Επικαιροτητα

Επίκαιρη ερώτηση Χαράς Κεφαλίδου για τις φυλακές Νικηφόρου

Written by

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Στ. Κοντονή κατέθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με θέμα: "Φυλακές Νικηφόρου Δράμας και Στελέχωσή τους: Ψέμα στο ψέμα;".
Η Επίκαιρη Ερώτηση αφορά στη στελέχωση μέσω Προκήρυξης του ΑΣΕΠ των Φυλακών της Δράμας και των διφορούμενων και αντικρουόμενων απαντήσεων που έχει δώσει ο αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης σχετικά με το θέμα.


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Στ. Κοντονή

Θέμα: «Φυλακές Νικηφόρου Δράμας και Στελέχωσή τους: Ψέμα στο Ψέμα;»

Σε Ερώτηση – Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (αρ.πρ.847/74/01.11.2017) που σας είχα καταθέσει για τις Φυλακές Νικηφόρου Δράμας είχατε απαντήσει με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 812/20.12.2017 ότι «Ο πιο σημαντικός παράγοντας για τη λειτουργία του Καταστήματος Κράτησης Δράμας είναι η εξασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού. Ήδη βρίσκεται στο ΑΣΕΠ το αίτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για την πρόσληψη περίπου 600 υπαλλήλων για τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας, καθώς έχει εγκριθεί η σχετική πρόσληψη από τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Αναμένεται άμεση η προκήρυξη του ΑΣΕΠ».
Μάλιστα τον Νοέμβριο του 2017 απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση συναδέλφου είχατε αναφέρει ότι η Κυβέρνησή σας έχει δρομολογήσει Προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ για τη στελέχωση καταστημάτων κράτησης όλης της χώρας και μέσω αυτής θα στελεχωθεί και το Κατάστημα Κράτησης Νικηφόρου. «Σήμερα έχουμε 2017, αυτά προβλέπονται για το 2018, θα είμαστε έτοιμοι και μέσα στο 2018 θα γίνουν και οι απαραίτητες τοποθετήσεις», είχατε δεσμευτεί τότε!
Σε πρόσφατη Ερώτησή της (αρ.πρ.2099/15.12.2017) άλλη συνάδελφος σας ζητούσε να ενημερωθεί για το Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας και συγκεκριμένα «Πότε επιτέλους προβλέπεται να λειτουργήσει το σχεδόν έτοιμο από διετίας Κ.Κ. Νικηφόρου Δράμας και εάν έχει υπάρξει μέριμνα για τη στελέχωσή του μέσω προκήρυξης νέων θέσεων;». Η ερώτησή της αυτή αφορούσε το ενδεχόμενο περαιτέρω υποστελέχωσης των φυλακών Νιγρίτας, με δεδομένο ότι σε αυτό εργάζονται περισσότεροι από 40 υπάλληλοι από το Νομό Δράμας, άρα εάν και εφόσον λειτουργήσουν οι Φυλακές Νικηφόρου, οι υπάλληλοι αυτοί θα ζητήσουν να μετακινηθούν κοντά στον τόπο κατοικίας τους.
Με το υπ’ αριθμ.πρ.935/09.02.2018 έγγραφό σας της απαντήσατε «Τέλος, με το π.δ. 153/2017 (Α’ 198/21.12.2017) ιδρύθηκε στο Δήμο Παρανεστίου της Π.Ε. Δράμας το Κατάστημα Κράτησης Δράμας. Η διάρθρωση και οι αρμοδιότητές του καθορίζονται στον εν λόγω προεδρικό διάταγμα και θα ακολουθήσει η διαδικασία σύστασης θέσεων και στελέχωσής αυτών. Η δυνατότητα στελέχωσης μέσω της προαναφερθείσας προκήρυξης δεν ήταν εφικτή, καθώς κατά το χρόνο υπογραφής της εγκριτικής 2