Επικαιροτητα

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Συνεργασίας Επιχειρηματικών, Επαγγελματικών και Επιστημονικών Φορέων, για την προώθηση Αναπτυξιακών Θεμάτων για τη Δράμα

Written by

Την Δευτέρα 19-3-2018, στις 21.00, στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Συνεργασίας Επιχειρηματικών, Επαγγελματικών και Επιστημονικών Φορέων για την προώθηση Αναπτυξιακών Θεμάτων για τη Δράμα, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σπίρτζη, με αντικείμενο συζήτησης την σύνδεση της πόλης της Δράμας και κατ επέκταση της Π.Ε. Δράμας, με την Εγνατία Οδό και μέσω αυτής με τα μητροπολιτικά κέντρα, μέσω του οδικού κάθετου άξονα Δράμας – Αμφίπολης, παρουσία και του Προέδρου της «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.» κ. Αντωνούδη.
Ο κ. Υπουργός επιβεβαίωσε τα όσα ο κ. Αντωνούδης είχε δηλώσει και δεσμευθεί στην ενημερωτική ημερίδα της 4ης Μαρτίου 2018 στη Δράμα, περί ολοκλήρωσης των μελετών για το ανωτέρω έργο, έως το τέλος του 2018, κατόπιν σχετικής χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η τμηματική δημοπράτηση του έργου θα ξεκινήσει εντός του 2019. Οι εκπρόσωποι των φορέων της Δράμας ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους περί της άμεσης αναγκαιότητας ολοκλήρωσης των μελετών αλλά και της έναρξης κατασκευής του έργου το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου να αρθεί η απομόνωση της Δράμας και να καταστεί δυνατή η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, με ένα σύγχρονο, ασφαλές και ισότιμο με τις υπόλοιπες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας οδικό άξονα Δράμας – Αμφίπολης.
Τόσο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, όσο και οι εκπρόσωποι των φορέων της Δράμας, αλλά και ο Πρόεδρος της «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.» κ. Αντωνούδης, εξέφρασαν την κοινή θέλησή τους για συνεργασία και τακτική αλληλοενημέρωση προκειμένου να μη χαθεί άλλος χρόνος για τη Δράμα και να δρομολογηθεί οριστικά η κατασκευή ενός σύγχρονου και ασφαλούς κάθετου οδικού άξονα Δράμας - Αμφίπολης.


Επιμελητήριο Δράμας
ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας
Εργατικό Κέντρο Δράμας
Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας
Ιατρικός Σύλλογος Δράμας
Φαρμακευτικός Σύλλογος Δράμας
Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Δράμας
Εμπορικός Σύλλογος Δράμας
Ένωση Ξενοδόχων Ν. Δράμας
Αδέσμευτος Αγροτικός Σύλλογος Ν. Δράμας
Ένωση Κτηνοτρόφων Ν. Δράμας
Σύνδεσμος Εργοληπτών Ν. Δράμας
Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Α.Μ.Θ.