λειτουργία. Σε πρόσφατη απάντησή του στην συνάδελφο κυρία Αραμπατζή των Σερρών, παρεμπιπτόντως ο Υπουργός απήντησε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας μέσα στο 2018 και ότι πάμε για το 2019 κ.ο.κ.
Την προηγούμενη Δευτέρα ακριβώς, αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, είχαμε την ίδια συζήτηση για το νοσοκομείο της Δράμας και ετέθη προς παρουσία και ανάπτυξη για να απαντηθεί από πλευράς του Αναπληρωτή Υπουργού, ο οποίος δήλωσε κώλυμα λόγω φόρτου εργασίας. Εννοούσε ως φόρτο εργασίας το καφενείο της Βουλής, διότι βρισκόταν στο καφενείο της Βουλής, δυστυχώς. Σήμερα που επαναλήφθηκε η ίδια ερώτηση, δηλώνει φόρτο εργασίας, διότι βρίσκεται σε ένα αναπτυξιακό συνέδριο.
Κύριε Πρόεδρε, να καταργηθεί αυτός ο κοινοβουλευτικός έλεγχος. Το έχετε διαπιστώσει κι εσείς. Έχετε κάνει κι εσείς ανάλογη παρατήρηση. Δεν είναι ανάγκη να υπάρχει αυτή η ταλαιπωρία, να ξεκινάμε για μία συζήτηση από απόμακρα μέρη και να μην βρίσκονται εδώ οι Υπουργοί. Αν θέλετε, το ίδιο να γίνει και για το ίδιο το Κοινοβούλιο. Είδαμε προσφάτως τον Πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες να γίνεται και «νονός», να «βαφτίζει» τα Σκόπια «Γκόρνα Μακεδονία». Αυτά είναι ζητήματα που μας πληγώνουν και μας θίγουν.
Η κόρνα του λαού θα χτυπήσει, κύριε Πρόεδρε, και θα αφυπνίσει κάποιους από την υπνοβασία. Εύχομαι να μην είναι αργά για την πατρίδα.
    

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Πάντως, επί της διαμαρτυρίας για το ότι δεν είναι εδώ ο Υπουργός να μείνετε. Μην ανοίγουμε τώρα άλλα ζητήματα, όπως το τι είπε ο Πρωθυπουργός. Το καταλαβαίνετε, είστε έμπειρος κοινοβουλευτικός. Από μια διαμαρτυρία, ας μην πάμε τώρα στο πού πάει η χώρα.
    

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Δυστυχώς, από τις αρχές του έτους βλέπετε μια αντίληψη ολοκληρωτική, μια καθεστωτική νοοτροπία που δεν συνάδει με μια δημοκρατία.
Εν πάση περιπτώσει, να μας καταργήσετε με την έννοια της παρουσίας ή, αν θέλετε, και οι άλλοι κοινοβουλευτικοί έλεγχοι να μην γίνονται, αν αυτό βολεύει την Κυβέρνηση. Αυτό, όμως, δεν θα το επιτρέψει ο λαός, δεν θα επιτρέψουμε ούτε εμείς και προφανώς ούτε κι εσείς.
    

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Κυριαζίδη. Καταγράφηκε η διαμαρτυρία σας.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Κι εγώ σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

[……..]