Επικαιροτητα

Επιστολή διαμαρτυρίας Εμπορικού Συλλόγου Δράμας προς τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ

Written by

Την έντονη ανησυχία του εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας για τη στάση του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου, σχετικά με τα θέματα που ανέδειξε με την επιστολή διαμαρτυρίας του ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης και για τον λόγο αυτό απέστειλε στον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο την εξής επιστολή:

 Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχα,

Πάγια θέση του Συλλόγου μας είναι πως, τόσο η κατασκευή του κάθετου οδικού άξονα Δράμας – Αμφίπολης που θα μας συνδέσει με την Εγνατία Οδό, όσο και η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, είναι μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη του τόπου μας.
Όλοι οι φορείς του νομού μας, στη σύσκεψη που προηγήθηκε του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στη Δράμα παρουσία του εκπροσώπου της κυβέρνησης κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, συντάχθηκαν με την πρόταση πως στο Αναπτυξιακό συνέδριο που θα λάμβανε χώρα το Νοέμβριο στην ΠΑΜΘ, θα πρέπει να διεκδικήσουμε δυναμικά από τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα τη δέσμευσή του για την ολοκλήρωση των υπολειπομένων μελετών ώστε να είναι πλήρης ο φάκελος του κάθετου αυτού οδικού άξονα Δράμας – Αμφίπολης, αλλά και την ταυτόχρονη χρηματοδότηση του τμήματος εκείνου που είναι ώριμο μελετητικά ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του.
Με αυτήν την ομόφωνη απόφαση όλων των φορέων του νομού μας, μετέβει ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Πατακάκης στην Κομοτηνή, με σκοπό να την μεταφέρει στον κ. Τσίπρα. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο δεν λάβατε υπόψη σας, ως είχατε υποχρέωση, την ομόφωνη αυτή απόφασή μας, παρά πράξατε κατά το δοκούν χωρίς καμία διαβούλευση μαζί μας, με αποτέλεσμα να θεωρήσει ο Πρωθυπουργός  πως υπάρχει ΄΄εμπλοκή΄΄ στο θέμα, όπως δήλωσε, και να αποχωρήσει χωρίς να δεσμευτεί για τίποτα.
Επίσης, αναφορικά με το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πόλους έλξης για την τουριστική ανάπτυξη του νομού μας, άρα και της περιφέρειας, το οποίο λειτούργησε άψογα ολόκληρη την περσινή χιονοδρομική περίοδο μέχρι και τον Απρίλιο 2017, ξαναβάζοντας τη Δράμα στο χειμερινό τουριστικό χάρτη μετά από αρκετά χρόνια, θεωρούμε απαράδεκτο έως προσβλητικό να θεωρείτε πως μπορεί φέτος να συντηρηθεί και να λειτουργήσει με 63.000,00 ευρώ που λέτε ότι εξασφαλίσατε. Ιδίως όταν αυτά τα χρήματα, όπως μας πληροφόρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, προέρχονται από τα εισιτήρια που εισπράχθηκαν πέρσι και όχι από χρήματα που δώσατε εσείς φέτος.
Διαβάσαμε στο διαδίκτυο τη σύμβαση για τη φετινή λειτουργία του ΧΚΦ που αφορά μόλις δέκα !!!!!μέρες λειτουργίας, γιατί για μόνο τόσο φτάνουν τα χρήματα που υπάρχουν. Δηλαδή  άνοιξε τα Χριστούγεννα και θα κλείσει τα Θεοφάνια.
Είναι κρίμα, η προσπάθεια που ξεκίνησε πέρσι από τον κ. Πατακάκη να αποκτήσει το βουνό μας τη χαμένη του αίγλη και να προσελκύσει ξανά επισκέπτες και χιονοδρόμους, να μη συνεχιστεί.
Είναι επίσης κρίμα, η οικονομία του τόπου να μη στηριχθεί και αναπτυχθεί.
Η προοπτική της περιφέρειας εξαρτάται από την ισόρροπη και δίκαια κατανομή των κονδυλίων και από την συνοχή του πληθυσμού. Αυτός είναι ο ρόλος σας και αυτό περιμένει η κοινωνία από σας.
Με την επιστολή αυτή δηλώνουμε την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτησή μας για την αδιαφορία σας προς το νομό Δράμας.
Ταυτόχρονα πάλι προσδοκούμε αλλαγή της στάσης σας.


                                                        ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                    ΣΚΟΥΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ