Επικαιροτητα

Ανοιχτή επιστολή προς φορείς για την Εγνατία Οδό

Written by

Στην ανοιχτή επιστολή που απέστειλε ο βουλευτής του Νομού Δράμας της ΝΔ κ. Δημήτρης Κυριαζίδης αναφορικά με την Εγνατία Οδό, αναφέρει τα ακόλουθα:
«Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες!
Την Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκλησή σας στην Πόλη της Δράμας σύσκεψη με θέμα που αφορούσε τη σύνδεση της πόλης με την Εγνατία Οδό μέσω Αμφίπολης.
Στην πρόσκληση αναφέρθηκε ότι θα συμμετείχε ο πρόεδρος της Εγνατίας Α.Ε. καθώς  και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο οποίος τελικά δεν προσήλθε.
Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν, εκτός από τους οργανωτές φορείς, σχεδόν όλες οι πολιτικές αρχές του τόπου, πλήθος δραμινών πολιτών και εκπρόσωποι άλλων φορέων, όπου διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:
1.    Δεν αναδείχτηκε και δεν καταδείχτηκε το μέγεθος του προβλήματος που βιώνει ο τόπος από τους αρμοδίους, για πολλοστή φορά, ώστε επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι της δραμινής κοινωνίας.
2.    Το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα αφού πρωθύστερες ενέργειες και πράξεις, αναιρούνται από νεώτερες απόψεις «περί βιωσιμότητας» του έργου, όπου προτάσσεται το οικονομικό σκέλος της αναγκαιότητας και παραμελείται το κοινωνικό (μετακίνησης πολιτών, ασθενών, δημόσιες συγκοινωνείες, επαγγελματική προαγωγή, λοιπές επενδύσεις και λοιπά).
3.    Για άλλη μια φορά μέσα από «σχέδια επί χάρτου» κατατέθηκαν προτάσεις που δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τους προηγούμενες μελέτες ή αγνοούσαν την ύπαρξή τους παντελώς οι αρμόδιοι, δείχνοντας τον εμπαικτικό χαρακτήρα της έλευσης και συμμετοχής τους στη σύσκεψη με την παράλληλη ανεπάρκειά τους
Θα μπορούσα να συνεχίσω αναλύοντας την προκλητική άγνοιά τους ακόμη και για την καθ’ ύλη αρμοδιότητά τους και άλλα, όπως εκστόμιση απειλών όμως δεν είναι αυτή η πρόθεση της επιστολής μου, αλλά η προσπάθεια συμβολής μου για μια ακόμα φορά στην επίλυση του χρόνιου προβλήματος.
Αγαπητοί φίλοι!
Επί σειρά ετών πραγματοποιούνται συσκέψεις και συνεδρίες αυτού του είδους, που απέτυχαν για διάφορους λόγους (υπονόμευση πρωτοβουλιών, επικάλυψη δράσεων, απαξίωση ενεργειών, ευτελείς σκοπιμότητες) που εν τέλει ζημίωσαν και ζημιώνουν τη γενιά μας, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.
Σε προηγούμενη προσπάθειά μου, που σκόπιμα ναρκοθετήθηκε,   παραιτήθηκα από κάθε είδους προσωπική προβολή, παρακαλώντας τον κ. Πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας και τον κ. Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας, τους οποίους ευχαριστώ για την ανταπόκρισή τους, να αναλάβουν να συνεχίσουν τις εργασίες εκείνης της πρωτοβουλίας.
Η ίδια πρόθεση με διακατέχει και τώρα. Καμία προσωπική προβολή. Με αλήθεια και εντιμότητα απέναντι σους συμπολίτες μας. Στους μοναδικά και αναίτια απαξιωμένους Έλληνες πολίτες,
σας ζητώ
να προχωρήσετε σε ενέργειες, συμπεριλαμβάνοντας και άλλους φορείς (ενδεικτικά αναφέρω τους εκπροσώπους των δημόσιων συγκοινωνιών, συλλόγων ταξί, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών κ.ά.), ώστε αφού ιεραρχηθούν δράσεις, όπως πραγματοποίηση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Δράμας και έκδοση σχετικού ψηφίσματος, επίσκεψη όλων των δυνάμεων του τόπου για άλλη μια φορά στον αρμόδιο υπουργό, στον πρωθυπουργό, στους προέδρους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με κατάθεση και απαίτηση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος (περάτωσης μελετών, κτηματολογικές απαλλοτριώσεις,   χρηματοδότηση  και ολοκλήρωσης εργασιών) και να σχεδιάσετε ακόμη και δυναμικές κινητοποιήσεις ποικίλων μορφών (π.χ. εκδήλωση διαμαρτυρίας στον κόμβο Αμφίπολης κ.ά.) σε προσδιορισμένο χρονικό διάστημα.
Να είστε βέβαιοι ότι θα είμαι στο πλευρό σας, απλός στρατιώτης στις όποιες επιλογές, που σκοπό θα έχουν την προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος.
Πιστεύω ότι κατ΄ αρχάς πρέπει ΑΜΕΣΑ να συντηρηθεί πλήρως το υπάρχον οδικό δίκτυο Δράμας – Αμφίπολης, να ηλεκτροφωτισθεί και να διαγραμμιστεί, και παράλληλα να συντρέχουν οι μελέτες για την ολοκλήρωση της νέα πρότασης.
Με την πεποίθηση ότι όλοι μαζί μπορούμε για χάρη της προαγωγής του τόπου, αφού αρθούμε των περιστάσεων, πέρα από μικρό-αντιλήψεις, να προχωρήσουμε στις δέουσες ενέργειες για την επιτυχία της στόχευσης, σας καλώ να αναλάβετε σχετικές πρωτοβουλίες, ουσιαστικές, στη κατεύθυνση αυτή».
Με εκτίμηση
Ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Δράμας

Δημήτρης ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ


 ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ:
1.    Επιμελητήριο Δράμας
2.    ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας
3.    Εργατικό Κέντρο Δράμας
4.    Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας
5.    Ιατρικός Σύλλογος Δράμας
6.    Φαρμακευτικός Σύλλογος Δράμας
7.    Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Δράμας
8.    Εμπορικός Σύλλογος Δράμας
9.    Ένωση Ξενοδόχων Ν. Δράμας
10.    Αδέσμευτος Αγροτικός Σύλλογος Ν. Δράμας
11.    Ένωση Κτηνοτρόφων Ν. Δράμας
12.    Σύνδεσμος Εργοληπτών Ν. Δράμας
13.    Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Α.Μ.Θ.
14.    ΚΤΕΛ Δράμας
15.    Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας