Επικαιροτητα

30 Γονείς θα μάθουν εάν τα παιδιά τους έχουν πρόβλημα όρασης

Written by

Η λέσχη Lions Δράμας συνεχίζει το πρόγραμμα μέτρησης της διαθλαστικής ικανότητας των ματιών των παιδιών σε Σχολεία του νομού μας.
Την Τρίτη 6 Μαρτίου, ύστερα από συνεννόηση με τα αντίστοιχα Σχολεία,  μέλη της λέσχης επισκέφθηκαν Σχολικές μονάδες της περιοχής Κάτω Νευροκοπίου. Πρώτα επισκέφθηκαν το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Βροντούς όπου μέτρησαν είδαν τα μάτια 19 παιδιών. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Νηπιαγωγείο Περιθωρίου και μέτρησαν τα ματάκια 11 παιδιών.                   
Τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα δοθούν  σε οφθαλμιάτρους  της Δράμας για να τα αξιολογήσουν και  έτσι 30 γονείς θα μάθουν εάν το παιδί τους έχει κάποιο πρόβλημα στα μάτια του, ώστε να κάνουν, εάν θέλουν παραπέρα εξετάσεις.
Η μακρινή απόσταση των χωριών αυτών από την Δράμα δεν εμπόδισε τους Lions να τα επισκεφθούν, διότι πιστεύουν ότι όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στη γνώση, ότι όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες και ότι έστω και ένα παιδί να σώσει την όραση του είναι συμαντικό.
Όπως επανειλημμένα έχει ανακοινωθεί από την λέσχη Lions στόχος της είναι να εξετάζονται κάθε χρόνο τα μάτια των παιδιών προσχολικής ηλικίας  όσων το δυνατόν περισσοτέρων παιδιών και για τον λόγο αυτό προτρέπουν τους Παιδικούς Σταθμούς και τα Νηπιαγωγεία να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο γίνεται σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας και με την έγκριση του Προϊσταμένου της Α/θμιας εκπαίδευσης του νομού.
Για περισσότερες πληροφορίες οι Σχολικές μονάδες μπορούν να επικοινωνούν με τον Βασίλη Φλαμούρη,  υπεύθυνο του προγράμματος εκ μέρους της λέσχης Lions, στα τηλέφωνα 6973558625 και 25210 32611.