Επικαιροτητα

Χαρά Κεφαλίδου για Φυλακές Νικηφόρου: «Οι απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργών αντί να ξεκαθαρίζουν την κατάσταση θολώνουν ακόμη περισσότερο το τοπίο»

Written by

Την 1η Νοεμβρίου 2017 καταθέσαμε Ερώτηση – ΑΚΕ προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Υποδομών & Μεταφορών και Οικονομικών για τις Φυλακές Νικηφόρου. Ζητούσαμε συγκεκριμένες απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:
1.    Γιατί το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν συμπεριέλαβε στο νέο Οργανισμό του τις φυλακές Νικηφόρου; Θα προχωρήσει σε τροποποίησή του και πότε;
2.    Ποια είναι τα επόμενα βήματα αναφορικά με τις διοικητικές πράξεις που απαιτούνται για τη λειτουργία των φυλακών;
3.    Ποιο είναι το τελικό χρονοδιάγραμμα παραλαβής του έργου;
4.    Έχουν εξασφαλισθεί οι απαραίτητες πιστώσεις για τη λειτουργία και συντήρησή τους;
5.    Ποια διαδικασία θα ακολουθήσει το Υπουργείο σας σχετικά με τη στελέχωση των φυλακών; Τι έχει γίνει με το Πόρισμα που η ηγεσία του Υπουργείου σας είχε δεσμευτεί 1,5 χρόνο πριν ότι θα παρουσιάσει;
6.    Πότε επιτέλους προβλέπεται να ξεκινήσει η λειτουργία των φυλακών;
Τα Υπουργεία στην απάντησή τους μας διαφώτισαν πλήρως για το τί γινόταν στην προ ΣΥΡΙΖΑ εποχή. Για την εποχή ΣΥΡΙΖΑ όμως …. ‘σιγή ιχθύος’. Οι απαντήσεις των Υπουργείων Δικαιοσύνης, Υποδομών και της εταιρείας «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.» αντί να ξεκαθαρίζουν την κατάσταση και να αποσαφηνίζουν τα θέματα, θολώνουν ακόμη περισσότερο το τοπίο. Ενώ, το πιο κρίσιμο Υπουργείο, αυτό των Οικονομικών δεν έχει απαντήσει καθόλου, σιωπά. Τα συμπεράσματα δικά σας!