Επικαιροτητα

Πόλη +Ζωή:Ανευθυνότητα – Αναλγησία – Υποκρισία Αυτά διαπιστώσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας

Written by

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας ζητήσαμε να συζητηθεί το μείζον θέμα του Κολυμβητηρίου.
Ο κ. Μαμσάκος και η παράταξή του θεώρησαν ότι δεν άξιζε να γίνει ουσιαστική συζήτηση για το θέμα και απέρριψαν το αίτημα μας.  

Παρόλα αυτά, εμείς θέσαμε τα παρακάτω ερωτήματα:
-Ποιος και γιατί έκρυβε εδώ και 9 μήνες την έκθεση της Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κτηρίων που προειδοποιούσε για την πιθανή πτώση τμημάτων του κτηρίου στο εσωτερικό; (Όπως τελικά συνέβη!!!)
-Γιατί με την εγκληματική τους αδιαφορία έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών στο Κολυμβητήριο;
-Ξεκίνησαν οι εργασίες επισκευής και συντήρησης;  αν ναι, γιατί γίνονται με κλειδωμένες τις πόρτες και ποιος μηχανικός τις επιβλέπει;
-Πότε θα ανοίξει και πάλι το Κολυμβητήριο και θα τεθεί στη διάθεση των Δραμινών;
-Θα υπάρχει διαβεβαίωση ότι είναι ασφαλές για τα παιδιά;

Αντί απαντήσεων στα ερωτήματα που απασχολούν όλους σχεδόν τους Δραμινούς, από την πλευρά της συμπολίτευσης είχαμε μόνο κραυγές, προκλήσεις και ανακρίβειες.
Αυτοί που με τις πολιτικές τους εδώ και 20 χρόνια έχουν καταδικάσει τη Δράμα, εξακολουθούν, αμετανόητοι, να κοροϊδεύουν τους πάντες και να αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Τα ερωτήματα παραμένουν και σύντομα θα αναγκαστούν να τα απαντήσουν.

Στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο αποκαλύφθηκε για μια ακόμη φορά ότι ο κ. Μαμσάκος δεν αναγνωρίζει κανένα δικαίωμα των εργαζομένων, αν δεν υπάρχει πολιτικό όφελος γι’ αυτόν και την παράταξή του.
Σειρά είχαν οι συμβασιούχες καθαρίστριες των σχολείων. Αν και είναι οι χαμηλότερα αμειβόμενες του Δήμου, είδαν κι αυτές το σκληρό πρόσωπο του κ. Μαμσάκου, ο οποίος, με εντελώς ανάρμοστη συμπεριφορά, αφού τις άφησε να περιμένουν τρεις ώρες, δεν έδωσε τελικά απάντηση στο αίτημά τους. Αντί απάντησης, δέχτηκαν τις έμμεσες απειλές για απολύσεις, επειδή τόλμησαν να έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ζητήσουν να τις δοθούν αυτά που σύμφωνα με την νομοθεσία δικαιούνται, δηλαδή τις παροχές που δίνονται σε όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Όσο για τα θέματα της Ονειρούπολης, οι παλινωδίες της Δημοτικής Αρχής του κ. Μαμσάκου συνεχίζονται, με τις ακυρωμένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούν την διοργάνωση της εκδήλωσης να πάνε και να έρχονται, ενώ η οσμή σκανδάλου είναι έντονη.
Επειδή, όμως, θεωρούμε ότι δεν είναι κατάλληλη η ώρα να βγάλουμε "τα άπλυτα στη φόρα", αφού είμαστε μόλις 12 ημέρες πριν την έναρξη της Ονειρούπολης, που εμείς ως Δημοτική Αρχή την απογειώσαμε, όλα τα σχετικά θα έρθουν στο φως μετά το τέλος της εκδήλωσης.
Προς το παρόν, ευχόμαστε να πάνε όλα καλά!!!